Şimdi Ara

### Canon EOS 6D İnceleme ve Ana Konu### (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
4
Favori
34.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theyapici

7 d nin fotograf kalitesi 60 d den de kötü iken nasıl 6 d den iyi oluyormus seriligi öenmli degil

Bu sonuca nereden vardiniz merak ettim. Varsa bir kaynak, paylasirsaniz sevinirim.

Bende hem 7d, hem de 60d gövde mevcut. Ve her ikisi de hep en son Firmware kullanir. Ayni algilayiciyi kullanmalarina ragmen, normal hayattaki cekimlerde IQ olarak 7d'nin ürettigi sonuclar daha iyi. Onun sebebi de AF sisteminin daha kararli olmasi. Ayrica her iki gövdeyi de kullanan biri olarak söyleyebilirim ki, 7d'yi kullandiktan sonra 60d'nin ergonomisi iyi gelmiyor. 550d veya benzer bir makinadan 60d'ye gecince iyi düsünüyorsunuz ama 7d'nin ergonomisi Canon ürün havuzundaki en iyi gövdelerden birisi. Öyle olmasa idi, 5dm3'ü 7d'nin ergonomik kopyasi gibi cikartmazlardi.

600d deseniz anlarim. Ondaki algilayici biraz daha farkli. Sanirim algilayici üzerine uyguladiklari kaplamalari degistirdiler. Bazi durumlarda, IQ daha iyi olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 18 Eylül 2012; 14:05:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: h.cagil

quote:

Orijinalden alıntı: B.S.S.

Dokunmatik yok olmaz almam ben

Şu 7D nin fiyatı falan düşse diyecem de 7D kullanan adam 6D ye geçiş yapmaz ki?

neden geçiş yapmasın ki ? biri ne kadar güzel gövde de olsa kroplu makine.

Bence elmayla armutu karsilastirip sonra elma daha iyi denemez.

Tam kare makinalarin IQ konusunda algilayici boyutundan dolayi bir avantaji mevcut. Ama APS-C veya APS-H gibi crop tabir edilen gövdeler de spor müsabakalarinda veya ornito cekimlerde oldukca faydali. O yüzden her ornito'cunun FF'e gecip 2bin dolarlik 400mm lensi yerine gidip 10bin dolar ödeyerek 600mm almasi beklenemez. Bu durumda crop gövde tam kare'den daha iyidir bu adam icin.

Veya 7d'deki ergonomiden vazgecip 60d kopyasi gibi olan 6d'ye ben gecmem. Biraz daha verir 5dm3 alirim. Tam kareye gecsem bile 7d'yi veya benzer bir makinayi tutacagima eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

Orijinalden alıntı: h.cagil

quote:

Orijinalden alıntı: B.S.S.

Dokunmatik yok olmaz almam ben

Şu 7D nin fiyatı falan düşse diyecem de 7D kullanan adam 6D ye geçiş yapmaz ki?

neden geçiş yapmasın ki ? biri ne kadar güzel gövde de olsa kroplu makine.

Bence elmayla armutu karsilastirip sonra elma daha iyi denemez.

Tam kare makinalarin IQ konusunda algilayici boyutundan dolayi bir avantaji mevcut. Ama APS-C veya APS-H gibi crop tabir edilen gövdeler de spor müsabakalarinda veya ornito cekimlerde oldukca faydali. O yüzden her ornito'cunun FF'e gecip 2bin dolarlik 400mm lensi yerine gidip 10bin dolar ödeyerek 600mm almasi beklenemez. Bu durumda crop gövde tam kare'den daha iyidir bu adam icin.

Veya 7d'deki ergonomiden vazgecip 60d kopyasi gibi olan 6d'ye ben gecmem. Biraz daha verir 5dm3 alirim. Tam kareye gecsem bile 7d'yi veya benzer bir makinayi tutacagima eminim.

profesyonel spor ve kuşçuların makinesi 1dx dir 5d m3 veya 7d değil:)
    550d 600d 60d 7d sensörleri aynı zaten 5dm2 nin 6d nin fotoğraf kalitesi yanında 7d nin esamesi okunmaz hocam:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theyapici -- 18 Eylül 2012; 15:30:16 >

• quote:

550d 600d 60d 7d sensörleri aynı zaten 5dm2 nin 6d nin fotoğraf kalitesi yanında 7d nin esamesi okunmaz hocam:)

Sizden fetva cikmadigina göre ben makinayi satayim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

Sizden fetva cikmadigina göre ben makinayi satayim.

ben diyorum fotoğraf kalitesi FF ile aps c karşılaştırılmaz bile siz diyorsunuz ergonomi arada bir iletişim problemi var?sanki iyi forumlar

