Bildirim
CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (214. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
SELAM ARKADAŞLAR KONU GÜNCEL MİDİR.? İZMİRDENİM BENDE , 60D MAKİNEME 1 YILDIR SAHİBİM VE MAKİNEMİ ÇOK SEVİYORUM :) -
Selam arkadaşlar, Ben de yeni canon d 60 aldım. Makine geldi ancak şarj etmeyle ilgili sıkıntı yaşıyorum. bataryayı şarja taktım şarj almmıyor ışık yanıp sönüyor 4 -5 saat aynı ışık. Bataryayı makineye taktığımda da hiç açılmıyor. Sizce batarya bitik olabilir mi? Aynı sorunu yaşayan ya da konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardım lütfen. -
Beyler kit lensimin af motoru bozuldu, otomatik odaklama yapmıyor maalesef, objektifin içerisinden vida sesleri geliyor, muhtemelen bir şey kırıldı. Ankara'da tamir ettirebileceğim bir yer var mıdır acaba ? -
quote:
Orijinalden alıntı: ussu35
SELAM ARKADAŞLAR KONU GÜNCEL MİDİR.? İZMİRDENİM BENDE , 60D MAKİNEME 1 YILDIR SAHİBİM VE MAKİNEMİ ÇOK SEVİYORUM :)
evet arkadaşım konu günceldir fakat bu arala herkesin vizeleri,tatil işleri falan var tahminimce o yüzden bu aralar pek paylaşım olmuyor. Sorunuz varsa ama her zaman yardımcı olmaya çalışırız :) -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmeddz
Selam arkadaşlar, Ben de yeni canon d 60 aldım. Makine geldi ancak şarj etmeyle ilgili sıkıntı yaşıyorum. bataryayı şarja taktım şarj almmıyor ışık yanıp sönüyor 4 -5 saat aynı ışık. Bataryayı makineye taktığımda da hiç açılmıyor. Sizce batarya bitik olabilir mi? Aynı sorunu yaşayan ya da konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardım lütfen.
Dostum makine 2.el mi ? ısıklar yanıyorsa prizde enerji vardır ve sarj cihazına elektrik geliyor demektir. Elektronikten alıyorsan; içini aç + - ve 0 kutupları birde pilin bağlı olduğunu belli eden kutuplar vardır. şu anda belli eden kutuplar sağlam fakar sarj eden kutuplarda bir temazsızlık vardır. Bİr sonraki ihtimalde pilde sorun vardır. Sen en iyisi elektronikten hiç anlamıyorsan yeni bir set almalısın. Daha mantıklı olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: Hernan Cortes
Beyler kit lensimin af motoru bozuldu, otomatik odaklama yapmıyor maalesef, objektifin içerisinden vida sesleri geliyor, muhtemelen bir şey kırıldı. Ankara'da tamir ettirebileceğim bir yer var mıdır acaba ?
Kit lensin nedir dostum ? 18-55 falan ise hiç tamire gerek yok 50 -100 tl ye bi tane daha al derim. AF motoru dişliler sayesinde odaklama merceğini çevirir, sende af deyken yani dişliler motora bağlı iken elle çevirdiysen tırnakları kırmıssındır ki o sesler kırılan tırnak sesleri. Bi tane al istersen lens :) -
Yok dostum inana bana benim hatamdan dolayı olmadı, makineyi üç seneden beri kullanıyorum, öyle bir manyaklık yapamam emin ol. Ben evde yokken makineyi kullanmayı bilemeyen birileri kurcalamış olabilir. Lensim 18-135 -
quote:
Orijinalden alıntı: Hernan Cortes
Yok dostum inana bana benim hatamdan dolayı olmadı, makineyi üç seneden beri kullanıyorum, öyle bir manyaklık yapamam emin ol. Ben evde yokken makineyi kullanmayı bilemeyen birileri kurcalamış olabilir. Lensim 18-135
Valla dostum ne kadar tecrüben olduğunu bilmediğim için öyle söyledim... Sanırım ankarada soruyordum İstanbulda olduğum için ankarayı bilmiyorum. Ankaradan olan bi arkadaş yardımcı olabilir sanırım. Yazan arkadaşlara şimdiden Teşekkürler. -
slm arkadaşlar aranıza katılmama ramak kaldı bi aksilik çıkmazsa. klas fotoda EF-S 18-55mm DC Lensli bi cihaz var 2169 tl. fiyat uygun gibi geldi diğer sitelere göre sizce sıkıntılı bi cihaz satışı olma durumu varmıdır. foto marketlerden ilk alışverişim -
