Şimdi Ara

canon mg 5250 cli 525 pgi 526 kartuş dolumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
10.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1- arkadaşlar öncelikle bitmiş kartuşu makineden çıkarıp push yazan yere dikkat edin altında bir boşluk var. oradan ısıttığınız bir iğneyi içeri daldırabilrsiniz. yada başka şekilde delebilirsiniz ama delik mümkün olduğunca küçük olmalı bu nedenle iğneyi tercih etmenizde fayda var.

    2-sonra o deliği kapatabileceğiniz bir parça küçük bant kesin.
    3- sonra kartuşun alttaki deliğini bir malzeme ile kapratın. Ben elime eldiven giyip parmağımla kapattım.
    7-sonraki dımda ise açtığımız delikten şırınga ile mürekkebi doldurun.

     canon mg 5250  cli 525 pgi 526 kartuş dolumu


    5-dışarı mürekkep taşarsa bir peçete ile güzelce silin ve o bölgenin iyice kuruduğundan emin olun.
    6-sonra da kestiğiniz bandı. oraya yapıştırın. dikkat etmeniz gereken nokta kenarlardan hava almaması. eğer hava alırsa aşağıdan mürekkep kaçırıyor. benim ilk doldurduğum kartuşta 4-5 damla aktı. ondan sonra aldım bu noktayı.

    7-daha sonra katuşu takıp çıktı alın.
    8-yazıcı mürekkep bitti hatası verince kırmızı iptal tuşuna 10-15 saniye kadar basılı tutun. daha onra ok tuşuna basın ve tekrar çıktı alın. sorunsuz şekilde çıktılar geliyor.

    tüm bu işlemler her kartuş için bir defa yapılacak.

    ha burada yazıcı kartuşları boş gösteriyor ama bir daha herhangi bir uyarı vermiyor. bu nedenle çip resetlemeye falan gerek yok onunla uğraşmanıza da gerek yok.

     canon mg 5250  cli 525 pgi 526 kartuş dolumu







  • bu noktada şu sorunlar ortaya çıkabilir ,kullanılan mürekkep çok önemli kaliteli değilse yazıcıya zarar verebilir nereden temin ettiniz mürekkebi ,dibe çökme kurumlaşma varmı
  • mürekkebi cescesor dan aldım elimde kalitesiz mürekkep de var ama sizin de dediğiniz gibimürekkep önemli. üstelik bu yazıcının püskürtme dilikleri 1 pl piyasadakilerin çoğu 2 ya da 3 pl ben de bundan yola çıkarak cescesor kullandım. ama bildiğiniz daha kaliteli mürekkep varsa önerinize uyarım.
    fakat şu an iki gündür kullanıyorum bir sorun yok özellikle sarıya dikkat ediyorum. çünkü sarı mürekkepler çok çabuk katılaşıyor. ama dediğim gibi şu an sorun yok olursa buradan yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truvazotti -- 14 Nisan 2011; 23:20:22 >
  • inşallah sounsuz kullanırsın bende 5150 almayı düşünüyorum tecrübelerin önemli benim için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    inşallah sounsuz kullanırsın bende 5150 almayı düşünüyorum tecrübelerin önemli benim için


    güvenle alabilirsin ama fazladan 25-30 tl verip 5250 almanı tavsiye ederim. çünkü aralarında hız farkı ve vifi farkı var. gerçi ben vifi yi pek kullanmıyorum. yazıcıya veriler biraz geç gidiyor vifi ile.
    bu arada ben öğretmenim ve sınıf için aldım yazıcıyı sınıfta kullanıyorum. ve dolumdan sonra bir toptan fazla önlü arkalı fotokopi çektim. yani 1000 sayfanın üzerinde ve çoğunluğu da resimli belgelerdi. hiç sorun yaşamadım. sadece kartuşları ilk doldurduğumda delikleri bant ile kapatmıştım. kırmızı biraz fazla veriyordu bende bantları söküp sakız yapıştırıcı ile kapattım çok daha iyi oldu solum yapacaklara tavsiye ederim sakız yapıştırıcıyı nerdeyse tüm kırtasiyelerde bulabilirsiniz. faber in uhu nun pritt in bu ürünleri var ama en iyisi faber. ama o kadar da elzem değil sadece delikleri hiç hava alamayacak şekilde kapatın yeter.

