Şimdi Ara

Canon f/1.4 usm vs f/1.8 stm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir 50mm lens almayı düşünüyordum.Bir tanıdığımda 50mm II kullanmıştım fiyatı uygun olsada hem af hem dış kaplama olsun hiç beğenmemiştim.Şu an 50mm f/1.8 stm çıkmış o aklıma takıldı ama gönlüm f/1.4 diyaframda ne yazık ki fiyatı tuzlu geliyor onunda öğrenciyim sonuçta. Siz ne diyorsunuz paraya kıyıp f/1.4 mü yoksa f/1.8 stm mi ? Bu arada yeni stm lenste dış kaplama düzgün mü yoksa II ile aynı mı?
    Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andarkhan -- 1 Temmuz 2015; 22:30:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • andarkhan kullanıcısına yanıt
    1.8 STM kullanmadığım gibi canlı olarak da hiç görmedim.

    Burada bir inceleme var.http://tahiryildiz.com/canon-50mm-f1-8-stm-lens-incelemesi/ İncelemede acaba canlı olarak kullandı mı yoksa yabancı bir siteden çeviri mi bilmiyorum. Önde gelen fotoğraf satan yerlerde de hiç rast gelmedim.

    1.4 ile 1.8 arasında elbette fiyat farkları var. Nerdeyse 3-4 kat fiyat farkı olduğu için çok fazla bir şey diyemiyorum. Bazen yüzdesel olarak küçük farklar belirleyici olur. Formula 1 de 6km pistte her turda 0,50 saniye yavaş olursanız 60 turluk bir yarışta birinci ile aranızda 30 saniye fark olur bu da orası için ölümcül bir farktır.

    1.4 ile 1.8 arasında bu denli bir uçurum elbette yok ama insanın hem kendisini hem de fotoğrafını çektiği kişiye çok daha farklı deneyimler yaşatabilme ihtimali de var. bu fark buna değer derseniz 4 katı fark verip böyle bir ürün alabilirsiniz. Yani tercih burada bence öncelikli olarak sizin belirlemeniz gereken bir noktada. İmkanı olanlara neden 1.4 aldın, neden 1.2 hatta 1.0 aldın demek haddimize olmazdı sanırım.




  • Çok profösyonel iş yapmıyorsanız çok para vermemek daha iyi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaptiginiz isten para kazanmayacaksaniz kendinizi zorlamadan butcenin en elverisli ve en isinizs yarayani alin derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon 50mm nin 1.8 i fiyatına göre gayet kalitelidir. Video çekiyorsanız stm olanı tercih edilebilir.
    Video çekmiyor ve bütçeniz kısıtlıysa düz 1.8 II olanını alabilirsiniz.
    Fakat 1.4 e gelince işler değişir, kasa olarak kalitesi daha iyidir, bokeh kalitesi de daha iyidir.
    Bütçeniz elveriyorsa 1.4 almanızı öneririm.
  • aralarında uçuk farklılıklar sadece fiyatta biliyorsunuz biri cam diğeri plastik ama teknoloji ikisini de kullanıyorum çok fark göremedim.
     Canon f/1.4 usm vs f/1.8 stm
  • Benim makine 600d stm motorunu kullanabilir miyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • STM motorunu kullanabilirsin. Ancak STM daha çok video ile alakalı bir takım yeni ve daha iyi özellikler sunmakta. Yani fotoğraf çekmede ki katkısı otomatik netleme haricinde fazlaca bir şey yok.
  • f/1.8 STM ile f/1.4 USM'nin karşılaştırması
    https://www.youtube.com/watch?v=nYhJK3-4Kgk

    STM USM'den daha sessiz gibi video'da sizce 2 katı vericek kadar bokeh ve macro farkı var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • andarkhan kullanıcısına yanıt
    STM motorunun EF ve EFS serisi lenslerdeki farkları aynı değil. EF serisi yani 50mm nin de dahil olduğu sınıfta bir takım düzeltmeler yapılırken EFS serisi lenslerde çok daha fazla değişim oldu.

