Şimdi Ara

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
44.056
Cevap
43
Favori
1.831.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fotoğrafteki netlik süper Emre nin tüm fotoğraflarnı aldım zten ama buradaki daha büyük daha güzel

Ya gözleriin rengi harika çok tatlı bir çocuk
    quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

Alehar : çok iyi bi fotograf olmus eline saglık. Isıgı çok iyi kullanmissin.
    Dedigin gibi 300d 'de yeterli, bunu 10d'de de gördüm.
    Tabi biraz lensle de alakalı.
    komşunun 10d'ye 17-40'ı takınca o da coştu.
    harika netlik renkler ve kontrast. Sensörün potansiyeli çok çok iyi.

Aslında itiraf edeyim ki 17-40 yerine 17-70 alacaktım
    baya bi araştırdım, ama bi olumsuz yönü var,
    kesin olarak yakın bi zamanda 5d alacagımdan 17-70
    5d'de çalışmıyormuş, oraya takıldım.
    Sonra da direk 17-40'la işi bitirdim.
    bir de 17-40'ın su ve toz geçirmezlik özelliklerinin yanında
    focus ederken veya zoom ederken dışardan hiçbir yerinin
    oynamaması da çok iyi bi özellik. Yakında bol bol örnek verecem.

http://www.hakanphotography.com
    Bu sitedeki fotoların %90'ı Canon 5d + 17-40L ile cekilmiş.

Bu arada çektiğim en iyi emre fotografı :

http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=4881296&size=lg

not1 : gözler %100 orjinaldir.
    not2 : objektif Zenit 50mm f/1.8
  • İşte Hayalimdeki Araç,
    Renault Clio V6

Antalya Oto Show'dan..

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

Fotoğrafteki netlik süper Emre nin tüm fotoğraflarnı aldım zten ama buradaki daha büyük daha güzel

Maşallah diyelim, Allah nazardan saklasın
  • tşk.
    Walla Emre bitirimmiş gerçekten...

DOğru, Sigma nın DC serisi tüm lensleri sadece crop sensörler için tasarlanmıştır. Tıpkı EF-S serisi gibi. FF makina alma planın varsa en doğrusunu yapmışssın, 17-40L evladiyelik bir lens. Ayrıca anlattıklarından şanslı olduğunu, gerçekten iyi bir kopyaya denk geldiğini de düşündüm. Böyle lensleri kolay kolay elden çıkarmamak lazım :)

quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

Alehar : çok iyi bi fotograf olmus eline saglık. Isıgı çok iyi kullanmissin.
    Dedigin gibi 300d 'de yeterli, bunu 10d'de de gördüm.
    Tabi biraz lensle de alakalı.
    komşunun 10d'ye 17-40'ı takınca o da coştu.
    harika netlik renkler ve kontrast. Sensörün potansiyeli çok çok iyi.

Aslında itiraf edeyim ki 17-40 yerine 17-70 alacaktım
    baya bi araştırdım, ama bi olumsuz yönü var,
    kesin olarak yakın bi zamanda 5d alacagımdan 17-70
    5d'de çalışmıyormuş, oraya takıldım.
    Sonra da direk 17-40'la işi bitirdim.
    bir de 17-40'ın su ve toz geçirmezlik özelliklerinin yanında
    focus ederken veya zoom ederken dışardan hiçbir yerinin
    oynamaması da çok iyi bi özellik. Yakında bol bol örnek verecem.

http://www.hakanphotography.com
    Bu sitedeki fotoların %90'ı Canon 5d + 17-40L ile cekilmiş.

Bu arada çektiğim en iyi emre fotografı :

http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=4881296&size=lg

not1 : gözler %100 orjinaldir.
    not2 : objektif Zenit 50mm f/1.8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 27 Mart 2007; 8:24:49 >
  • Valla çok tatlı bir çocuk Freddy abi biraz bana versin ben bakayım

Allah nazrdan saklasın valla ne diyelim
    quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

quote:

Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

Fotoğrafteki netlik süper Emre nin tüm fotoğraflarnı aldım zten ama buradaki daha büyük daha güzel

Maşallah diyelim, Allah nazardan saklasın
  • Dün makinayı kullanıyordum camında bi toz gördüm sonradan o tozun noktalı camda olduğunu farkettim onu temizlim derken dahada ettim içine şuan cam felaket oldu temizliyemiyorumda nasıl temizlenir.. daha makinayı alalı 24 saat geçmedi ettim içine :(
  • Daha evvel bu konuda uyarmaya çalışmıştık ama tabii herkesi uyarmak mümkün değil, böyle benim gibi aşırı meraklı ve cesaretli olanlar kendi musibetlerinden öğrenecekler malesef :)

