Şimdi Ara

Canon 600D vs Nikon D5100 siz olsanız hangisini alırdınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
4.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Canon 600D vs Nikon D5100 siz olsanız hangisini alırdınız

    Canon 600D 18-55 kit : 1.899 TL

    Nikon D5100 18-55 kit : 1.699 TL



  • ben d5100 aldım memnunum; eminim 600d alan arkadaşlarda memnundurlar, elinize cihazları alın özelliklerini karşılaştırın sonra çok düşünmeden bi tanesini alın geçin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R@LPH

    ben d5100 aldım memnunum; eminim 600d alan arkadaşlarda memnundurlar, elinize cihazları alın özelliklerini karşılaştırın sonra çok düşünmeden bi tanesini alın geçin.

    aynen katılıyorum iki makineyide elinize alın bu diyip alın kurtulun daha fazla derine inip kurcalarsanız çok uzar şahsi görüşüm D5100'den yana
  • bu canon nikon ksrgssasi be lens seceneklerini dusunerek 600 d aldim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 600d yerine 650D de alınabilir birinde digic 4 650d de ise digic 5 işlemci var nois performansında çok bariz fark olmasada bir tutam fark sağladığını gördüm tabi tek değişiklik bu değil .

    Ben olsam canon alırdım nikonun fotoğraf renklerini beğenmiyorum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 6 Temmuz 2012; 2:49:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheJudgé

    600d yerine 650D de alınabilir birinde digic 4 650d de ise digic 5 işlemci var nois performansında çok bariz fark olmasada bir tutam fark sağladığını gördüm tabi tek değişiklik bu değil .

    Ben olsam canon alırdım nikonun fotoğraf renklerini beğenmiyorum .

    görüldüğü gibi herkes farklı farklı şeyler söyleyebilir herkesin gözü ve görme şekli farklıdır benimde yorum yapan arkadaşların hepsininde kişisel fikrim deneyerek en beğendiğinizi "YANİ NİKON'U ALIN"
  • Bence 650D video ihtiyacı hat safada olmayan için uygun değil. 2bin küsüre spot satılır.600D ile arasında kafadan 500TL olur.Bence arada o kadar fark yok.Onun yerine 60D alınır(650D yerine).

    Daha önce de dediğim gibi bu konu tamamen tercih meselesi.Ben Canondaki lenslerin daha ucuz olması ve gönlümün ona kayması nedeniyle 600D aldım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    500d vs 550d
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çevremde en çok kullanılan makine hangi markaysa onu alırdım. Lens değiştirmek, denemek vs için.
  • ben ilk ciktigi zaman d5100 aldim kullaniyorum hala cok da memnunum :)) bmw mercedes arasi kiyaslamaya benzio canon mu nikon mu bence beginner olarak hissedecegin en buyuk fark nikon lens sayisi canondan daha fazla ancak lensleri canona gore daha pahali alirken bunu dusun derim :)
  • kesinlikle d5100.ben 5100 kullanıyorum.birlikte fotoğraf çektiğimiz bir arkadaştada 600d var.ikisiyle de aynı fotoğrafı çektiğim zaman her şekilde bir fark görünüyor.şu siteden bir bak ve sen karar ver.
    http://kiyas.la/fotograf-makinesi/karsilastir/Nikon-D5100-vs-Canon-EOS-600D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 'NoNameHero

    kesinlikle d5100.ben 5100 kullanıyorum.birlikte fotoğraf çektiğimiz bir arkadaştada 600d var.ikisiyle de aynı fotoğrafı çektiğim zaman her şekilde bir fark görünüyor.şu siteden bir bak ve sen karar ver.
    http://kiyas.la/fotograf-makinesi/karsilastir/Nikon-D5100-vs-Canon-EOS-600D

    hocam süper bi siteymiş sağolun




  • ne demek kardeşim bende az araştırmadım burdan.
  • Bu arada canon'dan şaşmam nikon asla almam diyorsanız 3-4 ay bekleyin arkadaşlar.650D geliyor.yine nikondan çok fazla iyi olamasa bile canonun çıkardığı en iyi makinelerden olacak.buna alternatif olarak Canon 60D'de var.çok iyi.Linkler burda.
    http://www.letsgodigital.org/tr/33376/650d/
    http://kiyas.la/fotograf-makinesi/karsilastir/Canon-EOS-600D-vs-Canon-650D
    http://kiyas.la/fotograf-makinesi/karsilastir/Canon-650D-vs-Nikon-D5100
    http://kiyas.la/fotograf-makinesi/karsilastir/Canon-650D-vs-Canon-EOS-60D




  • 650D Tam olarak ne zaman gelicek ?
  • Tam olarak hala belli değil ama en fazla 3 ay sonra Türkiye'de
  • Bence 650D'yi hiç bekleme 60D al
  • 650D'yi beklemek 600D fiyatının düşmesine yarayabilir. ama o zaman da başka bişey beklemek için bir sebep çıkacak :) ben çok yeni gövde hastası da olmadığım için al gitsin derim. D5100 alırsan nikon'un motorsuz lenslerini, yani D serisi lenslerini AF kullanamayacaksın, o yüzden makinayla birlikte alacağın lensleri de belirleyip ona göre hesap çıkar :) 600D bu açıdan avantajlı olabilir, ayrıca gövdesi de oldukça rahat ama bu serideki hafif plastik bana oyuncak tutuyorum hissi veriyor. tabi başkası da makina hafif oluyor daha iyi diyebilir :) bir de eline hangisi oturuyor ona bakmak lâzım. önemli bi etken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D5100 daha hafif.Boyutları da aynı.Bir de nikonun motorsuz lenslerini almak zorunda değil lens fiyatları aynı canonla
  • ben D5100 daha ağır, ya da D serisi lens kullanmak zorunda demedim zaten. arkadaşın bilmesi faydalı olacak bilgileri ve de görüşlerimi yazdım.


    neden laf kalabalığı yapıyorsunuz?
  • nasil ayni yaz da gorelim canon 50 mm af ve nikon 50 mm af fiyatlarini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.