• röportaj ingilizce
  • 1DX piyasaya daha yeni çıktı daha önce Canoncular 7D ve özellikle 1D serisi kullanıyorlardı (APS-H). 7D çıktığından beri 1D serisinin satışı azalmış (yarı yarıya değil elbet ama duyduğuma göre %20lere varan azalma var!), bu yüzden ve D3 serisinin baskısı yüzünden 1DX çıktı.
    7D ile 6D'nin hedef kitleleri farklı. Tabi ne alacağını bilmeyip "en iyisi 7D'ymiş onu alayım" diyenleri bu genellemenin dışında tutuyorum, onlar bütçelerine uyan makineyi alacaklar (amacını düşünmeden).
    Bu arada Hasselblad'ın yeni makine duyurusu 1 Nisan şakası galiba. E ve A bayonet olunca NEXlerden ne fark olacak? Sanki Nex-7'ye koyun yünü giydirmişler gibi çok komik olmuş. Şimdiden 5000 Euro fiyata "Epic fail" diyenler var Tamam Hasseslblade'sın pahalı olup imajı kurtaracaksın da diğerlerinden biraz farklı ol de mi? Yeni Leica M de öyle mesela. Canlı önizleme ile kompakt makine tadında fotoğraf çekeceksin resmen! Biraz daha okuyalım bakalım değişik cambazlıkları var mı...

• quote:

uhs 1 kartınızla fat 4gb boyutunuda ayarlıyor daha uzun süreli kayı yapmak mümkün:)

video için mi...

• @usual suspect olağan şüpheli
    The EOS 6D captures HD video with a level of sophistication on par with professional movie cameras, offering phenomenal performance on a DSLR. It offers both All-I (UHS-I memory card is required) and IPB compression, supports H.264/MPEG-4 AVC High Profile, and automatically splits files greater than 4GB (FAT specifications) for extended recording without interruption. It offers the option of timecoding during recording only (Rec Run) or at all times (Free Run), useful for multi-camera shoots. It also features improved sound recording adjustment capabilities, offering 64-step volume control accessible through the Quick Control screen, as well as a 3.5mm microphone terminal. The CMOS sensor’s drive system significantly increases image processor performance, reducing color artifacts and moiré (a common problem that occurs in scenes with horizontal lines), and ensures that the EOS 6D can record at a number of frame rates up to ISO 25600 in H mode.
    yazıyor canon sitesinde bakınız
    http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/slr_cameras/eos_6d?selectedName=Features&fileName=0901e02480655f02_feature5.html
    yani uhs 1 kartınız varsa otmatik birleştiriyor fat 4gb boyutu muhabbetini de aşmış oluyorsunuz böylece

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

FF'lere atlamak için en iyi zaman şimdi değil. şu anda yapılacak en iyi şey FF'lere atlayanların elden çıkaracakları makinaları ucuza kapatmak orta ve üst seviye DX makina alacaklar için iyi bir zaman.

FF'ye atlamak için en iyi zaman seneye bu zaman. diye düşünüyorum.

Katılıyorum şener hocam :D

Zaten bu fiyatlar pek olumlu değil, gerçi aynasızlar da coştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

FF'lere atlamak için en iyi zaman şimdi değil. şu anda yapılacak en iyi şey FF'lere atlayanların elden çıkaracakları makinaları ucuza kapatmak orta ve üst seviye DX makina alacaklar için iyi bir zaman.

FF'ye atlamak için en iyi zaman seneye bu zaman. diye düşünüyorum.

Ben satiyorum; 6d'ye gecmek gerekiyor ya

Temiz ve kelepir 7d.
    14bin poz cekilmis ve battery grip ile beraber.
    EFS 10-22mm genis aci ve EFS 60mm Macro'da yaninda geliyor.

• Ben bir şeyi merak ettim, Canon'un 6d'yi çıkarma nedeni 2000$ altı bir full frame üretmek değil miydi? 5DMarkII'nin amerika fiyatı zaten 1900$:http://www.bhphotovideo.com/c/product/583953-REG/Canon_2764B003_EOS_5D_Mark_II.html

6D'ye gerek var mıydı ki? Canon 5DMarkII üretmeye devam etse olmuyor muydu?

