Şimdi Ara

Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.908
Cevap
93
Favori
402.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: the_orkun

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

quote:

Artık küfredeceksiniz muhtemelen ama ben hala karar verip alabilmiş değilim makineyi :D
    karar veremediğim nokta şu:
    şimdi garantili alıp çok para vermek var fakat garantiye gönderilen cihazların %90'ı ya kullanıcı hatası oluyor ya da firma kullanıcı hatası deyip kestirip atıyor ve sizden garantili olmasına rağmen para talep ediyor
    bir de garantisiz yani paralel ithalat spot mal alıp daha az para vermek, o vermediğin para kısmını da herhangi bir arızada servise vermek var
    yıllardır ikinci el elektronik cihaz almadım ve çok da bir sorun yaşamadım bu yıl kvk ile yaşadığım sorun haricinde
    hangisi daha mantıklı bunu düşünüyorum, fikirleriniz nedir?

tavsiyem eurasia garantili al.. böylece dilersen sigorta da yaptırabiliyorsun.. spotların garanti belgeleri yenilenmediği için sigortalatamıyorsun.. bu arada hep aynı örneği veriyorum ama 7d sinin sensörünü yakan birine ücretsiz birebir değişim kararı alınmış.. bence hevesin kırılacağına,aklında soru işaretleri olacağına ve en önemlisi sen rezil olacağına bırak para rezil olsun

ek olarak kendiniz diyorsunuz kvk ile sorun yaşadım.. spot alsanız sorun yaşayacak kişi yani muhattapta bulamayacaksınız.. sizden kaynaklanan hata da olsa mecbur yetkisiz doğru düzgün toplanmamış olarak tamir edip verecekler elinize.. örnek vermek gerekirse arkadaşımın sony dijital fotoğraf makinası vardı.. objektif cebinde açılmış ve tüm dişleri kırmış.. garanti yapmaz diye hiç aramadan sormadan yetkisiz tamirciye verdi sirkecide.. makinayı elimize aldığımızda objektif tamir edilmişti (eski stabilesi yoktu zangır zungur açılıyordu) ve vidaları tuhaf sıkılmış kasası patlayacak gibi duruyordu.. birde makinanın neredeyse yarısı kadar para aldı 2 tane dişli için.. bende geçen laptopu yaktım söylemesi ayıp direk garantiye götürdüm adamlar sağolsunlar komple hdd ve anakartı değiştirip yollamışlar..

karşınızda resmi bir muhattap (gerekirse tüketici hakları mahkemeleri vs için) bulmak istiyorsanız riske girmeye gerek yok..

Anladım teşekkürler. Peki sigorta olayı nasıl oluyor, nasıl yaptırabilirim??

http://www.ekask.com.tr/Hesapla.aspx?u=Fotograf-Makinesi-Hizmet-Paketi_1012

burdan yaptırabilirsin.. benim makinanın sigorta bedeli 45tl..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozdemir87

quote:

Orijinalden alıntı: corail

Arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var;
    yeniçarşım vasıtasıyla pixel fotoğrafçılık ( diğer ismi bedavashop ) tan 650D ve 18-55 IS II kit satın aldım..
    ürün elime ulaştı ancak kutu üzerinde yazan body ve lens no ile cihazın body ve lens no'ları farklı..
    exif viewer ile bir tane fotoğraf üzerinden bilgileri kontrol ettiğimde ise;
    Cihazın üzerinde yazan body no ile exif deki body no aynı ancak bu kez de lens üzerinde yazan seri no ile exif teki seri no farklı..
    Saçma sapan bir durum oldu yani?
    Bana gönderilen ürünün refurbished olma ihtimali mi var? Sizde bu durumun anlamı nedir?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

ben de pixel den almıştım. exif deki ile body üzerindeki bilgiler aynydı fakat senin dediğin yerlerin tümüne bakmadım, eve gidince bakarım.

Lens bilgisine baktınız mı peki? bendeki lens kutu üzerinde de farklı ,lens üzerinde de farklı ve exif bilgilerinde de farklı..
    3 ayrı lens no var yani

• Merhaba arkadaşlar. Cihazları araştırdıkça seçenekler artıyor.

Şuan net ve kesin olarak 3 cihaz arasında kararsız kaldım. Bunlar;

1.Canon 650D
    2.Nikon D3200
    3.Nikon D90

Sizin tercihiniz hangisi olurdu? Nedenleriyle birlikte açıklama yapabilirseniz çok sevinirim sağlıcakla kalın.

