Şimdi Ara

Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.908
Cevap
94
Favori
391.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hakan456

işlemcinin performansı iso yu daha hızlı işleme,daha yüksek isolara çıkabilme, ard arda fotoğraf çekimlerinde daha çabuk makinayı toparlama, uzun video çekimlerinde overheating olma süresini uzatma, daha hızlı tepkiler (video focus)

Body olayı batterygriple çözülür.. İçine 2 pil taktınız mı tamam 60d nin hiçbir esprisi kalmaz. vizörü ise ışık düzeyi nasılsa o da öyle gösteriyor. Yani 7d ninki de pentaprism ondan da bakıp fotoğraf çekmişliğim var ama extra birşey algılayamadım..

İşlemci 6 kat daha hızlı evet, ardarda çekimlerde jpeg olarak saniyede 5 kare sınırsız foto çekebiliyor. Teoride %20 az noise olması gerekiyor ama böyle bir şey söz konusu değil. Ama Digic5 kesinlikle çok daha üstün bir işlemci.

Grip konusundaysa; 650D nin bataryası gerçekten çabuk bitiyor. İnternette bulduğum en ucuz orijinal Canon BG-E8 grip 350tl. Bataryayla birlikte 500tl ediyor. (Yan sanayi 200tl ye de çözersiniz, ama ben tercih etmem.) 60D standart pil performansına ulaşmak için biraz fazla bence. (Aynı masrafı 60D ye yapınca 2000 kare foto çeken bi makine oluyor.)

Bu iki makinenin yurtdışı fiyat farkı sadece 10$ bunu da belirtmek isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: razielepic

60D için magic lantern var mı düşünülüyor mu bilmiyorum fakat 650D için çıkacağı kesin. Benim 650D'yi tercih nedenlerimden biri de magic lantern'in çıkacak olmasıydı. Özellikle digic 5 işlemcisinin olmasından dolayı yeni magic lantern'in ve 650D'nin özelliklerini katlayacağını düşündüm, inandım. Sonucu bekleyip göreceğiz.

60D için ML var. 650D için de çıkacak inşallah dört gözle bekliyorum ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caymana

quote:

60D için magic lantern var mı düşünülüyor mu bilmiyorum fakat 650D için çıkacağı kesin. Benim 650D'yi tercih nedenlerimden biri de magic lantern'in çıkacak olmasıydı. Özellikle digic 5 işlemcisinin olmasından dolayı yeni magic lantern'in ve 650D'nin özelliklerini katlayacağını düşündüm, inandım. Sonucu bekleyip göreceğiz.

60D için ML var. 650D için de çıkacak inşallah dört gözle bekliyorum ben de.

ML yapsak belirgin bir + olur mu ? Gerek var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caymana

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

işlemcinin performansı iso yu daha hızlı işleme,daha yüksek isolara çıkabilme, ard arda fotoğraf çekimlerinde daha çabuk makinayı toparlama, uzun video çekimlerinde overheating olma süresini uzatma, daha hızlı tepkiler (video focus)

Body olayı batterygriple çözülür.. İçine 2 pil taktınız mı tamam 60d nin hiçbir esprisi kalmaz. vizörü ise ışık düzeyi nasılsa o da öyle gösteriyor. Yani 7d ninki de pentaprism ondan da bakıp fotoğraf çekmişliğim var ama extra birşey algılayamadım..

İşlemci 6 kat daha hızlı evet, ardarda çekimlerde jpeg olarak saniyede 5 kare sınırsız foto çekebiliyor. Teoride %20 az noise olması gerekiyor ama böyle bir şey söz konusu değil. Ama Digic5 kesinlikle çok daha üstün bir işlemci.

Grip konusundaysa; 650D nin bataryası gerçekten çabuk bitiyor. İnternette bulduğum en ucuz orijinal Canon BG-E8 grip 350tl. Bataryayla birlikte 500tl ediyor. (Yan sanayi 200tl ye de çözersiniz, ama ben tercih etmem.) 60D standart pil performansına ulaşmak için biraz fazla bence. (Aynı masrafı 60D ye yapınca 2000 kare foto çeken bi makine oluyor.)

