< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Tıp fakültesinde 4. sınıf öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki her insan farklıdır. Herkesin metabolizması bir değil, ayrıca hastalığı olan var, olmayan var. Hasta olan herkesin de hastalığı bir değil.
Benim fakültede edinmiş olduğum bir prensip vardır: HERKESE İYİ GELEN BİR ŞEY OLAMAZ! Demek istediğim, sana A ilacı iyi gelir; ama bana B ilacı iyi gelir. Yani, "X ilacını komşum kullandı, çok fayda gördü. O zaman ben de kullanayım." diye bir şey yok. Aynı şey zayıflama söz konusu olduğunda da geçerlidir. TELEVİZYONA ÇIKIP SAĞLIKLA İLGİLİ TAVSİYE VERENLERE KULAK ASMAYIN! KİM OLURSA OLSUN! Bizim bir profesörümüz şöyle diyor: Bilimin konuşulma yeri medya değildir. Şimdi diyorlar ki haberlerde şunu yerseniz, zayıflarsınız. Yok öyle bir şey arkadaş. Bir düşünün bakalım, sizce zayıflamak televizyonda söylendiği kadar kolay olsaydı; Türkiye'de bu kadar çok obez, şeker hastası vs. olur muydu size? Eğer harcadığınızdan fazla kalori alırsanız, şişmanlarsınız; ne yediğiniz farketmiyor. Yani, 3 ay evden çıkmadan full lahana yiyin, yine kilo alırsınız. İnternette birtakım mecralarda zayıflama ilacı satılıyor. İnandırıcı olsun diye de ünlülerin, doktorların fotoğrafları konuyor. Ve de deniyor ki bunun içinde hiç kimyasal yok, %100 bitkisel! Aslında bu tarz sitelerin sizlere söylemediği bir şey var: Bu ürünlerin içerisinde sibutramin diye bir madde bulunur. Yani bu tarz ürünlerin zayıflatıcı etkisi, söz konusu bitkilerden değil; bu maddeden gelir. Sibutramin Türkiye'de yasaklandı sayın DH üyeleri, zaten hatırlarsanız zayıflama ilaçlarından ölenler olmuştu. Peki zayıflamak isteyenler ne yapsın? Doktora gitsin; çünkü doktora gidince boyunuz, kilonuz ölçülüyor ve adamına göre diyet programı hazırlanıyor. Bu işin doğrusu budur sayın DH üyeleri... @Burzum. nickli üye demiş ki, ben çok araştırdım; öyle diyet yapıyorum. Yapmayın gözünüzü seveyim, insan hayatı ucuz değil. Az önce de söylediğim gibi zayıflamak istiyorsanız, doktora gidiniz. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 1 Mart 2019; 21:6:4 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A98986428 -- 1 Mart 2019; 21:40:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A98986428 -- 1 Mart 2019; 22:48:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuthan come on -- 2 Mart 2019; 0:24:36 > |