Şimdi Ara

♦♦ Çankaya Üniversitesi Ana Konu ♦♦ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
16
Favori
50.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AlmostFly

quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

Arkadaşlar şuan hazırlık okuyorum ve bitti sınava girdim ama sanırım geçemedim eylülde ki sınavda büyük ihtimal geçicem ama bölüm değiştirmek istiyorum bölüm değiştimek için bir sorun teşkil eder mi bu sizce ?

Hocam büyük ihtimalle etmez çünkü mühendislik için ilk dönem derslerin büyük bölümü ortak. Ancak böyle kritik soruları öğrenci işlerine sormak lazım.

Öğrenci işlerini Pazartesi arayacağım hocam. Şu ikinci bölümde ingilizce yeterlilik kısmında yazan şey kafamı karıştırdıhttp://oim.cankaya.edu.tr/course.php?page=60. Gerçi kurum içi geçiş şartlarında bu şekilde bir şey yazmıyor ama kesinleştirmek lazım

• Merhaba arkadaşlar, okul hakkındaki sorularınızı buradan sorarsanız yardımcı olabiliriz. Konu günceldir.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar, okul hakkındaki sorularınızı buradan sorarsanız yardımcı olabiliriz. Konu günceldir.

Abi siyaset bilimi ve uluslararası iliskiler bolumunu yazmayi dusunuyorum, lise hayatimda pek basarili olamadim ancak bu bolumu ve uniyi okumak icin degil gercekten istedigim icin okumak istiyorum.
    1) iktisadi idari bilimler fakultesi balgat kampusunde mi?
    2) burslarla ilgili kısa vilgi verirmisin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam çok sorulmuştur belki ama gelen öğrenci profili nedir orta halliyim ezilme durumları olur mu? hocalar nasıldır sınıf geçme zor mu kolay mı? burs kesilme olayı nasıl?batıkente yakın yerde oturuyorum ulaşım zorluğu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoungLawyer

quote:

Merhaba arkadaşlar, okul hakkındaki sorularınızı buradan sorarsanız yardımcı olabiliriz. Konu günceldir.

Abi siyaset bilimi ve uluslararası iliskiler bolumunu yazmayi dusunuyorum, lise hayatimda pek basarili olamadim ancak bu bolumu ve uniyi okumak icin degil gercekten istedigim icin okumak istiyorum.

1) İktisadi idari yeni kampüste. Eski kampüste bildiğim kadarıyla hukuk ve mimarlık bulunmakta. Şu sıralar üniversite tanıtım günleri var, katılmanızı tavsiye ederim.

2) Burslar ekstrem durumlar dışında kesilmiyordu. Muhtemelen hala öyledir. Ayrıca ortalaman 3.00'ın üstünde gelirse ödediğin miktarın %20'si, 3.50'nin üstünde gelirse ödediğin miktarın %50'si kadar da indirim veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 3 Temmuz 2015; 6:56:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

hocam çok sorulmuştur belki ama gelen öğrenci profili nedir orta halliyim ezilme durumları olur mu? hocalar nasıldır sınıf geçme zor mu kolay mı? burs kesilme olayı nasıl?batıkente yakın yerde oturuyorum ulaşım zorluğu var mı?

Benim gözlemlediğim kadarıyla vakıf üniversitesi olmasına rağmen öğrenci profili bir devlet üniversitesinden öyle çok farklı da değil. Tabii ki maddi durumu gerçekten çok iyi olan insanlar var ama öğrencilerin geneli gayet normal insanlar. Bu biraz da beraber olmayı seçeceğin insanlara ve bulunmayı isteyeceğin çevreye bağlı tabii ki. Korkmayın şu vakıf üniversitelerinden yemiyorlar sizi Burs konusunu bir önceki mesajda yanıtladım. Ben Eryaman'da oturuyorum ve ulaşım konusu toplu taşıma ile kolay sayılır, ara ara araba ile gideceksen zaten aşırı kolay ulaşım çevre yolu üzerinden. Onun dışında sabah ve akşam saatlerinde çoğu semte servis var, her saat Balgat kampüsü ve Sıhhiye'de servisleri oluyor. Sınıf geçme zorluğu konusunda her üniversite nasılsa bizimki de öyle (En azından okuduğum bölümler için).

