Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dansedermisiniz

quote:

Orijinalden alıntı: buggi

MErhaba Canon 60D Makinamla ürün çekimi yaptım 32 GB Kingston SD HC kart kullanıyorum fotoğraflar belirli bir sayıya geldiğinde geçersiz resim uyarısı veriyor, makinada izlediğimdede Soru işareti çıkıyor, bilgisayara aktarıyorum geçersiz resim uyarısı veriyor fakat resimlerin Kb ına baktığımda 5-6 Mb lık veri dosyası olduğu görünüyor. Fakat resmi hiç bir program açmıyor. Resim sayısıda baya fazla nasıl açabilriim başına gelen varmı varsa tecrübesini paylaşabilirmi? Şimdiden teşekkürler.

Sayın buggi,

Yaşadığınız tatsız duruma üzüldüm. Kartı başka cihaz ya da bilgisayarda yedekleme amaçlı kullanmadığınızı düşünüyorum. Başka cihazdan ya da bilgisayardan gelen ögeler (tiff, txt, ....vs. vs) cihazı yanlış yönlendiriyor olabilir.

1-Arızalı olduğunu düşündüğünüz karttaki dosyaları bir bilgisayara yedekleyiniz.
    2-Kartı formatlayıp farklı uzunluklarda hd video çekimi yapınız. Fotoğrafları hem raw hem jpeg ve en kalitelide çekiniz. Böylece kartı doldurup aynı arıza yeniden oluyor mu bakınız.
    3-Kartı başka makina ya da bilgisayara takarak program resim gibi ögeler yükleyerek doldurunuz. Bakalım arıza yapacak mı?
    4-Kart arızalı ise yeni kart almaktan başka çare yoktur. Kart arızalı değilse,
    5-Canon 60D'ye başka bir kart takıp çekim yapmayı deneyiniz (Başka karta sahip olduğunuzu farz ediyorum). Bakalım cihaz aynı arızayı yapacak mı?
    6-Sorun cihazda ise yeni versiyon yükleyerek cihazın sürücüsünü güncelleyiniz. Bu sayede cihaz sıfırlanmış olacaktır.

http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/slr_cameras/eos_60d#DriversAndSoftware

7-Sorun hala devam ediyorsa size servis yolu görünüyor demektir. Ancak ben bu aşamaya geleceğine inanmıyorum.

Yapabilecekleriniz bence böyle. Deneme yanılma yoluyla cihazın mı yoksa kartın mı arızalı olduğunu bulabilirsiniz.

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim sanırım sorunum akrtta peki bu çektiğim fotoğrafları kurtarabilme gibi bir şansım yokmudur. Çektiğim her fotoğraf 5-6 Mb yani resim var fakat işelm sonlandırılmamış gibi bir durum söz konusu bunu yapabilecek bir program vs.. bişey varmıdır ?

• sayın buggi,

o sorunu çözdüğünüzü düşünerek değinmedim.

Bilgisayarda resmi sağ fare tuşuyla aç dediğinizde, "windows resim ve faks görüntüleyici"yi seçerseniz jpg olan resimler açılacaktır.

sizin resimler zarar görmedi sadece bir karmaşa var. sonucu bildirin lütfen...

hiç olmuyorsa, bana o resimlerden birisini e-posta ile yollayın, bir şeyler deneyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dansedermisiniz -- 16 Şubat 2011; 10:00:57 >
  • daha oncede yazmıstım bu konuda.yakın zamnda 60D almayı planlıyorum.

aklımda 2-3 tane lens var fakat hepsını bırden alamıcağım ıcın oncelık 18-55 ıle olacak.

asıl sormak ıstedığım...

Canon-EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS mı yoksa....

Sigma-18-50/2.8-4.5 DC OS /HSM tercih etmeliyim ?

sigma nın diyafram aralığı daha cazip geliyor

peki kalite ve keskinlik acısından nasıl bilirsiniz bahsettiğim sigmayı,tavsiye edermisiniz???
  • @ozyy54, ben de ilk etapta 18-55 Kit Lens satılan paketi bulursam ondan alacağım 18-135 lens'in kesklinliği konusunda çok olumsuz eleştiriler okudum çünkü. Body + Sigma lens alırsanız daha pahalıya gelebilir ama 18-55 Kit Lens satılan paketi bulabilirseniz (ebay'de satıldığı için shop'larda da vardır diye düşünüyorum) bence daha hesaplı olacaktır.