Bir de fiyatları bu kadar yakın olunca (sadece 200 dolar), insan ister istemez merak ediyor, hangisi daha alınası dersiniz? Eski kral 5DMarkII mi, yoksa yeni giriş seviyesi Full Frame 6D'mi? Henüz örnek fotoğraflar olmadan bunu konuşmak için erken biliyorum ama, kağıt üzerindeki özellikler bakarak ne düşünüyorsunuz?

http://www.bhphotovideo.com/c/product/892349-REG/Canon_8035b002_EOS_6D_Digital_Camera.html

• quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

Ben bir şeyi merak ettim, Canon'un 6d'yi çıkarma nedeni 2000$ altı bir full frame üretmek değil miydi? 5DMarkII'nin amerika fiyatı zaten 1900$:http://www.bhphotovideo.com/c/product/583953-REG/Canon_2764B003_EOS_5D_Mark_II.html

Bir de fiyatları bu kadar yakın olunca (sadece 200 dolar), insan ister istemez merak ediyor, hangisi daha alınası dersiniz? Eski kral 5DMarkII mi, yoksa yeni giriş seviyesi Full Frame 6D'mi? Henüz örnek fotoğraflar olmadan bunu konuşmak için erken biliyorum ama, kağıt üzerindeki özellikler bakarak ne düşünüyorsunuz?

http://www.bhphotovideo.com/c/product/892349-REG/Canon_8035b002_EOS_6D_Digital_Camera.html

En uygun olan en alınası bence :D

Hatta eğer video gerekmiyorsa 5d classic çok fazla yeterli

• quote:

Ben bir şeyi merak ettim, Canon'un 6d'yi çıkarma nedeni 2000$ altı bir full frame üretmek değil miydi? 5DMarkII'nin amerika fiyatı zaten 1900$:http://www.bhphotovideo.com/c/product/583953-REG/Canon_2764B003_EOS_5D_Mark_II.html

Büyük bir ihtimalle 5dm2'yi üretmek daha pahaliya mal oluyordur.
    Veya üreticilerden eski nesil malzeme temin etmek de problem olabiliyor. O yüzden bir malin üretim maliyeti zamanla da degisiyor.

• quote:

Öncelikli olarak rakipleri ile mücadale edebilmek için çıkartıyor.

5Dm2 ile aralarında az da olsa farklılıklar var. Mesela M2 de compact flash girişi varken, 6D de SD kart girişi var. Bu bile seçimi etkileyen faktör.

Bunun yanında Wireles var GPS var. Bunlar yeni teknoloji mesela. LCD ekranının pikseli daha fazla 6D de.

Ölçüleri ve ağırlığı daha ufak, daha az 6D de..

Bu ve bunun gibi bir çok özellik yeni makine alacak birisi için çok önemli özellikler olabiliyor.

Ama şu Af noktalarını 11 den yukarı çıkartsalardı gerçekten çok güzel bir makine olacaktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: synchro

Hocam 6d konusu ama sormadan edemeyeceğim, bunu neye istinaden söylüyorsunuz, kendiniz kullandınız mı acaba? Soruyorum çünkü benim bütçemle alma ihtimalim olabilecek tek makine 5d klasik. Elimdeki 550d, 5d klasiğin video vs gibi eksikliklerini kapatıyor, sadece fotoğraf için, 5d klasik alınır mı? Yoksa kasıp, 2.el fiyatları düşünce -tabi eğer düşerse- MarkII mi almak lazım adam gibi full frame tadı yaşayabilmek için?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synchro

Hocam 6d konusu ama sormadan edemeyeceğim, bunu neye istinaden söylüyorsunuz, kendiniz kullandınız mı acaba? Soruyorum çünkü benim bütçemle alma ihtimalim olabilecek tek makine 5d klasik. Elimdeki 550d, 5d klasiğin video vs gibi eksikliklerini kapatıyor, sadece fotoğraf için, 5d klasik alınır mı? Yoksa kasıp, 2.el fiyatları düşünce -tabi eğer düşerse- MarkII mi almak lazım adam gibi full frame tadı yaşayabilmek için?

Kullandım demeyeyim de denedim ve bilgisayarda sonuçlarına baktım çok fazla tatmin ediciydi daha üstü gereksiz bence :D

Ben de 550d kullanıyorum benim gibi amatör kullanıcıya yeter de artar bile zaten

Geçen fotofestte bi adamla tanıştım ve biraz d800'ünü kullandım hani tamam güzel, etkileyici de o parayı hobi amaçlı çeken birisinin vermesi çoooook gereksiz. Tam karenin en cezbedici yanı çarpan yok (benim için, 50den dar açıyı sevmiyorum ama spor, kuş, cart curt için çarpan faydalı tabi)

Eğer makineyi değiştirmek istiyorsan Crosshair'in dediği gibi seneye bu zamanlarda değiştir, bunlar bana pek ekonomik gelmedi o yüzden olympus ve nexlere bakmayı düşünüyorum. Fujifilm de pahalı biraz, leica'nın da pek bi esprisi kalmadı, dslr üreticileri de kendini tekrarlıyor aps-c makinelerde

