Şimdi Ara

Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.908
Cevap
93
Favori
402.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Artık küfredeceksiniz muhtemelen ama ben hala karar verip alabilmiş değilim makineyi :D
    karar veremediğim nokta şu:
    şimdi garantili alıp çok para vermek var fakat garantiye gönderilen cihazların %90'ı ya kullanıcı hatası oluyor ya da firma kullanıcı hatası deyip kestirip atıyor ve sizden garantili olmasına rağmen para talep ediyor
    bir de garantisiz yani paralel ithalat spot mal alıp daha az para vermek, o vermediğin para kısmını da herhangi bir arızada servise vermek var
    yıllardır ikinci el elektronik cihaz almadım ve çok da bir sorun yaşamadım bu yıl kvk ile yaşadığım sorun haricinde
    hangisi daha mantıklı bunu düşünüyorum, fikirleriniz nedir?

Fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. İlk fotoğraf makinem olucak ve Canon 650d'de karar kıldım. Fakat fiyatı teknosa'da çok pahalı. 2400 liralık fiyat etiketi var aletin. Ben bu aleti doğubank'ta buldum. Sanıyorsam bunların orjinal garantisi "urassia" (yanlış yazdıysam kusuruma bakmayın. Düzeltirseniz bende tam olarak öğrenmiş olurum.) Satıcı kişi aletin orjinal urassia garantili ve faturalı olduğunu söyledi. Peşin fiyatı ise 1700 lira 18 55 lens ile birlikte. Eğer 75 300 lens ile olursa 2100 lira dedi. Taksitle sordum o zaman fiyat artıyor bir fiyat söylemişti ama unuttum. Benim tedirgin olduğum tek konu satıcı urassia garantili olduğunu söylüyor fakat buna kesin ve net olarak nasıl emin olabilirim?

Birde gittigidiyor.com'daki ilanlara baktım. Orada da uygun dediğim fiyata yakın ürünler var fakat onlarında garantisinden şüpheliyim.

Değerli kullanıcılar bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sağlıcakla kalmanız dileğiyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: can59

Herkese merhabalar.
    Adım Can. İzninizle siz değerli kullanıcılara bir iki sorum olucak. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. İlk fotoğraf makinem olucak ve Canon 650d'de karar kıldım. Fakat fiyatı teknosa'da çok pahalı. 2400 liralık fiyat etiketi var aletin. Ben bu aleti doğubank'ta buldum. Sanıyorsam bunların orjinal garantisi "urassia" (yanlış yazdıysam kusuruma bakmayın. Düzeltirseniz bende tam olarak öğrenmiş olurum.) Satıcı kişi aletin orjinal urassia garantili ve faturalı olduğunu söyledi. Peşin fiyatı ise 1700 lira 18 55 lens ile birlikte. Eğer 75 300 lens ile olursa 2100 lira dedi. Taksitle sordum o zaman fiyat artıyor bir fiyat söylemişti ama unuttum. Benim tedirgin olduğum tek konu satıcı urassia garantili olduğunu söylüyor fakat buna kesin ve net olarak nasıl emin olabilirim?

Birde gittigidiyor.com'daki ilanlara baktım. Orada da uygun dediğim fiyata yakın ürünler var fakat onlarında garantisinden şüpheliyim.

Değerli kullanıcılar bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sağlıcakla kalmanız dileğiyle...

Emin ol eurasia garantili degil.. cunku

1) eurasia gaantili cihaz satan sirket ciddi bir kurulustur ve bankalarla anlasmasi vardir. Sirkeci tarafindaki eurasia satanlara daha 2 hafta once ugradim hepsi nakit fiyatina taksit yapiyordu.

2) 2 haftada 250tl dusegini sanmiyorum. 1700 ise spotun en pahalisi. adam hem yalanci hem kazikci. eurasia olarak en ucuz bulabilecegin fiyat 1.900tl.. Fotografium dan almani tavsiye ederim.. ben ordan aldim %100 acilmamis ve eurasia garantisi var.. fotograf egitim dersi de hediyeli.. 2 hafta once alsaydin canta hediyesi de vardi.. ayrica 8gb class 10 kart ve yedek pil hediye ediyor fotografium.. eurasia satan en uygun yer orasi (hediyeleriyle birlikte dusununce).. Eger alirsan haberim olsun daha ders icin kayit yaptirmadim beraber gideriz tek gidince bunaliyorum derslerden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

quote:

Herkese merhabalar.
    Adım Can. İzninizle siz değerli kullanıcılara bir iki sorum olucak. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1) eurasia gaantili cihaz satan sirket ciddi bir kurulustur ve bankalarla anlasmasi vardir. Sirkeci tarafindaki eurasia satanlara daha 2 hafta once ugradim hepsi nakit fiyatina taksit yapiyordu.

