Şimdi Ara

Canon A530 / A540 Sorularınız (teknik özellik, satın alma, karşılaştırma) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
0
Favori
55.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hafıza kartı almayı düşünenlere şu ürünü öneririm..
    http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=REKHS8UZ86CDT2RS7QXG

    kingston da çok kalite!! nekadar doğru bilemem ama duyduğuma göre üretici firma aynıymış (arçelik - beko gibi)
  • arkadaşlar a530 ile 540 arasında full manuel kullanım açısından bir fark var mı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozgur10

    arkadaşlar a530 ile 540 arasında full manuel kullanım açısından bir fark var mı ?


    full manuel (M) hiçbir fark yok.. tek fark A530da Tv ve Av modları yok. Tv ve Av modu canonun yarı otomatik özelliği diye de adlandırılabilir belki. manuel modda aynı etkiyi yakalayabilirsiniz..

    * Tv modu : enstantane manuel diyafram otomatik (540)
    * Av modu : diyafram manuel enstantane otomatik (540)
    M modu : diyafram ve enstantane manuel (540 ve 530)
    Auto modu : zaten bunda hepsi otomatik (540 ve 530)

    A530 daki Tv ve Av modlarının olmaması bence çok da önemli değil..
    manuel kullanacak olan bunları da manuel ayarlar zaten! auto modu kullanacak olan zaten bunların hiçbirini kullanmaz.
  • arkadaşlar 530 da fuck menüsüne bastıktan sonra hiçbir işlem yapmak istemessek tekrar eski durumuna nasıl dönebiliriz.yeniyiz ya öğreneceğiz yavaş yavaş
  • benimkinin üstündee fuck muck yazan bişey yok ama func yazan bişey var.. aynı yere bidaha basınca döner eski durumuna..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agnosi -- 18 Mayıs 2006; 20:20:35 >
  • arkadaşlar a530 yerine daha fazla verip a540 almaya değer mi ?yoksa a530 benim işimi görür mü,ilk makinam olacak...
  • aynı şeyi ben de düşündüm.. deymez arkadaşım!! git aradaki farkla 1GB SD extreame III hafıza kartı al
  • teşekkürler agnosi arkadaşım.bişey daha sorayım 530 da manual haricinde ayarlarla oynama imkanı var mı.yani örneğin manzara modundayken diyaframla asayla hızla oynama imkanı var mı.veya auto modundayken.bi soru daha müze ve kapalı tarihi alanlarda flaşsız nasıl çekim yapabilirim çünkü bu gibi yerlerde flaş kullanmaya izin vermiyorlar.bilgilendirirseniz sevinirim.ayrıca piksel ve sıkıştırma kaç oranlarında olmalı genel olarak.teşekkürler.
  • Orjinalden alıntı: simbad

    1-teşekkürler agnosi arkadaşım.bişey daha sorayım 530 da manual haricinde ayarlarla oynama imkanı var mı.yani örneğin manzara modundayken diyaframla asayla hızla oynama imkanı var mı.veya auto modundayken.

    2-bi soru daha müze ve kapalı tarihi alanlarda flaşsız nasıl çekim yapabilirim çünkü bu gibi yerlerde flaş kullanmaya izin vermiyorlar.bilgilendirirseniz sevinirim.

    3-ayrıca piksel ve sıkıştırma kaç oranlarında olmalı genel olarak.teşekkürler.





    1-auto modda herşey otomatik flash bile.. manzara modunda flashı elle açıp kapatabilirsin.. hatta gücünü arttırıp azaltabilirsin. iso, diyafram ve enstantene ile oynayamazsın.. sadece manuel modda enstantene ve diyaframla oynayabiliyorsun.. bir de P modu var orda enstantene ve diyafram otomatik diğer herşeyi manuel olarak yapabilirsin bu modda gayet kullanışlı tavsiye ederim..

