Şimdi Ara

canon eos550d vs nikon d90

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkdaşlar bu iki alet arasında kaldım profesyonel kullanıcıyım siz hangisini önerirsiniz neden? yardımlarınızı bekliyorum

• d90 sahibi olarak açık ara D90 diyorum...

Nikon lens üreticisidir ve kaliteli foto Nikon ile çekilir...Ha dersen k ben video çekecem o daha önemli, Canon al...Nikon un videosundan daha iyi ama fotoda her zaman NIKON !
  • quote:

Orijinalden alıntı: parkom

d90 sahibi olarak açık ara D90 diyorum...

Nikon lens üreticisidir ve kaliteli foto Nikon ile çekilir...Ha dersen k ben video çekecem o daha önemli, Canon al...Nikon un videosundan daha iyi ama fotoda her zaman NIKON !

• quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

quote:

Orijinalden alıntı: parkom

d90 sahibi olarak açık ara D90 diyorum...

Ben olsam 550D alırdım

• d90 artık çok eskidi, 550d image quality olarak oldukça önde. diger extra özellikleri saymıyorum bile. bence canon 550d daha dogru bir tercih olur.
  • image quality derken? oldukça önde yani farkedilebilir bir fark var diyorsunuz... bu iddiayı ortaya atarken kendi gözünüzle yaptığınız karşılaştırma mı size yol gösterdi yoksa bir test sitesinden sayısal veri mi buldunuz... giriş seviyesi makineler fotoğraf kalitesi olarak bir birlerine oldukça fark atmazlar... çoğu zaman bu fark farkedilmez bile... üstüne üstlük sensör bağlamında d90 550d nin önündedir... buda fotoğraf kalitesine bir şekilde etki edecektir...
    quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

d90 artık çok eskidi, 550d image quality olarak oldukça önde. diger extra özellikleri saymıyorum bile. bence canon 550d daha dogru bir tercih olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Canon EOS 60D için lens önerisi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• bahsettigim oldukça lafı görecelidir tabiki biri sulu boya gibi digeri cam gibi demiyorum, kesinlik bildirmeyen tanımlari abartıp manasız yerlere çekmez isek daha dogru olur , ayrıca giriş seviyesi 550d ile 7d aynı image quality e sahiptir buda giriş seviyesi lafının bazı konularda nekadar gereksiz oldugunu gösteriyor. son olarak %100 cropda karşılaştırma yaptiginizda detay seviyesi farkı gözle görülür seviyede oluyor buda bana Oldukça deme olanagı saglıyor siz isterseniz buna küçüçük bir farkda diyebilirsiniz size kalmıştır.... sensör baglamında nerde öndeymiş d90 gerçekten merak ettim. af dan falanmı bahsediyorsunuz anlaşılmıyor ne dediginiz.
  • 550D sensor size: 22.3 x 14.9 mm (3.32 cm²)
    D90 sensor size: 23.6 x 15.8 mm (3.72 cm²)

Sensör boyutu farklı dolayısıyla pixel yoğunluğu farklı onada bir bakalım...
    550D Pixel density: 5.4 MP/cm²
    D90 Pixel density: 3.3 MP/cm²

yani aşşağı yukarı 2 kat daha fazla pixel içeriyor 550d 1cm² alan içinde... Türkçesi aynı ışık altında pixel başına düşen ışık miktarı d90'da daha fazladır...
    very simple isn't it?

Benim sözlerim çok farazi gelebilir... Aşşağıdaki linkten APS-C seçip sensörleri karşılaştırabilirsin...
    http://front1.dxomark.com/index.php/en/Camera-Sensor/Sensor-rankings

Bunlarla tatmin olup yine de bana tamam d90'ın sensörü daha iyi olsada 550d nin fotoğraf kalitesi daha iyi dersen senin fikrindir saygı duymaktan öteye geçmem...
    quote:

bahsettigim oldukça lafı görecelidir tabiki biri sulu boya gibi digeri cam gibi demiyorum, kesinlik bildirmeyen tanımlari abartıp manasız yerlere çekmez isek daha dogru olur , ayrıca giriş seviyesi 550d ile 7d aynı image quality e sahiptir buda giriş seviyesi lafının bazı konularda nekadar gereksiz oldugunu gösteriyor. son olarak %100 cropda karşılaştırma yaptiginizda detay seviyesi farkı gözle görülür seviyede oluyor buda bana Oldukça deme olanagı saglıyor siz isterseniz buna küçüçük bir farkda diyebilirsiniz size kalmıştır.... sensör baglamında nerde öndeymiş d90 gerçekten merak ettim. af dan falanmı bahsediyorsunuz anlaşılmıyor ne dediginiz.

• Pentax K-R
  • K-5 dersen %100 katılırım...
    quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Pentax K-R
  • yok artık.

o zaman 2003 model 300d veya canon 1ds 10mp ff dünyanın en iyisi? böyle şeyler gerçekçi değil teknolojiilerliyor
    quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

550D sensor size: 22.3 x 14.9 mm (3.32 cm²)

yani aşşağı yukarı 2 kat daha fazla pixel içeriyor 550d 1cm² alan içinde... Türkçesi aynı ışık altında pixel başına düşen ışık miktarı d90'da daha fazladır...
    very simple isn't it?

Benim sözlerim çok farazi gelebilir... Aşşağıdaki linkten APS-C seçip sensörleri karşılaştırabilirsin...