Bu iki makinenin yurtdışı fiyat farkı sadece 10$ bunu da belirtmek isterim.

doğrudur ama hiçbir zaman tek çıkışta 2000 i bırak 500 bile imkansız benim için tabi çok çeken vardır onlara lafım olmaz.. zaten pil ömrü belli olan bir makina..

digic5 yeni bir işlemci.. bir sonraki firmwarede biraz daha farkını hissederiz gibi geliyor.. menüsü de inşallah 5d mark 3 gibi derli toplu olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mkardes1903

ML makinenin potansiyelini ortaya çıkaran bir yazılım. mesela şu an kulaklık çıkışı yok fakat ML sayesinde kulaklık takabiliriz. HDR video, ayarlanabilir iso ve fpsler. göstergeler vb. çok şey ekliyor. youtubetan videoalarla görebilirsin özellikleri. digic 5 işlemci ile ML'de ek ne gibi özellikler olabilir onu bekliyorum ben. yoksa mevcut özellikleri bile oldukça iyi. mesela benim merakım 1080p 50-60fpste çekim yapabilecek miyiz ki imkansız gelmiyor bana. ML ile ayarlamalar daha çok çeşitlilik de kazanıyor. ses konusunda daha detaylı ayarlar vb.

ML en çok video için kullanacaklara yönelik yarar sağlayan bir program. Fotoğrafta da kullanılır fakat özellikleri bakımından video için olmazsa olmazlardan oldu artık.

• quote:

Magic Lantern Canon'unuzun potansiyelini sonuna kadar kullanmanız için geliştirilmiş bir unofficial firmware'dir. Sunduğu bazı özellikler:

- HDR video: Video modunda kameranın 1 saniyede çektiği 25 karenin 1 karesini 100 iso'da diğer karesini 800 iso'da çekip birleştiriyor. (vimeo'dan örnekleri inceleyin)
    - Time lapse için intervalometre: Belirlediğiniz süre boyunca, belirlediğiniz aralıklarla otomatik çekim. (örneğin 3 saat boyunca, 10 saniyede bir otomatik çekim )
    - Stop motion için shutter kullanmadan çekim
    - 8 saate kadar uzun pozlama: Astro fotoğrafçılık gibi uzun pozlama gerektiren çekimler için.
    - Ultra düşük fps çekim: saniyede 0.25 kareye kadar düşük hızla video çekimi. (video time lapse)
    - Sensör ısı göstergesi
    - Shutter sayısı göstergesi
    - Ara iso değerlerinde çekim: 160, 320, 640, 1250 gibi ISO değerleri.
    - Manuel ses kontolü
    - Otokapan: kamereanın önünden bir cisim geçtiğinde ya da ışık değiştiğinde otomatik çekim
    - Dokunmadan çekim: Vizörün üzerinde bir hareket algılayıcısı vardır. Gözünüzü vizöre yaklaştırdığınızda lcd ekran görüntüsünü kapatır. Bu algılayıcıyı kullanarak fotoğraf çekme özelliği.
    - Sesle fotoğraf çekimi

Daha başka özellikler de var, bunlar benim ilgimi çekenler. tüm özeliklere wiki.magiclantern.fm'den ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

teşekkür ederim kardeşlerim. çok fazla okudum diyebilirim. walla çok mutlu oldum. ben uzun pozlamaları çok seviyorum fırça darbesi gibi.

diyaframı yükseltiyorsun daraldığı için az ışık geliyor karanlık oluyor. bu yüzden pozlama süresini arttırıyorum bu sefer de titretmeden çekmek zor tripod gerekiyor. ilk foto tripotlı 2. foto tripotsuz tam tersi olması gerekirdi. 3 kişiydik tripot başında sıra vardı.

çok fazla deneme yaptım, bunlar seçtiğim bir kaç iyi fotoğraf. her bir fotoğrafın 10 çeşidi vardı sildim çoğunu.

bu uzun pozlama nasıl oluyor biraz anlatırmısın kardeşim yeni başlayana göre gayet hoş fotolar valla
  • quote:

ML sayesinde kulaklık takabiliriz.

oo bu güzelmiş
  • Magic lantern yükledim cihaza. Birçok özellik var menüde. Biraz yabancı dil sıkıntısı var ama bakalım bize ne gibi artıları olacak videoda :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şey dikkatimi çekti, herkes aklına gelen soruyu soruyor. Hiç araştırmak yok. Bu soru daha önce sorulmuş mu? İnternette cevabı var mı? Arkadaşlar azcık araştırın. Bu kadar üşenmeyin. Soruyu buraya yazacağınıza gidin yazın google efendiye versin size cevapları. O kadar zor değil. Araştırırsın, bulamazsın cevabını, ya da biyerlerde eksik kalır bilgin, o zaman gelir foruma sorarsın. Forum bu iş içindir. Ama Amerika'yı yeniden keşfediyoruz biz. Boşuna zaman kaybı. Başlıkların da içi boşalıyor.
  • quote:

Magic lantern yükledim cihaza. Birçok özellik var menüde. Biraz yabancı dil sıkıntısı var ama bakalım bize ne gibi artıları olacak videoda :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dgn06

quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

teşekkür ederim kardeşlerim. çok fazla okudum diyebilirim. walla çok mutlu oldum. ben uzun pozlamaları çok seviyorum fırça darbesi gibi.

diyaframı yükseltiyorsun daraldığı için az ışık geliyor karanlık oluyor. bu yüzden pozlama süresini arttırıyorum bu sefer de titretmeden çekmek zor tripod gerekiyor. ilk foto tripotlı 2. foto tripotsuz tam tersi olması gerekirdi. 3 kişiydik tripot başında sıra vardı.