2) 2 haftada 250tl dusegini sanmiyorum. 1700 ise spotun en pahalisi. adam hem yalanci hem kazikci. eurasia olarak en ucuz bulabilecegin fiyat 1.900tl.. Fotografium dan almani tavsiye ederim.. ben ordan aldim %100 acilmamis ve eurasia garantisi var.. fotograf egitim dersi de hediyeli.. 2 hafta once alsaydin canta hediyesi de vardi.. ayrica 8gb class 10 kart ve yedek pil hediye ediyor fotografium.. eurasia satan en uygun yer orasi (hediyeleriyle birlikte dusununce).. Eger alirsan haberim olsun daha ders icin kayit yaptirmadim beraber gideriz tek gidince bunaliyorum derslerden

Teşekkür ederim ilginiz için. Dediğiniz gibi eurasia garantili olarak en ucuz 1900 liraya buldum. Birde fotoğrafium'a bakıyım. Olmadı biraz beklicez fiyatların düşmesini :)

• Her türlü yoruma açığım arkadaşlar

Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ

Untitled by Bekir Koç, on Flickr

• quote:

quote:

quote:

Herkese merhabalar.

Teşekkür ederim ilginiz için. Dediğiniz gibi eurasia garantili olarak en ucuz 1900 liraya buldum. Birde fotoğrafium'a bakıyım. Olmadı biraz beklicez fiyatların düşmesini :)

Canonda fiyatin dusmesi baya gec oluyor.. cunku cok tutuluyor.. 3-4 yil once cikan 550d bile hala 1.600 civarinda eurasiali olarak.. 1.600 e dusmesi icin 3 yil bekleyeceksiniz yani saka tabiki.. dogru canon tutuluyor ve 550d hala o fiyattan satiliyor ama bu biraz doviz kurlariyla da alakali..sansliysaniz dolar duser ama yukselme durumu da var.. misal sony a65 ilk ciktiginda 1,900 e satiliyordu ama simdi 2.200 seviyesinde..

• quote:

Orijinalden alıntı: BkrK

Her türlü yoruma açığım arkadaşlar

*fail*

• quote:

Orijinalden alıntı: karnabu

quote:

*fail*

Fark eden olmaz demiştim ama olmuş. Orada ayak izleri oldugu için öyle birşey yaptım ama belli olmuyordu

• quote:

quote:

quote:

*fail*

Fark eden olmaz demiştim ama olmuş. Orada ayak izleri oldugu için öyle birşey yaptım ama belli olmuyordu

bakan göz gören göz farkı güzel kare, saygılar

• quote:

quote:

quote:

quote:

*fail*

bakan göz gören göz farkı güzel kare, saygılar

Teşekkür ederim. Bir de photoshop kullanmayı çözsem tam olucaktı

• quote:

Orijinalden alıntı: dgn06

quote:

Orijinalden alıntı: razielepic

quote:

Aha bi bu eksikti bende gul colordan aldim garantiyi sorguladim gecmis gorunuyodu sikinti degil bu mesaj attim gul colora kladik cvp 35 yillik tecrube ayaga sonra dalga gecer gibi 2013 kadar olan garanti kagini gonderiyim diyo

sende de mi durum geçersiz dedi :) gencal bilgisayar mı? benimki gencaldı ve garantilik bi işim düşse zaten kendilerine nasıl başvurulcak belli değil. teknik servis adresi bile yok. merkez adres o kadar. web sitesi ise eğer gerçekten onlarınsa sanayi bilmemne bakanlığından belge alabilmek için, yapmış olmuş olmak için yapılan bir site. o yüzden garantiyi pek takmadım ben açıkcası. ha ama kızdım :) sonuçta bir sorun olduğunda gül color olacak muhatabımız :D

2012 de bitmis garantisi mesaj attim ukela ukela cevaplar makine alana kadar her sey hepsi ayni bunlsrin

650d 2012 ortalarında piyasaya sürülmedi mi? Garantisi nasıl oluyor da 2012 de bitebiliyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: corail

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: razielepic

quote:

Aha bi bu eksikti bende gul colordan aldim garantiyi sorguladim gecmis gorunuyodu sikinti degil bu mesaj attim gul colora kladik cvp 35 yillik tecrube ayaga sonra dalga gecer gibi 2013 kadar olan garanti kagini gonderiyim diyo

sende de mi durum geçersiz dedi :) gencal bilgisayar mı? benimki gencaldı ve garantilik bi işim düşse zaten kendilerine nasıl başvurulcak belli değil. teknik servis adresi bile yok. merkez adres o kadar. web sitesi ise eğer gerçekten onlarınsa sanayi bilmemne bakanlığından belge alabilmek için, yapmış olmuş olmak için yapılan bir site. o yüzden garantiyi pek takmadım ben açıkcası. ha ama kızdım :) sonuçta bir sorun olduğunda gül color olacak muhatabımız :D

2012 de bitmis garantisi mesaj attim ukela ukela cevaplar makine alana kadar her sey hepsi ayni bunlsrin

650d 2012 ortalarında piyasaya sürülmedi mi? Garantisi nasıl oluyor da 2012 de bitebiliyor?

