Şimdi Ara

Canlı yayın ders anlatımı için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir kendi imkanlarımla basit bir canlı yayın ortamı kurmaya çalıştım. Fakat yaptığım bazı denemelerden sonra tatmin edici bir sonuç alamayınca forumda biraz araştırma yaptım ama yine de bu konuyla ilgili yeterli cevap bulamadım. Sonunda kendi sorumu soruyorum.

Yapacağımız yayın nedir?

• Ders içeriğinin yansıtıldığı projeksiyon perdesi ve bitişiğinde hoca masası var.
    • Projeksiyonun net görülmesi için oda biraz karartılıyor.
    • Odaya dışarıdan gün ışığı girmiyor/akşam ders yapılıyor.

Ekipmanlar ve konumları

• Odanın karşı tarafında projektör var.
    • Odanın karşı tarafında (projektörün altında) kamera olacak.
    • Kamera tavana veya duvara bir tripod ile sabitlenecek.
    • Hocanın sesi için harici bir mikrofon kullanılacak.
    • Yüksek hızlı internet bağlantısı (50Mbps Download / 4Mbps Upload) hazır.

Canlı yayın ortamı
    (Düşük bütçeli bir girişim olduğu için tercihlerimiz sınırlı.)

• Google Hangouts on Air (YouTube üzerinden canlı yayın için)
    • UStream ücretsiz

Önceki Deneyler
    Bu deneylerin ortak sorunu projeksiyon perdesinin daha aydınlık olmasından dolayı hoca masasını ve hocayı çok karanlık göstermesi. Hocayı daha aydınlık göstermek için yaptığım bazı ayarlar ise perdedeki yazıların okunurluğunun bozulmasına sebep oluyordu.

• iPhone 5S üzerinden UStream uygulamasıyla WiFi üzerinden HD kalite canlı yayın
      Aslında elde ettiğimiz en başarılı görüntü bu çözümde oldu fakat her ders öncesi telefonu uçak moduna almak, kamera açısını ayarlamak vb. durumlardan kaçınmak istediğimiz için bu çözümü seçmek istemiyoruz.
    • Logitech HD Pro C920 Webcam ile Google Hangouts on Air ile WiFi üzerinden HD Kalite canlı yayın
      Yaklaşık 300TL harcayıp bu webcami satın aldığımızda daha iyi bir sonuç bekliyordum fakat malesef görüntü kalitesi iPhone 5S'in altında kaldı. İster yansıtılan sunumdaki yazıların okunabilirliği olsun ister ortam görüntüsünün kalitesi olsun beklentimizin altında kaldı.
    • Samsung HMX-QF30 kamerası üzerindeki UStream bağlantısı ile WiFi üzerinden HD kalite canlı yayın
      Yaklaşık 500TL bir fiyat ile satın aldığımız bu kamera da malesef beklentilerimizi karşılamadı. Canlı yayın görüntü kalitesi hem iPhone 5S'in hem de Logitech HD Pro C920 Webcam'in altında kaldı. Offline kayıt yapalım sonra YouTube'a yükleriz dediğimizde bile Full HD kayıt kalitesi hiç tatmin edici değildi.

Sorularım
    Bir SONY el kamerası almayı planlıyoruz. Satın al/dene/iade et döngüsünden çıkmak için öncesinde sormak istediklerim var.

• SONY kamerayı bir şekilde bilgisayar üzerinde canlı video kaynağı olarak gösterebilir miyim/nasıl? Google Hangouts on Air veya UStream sitelerinin bu kamerayı webcamde olduğu gibi canlı yayın kaynağı olarak görmesi gerekli.
    • Canlı yayının çok kaliteli olmasını istememin bir sebebi de tek kayıt ortamının canlı yayın olmasıdır. Eğer hem canlı yayın yapar hem de SD kart/bilgisayar üzerinde kayıt yapabilirse elimde bir adet yüksek kalite kayıt varsa canlı yayının illa HD kalite olmasına gerek kalmaz, perdeye yansıtılanın okunabilir olduğu bir kaliteyle idare ederim.
    • Bu kamera ışık konusunda iPhone 5S/Logitech C920/Samsung HMX-QF30'dan daha iyi olabilir mi?
    • Hangi modeli önerirsiniz?

Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler. Elinde Full HD bir SONY el kamerası olanlardan istediklerimi yapıp yapamadığıyla ilgili bir cevap gelirse çok memnun olurum. Aksi takdirde yine kaçınılmaz olarak Satın Al/Dene/İade Et döngüsüne gireceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemkose

Merhaba,

Bir süredir kendi imkanlarımla basit bir canlı yayın ortamı kurmaya çalıştım. Fakat yaptığım bazı denemelerden sonra tatmin edici bir sonuç alamayınca forumda biraz araştırma yaptım ama yine de bu konuyla ilgili yeterli cevap bulamadım. Sonunda kendi sorumu soruyorum.

Yapacağımız yayın nedir?

• Ders içeriğinin yansıtıldığı projeksiyon perdesi ve bitişiğinde hoca masası var.
    • Projeksiyonun net görülmesi için oda biraz karartılıyor.
    • Odaya dışarıdan gün ışığı girmiyor/akşam ders yapılıyor.