    En baştaki soru şöyle idi. 1.4 Canon USM mi yoksa 1.8 STM mi. Öncelikle her iki lensin de STM veya USM yada IS II falan olduğunu düşünelim yani 1.4 ile 1.8 arasındaki farkı düşünelim. Kesinlikle Profesyonel kullanım harici yani amatör - fotoğrafçılık yaparak para kazanmayan birisi için 1.4 fazla olduğunu söylemem gerekiyor. Aslında 1.8 bile fazla geliyor. Veya 1.8 lensin kullanım alanı oldukça dar kalıyor ki buna Crop Sensör farkı da koymamız gerekiyor eğer 600D gibi bir cihaz kullanıyorsanız.

    Şimdi birde USM ve STM arasındaki farka bakalım. burada da nihayetinde video öne çıkıyor. Mercek kalitesi ve keskinlik anlamında özellikle yabancı bazı forumlarda USM lenslerin daha iyi olduğunu iddia eden kullanıcılar var. Bunun nedeni kullanım alışkanlığı da olabilir gerçekte olabilir. Teknik olarak aynı şartların sağlandığı ( ışık makine vs ) test yapmadan bir takım sonuca varmak mümkün değil.

    Ancak video konusunda bildiğiniz bir "kör" bile STM ve USM lens arasındaki farkı rahatlıkla görebilir.

    Elbette şahsi fikrim burada her ne kadar DSLR da video çekme konusunda ciddi bir muhalefet bile olsam STM bir lens almaktan yana olurdu. bu teknik bir dayanaktan ziyade tecrübelerime dayanarak bir var sayım olarak belirtmem gerekiyor.

    Hepsini bir araya getirdiğimizde ise 1.4 bir lens mi 1.8 bir lens mi sahibi olmak istersin sorusuna para vermeden tercih edecek olsam kesinlikle 1.4 alırım çünkü daha iyi.

    Bokeh verecek veya daha kolay, daha çok verecek olan 1.4 tür. Eğer soru 14 STM mi 1.8 STM mi diye sorulsaydı video opsiyonunu kenara bırakmış olurduk. Burada belirleyici ilk faktör bütçe ve arka plan öldürme yeteneği olurdu.

    Bütçem her ikisine de yetiyor alabilirim derseniz o zaman video konusunda önceliğiniz var ise STM seçeneğini değerlendirmeniz lazım. Eğer video önceliğiniz yoksa bu kez 1.4 ila 1.8 arasında fark değer mi diye sormanız lazım. Ben gerek yok derim sanırım para vermem. Ancak burada değerlendirmeyi yapacak ve tercihte bulunacak olan siz olduğunuza göre kararı sizin vermeniz gerekiyor.




  • 1.8 stm düşünüyorum. keskinlik , odaklanma hızı , arka plan öldürme konusunda ne durumda. youtube da yerli incelemelere baktım da pek bir şey yok. malzeme kalitesi arttırılmış, minumum odak 35 cm düşürülmüş , sessiz motor , daha fazla bıçak sayısı . bunlar artılar. güzel de ama peki ya arka plan öldürme.

    stm model ne kadar arka plan öldürebiliyor. çok düşük ışık da ne kadar hızlı odaklanabiliyor. bunları göremedim. gören, duyan, bilen paylaşmak isteyen var mı ?

    1.4 pahalı ve 1.4 de yeterince keskin değilmiş ki yukardaki örnek de bile net bir şekilde gözüküyor. arka planı net bir şekilde daha iyi öldürmüş.

    1.8 ile 1.4 arasında düşük ışık da netleme hızı farkı ve arka plan öldürme konusunda farkı kayda değer bir fark mıdır ?
  • bir de bir şey daha sorayım. 700d var bende. şöyle eski model lenslerde ucuzlar var mıdır arka plan öldürmek için. f0.95 f1.2 gibi eski lensler bulamaz mıyız , elle de odaklarız sıkıntı olmaz
  • alan derinligi cok duser 1,4te



    bir kisiyi cektiginde, 1,4te buruna odaklarsan gozler flu cikar.



    lensler zaten genelde 2,4 2,8 arasi kendini bulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.