arkadaşlar kardeşimin laptopuna flash diskten işletim sistemi kumak için hiren bootcd yi yüklemeye çalışırken bios ekranında şöyle bir mesaj çıkmaya başladı:
Try (hd0'0):NTFS5:No GRLDR Try (hd0'1):Extended: Try (hd0'2):INVAL OR NUL Try (hd0'3):INVAL OR NUL Try (hd0'4):NTFS5:No GRLDR Try (fd0):INVAL OR NUL Can not find GRLDR Press space bar to hold screen, any other key to load previous MBR..
5 saniyeden geri sayıp windows açılıyor..fakat daha önce çıkmayan birşeydi.bunu yok etmek için ne yapmam gerekli? teşekkürler
MBR master boot record işletim sistemlerinin açılış dosyalarımı dielim artık ne derseniz onların kayıtlı oldugu sektörde bi sıkıntı var gibi temiz herhangi bi windows işletim sistemi kurulumu muhtemelen sorununuzu çözecektir
31 Aralık 2010 CumaUbuntu'da "No wubildr" hatası
İşletim sistemi ubuntu ise Bilgisayarda Windows 7 ve wubi kullanılarak yüklenmiş Ubuntu varsa, bilgisayar ilk açıldığında Ubuntu'yu seçtikten sonra aşağıdaki hata mesajı alınabilir:
Try (hd0,0): NTFS5: No wubildr Try (hd0,1): NTFS5: 0 Try (hd0,2): invalid or null Try (hd0,3): invalid or null Try (fd0): invalid or null Error: Cannot find GRLDR in all devices. Press Ctrl+Alt+Del to restart.
Bu problem şu şekilde çözülebilir: Öncelikli olarak yeni wubildr'nin indirilmesi gerekmektedir. Daha sonra bu yeni wubildr, Windows 7'de wubi'nin kurulduğu yere taşınmalı, hatalı olan wubildr ile değiştirilmelidir. Eğer bilgisayarda hiç wubildr yoksa (yani C: sürücüsünü açtığınızda içinde "wubildr" adında bir dosya göremiyorsanız), bu wubildr direkt olarak C: surucusune yüklenmelidir. Yani bütün bu işlemler sonucunda C: sürücüsü açıldığında içinde "wubildr" dosyası görülebilmelidir.
windows 7 kullanıyorum ubuntu sistemini falan kurmadım..temiz bir format attım ama yine aynı iletiyi alıyorum..