çok fazla deneme yaptım, bunlar seçtiğim bir kaç iyi fotoğraf. her bir fotoğrafın 10 çeşidi vardı sildim çoğunu.

bu uzun pozlama nasıl oluyor biraz anlatırmısın kardeşim yeni başlayana göre gayet hoş fotolar valla

teşekkür ederim kardeşim,

bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışayım. pozlama süresi enstantene diye geçiyor. 1/15 tam orta nokta olarak düşün. saniyenin 15'te birinde fotoğraf çekilmiş olur öyle düşün.

martı-kuş-atlet-yüzücü çekeceksen hızlı olmalı. 1/60 1/200 gibi saniyenin 200'de birinde çekim bitmiş oluyor.

uzun pozlama ise 1/15 ten büyük sayılar. 1/4 ideal. 0,3'' -1''saniye ..... 30 saniye kadar yolu var.

mesela duş alan birini çekeceksin hızlı olursa damlaları çekersin. uzun olursa akışkan görünür. aslında nasıl görünür merak ediyorum. :)

ipucu: diyaframı kısınca giren ışık miktarı azalıyor-üstüne birde hızlı çekim yapınca olmuyor. (düzeltmek için pozlama süresini artır). diyafram kısınca her yer net-diyaframı açınca sadece obje net arkası flu. diyafram f:4.5 açık demek. f:16 f 20 diyafram kısık oluyor. iso arttırılabilir ama ben iso yüksek sevmiyorum.

yanlışım da olabilir salı gününde başladım sadece bir gün dışarıda çekim yapabildim. bilen arkadaşlar düzeltsin.

•  Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ

50mm lens, portre çekimlerinde olduğu kadar ürünlerin belirli yerlerini vurgulamak için de gayet başarılı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t.atli -- 26 Ocak 2013; 23:48:07 >
  • Arkadaşlar flashlı çekim yaparken makroda, busy diye bi uyarı geldi. Ne olduğu hakkında bi fikrim yok bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
    Bir de, flashsız çekim harici bi moddayken flashı nasıl kapatabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardademirl -- 27 Ocak 2013; 1:35:04 >
  • Arkadaşlar bir ricam olacak hızlı ayarlarda ki üç tane hazır ayarınızı ve ne için kullandığınızını yazabilirmisiniz :)
  • [simage][/simage]
     Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardademirl

Arkadaşlar flashlı çekim yaparken makroda, busy diye bi uyarı geldi. Ne olduğu hakkında bi fikrim yok bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
    Bir de, flashsız çekim harici bi moddayken flashı nasıl kapatabiliriz?

Çekilen fotoda ayarlardan dolayı arka planda işlem yaptığını belirtir. mesela pozlamada 3 ayrı çekim ayarlanmışsa ve siz üstüste basmışsanız da busy diyebilir. bir arıza değil(tabi her türlü ayarda karşına çıkmıyorsa.)

Bu arada 60D mi 650D mi konusu hakkında 2 video paylaşmak istedim. İkisi de 650D'yi almadan önce ilgili her videosunu izlediğim kişilerden. Videolara ek 60D'nin su geçirmezlik özelliği varmış. 650D için ben yağmurluk aldım farkı kapattım :D

ilk video Ani com fuarında çekilmiş. videonun sonlarına doğru olan bir tipe çok güldüm :D
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lYP1FfTNY3o

bu da tuhaf bir adam ama kendisini izlettirip dinletiyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=s2EtxQ6Obik

• peki flash olayını nasıl halledicez usta
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardademirl

peki flash olayını nasıl halledicez usta

o özelliği hiç kullanmadım. a+ otomatikte bir kaç deneme yapmıştım. ışık yeterliyse flash çalışmıyordu. ışığı yetersiz görürse çalışıyordu. kullanma klavuzuna da bakmak lazım belki iç ayarlardan kapatılabiliyordur. dediğim gibi kullanmadığım için net bir şey diyemem. tek bildiğim otomatikte ışık yetersizse flash ile çekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.