Şimdi Ara

Canon 5D Mark 2 netlik sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Canon 5D Mark 2 makine hediye geldi bana.
    Lens olarak da EF 50mm 1:1.4 lens var uzerinde.

Yanliz, cektigim fotograflarda genel olarak netlik sorunu var.Bilgisayarda cok zoom yaptigimda
    netlik kayboluyor.Oysa bildigim kadari ile fotograflarin cok net olmasi lazim bu makine ile.

Nasil bu isi cozerim, yardimci olursaniz sevinirim,

• Net olmadığını düşündüğünüz bir kaç fotoğrafın exif bilgilerini paylaşırmısınız
  • Canon EOS 5D Mark II
    f/3.2
    1/60 sec.
    ISO-100
    0 step
    50 mm
    Pattern
    No flash,compulsory

Bu bilgilermi sorduklariniz?
    Fotograflari auto modunda cektigimide ekleyeyim.
  • Evet bunları sormuştum

1/60 saniye elde çekimde titreme yapabilecek bir değer.Yada çektiğiniz cismi duruma göre tam olarak dondurmayacak bir değer.Bence netlik sorunu bundan kaynaklanmış

Net olmadığını düşündüğünüz fotoğraflarınız exif bilgilerini bir kontrol edin bakalım.
  • Elde is olmadan çekim için genelde 1/mm sınır olarak verilir.yani 1/50 ye kadar elde çekebilmeniz gerekir düz mantıkla.Soruz sizde olabilir.Anladığım kadarı ile pek fotoğrafçılık bilginiz yok.

O değilde kimisi hediye ister 5dm2 gelir,biz isteyince auwww

https://www.youtube.com/watch?v=KsMjyQGFJ0Y
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Elde is olmadan çekim için genelde 1/mm sınır olarak verilir.yani 1/50 ye kadar elde çekebilmeniz gerekir düz mantıkla.Soruz sizde olabilir.Anladığım kadarı ile pek fotoğrafçılık bilginiz yok.

O değilde kimisi hediye ister 5dm2 gelir,biz isteyince auwww

https://www.youtube.com/watch?v=KsMjyQGFJ0Y

Cevap icin tesekkur ederim

Evet yeni yeni basliyorum bu islere.
    Bende makinede mi bir sorun var diye dusunuyordum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: belkamc2

Merhabalar,

Yanliz, cektigim fotograflarda genel olarak netlik sorunu var.Bilgisayarda cok zoom yaptigimda
    netlik kayboluyor.Oysa bildigim kadari ile fotograflarin cok net olmasi lazim bu makine ile.

Fotoğraf bilginiz ne düzeyde bilmiyorum oyüzden çok basit bir kaç şey söyleyeceğim. Zaten bildiğiniz şeyler ise kusura bakmayın.

Makineniz full frame olduğundan ve lensiniz de son derece hızlı bir lens olduğundan diyafram açıklığının yüksek olduğu değerlerde alan derinliği çok sığlaşacaktır. Yani odakladığınız küçük bir nokta net çıkar iken, bunun hemen önü ve arkası flu çıkacaktır. Sıkıntınız bu ise, makinenizi Av moduna alıp, f8, f11 gibi değerlerde bir kaç çekim yapın. Bakalım daha net fotoğraflar çıkacak mı. Çünkü eğer makinenizi otomatik modda kullanıyorsanız, ev gibi kapalı mekan çekimlerinde, ışık az olduğundan, makine f/1,4 değerini seçer ve alan derinliğini kaybedersiniz.

Ayrıca net olmayan fotoğrafların diğer bir nedeni haliyle harekettir. Hareketi dondurmak için perde hızını arttırmanız daha net fotoğraflar çekmenize olanak tanır. Bunun içinde makineyi Tv moduna alıp perde hızını arttırın. Makinenizin desteklediği en yüksek değer 1/8000'dür ancak bu değer çok iyi ışık ister, yoksa simsiyah çıkar. Tavsiyem önce sabit çekimlerde 1/125, 1/200 gibi değerlere bir bakın, bu değerler elinizdeki titremenin fotoğraf üzerindeki etkilerini ortadan kaldırmaya fazlasıyla yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Hatta şimdi aklıma geldi, en iyisi M moduna alın. Aydınlık bir ortamda f/11 de, 1/125 de çekim yapın, iso autoda olsun. Çektiğiniz obje yinede net çıkmaz ise başka bir sorun olabilir...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Evet bunları sormuştum

1/60 saniye elde çekimde titreme yapabilecek bir değer.Yada çektiğiniz cismi duruma göre tam olarak dondurmayacak bir değer.Bence netlik sorunu bundan kaynaklanmış

Net olmadığını düşündüğünüz fotoğraflarınız exif bilgilerini bir kontrol edin bakalım.