Benim makine değişti malumunuz ve garanti kağıdı da değişti. fakat belge numarası aynıydı. Sanırım bu belge numarası bakanlıktan alınıyor ve belli bir süresi oluyor. ithalatçı yenilerse devam ediyor yenilemezse geçerliliği bitiyor. Bu belge genel bir marka ve tür için oluyor diye tahmin ediyorum ve resmen ithalat yapabilmesinin ve satış yapabilmesinin yolunu açıyor. Mesela elimdeki gencal bilgisayar tarafından ithal edilmiş. adamlar canon markalarını ithal edip satışı yapacağını bildirmiş bakanlık izinleri vermiş. onla da toptan alım yapmışlar belge geçerliliği bitene kadar. sonrası malum yenilememişler. gencal bilgisayarın teknik servisi nerededir hiçbir bilgim yok. belge geçerli olsa da ne işime yarayacak? web siteleri yapılmış olmak için yapılmış, şeklen var. şu an elimdeki tek silah gül color'dan aldığım ürünün faturası ve "belge tarihi geçmiş" garanti kağıdının üstündeki satın alım tarihi ve gül color damga ve imzası. Bir sorun olduğunda muhatabım gül color olacak. Bu makineler öyle kendi kendine çok sorun çıkarmaz. onun dışında çıkacak sorunlar kullanımdan dolayı olanlar. o yüzden bu şekil garantili olmuş ya da canon eurasia olmuş bence fark etmiyor. çünkü ikisi de senin kullanım hatandan dolayı olan sorunda senden parayı çatır çatır alıyor. En yararlı garanti bana göre vip kasko tarzı garantiler. bunun dışındakiler aynı bana göre. alacağın ürün ise alacağın yere olan güvenine bağlı. Bunlar benim şahsi görüşüm tabi :)

• yeni çarşım hangi mağaza.. güvenilir mi?

Orijinalden alıntı: Norvexses

quote:

haklısın üstad bencede öyle olacağını düşünüyorlar ben bilmiyordum öyle aldım ama sorun çıkmadı

Sen şanslıymışsın o zaman ben yeniçarşımdan aldım çok tedirginlikle aldım ama korktuğum başıma gelmedi

yeni çarşım hangi mağaza.. güvenilir mi?

Orijinalden alıntı: tascihan

CANON EOS 650 D SATIYORUM

ÜRÜNÜ İKİ HAFTA ÖNCE ALDIM. 2 YIL GARANTİSİ VAR

ÜRÜNÜN YANINDA PROFESYONEL TRİPOT + CLASS 10 HAZIFA KARTI VE UV FİLTRE VERİYORUM

FİYATI 1700 TL

hala satılık mı ? nerden aldın makinayı garantisi nerden ? lensi ne?

Orijinalden alıntı: walkawaybro

quote:

Orijinalden alıntı: kilim

quote:

Bugün siparişimi verdim ve nasipse 650d 18-55 IS II kit ile aranızda olacağım yarın ya da öbür gün
    Bu arada internetten üçgen çantalardan sipariş verdim,umarım yeterli gelir ilk etapta..
    Bir de,Hafıza kartı olarak ille de class10 olması gerekir mi?

Kullanım kılavuzunda bu konuda uyarı var. Düşük hızlı kartlar özellikle video çekiminde ısınıyor.

makinemi ısınıyor kart mı?

Kart ısınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_orkun

Artık küfredeceksiniz muhtemelen ama ben hala karar verip alabilmiş değilim makineyi :D
    şimdi garantili alıp çok para vermek var fakat garantiye gönderilen cihazların %90'ı ya kullanıcı hatası oluyor ya da firma kullanıcı hatası deyip kestirip atıyor ve sizden garantili olmasına rağmen para talep ediyor
    bir de garantisiz yani paralel ithalat spot mal alıp daha az para vermek, o vermediğin para kısmını da herhangi bir arızada servise vermek var
    yıllardır ikinci el elektronik cihaz almadım ve çok da bir sorun yaşamadım bu yıl kvk ile yaşadığım sorun haricinde

tavsiyem eurasia garantili al.. böylece dilersen sigorta da yaptırabiliyorsun.. spotların garanti belgeleri yenilenmediği için sigortalatamıyorsun.. bu arada hep aynı örneği veriyorum ama 7d sinin sensörünü yakan birine ücretsiz birebir değişim kararı alınmış.. bence hevesin kırılacağına,aklında soru işaretleri olacağına ve en önemlisi sen rezil olacağına bırak para rezil olsun