Tabii sordugunuz gibi Sigma ile Canon'un bu lensleri arasında kalite farkı var mı orasını bilemiyorum ama benim kafamda, ilk etapta almayı düşündüğüm set ve umuyorum çok uzun seneler başka bir şey almamı gerektirmeyecek set şöyle :

Canon 60D 18-55 Kit Lens
    anon EF 50mm f/1.8 II
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

@ozyy54, ben de ilk etapta 18-55 Kit Lens satılan paketi bulursam ondan alacağım 18-135 lens'in kesklinliği konusunda çok olumsuz eleştiriler okudum çünkü. Body + Sigma lens alırsanız daha pahalıya gelebilir ama 18-55 Kit Lens satılan paketi bulabilirseniz (ebay'de satıldığı için shop'larda da vardır diye düşünüyorum) bence daha hesaplı olacaktır.

Tabii sordugunuz gibi Sigma ile Canon'un bu lensleri arasında kalite farkı var mı orasını bilemiyorum ama benim kafamda, ilk etapta almayı düşündüğüm set ve umuyorum çok uzun seneler başka bir şey almamı gerektirmeyecek set şöyle :

Canon 60D 18-55 Kit Lens
    anon EF 50mm f/1.8 II

benimde aklımdaki ıkıncı lens 50mm f/1.8.basta yapacagım set aynı sızınkı gıbı olacak ztn.

sızın gıbı bende yakın zmanda degıstırmeyı dusunmedıgım ıcın sıgmanın f degeri 2.8 den basladıgı

ıcın ona mı yonelsem karar veremedım.cunku 3. lens olarak tele dusunuorum.

yanı canonun 18-55 yada sıgmanın 18-50 olsun hep duracak bende.

cok fark yoksa sıgma daha iyidir,değil mi ? f değerınden ötürü

• @@ozyy54, lens konusunda ne desem yalan, üstatlara sormak gerek keza 60D kısmet olursa benim ilk DSLR makinam olacak ve ben
    başlangıçta Sigmanın 18-50'sinin ya da Canon 18-55'in bende çok fark yaratacağını sanmıyorum (tabii 50mm f1.8 alacağım için)
  • quote:

@@ozyy54, lens konusunda ne desem yalan, üstatlara sormak gerek keza 60D kısmet olursa benim ilk DSLR makinam olacak ve ben
    başlangıçta Sigmanın 18-50'sinin ya da Canon 18-55'in bende çok fark yaratacağını sanmıyorum (tabii 50mm f1.8 alacağım için)

peki tşkler...

hayırlı olsun makineniz şimdiden...
  • quote:

@@ozyy54, lens konusunda ne desem yalan, üstatlara sormak gerek keza 60D kısmet olursa benim ilk DSLR makinam olacak ve ben

Arkadaşım şimdiden hayırlı olsun. Sorması ayıp olmazsa nereden almayı düşünüyorsun? Bende ufaktan araştırmaktayım da o yüzden sordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenai

quote:

Arkadaşım şimdiden hayırlı olsun. Sorması ayıp olmazsa nereden almayı düşünüyorsun? Bende ufaktan araştırmaktayım da o yüzden sordum.

hayyamdaki dukkanları arayarak aldıgım fıyatları yazayım

cok farklı fıyatlar cıkıo yanlız

canon 60D body 1100$ diyen de var 1250$ diyende

body'ye 1100$ ısteyen +18-55 ile beraber 1250$ fiyat cekıolar.aldıgım en iyi fiyat bu.

body +18-135 ise 1500$

50mm f/1.8 ise 200-230TL arası istiyorlar

• Benim bir Uzakdogu seyahatim olacak, kısmetse oradan almayı planlıyorum. Yalçınlar'dan 3.000 TL'ye body alacak kadar param yok ne yazık ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozyy54

quote:

@ozyy54, ben de ilk etapta 18-55 Kit Lens satılan paketi bulursam ondan alacağım 18-135 lens'in kesklinliği konusunda çok olumsuz eleştiriler okudum çünkü. Body + Sigma lens alırsanız daha pahalıya gelebilir ama 18-55 Kit Lens satılan paketi bulabilirseniz (ebay'de satıldığı için shop'larda da vardır diye düşünüyorum) bence daha hesaplı olacaktır.