Başka arkadaşlar da mesajlarıma eklemeler ve düzeltmeler yapacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 3 Temmuz 2015; 6:53:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

quote:

quote:

1) İktisadi idari yeni kampüste. Eski kampüste bildiğim kadarıyla hukuk ve mimarlık bulunmakta. Şu sıralar üniversite tanıtım günleri var, katılmanızı tavsiye ederim.

2) Burslar ekstrem durumlar dışında kesilmiyordu. Muhtemelen hala öyledir. Ayrıca ortalaman 3.00'ın üstünde gelirse ödediğin miktarın %20'si, 3.50'nin üstünde gelirse ödediğin miktarın %50'si kadar da indirim veriliyor.

tesekkurler.

• quote:

quote:

quote:

Bl00dyHell nickli arkadaşa katılıyorum ancak ben de eklemeler yapayım.

1) Gerçekten istediğin için okuyacaksan senin için en önemli kriter hocaların durumu ve kapasiteleri lazım. Bunun için de en mantıklı yöntem şu an bulunan tanıtım günlerine vaktini ayırarak gitmen, yalnız veya ailenle. Hatta zamanın varsa sıhhıye üzerinden servis ile uaşımını gerçekleştir hem yolu da görmüş olursun. Oraya gittiğin zaman akademisyenlerin sana neler katabileceğini, mezun arkadaşların durumlarını sor.

2) Arkadaşın ekstrem dediği durum, göz kızartıcı suçlar. Bunun dışında ortalamaya filan bakmaksızın kesintisiz burs imkanı var. Ayrıca arkadaşımızın yazdığı gibi 1 sene ortalamana bakarak ek başarı bursu alma imkanın da bulunuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

hocam çok sorulmuştur belki ama gelen öğrenci profili nedir orta halliyim ezilme durumları olur mu? hocalar nasıldır sınıf geçme zor mu kolay mı? burs kesilme olayı nasıl?batıkente yakın yerde oturuyorum ulaşım zorluğu var mı?

Benim gözlemlediğim kadarıyla vakıf üniversitesi olmasına rağmen öğrenci profili bir devlet üniversitesinden öyle çok farklı da değil. Tabii ki maddi durumu gerçekten çok iyi olan insanlar var ama öğrencilerin geneli gayet normal insanlar. Bu biraz da beraber olmayı seçeceğin insanlara ve bulunmayı isteyeceğin çevreye bağlı tabii ki. Korkmayın şu vakıf üniversitelerinden yemiyorlar sizi Burs konusunu bir önceki mesajda yanıtladım. Ben Eryaman'da oturuyorum ve ulaşım konusu toplu taşıma ile kolay sayılır, ara ara araba ile gideceksen zaten aşırı kolay ulaşım çevre yolu üzerinden. Onun dışında sabah ve akşam saatlerinde çoğu semte servis var, her saat Balgat kampüsü ve Sıhhiye'de servisleri oluyor. Sınıf geçme zorluğu konusunda her üniversite nasılsa bizimki de öyle (En azından okuduğum bölümler için).

Başka arkadaşlar da mesajlarıma eklemeler ve düzeltmeler yapacaklardır.

Ezilme durumuna ne ben rastladım ne de çevremdeki insanlardan işittim. Ancak her okulda olacağı gibi cins tipler mevcut. En mantıklısı davul bile dengi dengine çalar atasözü misali öyle fazla burnu havada olan insanlara pek itibar etmeyin. Merak etmeyin okulda herkes bmw porche binmiyor, üniversite hayatınızda rahat olun böyle şeyleri kafanıza takmaya bile değmez. Elbette size yakın arkadaşlar bulursunuz.

Ben kendi inşaat mühendisliğim adına konuşayım hocalar kapasiterlerinin çok çok üstünde ve verdikleri eğitim çok kaliteli. Yani öyle yatarak geçmeniz çok zor (yakın arkadaşlarımdan deneyen çok oldu, akademik yediler). Size de tanıtım günlerine 3-4 saatinizi ayırarak hocaları gözlemlemeyi, isteklerinizi verebileceklerini sormayı ayrıca yeterli zamanınız varsa servis ile giderek yol durumu hakkında da bilgi edinmiş olursunuz.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar şuan hazırlık okuyorum ve bitti sınava girdim ama sanırım geçemedim eylülde ki sınavda büyük ihtimal geçicem ama bölüm değiştirmek istiyorum bölüm değiştimek için bir sorun teşkil eder mi bu sizce ?

