Hayırlı akşamlar başlıktanda anlaşılmak üzere bu iki makine arasında kaldım.Aslında d3100 de karar kılmıştım ancak arkadaşımın tavsiyesi olan 1100d kafamı karıştırdı.Mağzada deneme imkanım oldu d3100 biraz küçük kalıyor 1100d ise biraz daha kalıplı ele tam oturuyor bu nedenle kafam 1100d ye kayıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: muhammettaha
Hayırlı akşamlar başlıktanda anlaşılmak üzere bu iki makine arasında kaldım.Aslında d3100 de karar kılmıştım ancak arkadaşımın tavsiyesi olan 1100d kafamı karıştırdı.Mağzada deneme imkanım oldu d3100 biraz küçük kalıyor 1100d ise biraz daha kalıplı ele tam oturuyor bu nedenle kafam 1100d ye kayıyor.
Öncelikle ben de fotoğrafçılıkta yeni olmama rağmen size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım .
Dediğiniz gibi yakınlarınızın tavsiyerlini her zaman değerlendirin fakat bunun dışında forumları gezerek önce bilgi toplayın . Daha önceden bi Dslr makinaya sahip olmadıgınızı düşünüyorum. Yani aslında nette gezinerek bu sorunuza cevap bulabilirsiniz.
Kısa bi değerlendirme yapmak gerekirse . Makinanın küçüklüğüne büyüklüğüne aldanmayın bu en son bakmanız gereken şey . Önemli olan makinanın yapabilecekleridir ki makinan küçük olması aksine daha iyi bi avantajdır diye düşünüyorum ( bu kişiye göre değişir ) . Ve kıyaslarken makinanın sensör özellikleri iso değerlerininde çekim kalitelerine göre değerlendirinmenizi öneririm ... Kolay gelsin size