Canon 60D 18-55 Kit Lens
    anon EF 50mm f/1.8 II

benimde aklımdaki ıkıncı lens 50mm f/1.8.basta yapacagım set aynı sızınkı gıbı olacak ztn.

sızın gıbı bende yakın zmanda degıstırmeyı dusunmedıgım ıcın sıgmanın f degeri 2.8 den basladıgı

ıcın ona mı yonelsem karar veremedım.cunku 3. lens olarak tele dusunuorum.

yanı canonun 18-55 yada sıgmanın 18-50 olsun hep duracak bende.

cok fark yoksa sıgma daha iyidir,değil mi ? f değerınden ötürü

Sigma 18-50yi satın almayınız. canon 18-55 isteklerinizi karşılar fazladan ödemeye hiç ama hiç gerek yok sigma için. sonuçları güzel değil keskinlikten uzak bir lens.
    size tavsiyem alırken f/p ürünü olsun diyorsanız tamron 17-50 mm biçilmiş kaftan bu iş için.

• Tamron 17-50 mm'nin fiyatı da neredeyse body gibi ama Sanırım bizim gibi yeni başlayacaklar için maddi açıdan biraz fazla kaçar.
  • 2. elde 500tlye bulunabiliyor. Kozmetik olarak iyi durumda ise 500-600tlye 2.el almak mantıklı. Yurt dışı fiyatı da 400 dolar. Dslr işi zaten masraflı bir iştir, özellikle kalite için.
  • tamron 17-50 biraz tuzluymus.sımdılık govde +18-55 kıt olarak alacm sanırım.belkı yanında bırde 50mm f/1.8

ama ılerısı ıcın aklımda bulunucak tamron 17-50...
  • Sayın "ozyy54" ve "eozen81",

Öncelikle şunu belirmek isterim ki, burada yazdıklarım size akıl öğretmek, bilgiçlik taslamak değildir.
    Size kendi yaptığımı anlatayım, siz dilerseniz kendinize pay biçip, ona göre hareket edersiniz, diye düşünüyorum.

İlk yaptığım hata canon 500d'yi canon 18-55 ıs kit lens ile beraber almak oldu (hata canon 500d almak değildir). İkinci hatam canon 18-55'i satıp, canon 18-200 ıs usm almak oldu. (Bunlar 2-3 sene önceki olaylar)

Bu iki lens de soft fotoğraflar çeken, düz yüzeyleri fazla büken, vs. vs. nedenlerle üst düzey lensler değildir. elbette 18-55 in fiyatı 18-200'den ucuzdur ama fark etmiyor. lensin fiyatı düşük, ama lens olarak orta ve ileri fotoğrafçılığa hizmet etmesi mümkün değil.

Daha sonra o an için mantıklı bir hareket yapıp canon 50 mm f:1.8 II aldım. Bu lens portre fotoğrafçılığı için inanılmaz netlik veren ve fiyatı çok uygun olan bir lenstir.

Bu arada yaptığım çekimlerden ve internet sitelerinden kullandığım lenslerin hatalarını okudum öğrendim. Lenslerle ilgili blgi edinmeye çalıştım.

Ne tip fotoğraflar çekeceğime ve bu sayede alacağım lense karar verdim. Bunun için uzun incelemeler yaptım ve bütçem ölçüsünde en uygununu araştırdım.

Birkaç ay önce, Canon 60d aldığım gün, Canon EF 24-105 mm f/4L IS USM aldım (1050 $). Geçenlerde 24-105 aldığımdan beri kullanmadığım canon 50 mm'yi de ihtiyacım kalmadığını görerek sattım. Şu an kullandığım lensten çok memnunum.

50 mm'nin 1.8 olan diyafram açıklığı çok da işime yaramadı açıkçası. Çünkü yorumlarından da okuyacağınız gibi, lens en verimli diyaframını 3-4 civarında vermeye başlıyor. (konuyu halk ağzıyla söylüyorum, teknik açıklamalar ve detay yorumlar için ilgili forumlara bakabilirsiniz)

24-105 ise "L" grup bir lens olduğundan oldukça başarılı. 24'ten itibaren Her mm'de f:4 kullanma şansım zaten var.(Bu lense süper demiyorum elbette, ama her optik cihazın bazı sorunları olur. Marka ve model fark etmez.)