Aynı duruma ben de düştüğümde (ki benim durumum o kadar feci idi iki, fokus camını söküp alkol içine attım ve çook çok yumuşak bir yağlıboya fırçası ile temizledim. Tabii bu arada ateş basmıştı beni... Epey işe yaradı ama hiçkimseye tavsiye etmem. Bence oaradaki tozları sadece narin bir kıl fırçanın ucuyla sadece değerek alabiliyorsanız alın, alamıyorsanız ne söktürmeye ne de oymaya değmez, kafanıza takmayın, onlarla yaşamayı öğrenin. Nasıl olsa çektiğiniz fotoya etkisi yok.

Bazıları servise götürüp temizletmeyi önerebilir ama (ki bence de en mantıklısı budur) acemi bir teknisyenin, o camı temizleyecem diye, aynayı çizmeyeceğinin veya içine daha fazla toz doldurmayacağının ve sizin bu durumu zamanında farkedeceğinizin garantisi de yoktur! Burası Türkiye!

TEKRAR YAZIYORUM, SLR ALACAKLARIN KULAKLARINA KÜPE: Asla aynayı ve fokus camını (özellikle) uygun olmayan araç gereçle silmeyin ovalamayın. Fokus camının üzerinde mikro desenler vardır, bunları bozmanız (çizmeniz) veya aralarına küçük toz yağ kaçırmanız olasıdır. Üzerinde duran tozları sadece en ince fırçanın ucunu toza değerek alınız!!

quote:

Orjinalden alıntı: Montage

Dün makinayı kullanıyordum camında bi toz gördüm sonradan o tozun noktalı camda olduğunu farkettim onu temizlim derken dahada ettim içine şuan cam felaket oldu temizliyemiyorumda nasıl temizlenir.. daha makinayı alalı 24 saat geçmedi ettim içine :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Daha evvel bu konuda uyarmaya çalışmıştık ama tabii herkesi uyarmak mümkün değil, böyle benim gibi aşırı meraklı ve cesaretli olanlar kendi musibetlerinden öğrenecekler malesef :)

Aynı duruma ben de düştüğümde (ki benim durumum o kadar feci idi iki, fokus camını söküp alkol içine attım ve çook çok yumuşak bir yağlıboya fırçası ile temizledim. Tabii bu arada ateş basmıştı beni... Epey işe yaradı ama hiçkimseye tavsiye etmem. Bence oaradaki tozları sadece narin bir kıl fırçanın ucuyla sadece değerek alabiliyorsanız alın, alamıyorsanız ne söktürmeye ne de oymaya değmez, kafanıza takmayın, onlarla yaşamayı öğrenin. Nasıl olsa çektiğiniz fotoya etkisi yok.

Bazıları servise götürüp temizletmeyi önerebilir ama (ki bence de en mantıklısı budur) acemi bir teknisyenin, o camı temizleyecem diye, aynayı çizmeyeceğinin veya içine daha fazla toz doldurmayacağının ve sizin bu durumu zamanında farkedeceğinizin garantisi de yoktur! Burası Türkiye!

TEKRAR YAZIYORUM, SLR ALACAKLARIN KULAKLARINA KÜPE: Asla aynayı ve fokus camını (özellikle) uygun olmayan araç gereçle silmeyin ovalamayın. Fokus camının üzerinde mikro desenler vardır, bunları bozmanız (çizmeniz) veya aralarına küçük toz yağ kaçırmanız olasıdır. Üzerinde duran tozları sadece en ince fırçanın ucunu toza değerek alınız!!

quote:

Dün makinayı kullanıyordum camında bi toz gördüm sonradan o tozun noktalı camda olduğunu farkettim onu temizlim derken dahada ettim içine şuan cam felaket oldu temizliyemiyorumda nasıl temizlenir.. daha makinayı alalı 24 saat geçmedi ettim içine :(

Moralim feci bozuk benide ter bastı ilk anda tozlar dağıldı kulak çöpü ile temizlemek gibi bir hata yaptım minicik toz için bir sürü toz ekledim. çekim kalitesini etkilemiyor fakat görsel olarak mercekten ilk bakınca gözü tozlara bakıyor. şu yukarıdaki toz bezi işe yaramı acaba,

Birde nasıl söktün o noktalı kısmı çıkarılabiliyormu..
  • ben kötü tecrübeler yaşadım önceki d70 ile, hava pompasıyla temizliyim derken içine pompanın kafası düştü, direk sensörün üzerine !
    bir de yapışkanlıymış, yapışkan da yapıştı sensöre. zaten kızgın yaglar boşandı başımdan asagı. sonra resmen ne yaptım ben diye dusunurken, en iyisi dürüst olmak diyip, istanbul makro'ya gopnderim makineyi, cillop gibi olup geri dondu. nasıl oldu da oldu bilmiyorum ama sorunsuzdu artık.

bence riske girmek yerine tecrübeli bi servis daha iyi olur :)
  • çok üzme kendini, @Alperİleri'nin dediği gibi sıkıntıya gireceksen güveneceğin bir servise götür, 5-10dk lık bir iş ehli için...

