Şimdi Ara

Canon 650D almalı mıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk defa makine kullanacağım. Şu özellik bu özellik diyemem ama 1200-1500 tl vermişken sağlam bir şey olsun istiyorum. Bu nedenle geçmiş araştırmalarıma göre 650D de karar verdim. Size şunları soracağım.

1-)Aldığımda lensi 18-55 DC mi olmalı ? 18-55 IS II mi olmalı ? Aralarındaki fiyat farkı neden fazla ? (Biri DC yi lens listeme sokmam demişti)
    2-)1200-1500 tl arasında bu makine sizce yeterli mi ?
    3-)Ek olarak bir de bu makine şu kadar fiyat eder fazla para vermeyin derseniz sevinirim ona göre fiyat araştırması yapacağım (internet sitelerinden).

• Yukarı
  • Anladığıma göre konuya yabancısınız
    Dc ile is ıı arasındaki fiyat farkı lensdeki titreşim engelleme sisteminden dolayıdır dc lensler genel giriş seviyesi makinelerde yeni kullanıcılara tavsiye edilmez siz de daha ilk makinenizi alırken is ıı lens ile almanız sizin yararınıza olacaktır
    Yeni başlayan birine fazla fazla yetecek ve artacak bi makinedir ama unutmayın fotoğrafın kalitesinin en önemli etkenlerinden birisi de çeken kişinin bilgisidir kendinizi olabildiğince geliştirmeye çalışın
    Dediğiniz fiyat aralığı ortalama fiyatıdır daha ucuza bi ihtimal yurtdışından getirtilebilir ama en garantisi yurt içi alımdır
    Fiyat için akakce.com gayet iyi bir sitedir küçük bi hatırlatma :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mismis M kullanıcısına yanıt
    Madem ki amatör biri için DC önerilmiyor neden hep DC lensli satıyorlar ? 1450-1500 tl ye kadar hep DC gördüm IS II lens olan bir makine bulamadım. Akakçe araştırıyorum teşekkür ederim :)
  • Genelde fiyat kandırmacası için kullanılıyor is veya dc ibaresini kullanmadan amatörlere dc lens kitli makineler veriliyor kullanıcılara ,sonradan bunları öğrenen kullanıcılar bin pişman oluyor
    Çünkü daha makineye alışmadığından el titremesi nedeniyle fotoğraflar kötü çıkyor ve kullanıcıyı makineden soğutuyor

• Çekimleri devamlı tripodla yapacaksanız DC olabilir ama makineyi ağırlıklı olarak elde kullanacaksanız IS özelliği olan bir lens almanızı tavsiye ederim. IS: Canon'un titreşim önleme özelliğidir.
    DC ve IS lensler arasında bariz fiyat farkı vardır ama fotoğraf netliğinde de bariz bir fark yaratmaktadır :)
  • DC bolluğu var. 1500-1550 tlye İS bulamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon D3200 vr2 alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence 650D giriş seviyesi için mükemmel bir makine. IS yani Image Stabilizer teknolojisi Canon'un en yeni görüntü sabitleme teknolojisidir bu yüzden görüntü sabitleme teknolojisi bulunmayan 18-55mm lenslere göre daha pahalıdır. Lens olarak aslında 18-135mm IS STM tercihiniz olmalı. Fakat sizin için maddiyatın önde olduğunu düşünürsek en azından 18-55mm IS STM düşünmelisiniz. Gerek Videolarda gerekse fotoğraf çekimlerinde çok hızlı otomatik odaklama yapabileceğiniz için anlık pozları kaçırmazsınız. Aslında burda önemli olan nokta şudur ki fotoğrafın kalitesi tamamiyle makinenin gücüne ve özelliğine değil kişinin bakış açısı, ışık ve kompozisyona göre değişmektedir. Yani siz değeri yüz binlerce lira olan Hassedblad'te alsanız hangi ışık açısında hangi kompozisyonda çekeceğinizi bilmiyorsanız elinizdeki makinenin hiç bir anlamı yok malesef. Önemli olan kişinin başkış açısı ve kafasındaki hayal dünyasıdır bence. Bunun içinde bol bol araştırıp araştırdıklarınızı hayat geçirmeli ve deneyimlemelisiniz.

• Hipotermi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam beni fazlasiya aydiattiniz kısa ve öz oldu. Makine elime gecsin araştırdığım bilgi ve aradan geçecek 1 hafta - 1 ay sure sonrasında az buz çekim yapmayı öğrenmiş olurum.