Hem yakını hem uzağı çeksin, onu da yapsın bunu da yapsın diye düşünürsek, fotoğraf kalitesinden fedakarlık etmemiz gerekiyor.

SONUÇ:Cihaz ve lens almadan önce ne tür fotoğraf çekeceğinize karar verirseniz benim gibi lensten lense gezmezsiniz. Lens değiştirmenin de maddi maaliyeti var.

Bütçeniz çerçevesinde lensler almak başta mantıklı gelebilir ama, 2-3 lens alınacağına, sizin fotoğrafçılık amacınıza uygun ve optik olarak kaliteli (ki bu pahalı demek oluyor) tek lens alıp, o fotoğraf kolunda ilerlemek bana daha mantıklı geliyor. İlerde bütçe olursa farklı ama kaliteli lensler alınabilir.

• @dansedermisiniz, değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, şahsım adına çekeceğim fotoğraf tiği belli zaten, portre O açıdan 18-55 günlük çekimlerde, 50mm ise portre çekimlerinde işime yarayacak.

Ben elimden gelen savaşı vereceğim ama günün birinde bu fotoğrafçılık virüsü kanımızda daha da yayılana kadar şimdilik nispeten iyi bir body (keza benim çekim tipimde body hızlı olması gerekiyor) ve nispeten giriş seviyesi bir lensle yola koyulacağım. İlk aşamada hatta fotoğraf çekmeyi ve DSLR'yi öğrenmek için bir çok üstadın önerdiği gibi sadece 50 mm'yi kullanmayı düşünüyorum. Böylece objeye nasıl yaklaşmak gerektiğini, nasıl anı yakalamak gerektiğini öğrenmeyi hedefliyorum. Zaman geçtikçe sizin gibi 24-105'lere de ihtiyaç duyup alma fırsatını bulman ümidiyle

• quote:

Bütçeniz çerçevesinde lensler almak başta mantıklı gelebilir ama, 2-3 lens alınacağına, sizin fotoğrafçılık amacınıza uygun ve optik olarak kaliteli (ki bu pahalı demek oluyor) tek lens alıp, o fotoğraf kolunda ilerlemek bana daha mantıklı geliyor. İlerde bütçe olursa farklı ama kaliteli lensler alınabilir.

Çok önemli bir noktaya parmak bastınız.Lensleri alırken ileriyi düşünerek almak para ziyanını önler ben şu anda kesinlikle tek hedefim olan canon 100mm f/2.8 L ve 70-200 f/4 IS USM için para biriktiriyorum.100mm macro ve portrede çok başarılı uzak telede ise 70-200 çok iyi 100-400 L kafamı çelmiyo değil hani
    En son sete bide sigma 12-24 olursa tamamlanır(bükülmüş geniş açı fotoğraflarına bayılıyorumda)
    Şu anda ise helios 50mm ve 18-55 ile lenslerle çekimlere devam
    http://img96.imageshack.us/i/2547t.jpg/
    bunu 18-55 ile çektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fukarakoala -- 17 Şubat 2011; 18:43:35 >

• her iki lensde bence çok iyi bir seçim
    quote:

Orijinalden alıntı: fukarakoala

quote:

Çok önemli bir noktaya parmak bastınız.Lensleri alırken ileriyi düşünerek almak para ziyanını önler ben şu anda kesinlikle tek hedefim olan canon 100mm f/2.8 L ve 70-200 f/4 IS USM için para biriktiriyorum.100mm macro ve portrede çok başarılı uzak telede ise 70-200 çok iyi 100-400 L kafamı çelmiyo değil hani
    En son sete bide sigma 12-24 olursa tamamlanır(bükülmüş geniş açı fotoğraflarına bayılıyorumda)
    Şu anda ise helios 50mm ve 18-55 ile lenslerle çekimlere devam
    http://img96.imageshack.us/i/2547t.jpg/
    bunu 18-55 ile çektim

• Artık Bende EOS 60 D Sahibiyim. Kayıtlara geçebilirsiniz efendim:)
  • merhaba 60d almak üzereyim. 60d bulb modu var mı? 550d ile 60d karşılaştırmalarına baktım. 60d bulb yok sanki. lightflow için gerekli olacak.
    teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.