ek olarak kendiniz diyorsunuz kvk ile sorun yaşadım.. spot alsanız sorun yaşayacak kişi yani muhattapta bulamayacaksınız.. sizden kaynaklanan hata da olsa mecbur yetkisiz doğru düzgün toplanmamış olarak tamir edip verecekler elinize.. örnek vermek gerekirse arkadaşımın sony dijital fotoğraf makinası vardı.. objektif cebinde açılmış ve tüm dişleri kırmış.. garanti yapmaz diye hiç aramadan sormadan yetkisiz tamirciye verdi sirkecide.. makinayı elimize aldığımızda objektif tamir edilmişti (eski stabilesi yoktu zangır zungur açılıyordu) ve vidaları tuhaf sıkılmış kasası patlayacak gibi duruyordu.. birde makinanın neredeyse yarısı kadar para aldı 2 tane dişli için.. bende geçen laptopu yaktım söylemesi ayıp direk garantiye götürdüm adamlar sağolsunlar komple hdd ve anakartı değiştirip yollamışlar..

karşınızda resmi bir muhattap (gerekirse tüketici hakları mahkemeleri vs için) bulmak istiyorsanız riske girmeye gerek yok..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the_orkun

Artık küfredeceksiniz muhtemelen ama ben hala karar verip alabilmiş değilim makineyi :D

tavsiyem eurasia garantili al.. böylece dilersen sigorta da yaptırabiliyorsun.. spotların garanti belgeleri yenilenmediği için sigortalatamıyorsun.. bu arada hep aynı örneği veriyorum ama 7d sinin sensörünü yakan birine ücretsiz birebir değişim kararı alınmış.. bence hevesin kırılacağına,aklında soru işaretleri olacağına ve en önemlisi sen rezil olacağına bırak para rezil olsun

ek olarak kendiniz diyorsunuz kvk ile sorun yaşadım.. spot alsanız sorun yaşayacak kişi yani muhattapta bulamayacaksınız.. sizden kaynaklanan hata da olsa mecbur yetkisiz doğru düzgün toplanmamış olarak tamir edip verecekler elinize.. örnek vermek gerekirse arkadaşımın sony dijital fotoğraf makinası vardı.. objektif cebinde açılmış ve tüm dişleri kırmış.. garanti yapmaz diye hiç aramadan sormadan yetkisiz tamirciye verdi sirkecide.. makinayı elimize aldığımızda objektif tamir edilmişti (eski stabilesi yoktu zangır zungur açılıyordu) ve vidaları tuhaf sıkılmış kasası patlayacak gibi duruyordu.. birde makinanın neredeyse yarısı kadar para aldı 2 tane dişli için.. bende geçen laptopu yaktım söylemesi ayıp direk garantiye götürdüm adamlar sağolsunlar komple hdd ve anakartı değiştirip yollamışlar..

karşınızda resmi bir muhattap (gerekirse tüketici hakları mahkemeleri vs için) bulmak istiyorsanız riske girmeye gerek yok..

Anladım teşekkürler. Peki sigorta olayı nasıl oluyor, nasıl yaptırabilirim??

• Arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var;
    yeniçarşım vasıtasıyla pixel fotoğrafçılık ( diğer ismi bedavashop ) tan 650D ve 18-55 IS II kit satın aldım..
    ürün elime ulaştı ancak kutu üzerinde yazan body ve lens no ile cihazın body ve lens no'ları farklı..
    exif viewer ile bir tane fotoğraf üzerinden bilgileri kontrol ettiğimde ise;
    Cihazın üzerinde yazan body no ile exif deki body no aynı ancak bu kez de lens üzerinde yazan seri no ile exif teki seri no farklı..
    Saçma sapan bir durum oldu yani?
    Bana gönderilen ürünün refurbished olma ihtimali mi var? Sizde bu durumun anlamı nedir?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var;
    yeniçarşım vasıtasıyla pixel fotoğrafçılık ( diğer ismi bedavashop ) tan 650D ve 18-55 IS II kit satın aldım..
    ürün elime ulaştı ancak kutu üzerinde yazan body ve lens no ile cihazın body ve lens no'ları farklı..
    exif viewer ile bir tane fotoğraf üzerinden bilgileri kontrol ettiğimde ise;
    Cihazın üzerinde yazan body no ile exif deki body no aynı ancak bu kez de lens üzerinde yazan seri no ile exif teki seri no farklı..
    Saçma sapan bir durum oldu yani?
    Bana gönderilen ürünün refurbished olma ihtimali mi var? Sizde bu durumun anlamı nedir?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

ben de pixel den almıştım. exif deki ile body üzerindeki bilgiler aynydı fakat senin dediğin yerlerin tümüne bakmadım, eve gidince bakarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemir87 -- 10 Ocak 2013; 13:50:58 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.