Walla ben benimkini zor yoldan söktüm. Aşağıda linkini yolladığım dökümanı bulmamıştım henüz o zaman ve doğrudan "focus screen"i çıkarmak yerine, önündeki herşeyi söktüm!

Burada resimleri ile nasıl sökülmesi gerektiği anlatılıyor. Aslında bu sökme işlemi farklı "focus screen" ler takmak için ileri seviye kullanıcıların yapacağı şekilde tasarlanmış.
    AMA TEKRAR BELİRTİYORUM, TECRÜBELİ DEĞİLSENİZ HİÇ UĞRAŞMANIZI TAVSİYE ETMEM!
    https://mywebspace.wisc.edu/haodafu/web/ChangeScreen.pdf

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Daha evvel bu konuda uyarmaya çalışmıştık ama tabii herkesi uyarmak mümkün değil, böyle benim gibi aşırı meraklı ve cesaretli olanlar kendi musibetlerinden öğrenecekler malesef :)

quote:

Moralim feci bozuk benide ter bastı ilk anda tozlar dağıldı kulak çöpü ile temizlemek gibi bir hata yaptım minicik toz için bir sürü toz ekledim. çekim kalitesini etkilemiyor fakat görsel olarak mercekten ilk bakınca gözü tozlara bakıyor. şu yukarıdaki toz bezi işe yaramı acaba,

Birde nasıl söktün o noktalı kısmı çıkarılabiliyormu..

• quote:

Demek herkes bu yollardan geçiyor,
    bende küçücük bir tüy için vizörün ve sensörün içine etmiştim

Daha çok yeni bu işlemi yaptığım için sana verilebilecek yolgöstermeleri söyliim;
    Güçlü bir hava kaynağı ile içeri üflet;
    fırça ile temizlerken elektrikli süpürge ile çekim yap;
    nazikçe o bölgeyi çok yumuşak bir bezle (güderi veya lens temzileme bezi) ile sil;
    adını hatırlamadığım bir sıvı ile sil. v.s, v.s
    Ben sıvı hariç bunların hepsini denedim
    sonuç tam bir felaketti, tozlar bulundukları yerden ayrılıyor başka bir yere gidiyordu tam olarak almam mümkün olmadı. defalarca defalarca denedim.
    Sonunda yeter dedim kaç paraysa verip temizleteyim. Gittim dedim böyle böyle... toplam bekleme sürem 5 dk.yı bulmadı temizlendi , üstelik parada vermedim
    Ama gel görki başka bir sorun varmış benim sensörde, bahsettim zaten o konudanda.. neyse.
    Sana en iyi tavsiyem uykuların kaçıp strese girmeden git temizlet....
  • Bugün gitti makinayı aldığım yere adam ordan kirli bir gözlük bezi alıp o kısmı sildi fakat deişen birşey olmadı ben samsundayım burda temizleyen yerler pek yok, servisler nasıl temizliyor acaba.. şu yukardaki temizleme setini alıp deniyen varmı ? Elektirikli süpürge ve fırçayı denedim ekranda siyah siyah tozlar var geçmediler en sonunda sökecem delirdim ice..
  • slm
    hayırlı
    olsun diyerek başlıyorum
    bu aralar bende makina almayı planlıyorum 2 seçenek var 1. nikon d80
    2. si seninkinden

daha önce canon analog kullanmıştım ve hala duruyor
    sıkıntım ise şu ; elimdeki lensler kaç tırnaklı genel bi bilgi verir misin 400 d ye uyar mı 28-105 lensim ve uyarsa d80 e o kadar para vermek istemiyorum

teşekkürler
  • 28-105 olan lens muhtemelen AF yani auto focus, hatırladıgım kadarıyla manuel focus 28-105 canon marka yoktu..

eger AF ise direk uyar ve sorunsuz çalışır merak etmeyin.
  • Netleme camı sorunu aynen bendede vardı.. serviste ücretsiz temizlediler (sirkeci-erkayalar) ama bir sitede (linki hatırlamıyorum) temizleme taktiğini gördüm ve kullanmadığım analog makinemde denedim, basit aslında.

