Şimdi Ara

cannot find GRLDR hatası ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kardeşimin laptopuna flash diskten işletim sistemi kumak için hiren bootcd yi yüklemeye çalışırken bios ekranında şöyle bir mesaj çıkmaya başladı:

Try (hd0'0):NTFS5:No GRLDR
    Try (hd0'1):Extended:
    Try (hd0'2):INVAL OR NUL
    Try (hd0'3):INVAL OR NUL
    Try (hd0'4):NTFS5:No GRLDR
    Try (fd0):INVAL OR NUL
    Can not find GRLDR
    Press space bar to hold screen, any other key to load previous MBR..

5 saniyeden geri sayıp windows açılıyor..fakat daha önce çıkmayan birşeydi.bunu yok etmek için ne yapmam gerekli? teşekkürler

• MBR master boot record işletim sistemlerinin açılış dosyalarımı dielim artık ne derseniz onların kayıtlı oldugu sektörde bi sıkıntı var gibi temiz herhangi bi windows işletim sistemi kurulumu muhtemelen sorununuzu çözecektir
  • 31 Aralık 2010 CumaUbuntu'da "No wubildr" hatası

İşletim sistemi ubuntu ise
    Bilgisayarda Windows 7 ve wubi kullanılarak yüklenmiş Ubuntu varsa, bilgisayar ilk açıldığında Ubuntu'yu seçtikten sonra aşağıdaki hata mesajı alınabilir:

Try (hd0,0): NTFS5: No wubildr
    Try (hd0,1): NTFS5: 0
    Try (hd0,2): invalid or null
    Try (hd0,3): invalid or null
    Try (fd0): invalid or null
    Error: Cannot find GRLDR in all devices. Press Ctrl+Alt+Del to restart.

Bu problem şu şekilde çözülebilir:
    Öncelikli olarak yeni wubildr'nin indirilmesi gerekmektedir.
    Daha sonra bu yeni wubildr, Windows 7'de wubi'nin kurulduğu yere taşınmalı, hatalı olan wubildr ile değiştirilmelidir. Eğer bilgisayarda hiç wubildr yoksa (yani C: sürücüsünü açtığınızda içinde "wubildr" adında bir dosya göremiyorsanız), bu wubildr direkt olarak C: surucusune yüklenmelidir. Yani bütün bu işlemler sonucunda C: sürücüsü açıldığında içinde "wubildr" dosyası görülebilmelidir.

• windows 7 kullanıyorum ubuntu sistemini falan kurmadım..temiz bir format attım ama yine aynı iletiyi alıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.