• Estağfurullah yardım edebildiysem ne mutlu ki size faydam dokunmuş. Araştırmalarınızla birlikte zamanla gelecek olan deneyim sayesinde çok kısa sürede kendinizin bile şaşıracağı işler yapabilirsiniz. Işığınız bol olsun :)
  • 4 Ocak tarihinde N11.com'dan 1268 TL bedele 650D+DC III Lens ile bilrlikte aldım. Türkiye garantili sıfır ürün. Kupon kodu ile aldığım için fiyat bu kadar düştü. 1379 TL normal fiyatıydı. İlk defa kullandığım için cihaz türü hakkında yorum yapmadan fiyat hakkında tavsiyede bulunayım dedim. Zaten kompakt makinelerden sonra DSLR türüne geçince büyüleniyorsun. Yoksa bana sorarsan ben böyle birşey görmedim derim bu etkinin sonucunda. Şu bir gerçek ki heryeri kalite kokan bir ürün.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_100983946/tm.htm

Bu başlıkta 650 üzerine baya muhabbet çıkmış...

Bu başlıktamıydı başka yerdemi tam hatırlamıyorum ama 600 la 650 arasında çokta ciddi bir fark olmadığını hatta aynı sensörü kullandıklarını 650 dokunmatik ekran farkı olduğunu yazmıştı... Hatta ilerleyen dönemlerde hareketli ve dokunmatik ekranın sıkıntılara yol açabileceğini bu yüzden 600 almanın daha mantıklı olduğunu okumuştum. özellikle biryerden okuduğumu belirtiyorum doğruluğunu teyit etmedim açıkçası... Bu hususuda bir değerlendir derim. Aynı sensör varsa dokunmatik ekran için fiyat farkını değerlendirirsin...

Genel anlamda makine ilgili yorumlar olumlu, başlagıç seviyesi için gayet ideal bir makine...

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

İlk defa makine kullanacağım. Şu özellik bu özellik diyemem ama 1200-1500 tl vermişken sağlam bir şey olsun istiyorum. Bu nedenle geçmiş araştırmalarıma göre 650D de karar verdim. Size şunları soracağım.

1-)Aldığımda lensi 18-55 DC mi olmalı ? 18-55 IS II mi olmalı ? Aralarındaki fiyat farkı neden fazla ? (Biri DC yi lens listeme sokmam demişti)
    2-)1200-1500 tl arasında bu makine sizce yeterli mi ?
    3-)Ek olarak bir de bu makine şu kadar fiyat eder fazla para vermeyin derseniz sevinirim ona göre fiyat araştırması yapacağım (internet sitelerinden).

Kesinlikle 18-135 is almalısıniz. Bende 2 sene önce cimrilik yapıp 18-55 aldım. Pişman oldum. 18-55 mskine ile dışarı çıktığınızda size yetmeyecek emin olun. Bir kere alın. Spot fiyatlari 900 tl civarinda. Alınır.

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    Body de 1300 sen başlıyor lensli de 1300den başlıyor. 900 liraya olsa tabiki lensi ayrı alırım. 18-55 de sizi mutlu etmeyen neydi 18-135 e gore ?

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Body de 1300 sen başlıyor lensli de 1300den başlıyor. 900 liraya olsa tabiki lensi ayrı alırım. 18-55 de sizi mutlu etmeyen neydi 18-135 e gore ?

Hocam zaten 18-55'i bedavaya veriyor Canon ☺ Keskinlik anlamında 18-55 veya 18-135 arasında fark yok. Ama illaki uzak nesne çekmek istediğinizde sıkıntı oluyor.

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam tesekkur ederim. 18-55 is alacagim. Farklı lensi sonra çünkü hayatımda ilk kez fotoğraf makinesi kullanacağım o yüzden bir sure yeter diye düşünüyorum. Yazın yada seneye tatmin etmezse alacağım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 8 Ocak 2015; 18:27:38 >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Evet siz acemiliğinizi atana kadar kullanın. Sonuçta fiyat farkı yok. Sonrasında 18-135 yada 18-200 tarzı bir lens alınabilir. Yada benim yaptığim gibi 70-300-70-200 tarzı bir lens alıp zoom lens ihtiyacını karşılarsınız. Yeni başlıyorsanız 50 mm f1.8 şiddetle tavsiye ederim. Fiyatına göre çok iyidir. Çok güzel portreler çekersiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.