Şimdi Ara

Cane Corso,Dobermann,Dogo Seçim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba , 21 yaşındayım daha önce pitbull beslemiştim ancak araba kazası sonucu köpeğimi kaybettim. Bu sene köpek besleyebilmek için üniversitede tek başıma eve çıkıyorum 1+1 apartman dairesinin 1 odasını köpeğime 1 odasını kendime ayırdım. Sabah 9 öğlen 3-4 arası hafta içi 4 veya 5 gün okulum olucak bu yüzden sabah okula gitmeden 20-30 dk köpeğimi dışarıya çıkartabilirim , öğlen ders arası boş vaktim olduğu zaman eve uğrayıp tekrar köpeğimi dışarıya çıkartabilirim çünkü evim ve okulum karşı karşıya. Okuldan geldiğimde ve akşam uyumadan önce de tekrar köpeğimi yürüyüş ve koşu için çıkartabilirim. Günlük egzersiz ve yürüyüş konusunda sıkıntı yaşıycağımı sanmıyorum. Ama uzun süredir araştırmama rağmen bir türlü ırk seçimi konusunda karar veremedim. Alıcağım yavru hangi ırk olursa olsun kesinlikle şecereli ve dişi olucaktır.

    1)Doberman/// Karakter ve görünüş olarak çok sevdiğim bir ırk ancak çok fazla havlıyor diye duymuştum o yüzden bu ırkı seçmeye tereddüt ediyorum onun dışında her yönden tam aradığım köpek..

    2)Dogo Arjantin/// Bu ırkı da görünüş ve karakter olarak çok seviyorum ancak araştırmalarım sonucu diğer 2 ırka göre daha inatçı ve başına buyruk olması beni tereddüte sokuyor..

    3)Cane Corso/// Karakter olarak çok seviyorum aynı zamanda diğer 2 ırka göre apartman hayatına en uyumlu ırk ancak salya problemi olması büyük bir - alıyor benden bunun yanı sıra çok büyük olması ev içinde sıkıntı yaratır mı diye düşünüyorum. Son olarakta evim 2. katta ve asansör yok , kalça çıkığı olmaması için 1 yaşına kadar merdiven inip çıkmaması gerektiğini okumuştum şimdi ben bu hayvanı 1 yaşına kadar günde en az 3 bazen 4 sefer dışarıya çıkartırken kucağımda mı indirip çıkartıcam 2 katı? En çok kafamı karıştıran konu da bu.

    Lütfen bu ırkları apartman dairesinde besleyenler + ve - yönlerini detaylı bi biçimde anlatarak beni bilgilendirsinler. Şimdiden Teşekkürler..
    Eğer bu ırklardan birini alırsam ve 4-5 ay sorun yaşamadan kolay bir şekilde devam edebilirsem aynı zamanda yanına arkadaş olarak yavru pug almayı da düşünüyorum. İyi forumlar







  • ++++++++++++++++++
  • Köpeği gezdirmek için ayırdığınız süre yeterli değil. Köpek besleyerek hayvana yazık etmeyin.
  • Ders programım belli oldu sabah 9 öğlen maksimum 12-1 e kadar okulum olucak bazen erken biticek hafta sonlarım boş olucak , pc toplama kararı aldığım için köpek besleme işini bi kaç ay erteledim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • üniversite öğrencisi için zor olacak bunlar. final haftan vs olucak,arkadaşlarınla dışarı çıkmak isteyeceksin,onlarda kalmak isteyeceksin ama evinde bir canlı olduğu için yapamayacaksın.bana kalırsa yazık olur.
  • Her köpek evin içerisinde tüy dökme problemi yaşatacaktır.Özellikle de üniversite öğrencisi için her zaman aynı süreyi köpeğinize ayırıp bakımını yapamazsınız.Vize ve final dönemlerinde her tarafın tüy olacağına eminim.Yok siz diyorsanız ki bunlar benim için önemli değil huylanmam tiksinmem o zaman donermanı seçmenizi öneririm.

    Cane corsa dediğiniz gibi salya problemi olan bir ırk ev içerisinde sorun olacaktır.Köpeğinizi dişi alacağınızı söylüyorsunuz anladığım kadarıyla yavrulatmayı düşünüyorsunuz hal böyle iken dogo arjentino ırkını elemenizi tavsiye ederim.Dişiniz secereli de olsa her zaman yavrularınızda sağırlık riski oldukça yüksek olacaktır.Secereli üretim yapan iyi çiftliklerde dahi bu ırkta her 2-3 doğumda bir bu tip genetik kusurlu yavru doğuyor.

    Doberman da havlama sorunu yavruyu ilk getirdiğiniz dönemde olacaktır zamanla köpeğiniz alışıp olur olmaz havlamaları kesecektir fakat doberman bu diğer 2 ırka göre daha yüksek enerjiye sahiptir daha uzun yürüyüşler yapmak için daha fazla zaman ayırmanız gerekmekte.Bel çıkıklığını kafanıza takmayın ilk 3-4 ay özellikle dikkat etmeniz yeterli olacaktır yüzlerce basamak çıkmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de doberman almayi dusunuyorum bahcede bakacagim. Arti ve eksisini anlatabilir mi besleyen birisi. sahibine saldirganlik felan durumlari oluyormu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız yaşadığım için köpek almaya cesaret edemedim , scottish fold cinsi kedi aldım iyi ki almışım :D+

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.