quote:
Orijinalden alıntı: niCkSiz_adAmxD
slm arkadaşlar aranıza katılmama ramak kaldı bi aksilik çıkmazsa. klas fotoda EF-S 18-55mm DC Lensli bi cihaz var 2169 tl. fiyat uygun gibi geldi diğer sitelere göre sizce sıkıntılı bi cihaz satışı olma durumu varmıdır. foto marketlerden ilk alışverişim
Dostum şimdiden aramıza hoşgeldin. Sitelerde güvenli alışveriş olayı vardır. Parayı siteve verirsin ürün gelir 1 hafta bakarsın tmm ise onay verirsin para öyle gider. baktın olmadı ürünü veriyorsun zaten para gitmediği için kolayca geri alıyorsun. Bu şekilde yaptıysan bi problem olmaz. Bide keşke 18-55 yerine 18-135 alsaydın. Diğer sitelerde 18-135 fiyatı yazmıştır karıştırmış olabilirsin. Tekrardan hayırlı olsun. -
quote:
Orijinalden alıntı: ozphoto
quote:
slm arkadaşlar aranıza katılmama ramak kaldı bi aksilik çıkmazsa. klas fotoda EF-S 18-55mm DC Lensli bi cihaz var 2169 tl. fiyat uygun gibi geldi diğer sitelere göre sizce sıkıntılı bi cihaz satışı olma durumu varmıdır. foto marketlerden ilk alışverişim
Dostum şimdiden aramıza hoşgeldin. Sitelerde güvenli alışveriş olayı vardır. Parayı siteve verirsin ürün gelir 1 hafta bakarsın tmm ise onay verirsin para öyle gider. baktın olmadı ürünü veriyorsun zaten para gitmediği için kolayca geri alıyorsun. Bu şekilde yaptıysan bi problem olmaz. Bide keşke 18-55 yerine 18-135 alsaydın. Diğer sitelerde 18-135 fiyatı yazmıştır karıştırmış olabilirsin. Tekrardan hayırlı olsun.
yarın itibari ile aranızdayım inş. siparişi verdim hoşbulduk :) pazar ticaret sitesi olmadığı için ole bi şansım olmadı site güvenilir mişş. Satıcı ilgili davrandı bi sorun çıkmıycak gibi. lens olarak 18-135 arasında çok git gel yaptım keskinlik olarak 18-55in daha iyi olduğunu söylediler fotoğrafları inceledim gerçenten öyle gibi. . Bütçemde sadece bodye yetiyordu aklımdaki lens tamron 17-50 zaten. oyüzden tamronu alana kadar 18-55le idare edeym diye düşündüm. nasıl olsa her halükarda şimdi alcağım lensi rafa kaldırcam. Diğer sormak istediğim cihazı elime alınca ilk yapmam gereken nelerdir. pixel kontolü seri num garanti kontrolü gibi püf noktalar varmıdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niCkSiz_adAmxD -- 15 Ocak 2014; 16:48:52 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ozphoto
quote:
Dostum şimdiden aramıza hoşgeldin. Sitelerde güvenli alışveriş olayı vardır. Parayı siteve verirsin ürün gelir 1 hafta bakarsın tmm ise onay verirsin para öyle gider. baktın olmadı ürünü veriyorsun zaten para gitmediği için kolayca geri alıyorsun. Bu şekilde yaptıysan bi problem olmaz. Bide keşke 18-55 yerine 18-135 alsaydın. Diğer sitelerde 18-135 fiyatı yazmıştır karıştırmış olabilirsin. Tekrardan hayırlı olsun.
yarın itibari ile aranızdayım inş. siparişi verdim hoşbulduk :) pazar ticaret sitesi olmadığı için ole bi şansım olmadı site güvenilir mişş. Satıcı ilgili davrandı bi sorun çıkmıycak gibi. lens olarak 18-135 arasında çok git gel yaptım keskinlik olarak 18-55in daha iyi olduğunu söylediler fotoğrafları inceledim gerçenten öyle gibi. . Bütçemde sadece bodye yetiyordu aklımdaki lens tamron 17-50 zaten. oyüzden tamronu alana kadar 18-55le idare edeym diye düşündüm. nasıl olsa her halükarda şimdi alcağım lensi rafa kaldırcam. Diğer sormak istediğim cihazı elime alınca ilk yapmam gereken nelerdir. pixel kontolü seri num garanti kontrolü gibi püf noktalar varmıdır
Dostum pixcel kontrolü yap. 3 tane pixel hatası vardır. Ölü , hot , sıkışmış.