Orijinalden alıntı: can59

Merhaba arkadaşlar. Cihazları araştırdıkça seçenekler artıyor.

1.Canon 650D
    2.Nikon D3200
    3.Nikon D90

Sizin tercihiniz hangisi olurdu? Nedenleriyle birlikte açıklama yapabilirseniz çok sevinirim sağlıcakla kalın.

Detay ve ıso performansı olarak 650D daha iyi görünüyor. Alternatif olarak 550D alınabilir.

http://216.18.212.226/PRODS/nikon-d3200/FULLRES/D3200hSLI01600NR1D.JPG
    http://216.18.212.226/PRODS/D90/FULLRES/D90hSLI1600.JPG
    http://216.18.212.226/PRODS/canon-t4i/FULLRES/T4IhSLI01600NR2D.JPG

• yeni başlayanlar için mükemmel bir kaynak ;) ayrıca İstanbul İsmek kurslarında 128 saat ücretsiz eğitim de veriliyormuş.

kaynağımız;
    http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kursprogramlari/grafik/moduller/fotograf_makinesi_ayarlari.pdf

Orijinalden alıntı: İmportant

quote:

1.Canon 650D
    2.Nikon D3200
    3.Nikon D90

Detay ve ıso performansı olarak 650D daha iyi görünüyor. Alternatif olarak 550D alınabilir.

Öncelikle ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.

Tanıdık bir abim canon 60D kullanıyor ve nikon d90 ve 60D'nin aynı kalitede makinalar olduğunu söyledi. Şimdi sizde 650D daha iyi diyince kafam karıştı.

• quote:

yeniçarşım vasıtasıyla pixel fotoğrafçılık ( diğer ismi bedavashop ) tan 650D ve 18-55 IS II kit satın aldım..
    ürün elime ulaştı ancak kutu üzerinde yazan body ve lens no ile cihazın body ve lens no'ları farklı..
    Cihazın üzerinde yazan body no ile exif deki body no aynı ancak bu kez de lens üzerinde yazan seri no ile exif teki seri no farklı..
    Bana gönderilen ürünün refurbished olma ihtimali mi var? Sizde bu durumun anlamı nedir?

Kutu içeriği ve kutudaki bilgiler örtüşmüyor ama body'nin gerçek seri nosu ile üstünde yazanı örtüşüyor diyorsun yani. peki faturada-garanti belgesinde hangi seri numarası yazıyor; bodynin içindeki mi yoksa kutudaki mi? içine sinmiyorsa ulaş kendilerine konuş.

Body'nin seri numarası muhabbetini araştırırken bir kaç yerde exif bilgilerinden lens seri nolarının okunmadığı veya yanlış bir değer alındığını okumuştum. Lenslerin seri numarasını almak için farklı bir yol olmalı. dediğim gibi exif'ten lens verisini alamıyormuşuz. mesela benim 50mm 1.8 ser numarası 0000000 :) canon eurasia garantili lens. 18-135 seri numarası 00004ccd gibi bir şey. bunlar exiften alınanlar. üstlerinde farklı tabii ki :) lens konusunda exiften kesin bilgi alamadığımız için çok da üstüne düşmemek gerek diye düşünüyorum; ama body ve kutudaki farklılık için bir konuş(hele ki garantin kutudaki seri numarasınaysa kesin konuş :) )

• quote:

quote:

quote:

quote:

Artık küfredeceksiniz muhtemelen ama ben hala karar verip alabilmiş değilim makineyi :D
    karar veremediğim nokta şu:
    şimdi garantili alıp çok para vermek var fakat garantiye gönderilen cihazların %90'ı ya kullanıcı hatası oluyor ya da firma kullanıcı hatası deyip kestirip atıyor ve sizden garantili olmasına rağmen para talep ediyor
    bir de garantisiz yani paralel ithalat spot mal alıp daha az para vermek, o vermediğin para kısmını da herhangi bir arızada servise vermek var
    yıllardır ikinci el elektronik cihaz almadım ve çok da bir sorun yaşamadım bu yıl kvk ile yaşadığım sorun haricinde
    hangisi daha mantıklı bunu düşünüyorum, fikirleriniz nedir?