Lensi çıkarttıktan sonra aynanın katlandığı bölgede bir sünger var, süngerin arkasında o netleme camını bir çerçeve misali tutan metal bir metalin çıkıntısını görüceksin. O çıkıntının deliğini sivri bişeyle ittirip çektiğinde çerçeve çıkar ve cam ve arkasındaki diğer metal çerçeve boşta kalır. İşte bu aşamada kuyumcu çifti gibi bişey lazım ki o camı ve çerçeveyi dokunmadan çıkartasınız.

Ben temizlemeyi denemedim ama anladığım kadarı ile madde plastik ve ılık suda yumuşak diş fırçası ucukla temizlenebilir ama suyun kireçli olmaması gerekir çünkü serbest kurumaya bırakacaksınız. Kireçli olursa leke kalır. yada işte leke bırakmayacak bir sıvı satılıyor olabilir. Örneğin sirkecide lens temizleme sıvıları satılıyor, bu muhtemelen yağ tabakasını ortadan kaldıran bir cins alkollü bişeydir. Bu kullanılabilir. ama temizleme aşamasında bence kesinlikle bez ve benzeri lifli şeyler kullanılmamalı ki böyle birşeyde zaten yok. Ancak fırça gibi bişeyle ovalanıp,dutulanıp kurumaya brakılması gerekiyor.

Şimdi diyeceksinki "ee ben naapiiyim yani?" Bence ya kendin gel ist.e servise bırak yada sar güzelce servise postala.. Telefonlada sürakli bandoz yaparsın olur biter. Onlar camı sökerek temizliyorlar ama bence bu işte çok ta yetenekli değiller çünkü servise gelen ürünlerin nerdeyse %40'ı SLR makine ve bunlarn bence sadece %5'i netleme camı temizliğine geliyor. O yüzden çok da deneyimli değiller. Hayyamda sırf bu işlerle uğraşan insanlar var. Bence 1 gününü bu işe ayır atla gel hayyama kafan rahatlasın.

Bu arada hayyamda nereye temizletiyim dersen girişte kapı karşısındaki dükkan müşterisine iyi hizmet veriyor. Onlar baya ilgilenir. 4. Katta bi "ş.ref.z" 'ler var tamirci diye .. Hiç oralara çıkmana gerek yok... Kısaca kendin şimdilik dokunma yada gelemem diyorsan dokun , batırırsan da 30$ lık bir mevzu.. Artık onuda verirsin rahatlarsın 0 olur...

quote:

Bugün gitti makinayı aldığım yere adam ordan kirli bir gözlük bezi alıp o kısmı sildi fakat deişen birşey olmadı ben samsundayım burda temizleyen yerler pek yok, servisler nasıl temizliyor acaba.. şu yukardaki temizleme setini alıp deniyen varmı ? Elektirikli süpürge ve fırçayı denedim ekranda siyah siyah tozlar var geçmediler en sonunda sökecem delirdim ice..
  • Selamlar. Makinem DSLR değil fakat 'benzer' (Powershot S3 IS). Neyse bir iki fotoğrafta ben ekleyeyim dedim, umarım beğenirsiniz.

• Fotoğraflar için teşekkür ederiz ama SLR lütfen
  • İyi akşamlar arkadaşlar.Kısmet olursa yakında fotograf makinam elime geçecek.
    Bir şey sormak istiyorum; Bataryayı ilk şarj işleminde cep telefonlarının bataryaları gibi uzun süre mi şarj edeceğiz ? Tecrübeli arkadaşlar aydınlatıcı bilgi verirse çok sevinirim.
    Makinanın modelini yazmam gerkli olabilir diye onu da söyleyeyim canon 30 D.
  • Tak pili dolu ise bitir öyle şarj et bence, dolu pili şarja takmanın ne anlamı varki ?
    Hurafe Hurafe bence geçen gün telefon aldım w810i, aletin pili tam bitik olsa 2 saatte falan şarj oluyo zaten satan adam 16 saat şarjda bekleticen diyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

Tak pili dolu ise bitir öyle şarj et bence, dolu pili şarja takmanın ne anlamı varki ?
    Hurafe Hurafe bence geçen gün telefon aldım w810i, aletin pili tam bitik olsa 2 saatte falan şarj oluyo zaten satan adam 16 saat şarjda bekleticen diyo.

Belki yanlış yaparım diye DSLR kullanan arkadaşlarımızdan fikir alayım dedim. Cevapladığın için teşekkürler.İnşallah makinanın kullanımı ve püf noktaları konusunda da yardımcı olursunuz. (nacizane bir acemi olarak )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa2 -- 2 Nisan 2007; 19:57:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.