Neyse konuya dönersek 2. el takıntın yoksa ve temiz 5d bulabilirsen alabilirsin bence video da cep telefonları bile iyi çekiyor artık (tabi kısa film çekilmez telefonla da anı videosu çekerim gerekirse dslr ile diye düşünenler için)

• Peki seneye bu zamanlarda ff makinelerin fiyati dusunce ister istemez 60D nin 7D nin fiyatlari ister istemez dusmuycek mi ? Bence en uygun zaman bu zaman millet sifir gibi 5D Mark II leri 3.000 ile 3.200 tl aradinda veriyor. Benimde kafamda ff gecmek var ama yorumlara bakinca ff 5D mark II nin cok yavas hantal oldugu soyleniyor yani 7D yi verip full frame makineye gecmek ne kadae dogru git gel yasiyorum acikcasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 550D yi değiştirmeyi düşünmüyorum, gayet memnunum. Full frame makine alsam da elimde tutmak niyetindeyim. Küçüklüğü ve hafifliği gezilerde çok işe yarıyor. Ayrıca sadece EF-S uyumlu 3 adet lensim var ve bundan sonra APS-C sensörlü başka bir DSLR makine daha almayı düşünmüyorum (aynasız olabilir) satarsam, hepsini satmam lazım. Yani şimdilik mevcut ekipanın yanında full frame makine kullanmak istiyorum. Elimde hali hazırda canon full frame uyumlu 50mm 1.8 ve tamron 90mm 2.8 var. Sadece Canon gövde alsam, bunlar beni uzun süre götürür. Bir süredir, fiyatlarının da cazip olması nedeniyle 5D klasiği inceliyorum. Ama sensör teknolojisi çok eskidiği için ya görüntü kalitesi tatmin etmezse diye ona 1200-1300 lira para vermeye çekiniyorum. Hoş daha bu dediğim fiyata bulabilmiş değilim ama daha fazlasını da veremem. Günümüzde artık bazı aynasız makinelerin 5D MarkII'den daha kaliteli görüntü verdiği söylenirken, 5D'ye yatırım yapılır mı (aldım mı bir iki sene kullanmak lazım), yoksa para sokağa mı atılmış olur. Bir türlü karar veremiyorum...

• quote:

550D yi değiştirmeyi düşünmüyorum, gayet memnunum. Full frame makine alsam da elimde tutmak niyetindeyim. Küçüklüğü ve hafifliği gezilerde çok işe yarıyor. Ayrıca sadece EF-S uyumlu 3 adet lensim var ve bundan sonra APS-C sensörlü başka bir DSLR makine daha almayı düşünmüyorum (aynasız olabilir) satarsam, hepsini satmam lazım. Yani şimdilik mevcut ekipanın yanında full frame makine kullanmak istiyorum. Elimde hali hazırda canon full frame uyumlu 50mm 1.8 ve tamron 90mm 2.8 var. Sadece Canon gövde alsam, bunlar beni uzun süre götürür. Bir süredir, fiyatlarının da cazip olması nedeniyle 5D klasiği inceliyorum. Ama sensör teknolojisi çok eskidiği için ya görüntü kalitesi tatmin etmezse diye ona 1200-1300 lira para vermeye çekiniyorum. Hoş daha bu dediğim fiyata bulabilmiş değilim ama daha fazlasını da veremem. Günümüzde artık bazı aynasız makinelerin 5D MarkII'den daha kaliteli görüntü verdiği söylenirken, 5D'ye yatırım yapılır mı (aldım mı bir iki sene kullanmak lazım), yoksa para sokağa mı atılmış olur. Bir türlü karar veremiyorum...

5D, D700'den ve 5DMII'den daha keskin daha kaliteli bir sensöre sahiptir. FF'de efsaneler diye bir kavram varsa bence ilk iki içinde 5D ile 5DMII olur. 500px de hangi fotoya baksam altından 5DMII çıkıyor. Bu 5DMII diğerlerini ezer anlamında değil, işi bilen kimselerce de tutulmuş olduğunu gösterir, 5DMII karşısında asla D700 istenilen sükseyi yapamamıştır.

1DX de tanıtılırken yüksek iso fotolarını yayımlamadılar sonra yayınladılar rakibi D4ten sonra. O piyasadaki en iyi gövde 1DX diyorlar, ISO konusunda geriye düşen Canon 1DX ve 5DMIII ile artık Nikon'un önünde. Nikon Canonlaştı mp savaşında ileride ibre Nikon'un yanında olacaktır satış anlamında. Markalar ne kadar FF satıyor onu düşünmek lazım. 6D bence 5DMII'den daha iyi bir görüntü sunacaktır nihayetinde, merakla bekliyoruz...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.