    bu arada canon mg 5250 yi yazıcı almayı düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. bir kere duplex (otomatik çift taraflı baskı) özelliği her şeye değer sizi çok büyük bir sıkıntıdan kurtarıyor. sadece baskı hızını biraz yavaşlatıyor . o da kağıdı geri çekip ters çevirdiği için. tek taraflı baskı da ise ayarlardan hızlıyı seçerseniz. ve sadece yazı yazdırırsanız deli gibi çıktı veriyor. yanı inkjet bir yazıcı için çok hızlı.
    gerçekten bu yıl sınıfa aldığım en iyi ürün diyebilirim. hatta önümüzdeki yıl fazladan bir tane daha almayı düşünüyorum.




  • hocam ilk zamanlarda sorun olmaz inşallah ilerdede olmaz bundan 6 ay sonra da durum ne olur merak ederim
  • inşallah olmaz bu arada ben çok yoğun kullanıyorum. bu nedenle normal birkullanıcının 6 ayda aldığı çıktıyı ben bir iki ayda alırım. hatta ikinci dolumu da yaptım. haftada önlü arkalı 1 - 1.5 top çıktı alıyorum.

    bu arada ikinci dolum sırasında bir nokta dahafarkettim. bu kartuşların yarısı süngerli yarısı sadece mürekkep. bu nedenle kartuşa mürekkebi basınca önce 4-5 ml kadar alıp doluyor. fakat bir süre sonra bu mürekkebi sünger çekiyor ve mürekkep haznesi boşalıyor. dolayısıyla doldurup 5 dek kadar bekledikten sonra tekrar bir 4-5 ml daha bassmak gerekiyor. tam dolum için yoksa tam dolmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truvazotti -- 18 Nisan 2011; 19:58:13 >
  • canonların evet yarısı sünger oluyor birde hocam hızı değil yavaş şekilde basın mürekkebi
  • bende de var ayni makineden, amerikadan aldim burda mg 5220 olarak geciyor, once cin urunleri satan bir yerden aldim cok ovmustu urunlerini bir de yuzde 99 kusur memnuniyet orani vardi, ama renkli ciktilarda cok dandik cikariyordu, cok uzun arastirmalar sonucunda image specialists in urunlerini satan bir satici buldum ebayde, ondan siparisleri verdim, kanadadan gonderdi, 60mlx4+120mlx1 murekkep var icinde yaninda 2 tane siringa toplamda 20 dolar, 7 dolar da kargo parasi verdim 27 dolara geldi, kalitesini cok merak ediyorum, bir de ben alman methoduyla dolum yapacagim yani ustten degilde su asagidaki web sitesinde anlatildigi gibi dolumu yapacagim, ama acikca soylemek gerekirse bu kartuslarin doldurulabilen kartuslarla degistirilmesi lazim yoksa resmen iskence olur, ama sunu da soyliyeyim doldurulabilen kartuslardaki cikti kalitesi orjinalden kotu oluyormus bana oyle soylendi.Yani en iyisi kalite icin orjinali delip doldurmak lazimmis sungeri filan daha kaliteli oluyormus.Amerikada doldurulabilen kartus seti 20 dolar yaninda 4 siringasi var 6 dolar da kargo parasi, 26 dolara geliyor yani.