tavsiyem eurasia garantili al.. böylece dilersen sigorta da yaptırabiliyorsun.. spotların garanti belgeleri yenilenmediği için sigortalatamıyorsun.. bu arada hep aynı örneği veriyorum ama 7d sinin sensörünü yakan birine ücretsiz birebir değişim kararı alınmış.. bence hevesin kırılacağına,aklında soru işaretleri olacağına ve en önemlisi sen rezil olacağına bırak para rezil olsun

ek olarak kendiniz diyorsunuz kvk ile sorun yaşadım.. spot alsanız sorun yaşayacak kişi yani muhattapta bulamayacaksınız.. sizden kaynaklanan hata da olsa mecbur yetkisiz doğru düzgün toplanmamış olarak tamir edip verecekler elinize.. örnek vermek gerekirse arkadaşımın sony dijital fotoğraf makinası vardı.. objektif cebinde açılmış ve tüm dişleri kırmış.. garanti yapmaz diye hiç aramadan sormadan yetkisiz tamirciye verdi sirkecide.. makinayı elimize aldığımızda objektif tamir edilmişti (eski stabilesi yoktu zangır zungur açılıyordu) ve vidaları tuhaf sıkılmış kasası patlayacak gibi duruyordu.. birde makinanın neredeyse yarısı kadar para aldı 2 tane dişli için.. bende geçen laptopu yaktım söylemesi ayıp direk garantiye götürdüm adamlar sağolsunlar komple hdd ve anakartı değiştirip yollamışlar..

karşınızda resmi bir muhattap (gerekirse tüketici hakları mahkemeleri vs için) bulmak istiyorsanız riske girmeye gerek yok..

Anladım teşekkürler. Peki sigorta olayı nasıl oluyor, nasıl yaptırabilirim??

http://www.ekask.com.tr/Hesapla.aspx?u=Fotograf-Makinesi-Hizmet-Paketi_1012

burdan yaptırabilirsin.. benim makinanın sigorta bedeli 45tl..

Çok iyiymiş bu teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

quote:

1.Canon 650D
    2.Nikon D3200
    3.Nikon D90

Öncelikle ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.

Tanıdık bir abim canon 60D kullanıyor ve nikon d90 ve 60D'nin aynı kalitede makinalar olduğunu söyledi. Şimdi sizde 650D daha iyi diyince kafam karıştı.

Yıllarca Nikon kullandım, D60'ımın yerine (yanına) geçenlerde Canon 650D satın aldım. Öncelikle şunu belirtmeliyim D60 ve D90 çok farklı makineler. Biri giriş seviyesi diğeri bir zamanların en gözde profesyonel makinesi. D90 dünyanın ilk HD video çeken DSLR makinesi. Ancak HD sizi yanıltmasın FullHD yani 1080p değil. 720p HD çekiyor. Ayrıca sensörleri ve iso performansları farklı. D90 D60'ın iki gömlek üstü bir makine. Ya da öyleydi, artık çoook eski...

D3200 de D60 gibi giriş seviyesinde bulunan bir model fakat özellikleriyle üst sınıf makinelerin performansını aratmıyor. Ben olsam D90 gibi eskimiş bir model almak yerine kesinlikle D3200'ü tercih ederim.

Peki neden Canon 650D aldım? Sebebi EOS kameraların videodaki üstünlüğü. D3200'ün videolarını inceledim ve beğenmedim. Sırf bu sebepten 1000 lira fazladan verip 650D aldım. Sizin video gibi bir önceliğiniz yoksa gönül rahatlığıyla tavsiye ederim D3200'ü. Fazladan vericeğiniz para yerine bir 35mm f1.8 alırsınız, fotoğrafçılığın keyfine varırsınız. 650D seçerseniz de kesinlikle ama kesinlikle 18-55 den uzak durun. 18-135 STM tavsiye ederim.

• quote:

Satıcıya ulaştınızmı ?
    Bende ordan almayı düşünüyordum !

• quote:

Orijinalden alıntı: razielepic

quote:

Kutu içeriği ve kutudaki bilgiler örtüşmüyor ama body'nin gerçek seri nosu ile üstünde yazanı örtüşüyor diyorsun yani. peki faturada-garanti belgesinde hangi seri numarası yazıyor; bodynin içindeki mi yoksa kutudaki mi? içine sinmiyorsa ulaş kendilerine konuş.