    -------------------------

    2-çok büyük alanlarda flash zaten etkili olmaz.. kapalı mekan çekimlerinde ışık yetersiz ise manuel modu kullanmalıyız.. ışık yeterli değilse eğer kırmızıyla "-2" değeri belirecektir ekranda.. bu durumda enstantene ve isoyla oynayarak ışığa duyarlılığı artırabiliriz.. öncelikle tavsiyem makineyi sabitleyerek enstanteneyi 1-15 sn arasında ayarlayarak ekranda (+-0) uyarısını yakalamanız olacaktır. bu yapılan manuel ayarlarla birlikte ortam ışığının yeterli olduğu anlamına gelir "+2" olursa fotoğraf çok parlar "-2" olursa da çok karanlık çıkar "+-0" yakalayana kadar enstantene ile oynayın..

    karanlık ortamlarda fotoğraf çekmek için 2 yol vardır
    A-esntanteneyi arttırmak
    B-isoyu arttırmak

    enstanteneyi artırırsanız fotoğraf 15 sn gibi uzun bir sürede çekilecektir. bu yüzden fotoğraf makinenizi mutlaka sabitlemeniz gerekir. ayrıca ikinci bir dezavantajı da hareketli objeler fotoğrafta bulanık görünecek veya hareket hızlarına bağlı olarak görünmeyecektir. harektli objeleri yakalamak önemliyse sizin için enstanteneyi en az 1/60 olarak ayarlayarak isoyu arttırmanız gerekecektir. ancak isoyu arttırmak fotoğraf kalitesini olumsuz yönde etkiler.. fotoğrafta grenler(kumlanma) oluşmasına sebep olur. (hareketli objeleri yakalamak için mesafeyi kısa tutup flash kullanmak en mantıklısı olacaktır)

    -------------------------

    3- baskı düşünmüyorsan M2 (1600 * 1200) öneririm.. kalite olarak default olarak "iyi" ayarlanmış oluyor cihazlarda.. onu "çok iyi" olarak ayarlamanızı tavsiye ederim




  • manuel iso ve enstanteneyle ilgili bir örnek hazırladım
    http://forum.donanimhaber.com/m_6843422/mpage_4/key_//tm.htm#7157099
  • teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arcadia97

    BİMEKS TE 33X12 396 YTL KAMPANYA VAR A 530 TA



     Canon A530 / A540 Sorularınız (teknik özellik, satın alma, karşılaştırma)



    Bimeks' i az önce aradım. Kur yükseldiği için 37YTLX12 dediler. Bilginize...
  • istersen acele etme bekle bi durulsun piyasalar.. ya da pazarlığını yap sonuçta bu adamlar dolar yükselmeden önce stokladılar bu makineleri şimdi fırsatçılık yapıyorlar..
  • A520 nin cektigi fotolari gordum tek kelimeyle harikalar .A 530 da ayni kalitede cekebiliyomu farklari nelerdir? Tamamen bilgisizim bu konuda :)
  • fotoğraf kalitesi açısından fark yok.. A530'da daha yüksek çözünürlükte fotoğraf edebiliyorsun ve bence en önemli farkı sınırsız video kaydının olması. ve 530 ve 540 larda gözden kaçan küçük bir ayrıntı. fotoğraf makinelerine bir adet saat pili yerleştirmişler. bu pil sayesinde fotoğraf makinenizin pilini değiştireceğiniz zaman tarih saat sıfırlanmıyor. sanırım bu özellik diğer modellerde yok yanlışım varsa düzeltin

    bunun haricinde a520'nin a530'dan üstünlüğü Tv ve Av modlarının olması. bunlardan yukarıda bahsetmiştim.
  • agnosi senin çektiğin bir fotoğraf vardı evinin balkonundan gece çekimi.bunu hangi modda ve hangi ayarlarda çektin acaba.geçen gün bende denedim fakat olmadı.
  •  Canon A530 / A540 Sorularınız (teknik özellik, satın alma, karşılaştırma)


    manuel mod
    enstantene 15 sn
    iso 80
    diyafram f2.6
    flash kapalı
  • deniyelim bakalım olacak mı.bu arada deneme sırasında yarım denklanşörde -2 uyarısı verdi.bunu enstantene ile oynayarak mı +-0 a getireceğiz.kendi çekimimde oldu bu olay.bu gecede senin taktiğinle deneyeceğim.teşekkürler
  • birde buraya nasıl fotoğraf ekleyeceğiz.gerçi bi arkadaş açıklamış ama reklam kapatmış belli olmuyor.
  • fotoğrafları ve fotoğraflarla ilgili yorumları Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları... isimli konu altında yayınlıyoruz simbad fotoğraf eklemek içinwww.imageshack.us isimli siteyi kullanabilirsin..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.