ölü=enerji gitmeyen her zaman siyah gösteren pixeldir.
hot = belli ışık şartlarında , yüksek isoda , yüksek pozlama yani uzun pozlamada ışığı çok algılıyıp çok gösteren yani bebemyaz olan noktadır.
sıkışmış pixel = kırmızı mavi ve yeşil gözüken pixeldir.
makinayı açıyorsun. vizör değilde normal live moduna alıyorsun . sonra info tuşu ile ekrandaki bütün bilgileri kapatıyorsun ekranda bişey olmucak. elinde lensin önünü kapat yada kapağı tak ekranda mavi kırmızı yeşil, yada pozlamayı iyice düşür beyaz pixel görürsen onlar pixel hatasıdır. daha sonradanda ölüyü görmek için aydınlık havada yine pozlamayı düşür ekran bembeyaz yap siyah gözüken noktalar ölü pixeldir. çok yok ise sorun yapma hatta tek noktada 5 ayrı noktolarda 8 den az ise garantiye bile girmiyor çok etkilemiyor. aynı zamanda bununla ilgili programlarda mevcuttur (hem test için hem düzeltme için ama hiç kullanmadım araştırmakta fayda var.)
kargo nereden gelicek uzak biyerde ise ki düşüt ihtimal ama kargo şirketinde iken belki hasar almış olabilir. Zaten bakarsan anlıyabilirsin bir sorun varmı yokmu. lensi af ye al motorda sıkıntı varmı lens odak bölümü dönüyormu bak. sonra Back focus olayını videolu olarak bir araştır onun testini yap. çokta bişey yok sağlam makine belli eder zaten kenidin :)
-
Merhaba, bugün elime Canon 60D+ 18-135mm lens geçti fakat benim hemen hiç bilgim yok makine hakkında. Haliyle bir sorum olucaktı sizlere.. Öncelikle makineyi aldığımda pilini taktım, hafıza kartını yerleştirdim ve sol bölümde makineyi " ON " haline getirdim. Fakat sağ taraftaki lcd panelde sadece çizgiler var bu sorunu anlayamadım? Pili çıkarttım hala o çizgiler vardı. Hiç bir bilgi yok sadece çizgi.. Pilin boş olduğunu varsayarak şarj cihazına takıp prizi yerleştirdim. Turuncu ışık yaklaşık bir saattir hızlı hızlı yanıp sönüyor. Bu cihazın şarjı olmadığı anlamına mı gelir? Yoksa bir yerde yanlışlık mı yapıyorum. Lütfen cevaplarınızı bekliyorum.
Bahsettiğim panel resmi
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1513240_10152173993837556_368138821_n.jpg?oh=43cac3356469969b9a1160ae676eca59&oe=52D99DD9&__gda__=1389983524_e6f629e19b753dce864f3360302b5201
-
o çizgiler orjinal anormal birşey göremedim sanki :S Hayırlı olsun makineniz bu arada.
özphoto" makinem geldi nihayet pil hiç yok açar açmaz yapcam önerilerinizi. dolmak bilmedi bataryada ya sabırsızlık başladı -
quote:
o çizgiler orjinal anormal birşey göremedim sanki :S Hayırlı olsun makineniz bu arada.
özphoto" makinem geldi nihayet pil hiç yok açar açmaz yapcam önerilerinizi. dolmak bilmedi bataryada ya sabırsızlık başladı
Teşekkür ederim.. Sizin de hayırlı olsun. Şöyle bir şey şimdi batarya sanırım boş geliyor. Çünkü bataryayı taktığımda makineyi on haline getirsem de lcd ekranına hiç bir şey gelmiyor ne menü ne kamera. Sanırım bataryanın dolmasını oturup bekleyeceğiz -
Kaç saat sürüyor ilk şarj? Kaç saat oldu hala turuncu hizli hizli yanıp sönüyor hala açabilmiş değilim makineyi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaç saattir şarjda hala turuncu ışık yanıp sönüyor az önce çıkarttım belki dolmuştur vahabında cihaza taktım cihaz yine açılmadı! Lütfen bir bilenin yorumuna ihtiyacım var sorun nerede? Pilde arıza olabilir mi arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Gold.com.tr'den sipariş verdim ürünü... -
quote:
Orijinalden alıntı: okartal1
Kaç saattir şarjda hala turuncu ışık yanıp sönüyor az önce çıkarttım belki dolmuştur vahabında cihaza taktım cihaz yine açılmadı! Lütfen bir bilenin yorumuna ihtiyacım var sorun nerede? Pilde arıza olabilir mi arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Gold.com.tr'den sipariş verdim ürünü...
Selam dostum sarı ışık hızlı hızlı derken çok hızlı yanıp sönmemeli araba sinyali hızında olduğu anda şarjınız doluyor demek.Bende ilk şarjım da o ışık hızlı hızlı yanıp sönüyordu sonra bataryayı yuvaya iyi yerleştiremediğimi anladım biraz daha kurcalayın çözüm bulacaksın kolay gelsin aramıza hoş geldin :) -
Hocam sanırım sizin sayenizde doğru oldu galiba. Eskiden ilk iki yanıp sönme yavaş sonra çok hızlı yanıp sönüyordu ve sürekli çıkgınlar gibi yanıp sönüyordu saniyede 3-4 defa. Şimdi kurcalayınca yavaşladığını farkettim. 1-1.5 saniyede 1 kere yanıp sönüyor. Bu doğru olmalı artık :) Teşekkür ederim çok hoşbuldum
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X