Ekipmanlar ve konumları

• Odanın karşı tarafında projektör var.
    • Odanın karşı tarafında (projektörün altında) kamera olacak.
    • Kamera tavana veya duvara bir tripod ile sabitlenecek.
    • Hocanın sesi için harici bir mikrofon kullanılacak.
    • Yüksek hızlı internet bağlantısı (50Mbps Download / 4Mbps Upload) hazır.

Canlı yayın ortamı
    (Düşük bütçeli bir girişim olduğu için tercihlerimiz sınırlı.)

• Google Hangouts on Air (YouTube üzerinden canlı yayın için)
    • UStream ücretsiz

Önceki Deneyler
    Bu deneylerin ortak sorunu projeksiyon perdesinin daha aydınlık olmasından dolayı hoca masasını ve hocayı çok karanlık göstermesi. Hocayı daha aydınlık göstermek için yaptığım bazı ayarlar ise perdedeki yazıların okunurluğunun bozulmasına sebep oluyordu.

• iPhone 5S üzerinden UStream uygulamasıyla WiFi üzerinden HD kalite canlı yayın
      Aslında elde ettiğimiz en başarılı görüntü bu çözümde oldu fakat her ders öncesi telefonu uçak moduna almak, kamera açısını ayarlamak vb. durumlardan kaçınmak istediğimiz için bu çözümü seçmek istemiyoruz.
    • Logitech HD Pro C920 Webcam ile Google Hangouts on Air ile WiFi üzerinden HD Kalite canlı yayın
      Yaklaşık 300TL harcayıp bu webcami satın aldığımızda daha iyi bir sonuç bekliyordum fakat malesef görüntü kalitesi iPhone 5S'in altında kaldı. İster yansıtılan sunumdaki yazıların okunabilirliği olsun ister ortam görüntüsünün kalitesi olsun beklentimizin altında kaldı.
    • Samsung HMX-QF30 kamerası üzerindeki UStream bağlantısı ile WiFi üzerinden HD kalite canlı yayın
      Yaklaşık 500TL bir fiyat ile satın aldığımız bu kamera da malesef beklentilerimizi karşılamadı. Canlı yayın görüntü kalitesi hem iPhone 5S'in hem de Logitech HD Pro C920 Webcam'in altında kaldı. Offline kayıt yapalım sonra YouTube'a yükleriz dediğimizde bile Full HD kayıt kalitesi hiç tatmin edici değildi.

Sorularım
    Bir SONY el kamerası almayı planlıyoruz. Satın al/dene/iade et döngüsünden çıkmak için öncesinde sormak istediklerim var.

• SONY kamerayı bir şekilde bilgisayar üzerinde canlı video kaynağı olarak gösterebilir miyim/nasıl? Google Hangouts on Air veya UStream sitelerinin bu kamerayı webcamde olduğu gibi canlı yayın kaynağı olarak görmesi gerekli.
    • Canlı yayının çok kaliteli olmasını istememin bir sebebi de tek kayıt ortamının canlı yayın olmasıdır. Eğer hem canlı yayın yapar hem de SD kart/bilgisayar üzerinde kayıt yapabilirse elimde bir adet yüksek kalite kayıt varsa canlı yayının illa HD kalite olmasına gerek kalmaz, perdeye yansıtılanın okunabilir olduğu bir kaliteyle idare ederim.
    • Bu kamera ışık konusunda iPhone 5S/Logitech C920/Samsung HMX-QF30'dan daha iyi olabilir mi?
    • Hangi modeli önerirsiniz?

Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler. Elinde Full HD bir SONY el kamerası olanlardan istediklerimi yapıp yapamadığıyla ilgili bir cevap gelirse çok memnun olurum. Aksi takdirde yine kaçınılmaz olarak Satın Al/Dene/İade Et döngüsüne gireceğim.

Bu Konuda profosyonel destek almak istersen bana ulaşabilirsin elindeki sistemleri güncelleyip düşük maliyetle yüksek kalitede yayın yapmanı sağlıyabilirim zira dediğim gibi danışmanlık ücreti talep ederim böyle bir konuda hali hazırda bu işi zaten yapıyorum :)

Sana sunabileceğim imkanlar

50 MBPS Download bunu unut bu seni pek ilgilendirmez
    4 Mbps upload demek dataratenin maksimum 2500 Kb/Sn olması anlamına gelir
    Sunum alma şeklin tamamen yanlış benim sana önereceğim sistemde sunumu HD görüntü kalitesinde yollayabilirsin
    Hocanın Parlak görünmesini sağlamak sana sadece 100 tl mal olur :) öyle söylim sana

Dediğim gibi profosyonele yakın kalite sunmak istiyorsan yardım edebilirim.

• erdemkose E kullanıcısına yanıt
    C920 size yetersiz kalmasının muhakkak bir nedeni vardır. İnceleme sitelerinde editörlerin hayranlıkla inceleme yazdıkları bir model, ayarlarını vs. doğru yapmamış hatta hiç yapmamış olabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.