Şimdi Ara

Canon EOS 7D err 40 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar makinam bi süredir fotograf cekerken, odak almıyor be 5-10 saniye sonra kendini kapıyo. kapadıktan sonra üst tarafında bulunan yerde err 40 yazıyo. pili cıkarıyorum, bikackere acıp kapıyorum kendine geliyo makina. cok kötü bi durum, kullanım kılavuzu arapca oldugu için bişey anlayamıyorum ayrıca google'da arattım ama pek bu sorunla karşılaşan yok sanırım. karşılanlarda hep farklı sorunlardan şikayetci ama gelen problem kodu aynı: err 40. bunun ne demek oldugunu bilen var mı arkadaşlar varsa nasıl çözebilirim?

• internette canon eos 7d kullanma kılavuzu türkçe yazın çıkar pdf olarak
  • kılavuzda
    Çekim mümkün değil. Açma/kapama dü¤mesini <KAPALI> ve sonra
    <AÇIK> konuma getirin veya pilleri ç›kar›p yeniden takın.
    Açma/kapama düğmesini kullanın, pilleri çıkarıp tekrar takın, Canon marka
    bir lens kullanın veya foto¤raf makinesiy› kontrole/tamire verin. (sf. 27, 26)
    Eğer aynı hata oluflmaya devam ediyorsa, bir sorun olabilir. Hata kodunu not edin
    ve kameranızı en yakın Canon teknik servisine götürün.

yazıyor. peki bu sorun nedir yani neyden kaynaklanıyo bilen var mı

edit: makinayı daha alalı 2-3 ay oldu.toplasanız 2000tane fotograf cekmemişimdir. makinayı 2-3 kere dışarıda kullandım daha yeni yeni öğrenme aşamasındaydım. 15-20tane kar yağarken fotograf cektim ama dikkatli kullandım yani kar suyundan bi problem oldugunu düşünmüyorum. ilkkez gecen hafta perşembe günü verdi bu hatayı. dışarıda cekim yaparken deklanşöre bastım ve öyle kaldı sanki uzun cekim yapıyormuş gibi heralde dedim elim deydi yanlışlıkla mod değiştirdim 20-30 saniye bekledikten sonra kapattım makinayı. sonra bidaha vermedi aynı hatayı. 2 gün yeniden aynı hatayı aldım ama busefer sadece err40 yazıp makina kendi kendine kapandı. actıgımda odaklanmıyordu. pili cıkartıp taktım ve düzeldi. en son dün akşam yine aynı hatayı verdi, yine odaklanamıyor pili cıkarttım taktım bikac kere ac kapa yaptım düzeldi. sorunu en iyi şekilde acıklamaya calıştım arkadaşlar. daha önce böyle bi problemle karşılaşan var mı ?

edit 2: yabancı bi sitede yagmur altında fotograf cektikten sonra bu kodu alan bi kişinin yazdıklarını okudum. yagmur yüzünden makina zarar gördüğü için err 40 almış fakat ben hiç yagmur altında fotograf cekmedim ki. dediğim gibi 15-20tane kar fotografı cekmiştim ama bu istanbula deli gibi kar yagdıgı zamandı işte. o zamandan bu zamana uzun bi süre gecti ve internetteki kişi yagmurda fotograf cektikten hemen sonra bu hatayı aldıgını söylüyor.

edit 3: şimdi aklıma geldi perşembe günü cekime gitmeden önce pili %100 şarj etmiştim ama gece bırakmıştım yani şarj olduktan sonrada fişe takılı kaldı. acaba bundan dolayı bi sorun olabilir mi?ayrıca micro fotografcılıgıda aramıştım hayyam pasajıdaki onlarda pilden olabileceğini söylemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevez -- 17 Mart 2012; 12:38:49 >

• Karda kışta makinenize birşey olmaz. bende 7d kullanıyorum.
    Makinenizin suya toza karşı izolasyonu var. hatta duşun altına sokun - yağmurda kullanın hiçbirşey olmaz. İnternette videoları var bulabilirsiniz.
    Fakat peki ya lensinizin var mı?

Tahmin yürütecek olursam, lensinizin izolasyon sistemi yok (ki L sınıfı lenslerde var bu özellik / çok pahalı)
    Dolayısıyla lensinizdeki odaklama motoru / mekanizması hasar görmüş olabilir. Pilde sorun olduğunu düşünmüyorum.
    Farklı lensle çekim yapmayı deneyiniz, yüksek olasılıkla sorun olmayacak.
    Cevap yazın ki merakta kalmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

Karda kışta makinenize birşey olmaz. bende 7d kullanıyorum.
    Makinenizin suya toza karşı izolasyonu var. hatta duşun altına sokun - yağmurda kullanın hiçbirşey olmaz. İnternette videoları var bulabilirsiniz.
    Fakat peki ya lensinizin var mı?

Tahmin yürütecek olursam, lensinizin izolasyon sistemi yok (ki L sınıfı lenslerde var bu özellik / çok pahalı)
    Dolayısıyla lensinizdeki odaklama motoru / mekanizması hasar görmüş olabilir. Pilde sorun olduğunu düşünmüyorum.
    Farklı lensle çekim yapmayı deneyiniz, yüksek olasılıkla sorun olmayacak.
    Cevap yazın ki merakta kalmayalım

peki bu lensin odaklama sorununu nasıl gidereceğiz? çok pahalı mıdır? yoksa yeni lens mi almam gerekiyor? ayrıca makinamı dubaiden aldım yani garantisi yok.

uzun zamandır fotograf cekemiyodum yogunluktan dolayı. dün yine aynı sorunla karşılaştım. pili cıkardım, taktım ve biraz bekledim. bekledikten sonra hiç birşey olmamış gibi cekmeye devam etti. sonra yine aynı sorun, ardından yine aynı.. cok canımı sıkmaya başladı artık. vakit bulamadıgımdan servisede götüremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevez -- 25 Mart 2012; 14:07:43 >

• Lensin odaklama sorunu biraz acar misiniz?
    7D'nin AF sistemi cok iyidir ama bir o kadar da karisiktir.
    7D'de odaklama sorunu yasayanlarin büyük bir kisimi aslinda ayarlardaki problemlerden kaynaklaniyor.
  • Hocam yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla canon bu hata nedeniyle ücretsiz tamir yapıyor garantide.Vakit gçeirmeden garantiye yollayın derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yarın götüreceğim hemen ama benim garantim türkiyede geciyor mu? dubaiden aldım makinayı
  • Ben geçmiyor diye biliyorum.Ancak en azından bir götürün belki yazılımsal bir sorun yoktur
  • bende bi kac yerde dubaiden alınan elektronik ürünlerin garantileri tüm dünyada geciyor diye okumuştum ama bilmiyorum yarın gitmeden önce arayacagım. bide bana cok uzak yaw taaaa anadolu yakasında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.