Bunlarla tatmin olup yine de bana tamam d90'ın sensörü daha iyi olsada 550d nin fotoğraf kalitesi daha iyi dersen senin fikrindir saygı duymaktan öteye geçmem...
    quote:

bahsettigim oldukça lafı görecelidir tabiki biri sulu boya gibi digeri cam gibi demiyorum, kesinlik bildirmeyen tanımlari abartıp manasız yerlere çekmez isek daha dogru olur , ayrıca giriş seviyesi 550d ile 7d aynı image quality e sahiptir buda giriş seviyesi lafının bazı konularda nekadar gereksiz oldugunu gösteriyor. son olarak %100 cropda karşılaştırma yaptiginizda detay seviyesi farkı gözle görülür seviyede oluyor buda bana Oldukça deme olanagı saglıyor siz isterseniz buna küçüçük bir farkda diyebilirsiniz size kalmıştır.... sensör baglamında nerde öndeymiş d90 gerçekten merak ettim. af dan falanmı bahsediyorsunuz anlaşılmıyor ne dediginiz.

• bahsettiğin modeller fotoğraf kalitesi olarak birbirine yakın modeller ise böyle şeyler gerçekçi olur ;)
    quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

yok artık.

o zaman 2003 model 300d veya canon 1ds 10mp ff dünyanın en iyisi? böyle şeyler gerçekçi değil teknolojiilerliyor
    quote:

550D sensor size: 22.3 x 14.9 mm (3.32 cm²)

very simple isn't it?

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fangoso -- 27 Kasım 2010; 19:07:13 >

• quote:

K-5 dersen %100 katılırım...
    quote:

Pentax K-R

2000TL fiyattan aşağı K-5 bulunmuyor. K-5'in karşılığı değil 550D ve D90 zaten. Bu durumda 1300TL fiyata K-R tavsiye etmek daha mantıklı geldi.
  • yeri geldiğinde öncelikler doğrultusunda K-X bile tercih edilebilir bu iki modele karşılık... Söz konusu "image quality" olunca K-r,550D,d90 çok çok fark yaratmazlar birbirlerine... şahsi görüşümdür...
    quote:

quote:

K-5 dersen %100 katılırım...
    quote:

Pentax K-R

2000TL fiyattan aşağı K-5 bulunmuyor. K-5'in karşılığı değil 550D ve D90 zaten. Bu durumda 1300TL fiyata K-R tavsiye etmek daha mantıklı geldi.

• nasıl yani neredeyse 10 senelik dünyanın ilk ffsi güncel teknolojili 21mpli 5dmii den daha mı iyi sırf daha az mpsi var diye?
    sensör boyutları sabitken mpsi az diye daha iyi olamaz.
    teknoloji geriye gitmez diye biliyorum
  • Türkçe yazıyorum Türkçe anlayış istiyorum... benzer fotoğraf kalitesi ve benzer bir teknolojinin ürünü iki modeli kıyaslarken ayrıntıları göz önüne alırsınız... Başka türlü kıyas yapamazsınız zaten... Eğer ortada bir kıyas varsa ki 550d çıktığından beri iki model kıyaslanıyor, demek ki bu iki model kıyaslanabilir düzeyde olmalı... O halde ben de bu iki modeli kıyaslarken fotoğraf kalitesini baz alıyorsam sensörlerini kıyaslarsam yanlış yapmış olmam değil mi... Bu mesajıma daha önce olduğu gibi birbirinin aynı olan üçüncü bir cevap verecekseniz lütfen zahmet etmeyin...
    quote:

nasıl yani neredeyse 10 senelik dünyanın ilk ffsi güncel teknolojili 21mpli 5dmii den daha mı iyi sırf daha az mpsi var diye?
    sensör boyutları sabitken mpsi az diye daha iyi olamaz.
    teknoloji geriye gitmez diye biliyorum

• ona bakarsanız bu kıstasları baz alarak direk bir hükme varmak doğru mu? sensör teknolojisinin yeniliğini fotoğraf kalitesine etki eden ağırlıklı ortalamada bir oranı yok mudur yani? o zaman demin verdiğim 1ds 10 mp ile 1dsmiii 21 mp ile aradaki fark belli değil mi her şey 1dsin lehine iken. tek farkı 10 sene öncesinin teknolojisi var ve de dünyanın ilk ffsi olması
    imaging-resourceda d90 vs 550d yapın her isoda.
    sonra sonuçları buraya yazın.
    bakın bu da Türkçe ile yazıldı
  • imaging resource daki fotoğraflar burada defalarca paylaşıldı... benim şahsi görüşüm iso 1600 e kadar başabaş bir sonuç olduğu 1600 ve sonrasında d90 lehine... sizin fikriniz farklı olabilir...
    quote:

ona bakarsanız bu kıstasları baz alarak direk bir hükme varmak doğru mu? sensör teknolojisinin yeniliğini fotoğraf kalitesine etki eden ağırlıklı ortalamada bir oranı yok mudur yani? o zaman demin verdiğim 1ds 10 mp ile 1dsmiii 21 mp ile aradaki fark belli değil mi her şey 1dsin lehine iken. tek farkı 10 sene öncesinin teknolojisi var ve de dünyanın ilk ffsi olması
    imaging-resourceda d90 vs 550d yapın her isoda.
    sonra sonuçları buraya yazın.
    bakın bu da Türkçe ile yazıldı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.