Hocam büyük ihtimalle etmez çünkü mühendislik için ilk dönem derslerin büyük bölümü ortak. Ancak böyle kritik soruları öğrenci işlerine sormak lazım.

Öğrenci işlerini Pazartesi arayacağım hocam. Şu ikinci bölümde ingilizce yeterlilik kısmında yazan şey kafamı karıştırdıhttp://oim.cankaya.edu.tr/course.php?page=60. Gerçi kurum içi geçiş şartlarında bu şekilde bir şey yazmıyor ama kesinleştirmek lazım

Hocam şöyler bir şey gelmiş duyurularda işinize yarar belki;

http://www.cankaya.edu.tr/duyuru/2760/Genel_Not_Ortalamas%C4%B1na_G%C3%B6re_Yatay_Ge%C3%A7i%C5%9F_Kontenjanlar%C4%B1_ve_Gerekli_Bilgiler.html

• elektronik ve haberleşme mühendisliği hakkında bilgi alabilir miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkay2015

elektronik ve haberleşme mühendisliği hakkında bilgi alabilir miyim

Arkadaşımız yardımcı olacaktır umarım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkay2015

elektronik ve haberleşme mühendisliği hakkında bilgi alabilir miyim

Nasıl bir bilgi istersiniz hocam? Genel olarak bölümde gerçekten değerli hocalarımız var. Pek çoğunun görebildiğim kadarıyla akademik geçmişlerinin yanında uzun süre sektörde de deneyimleri olmuş. Elektronik ve haberleşme ikinci bölümüm olduğundan asıl bölümüm olan bilgisayar bölümü kadar detaylı anlatamayacak olsam da aklınızdaki sorulara yanıt vermeye çalışabilirim.
  • ben de yardımcı olabilirim düşünen arkadaşlar için elimden geldiğince

• quote:

Orijinalden alıntı: wewantrevolution

ben de yardımcı olabilirim düşünen arkadaşlar için elimden geldiğince

Sizin hangi bölüm hocam?
  • beyler bilgisayar mühendisliği ve makine mühendisliği ile ilgili bilgi verebilecek var mı?
  • Bl00dyHell kullanıcısına yanıt
    elektrik-elektronik ama zaten bölümde kimse yok en azıdan hazırlık hakkındaki bilgilerimin bir faydası dokunur

• quote:

Orijinalden alıntı: eo80

beyler bilgisayar mühendisliği ve makine mühendisliği ile ilgili bilgi verebilecek var mı?

Makine mühendisliğinde okuyan arkadaşlarım var. Kendileri hocaların gayet kapasiteli olduklarını ancak kendilerinin zorlandıklarından bahsediyorlardı. Ayrıca öğrencilere sonsuz güvenleri olduğunu söyleyebilirim çünkü arkadaşlarım hazırlıktan itibaren akıllarına 3d yazıcı yapmayı koymuşlardı. Bunun için gerekli olan odayı filan rahat çalışabilmeleri için tahsis ettiler ve takıldıkları yerde eğitimcilerden yardım aldılar. Ayrıca kendileri torna filan mı nedir ondan üretmişlerdi benim çok hoşuma gitmişti

Bilgisayar mühendisliği hakkında bilgiyi müsait bir zamanda diğer arkadaşımız verecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: eo80

beyler bilgisayar mühendisliği ve makine mühendisliği ile ilgili bilgi verebilecek var mı?

Hocam ben busene hazırlığı bitirdim bölümüm bilgisayar müh. Boş vakitlerimin çoğunda bölüm hocalarımla konuşup bölüm hakkında bilgi aldın hocalar son derece kaliteli ve bölümlerinde iyiler.

• hocam çok sağolun bilgisayarın altına makine yazıcam hangisi gelirse hayırlısı... hazırlık nasıldı güzel mi zor mu eğlenceli mi? kampüste sıkılır mıyız? şimdiden cevaplar için tşkler..
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.