    http://www.nifty-stuff.com/the-german-durchstich-refill-method.php



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 20 Nisan 2011; 4:58:25 >




  • truvazotti dolum yapiyorsunda bu kartuslarin bittigini nerden anliyacaksin, anca resim kalitesinde bozukluk hissedersen doldurman gerekecek o da cok ugras verici gorunen o ki bu katuslarin doldurulabilenlerle degistirilmesi lazim, bu konuda ne gibi cozumun var aciklarsan sevinirim, yabanci forumlarda dolasirken gordum elemanin biri dijital tarti almis, once dolu iken tartmis, ondan sonra da bosken kac gr geliyor, sonra kartusunu tartiya koyuyor, kartusun agirligi doluykenki agirligina esitlenene kadar dolduruyor.
  • Dolabilen kartuş dahi alsanız bu seride çip resetleme yok henüz orjinal kartuşlardaki çipleri takıyorsunuz ve sürekli boş görünüyor kartuşlar
  • o hallediliyor tek yapman gereken cipleri degistirmek, kartuslar bos gozukuyor ama yine cikti aliyorsun.Acikcasi bu makineyi aldigima pisman oldum cunku en iyi verimliligi veren orjinal kartustur, ama bu kartuslar kullanmak icin cok kotu cunku murekkep seviyesini goremiyorsun.
  • Bende onu demek istedim işte power düğmesiydi sanırım 10 sn basılı tutup çıktı alınıyor ama seviye sorun
  • sevgili kardeşim kolay dolan kartuş alırsanız,kolay dolan kartuşlar şeffaf olduğu rahatça mürekkep seviyesini görebilirsiniz.
  • ama bu kolay dolan kartuslar orjinali kadar iyi olmuyormus.En iyisi orjinalinin delinip, yeniden dolan kartus haline getirilmesiymis.Bana da bu mantikli geliyor sonucta made in japan, digeri made in china, biri orjinal digeri taklit.Ondan ben kafaya taktim yoksa veirrim 25 dolari alirim yeniden dolan kartus setini.3-4 gune kadar benim image specialist murekkeplerim geliyor, piyasadaki en saglami buymus, ebay den aldim, bundan once dandik bir cinli kullanmistim onu geri gonderdim, ikisi arasindaki kaliteyi de paylasicam burda.
  • Arkadaşlar mürekkep seviyesine neden o kadar takıldınız anlamadım. ben çıktı sırasında sıkıntı baş gösterince dolduruyorum. zaten kartuşlar şeffaf bile olsa ben ikide bir kapağı açıp mürekkep hangi seviyede diye bakacağımı zannetmiyorum. silik çıktı aldığım zaman hepsini söküp dolduruyorum. Çünkü doldurmadan önce iyi dikkat ettim. hemen hemen aynı zamanda bitti kartuşlar. sadece siyah baya bir geç bitti o da normaldir.
    bence gidip dolabilen kartuş almaya pek gerek yok çünkü kartuşun mürekkep tutma durumu çok önemli bu katuşların mürekkebi direkt olarak mürekkebi püskürtme ucunun bağlı olduğu hazneye veriyor. dolayısıyla. mürekkebi fazla kaçırması çıktılarda fazladan renk yoğunluğuna neden olabilir.

    ya da tersi olabilir gereğinden de az verirse zamanla püskürtme uçlarının zarar görmesine neden olabilir. malum yazıcımız termal yazıcı. bu nedenle dikkat etmek lazım.

    ata1606 verdiğin siteye baktım. güzel bir yönteme benziyor. ancak o dolum sırasında kartuşun üst kısmında hava alması için açık bırakılmış bir bölüm var orayı kapatmanı tavsiye ederim. çünkü oradan mürekkep aşağıya akar.

    bunun dışında yöntem hoşuma gitti ama ben zaten üstten deldim üstten delmenin şu dezavantajı var senin yönteme göre. süngerin mürekkebi çekmesi için biraz beklemek gerekiyor. ama o yüntemde önce sünger mürekkebi çekeceği iiçn bu sorun ortadan kalkıyor.