Body'nin seri numarası muhabbetini araştırırken bir kaç yerde exif bilgilerinden lens seri nolarının okunmadığı veya yanlış bir değer alındığını okumuştum. Lenslerin seri numarasını almak için farklı bir yol olmalı. dediğim gibi exif'ten lens verisini alamıyormuşuz. mesela benim 50mm 1.8 ser numarası 0000000 :) canon eurasia garantili lens. 18-135 seri numarası 00004ccd gibi bir şey. bunlar exiften alınanlar. üstlerinde farklı tabii ki :) lens konusunda exiften kesin bilgi alamadığımız için çok da üstüne düşmemek gerek diye düşünüyorum; ama body ve kutudaki farklılık için bir konuş(hele ki garantin kutudaki seri numarasınaysa kesin konuş :) )

Kendileriyle görüştüm ve ürünü paketine koyup geri gönderdim.. Söylediklerine göre kontrol esnasında kutular karışmış ve benim cihazın kutusu aynı ürünü satın alan başka bir alıcıya gitmiş.. Mantıklı geldi ancak içime sinmediğini söyledim ve iyi haber ; Değişim yapacaklar cihazı..
    Body de yazan ile exif seri nolar body için birbirini doğruluyordu ancak kutu üzerinde yazan seri no lar farklıydı hem body hem de lens için..
    Garanti belgesi de doğru body nosuna göre düzenlenmişti.. Ancak faturada cihaz seri no'su yazmıyordu? Yazması gerekir mi faturada?
    Pixel fotoğrafçılık şimdilik iyi izlenim aldı benim için.. Bakalım ürün yarın ellerine geri dönüş yapmış olacak ve bana yeni bir ürün gönderecekler..
    Umarım bir aksilik yaşamam..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• açılmamış kutuda göndermedilermi ürünü?

Kendileriyle görüştüm ve ürünü paketine koyup geri gönderdim.. Söylediklerine göre kontrol esnasında kutular karışmış ve benim cihazın kutusu aynı ürünü satın alan başka bir alıcıya gitmiş.. Mantıklı geldi ancak içime sinmediğini söyledim ve iyi haber ; Değişim yapacaklar cihazı..
    Body de yazan ile exif seri nolar body için birbirini doğruluyordu ancak kutu üzerinde yazan seri no lar farklıydı hem body hem de lens için..
    Garanti belgesi de doğru body nosuna göre düzenlenmişti.. Ancak faturada cihaz seri no'su yazmıyordu? Yazması gerekir mi faturada?
    Pixel fotoğrafçılık şimdilik iyi izlenim aldı benim için.. Bakalım ürün yarın ellerine geri dönüş yapmış olacak ve bana yeni bir ürün gönderecekler..

pixelden aldığın ürünün ithalatçısı kim olarak geçiyor peki?

benim faturada da seri numarası yazmıyor. garanti kağıdında var seri numarası. ürün gelir gelmez tüm kontrolleri yaparsın sonra güle güle kullan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE

açılmamış kutuda göndermedilermi ürünü?

Üzerinde garanti sticker ı vardı,ama illaki ithalatçı kontrol için açıyordur zaten bence?
    Shutter sayısına da bu sebeple bakmak istiyorum zaten

quote:

Üzerinde garanti sticker ı vardı,ama illaki ithalatçı kontrol için açıyordur zaten bence?

Shutter sayısına bakamıyoruz 6xx serisinde diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: razielepic

quote:

pixelden aldığın ürünün ithalatçısı kim olarak geçiyor peki?

benim faturada da seri numarası yazmıyor. garanti kağıdında var seri numarası. ürün gelir gelmez tüm kontrolleri yaparsın sonra güle güle kullan :)

Teşekkürler..
    Duru ithalat olarak geçiyor..

• quote:

Bu arada garanti belgesinde seri numarası yazıyormu ve kaşelimi.
    Faturada da seri numarasını yazmalarını isteyin.

Garanti belgesinde seri no vardı ve doğru yazılmıştı.. Ancak imza kaşe bayi ismi tarih vs yoktu.. Ben de doğrudan uyardım.. Yarın tekrar hatırlatacağım..

quote:

quote:

Shutter sayısına bakamıyoruz 6xx serisinde diye biliyorum.

Evet ben de bir türlü bakamadım :(

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.