Cevap icin tesekkur ederim.

Yani el titremesinden kaynaklaniyor o zaman bu problem?

• Hem ondan hemde tecrübe eksikliğinden.Elinizdeki ekipman ile çok rahat çekim yaparsınız enstantane değerini 1/100 altına indirmeyin normal çekimlerde
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Evet bunları sormuştum

Cevap icin tesekkur ederim.

Yani el titremesinden kaynaklaniyor o zaman bu problem?

Büyük ihtimal.Net olmadığını düsündüğünüz başka örneklerde koyun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

quote:

Merhabalar,

Fotoğraf bilginiz ne düzeyde bilmiyorum oyüzden çok basit bir kaç şey söyleyeceğim. Zaten bildiğiniz şeyler ise kusura bakmayın.

Makineniz full frame olduğundan ve lensiniz de son derece hızlı bir lens olduğundan diyafram açıklığının yüksek olduğu değerlerde alan derinliği çok sığlaşacaktır. Yani odakladığınız küçük bir nokta net çıkar iken, bunun hemen önü ve arkası flu çıkacaktır. Sıkıntınız bu ise, makinenizi Av moduna alıp, f8, f11 gibi değerlerde bir kaç çekim yapın. Bakalım daha net fotoğraflar çıkacak mı. Çünkü eğer makinenizi otomatik modda kullanıyorsanız, ev gibi kapalı mekan çekimlerinde, ışık az olduğundan, makine f/1,4 değerini seçer ve alan derinliğini kaybedersiniz.

Ayrıca net olmayan fotoğrafların diğer bir nedeni haliyle harekettir. Hareketi dondurmak için perde hızını arttırmanız daha net fotoğraflar çekmenize olanak tanır. Bunun içinde makineyi Tv moduna alıp perde hızını arttırın. Makinenizin desteklediği en yüksek değer 1/8000'dür ancak bu değer çok iyi ışık ister, yoksa simsiyah çıkar. Tavsiyem önce sabit çekimlerde 1/125, 1/200 gibi değerlere bir bakın, bu değerler elinizdeki titremenin fotoğraf üzerindeki etkilerini ortadan kaldırmaya fazlasıyla yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Hatta şimdi aklıma geldi, en iyisi M moduna alın. Aydınlık bir ortamda f/11 de, 1/125 de çekim yapın, iso autoda olsun. Çektiğiniz obje yinede net çıkmaz ise başka bir sorun olabilir...

Bunlarin hepsini deniycem, cok tesekkurler.

• yahu 5d m2 hediye veren insanlardan niye benimde çevremde yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

yahu 5d m2 hediye veren insanlardan niye benimde çevremde yok

Ben 7D'yede razıyım

• Bende Nikon 85mm 1.4 G , 35mm 1.4G , 100mm Nikonas macro hediye alsam havalara ucardim :))

• Simdi daha iyi fotograflar cekiyorum.
    Yanliz bir sorum daha var;

Arkadasimda Nikon D90 var, otomatik modda cektigi resimler cok net.
    Ayrica makina tum noktalara focus yapiyor.

Benim Canon ise 1-2 noktaya focus yapiyor.Mesela saclar net cikiyor yuz net degil vb.
    Ekranda gordugum tum noktalara focus yapmiyor.

Bunun sebebi nedir acaba?
  • Bunun sebebi eşşek kadar ff sensör.Yüksef diyaframlarda çekim yapın

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardasarp -- 5 Eylül 2012; 1:09:27 >
  • vay bre hediye ben ağzımla istesem kimse vermez şasnlısınız 1.4 çok açık diyafram biraz daha kısarsanız diyaframı atıyorum f9 üzeri kadrajın tatamen net olduğunu görürsünüz iyi günlerde kullanın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.