Şimdi Ara

Canon mu ? Nikon mu ? Savaşında Son Perde :) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vatan cevizlibağ'daki elemanlar gene fena değil. Hemen hemen her bölümünden alışveriş yaptığım için hepsiyle konuşmuşluğum var Sadece fotoğraf bölümündekilerle yok. Bu çok bilmiş tayfa genelde Tekno-SA'larda ve daha merkezi yerlerdeki teknoloji marketlerinde oluyor. Ama genelde her yerde aynı diyalog. Alacağım ürünün özelliklerini ben adama anlatıyorum

İstanbul Forum'daki Saturn'deki bi reyon görevlisi de "sensörü küçük" diye Canon 550D yerine Nikon D5100 önermişti. Geyiğe değer bulmayıp kafaya almadım

• @Crosshair Anlatmak istediğim kıza olayın mantelitesini anlatmak yerine ezberletirlerse böyle "kiyrekli" versiyon trajikomedisi ortaya çıkıyor işte.
  • Capacity'de bi elektronik mağazasında D80 gövdeye CF kart satmaya çalışıp bir de hızından dolayı öve öve bitiremeyen bi eleman vardı. Sakince yanlarına gittim "D80 CF kart kullanmıyor" dedim ve uzaklaştım

Dalgınlık olabilir, karışıklık olabilir, bunlar insanlık hali elbette. Bilgi mevcut değilse ve körü körüne satmaya çalışıyorsan bence bu da çalışanın suçu değil; gerekli eğitimi, işe alım sürecinde testleri yapmayan işverenin suçu bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Capacity'de bi elektronik mağazasında D80 gövdeye CF kart satmaya çalışıp bir de hızından dolayı öve öve bitiremeyen bi eleman vardı. Sakince yanlarına gittim "D80 CF kart kullanmıyor" dedim ve uzaklaştım

Dalgınlık olabilir, karışıklık olabilir, bunlar insanlık hali elbette. Bilgi mevcut değilse ve körü körüne satmaya çalışıyorsan bence bu da çalışanın suçu değil; gerekli eğitimi, işe alım sürecinde testleri yapmayan işverenin suçu bu.

Senin yaptığına iç ses deniyor

• Yav adam eve gidip çıldıracağına doğru bişey alsın bari

Galleria'da da "Nikon ürünleri satıyor musunuz" sorusuna "Cep telefonu standımız bi alt katta efendim" cevabı vardı, anlatmıştım forumda da vaktinde
  • Buradaki arkadaşlar genç arkadaşlar. İnternet nedir bilirler hemde başlarındaki yöneticilerden daha iyi bilirler. Seni bir tezgahın başına koymuşlar. Topu topu 10-15 adet çeşitli markalara ait dslr ve birkaç düzinede kompakt makina var. Tamam sana şu malı önerin demiş olabilirler ama sonuçta her firma ellerindeki malı satmak ister. Yöneticiler satıcıya: "Niye bu malı sattın, şunu satmadın demez" , sadece şunları şunarı öner der. Bundan sonra o arkadaşımızın yapacağı internete girip ( her marka ve modelle ilgili dünya kadar bilgi var nette) makinaların avantajlarını, dez avantajları derleyip, gerekirse bir kağıda çıktısını alıp öyle sunum yapmalılar. Böyle yaparlarsa müşteride memnun olur, mutlu olur, mutlu müşteri 3 kuruş daha fazla verip sırf bu nedenle o mağazayı seçebilir bile. Ama kendilerince uzmanlıkları nerede kalır değil mi böyle yaparlarsa? En uyuz olduğum davranış; bir konuda bilgi sahibi olmadığı halde fikir sahibi olan insanların pişkin pişkin, utanmadan illa bir şeyi dikte etmeye çalışması.

Böyle adamlar her türlü bozulmayı hak ediyor doğrusu. İşini iyi yapacak.

• Aslinda suc tamamen saticilarda degil, daha buyuk hata bunlari egitmeyen magaza sahipleri. Alisveris yaptigim Almanya, Isvicre, Fransa, Hollanda, Ingiltere ve Norvec'te saticilarin temel bilgisi var ve size en pahalisini satmak icin ugrasmiyorlar (hicbiri D800 fiyati sordugumda Fuji onermedi ornegin ). Bizimkiler nedense satici elemanlara iki gun adam gibi egitim vermeyi maliyet sayiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk mesajı okuyuca aklıma geldi yav eskiden canon "sütüdyo" makinesi nikon dağ bayır makiesi değil miydi? ne ara değiştirdiler külahları?

nikon d5100'e 50mm f:1.8D takıp bu lens af yapamıyor diyen görevliler de var civarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

ilk mesajı okuyuca aklıma geldi yav eskiden canon "sütüdyo" makinesi nikon dağ bayır makiesi değil miydi? ne ara değiştirdiler külahları?

nikon d5100'e 50mm f:1.8D takıp bu lens af yapamıyor diyen görevliler de var civarda

ama haklılar
  • kişisel görüşlerini beyan etmişler herkes farklı düşümnür ne diyelim genellemelere karşıyız
  • bu kadar mesaj yazılmış ama satıcının haklı olduğu konusunda kimse bir şey dememiş.

bana göre satıcı haklı kardeşim.

ben nikonda adam gibi netleyemiyorum. bastımmı şak netlemiyor makina.

arkadaşta canon 60d var. basarbasmaz çek. hatta af yapmasını bile beklemeden çek, makina ter temiz billur gibi çekiyor. ha renkleri nikon kadar iyi değil canon un ama profesyonel değilseniz canon alacaksınız, af oldu mu olmadımı diye uğraşmayacaksınız. Sonra benim gibi üzülürsünüz.

af sistemi değişen yeni pentax a da geçebilirim. bakalım çıksın da makina.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikoncudede -- 4 Ekim 2012; 14:39:57 >
  • bu sözler kavga çıkarır -- Prof değilsen canon -- nikon iyi netleyemiyor -- canonun renkleri kötü. Ve bunları söyleyen bir nikoncu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok kavga değilde bunlar herkesin bildiği gerçekler diyelim.

itiraz eden var mı? bak yok.
  • İtiraz ediyorum.

Fujifilm HS20 hepsinden hızlı netliyor. Bunu bilen çok ama kabullenebilen az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

İtiraz ediyorum.

Fujifilm HS20 hepsinden hızlı netliyor. Bunu bilen çok ama kabullenebilen az.

HS20 odaklama yapmaz, objeler gelip HS20'nin net alan derinliginin icine girerler. O derece yani
    Ken Rockwell gibi...
  • Oyyy ben kaçar bu konudan
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Oyyy ben kaçar bu konudan

HS20'den kaçamazsın hocam
  • Harbi he, 720mm nereye kaçıyorum

Hava kararınca aheste aheste kaçarım artık
  • anlamayan tezgahtarlarla fotoğraf sohbeti çok keyifli oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.