    Bu arada 3. dolumu yaptım. sıkıntı yok.

    bu arada çip konusunu merak eden arkadaşlar alperen_69 un dediği gibi kartuş boşaldı uyarısını alınca kırmızı "iptal" tuşuna 10 sn kadar basılı tutunca bir daha o kartuş için uyarmıyor. bu işlemi her kartuşiçin bir defaya mahsus yapıyoruz ve sonra kartuşların hepsi boş görünüyor.

    yani oto reset çipe para falan vermeye gerek yok çünkü oto reset tuşunun burada yaptığı tek iş yazıcıya kartuşları dolu göstermek. bu işlemde ise biz yazıcıya sen kartuşlar dolu mu boş mu boşver işine bak diyoruz o kadar. tek fark bu. oto resete para vermeye gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truvazotti -- 21 Nisan 2011; 23:45:23 >




  • ata 1616 bu arada eğer fotoğrafları hiç bir işlem yapmadan basıyorsan. reklerin biraz sıkıntılı çıkması normaldir. genellikle olduğundan koyu çıkar. ve bu durum sadece yazıcıda olmuyor. ben bir ara fotoğrafçıda biraz iş yapmıştım. onların elinde full dijital cihaz vardı o zaman için ( yıl 2002) 100.000 usd den fazla bir fiyata almışlarda onda da oluyordu. Bunun için resimlere biraz biraz aydınlık efekti ver. hangi fotoğraf programını kullanıyorsan. Photoshop da level aracı ile yapabilirsin.
  • doğrusun hocam sendeki gelişmler güzel 3. dolum ve hala sorun yok maşallah
  • ben once orjinal kartuslarla bir fotograf bastim daha sonra ebay den aldigim link1 su setle yani hem dolabilen kartuslar hem de satin aldigim murekkepleri kullanarak ayni fottografin baskisini aldim.Murekkep de kartus da cin maliydi. Kullandigim fotograf kagitlari canon mg 5250 yazicinin icinden cikan canon photo paper plus glossy 2 10x15cm.Orjinal ve taklit arasindaki fark acikca belli oluyor.Sirf bundan dolayi 10 dolar da geri gonderme parasi vererek sistemi komple iade ettim.Arastirmalarim sonucu iyi bir murekkep seti siparis verdim, ve bu sefer orjinal kartuslari doldurarak denemek istiyroum.Satici murekkepi icin orjinaliyle kalite farki yok diyor.Birkac gune gelicek sonucu burdan bildirecegim.

    iki resimde hic bir islem yapilmadan alindi, yani standart olarak resmi print ettim, kullandigim program canonun kendi programi, uzerinde canon solution menu yaziyor, internetten aldigim sistemde kaliteyi en yuksekte sectigim zamanda bir miktar daha iyi oluyordu ama acikca belli gene kotu yani, yazici testi icin renklerin aciktan koyuya dogru gittigi resimler var, onlari cikarttim, gecis evrelerinde renkler birbirinin aynisi oluyor yani gercek rengi tutturamiyor.Arka fonu biraz karanlik resimlerde o arka kisim tamamen koyu cikiyor ve hicbirsey gozukmuyor, satici internette suya dayanikli yazmisti, renki bir resmi a4 kagida bastim, uzerine bir damla su doktum butun renkler dagildi, yani suya karsi da dayanikli degildi.Tek siyah beyaz word ciktisi aliyorsaniz o zaman isinizi gorur aksi takdirde benim gibi basinzi agrir.

    ayni zamanda bu cin malinda a4 kagidina aldigim resimlerde cok soluk cikiyordu, bunu duzeltmek icin contrast dahil herseyi en ust seviyeye getiriyordum, kaliteyi de en yuksege cekiyordum, bu sekilde anca normal renkleri tutturabiliyorudm ama gene cok kotu, murekkep alacaksaniz biraz paraya kiyip kaliteli alin, fiyatlari cok pahali degil sonucta kac defa baski alacaksin.
    iki resim de canon mg5250 nin kendi tarayicisi ile alindi.

    link1-http://cgi.ebay.com/Refillable-ink-canon-PGI-225-CLI-226-MG5220-20oz-1p-/190516187767

     canon mg 5250  cli 525 pgi 526 kartuş dolumu

     canon mg 5250  cli 525 pgi 526 kartuş dolumu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 22 Nisan 2011; 7:13:38 >




  • güzel bir tecrübe birde sizden tarayıcı performansını sorayım acaba tarayıcı nasıl memnun kaldınızmı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.