Şimdi Ara

Canan Karatay Diyeti Kalp Krizi Geçirtiyordu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Habertürkteki bugün yazısından.Fatih Altaylının başına gelmiş

Sevgili ve değerli okurlar,

Birkaç gün önce bir sağlık sorunu yaşadığımı biliyorsunuz.

Binlerce geçmiş olsun mesajı için hepinize teşekkür ederim.

Olan biteni kısaca anlatayım.

Pazartesi akşamı gece 1 civarı televizyon programından çıkıp eve gittim, yazılarımı yazdım ve 3 gibi yattım.

Saat 5.30 gibi sol kolumda bir ağrıyla uyandım.

Yatış pozisyonumdan dolayı olabileceğini düşündüm.

Ancak ağrı sürdü.

Açıkçası çok da dayanılmaz bir ağrı olmamasına ve ben de pek evhamlı biri olmamama rağmen saat 06.30 gibi giyinip bir taksiye bindim ve çok güvendiğim doktor dostlarımın olduğu bir hastaneye gittim.

Acilden giriş yaptım ve acildeki görevliye “Bir kalp sorunum olabilir ama olmayabilir de. Şüphelendim geldim” dedim.

Acile aldılar.

Önce acildeki bir doktor, sonra nöbetçi kardiyolog ilgilendiler.

İlk testlerde bir şey çıkmadı.

Daha sonra bir sorun olabileceğine dair bir kanaat oluştu.

Kalp krizi falan geçirmemiştim ama damarlarımda bir sorun vardı.

Hemen anjiyo yaptılar.

Söylediklerine göre bayağı zorlu bir anjiyo olmuş.

İki damarıma birer stent takarak kalp kriz geçirmeden, kalp damarlarımı onartmış oldum.

Doktorların dikkatleri sayesinde çok önemli bir riski atlatmış oldum.

Şimdi iyiyim.

Bir sıkıntı yok. Sadece birkaç gün seyahat etmem yasak.

Açıkçası bu durumla ilgili sizi rahatsız etmek istemezdim.

Bu yüzden hastaneye kimseye haber vermeden tek başıma gittim.

Anjiyo yapılacağı kesinleşince sadece sevgili sekreterim Gülay’a haber verdim.

O sırada yurt dışında bulunan eşime bile sonradan haber verdim ki, durduk yerde kaygılanmasın.

Ama yine de bu basit olay gündeme gelmiş.

Ben de açıklayayım dedim.

Bu durumumla ilgili olarak bir minik tavsiye vermek isterim.

Canan Karatay Hanımefendi’nin önerdiği diyetleri uygulamayın.

Bu diyetler kulağa hoş ya da işinize gelebilir.

Belki birkaç kişiye de yaramış olabilir.

Ama çok daha fazla insanın başına dert açtığından ve hatta ölümüne neden olduğundan şüpheniz olmasın.

Kaynak:https://www.google.com.tr/amp/s/m.haberturk.com/fatih-altayli-bana-ne-oldu-2389234-amp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tıp fakültesinde 4. sınıf öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki her insan farklıdır. Herkesin metabolizması bir değil, ayrıca hastalığı olan var, olmayan var. Hasta olan herkesin de hastalığı bir değil.

Benim fakültede edinmiş olduğum bir prensip vardır: HERKESE İYİ GELEN BİR ŞEY OLAMAZ!

Demek istediğim, sana A ilacı iyi gelir; ama bana B ilacı iyi gelir. Yani, "X ilacını komşum kullandı, çok fayda gördü. O zaman ben de kullanayım." diye bir şey yok.

Aynı şey zayıflama söz konusu olduğunda da geçerlidir.

TELEVİZYONA ÇIKIP SAĞLIKLA İLGİLİ TAVSİYE VERENLERE KULAK ASMAYIN! KİM OLURSA OLSUN!

Bizim bir profesörümüz şöyle diyor: Bilimin konuşulma yeri medya değildir.

Şimdi diyorlar ki haberlerde şunu yerseniz, zayıflarsınız. Yok öyle bir şey arkadaş.

Bir düşünün bakalım, sizce zayıflamak televizyonda söylendiği kadar kolay olsaydı; Türkiye'de bu kadar çok obez, şeker hastası vs. olur muydu size?

Eğer harcadığınızdan fazla kalori alırsanız, şişmanlarsınız; ne yediğiniz farketmiyor. Yani, 3 ay evden çıkmadan full lahana yiyin, yine kilo alırsınız.

İnternette birtakım mecralarda zayıflama ilacı satılıyor. İnandırıcı olsun diye de ünlülerin, doktorların fotoğrafları konuyor. Ve de deniyor ki bunun içinde hiç kimyasal yok, %100 bitkisel!

Aslında bu tarz sitelerin sizlere söylemediği bir şey var: Bu ürünlerin içerisinde sibutramin diye bir madde bulunur. Yani bu tarz ürünlerin zayıflatıcı etkisi, söz konusu bitkilerden değil; bu maddeden gelir.

Sibutramin Türkiye'de yasaklandı sayın DH üyeleri, zaten hatırlarsanız zayıflama ilaçlarından ölenler olmuştu.

Peki zayıflamak isteyenler ne yapsın? Doktora gitsin; çünkü doktora gidince boyunuz, kilonuz ölçülüyor ve adamına göre diyet programı hazırlanıyor. Bu işin doğrusu budur sayın DH üyeleri...

@Burzum. nickli üye demiş ki, ben çok araştırdım; öyle diyet yapıyorum. Yapmayın gözünüzü seveyim, insan hayatı ucuz değil. Az önce de söylediğim gibi zayıflamak istiyorsanız, doktora gidiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrah Dağıstan

Bu mesaj silindi.
    Vücut geliştirme için başkalarının diyetlerini uyguladığım oldu mesela ama kırk kere araştırdım yabancı kaynaklara da baktım okudum kendim ekleme çıkarma yaptım öyle kullandım ve kullanıyorum

• Tıp fakültesinde 4. sınıf öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki her insan farklıdır. Herkesin metabolizması bir değil, ayrıca hastalığı olan var, olmayan var. Hasta olan herkesin de hastalığı bir değil.

Benim fakültede edinmiş olduğum bir prensip vardır: HERKESE İYİ GELEN BİR ŞEY OLAMAZ!

Demek istediğim, sana A ilacı iyi gelir; ama bana B ilacı iyi gelir. Yani, "X ilacını komşum kullandı, çok fayda gördü. O zaman ben de kullanayım." diye bir şey yok.

TELEVİZYONA ÇIKIP SAĞLIKLA İLGİLİ TAVSİYE VERENLERE KULAK ASMAYIN! KİM OLURSA OLSUN!

Şimdi diyorlar ki haberlerde şunu yerseniz, zayıflarsınız. Yok öyle bir şey arkadaş.

Bir düşünün bakalım, sizce zayıflamak televizyonda söylendiği kadar kolay olsaydı; Türkiye'de bu kadar çok obez, şeker hastası vs. olur muydu size?

Eğer harcadığınızdan fazla kalori alırsanız, şişmanlarsınız; ne yediğiniz farketmiyor. Yani, 3 ay evden çıkmadan full lahana yiyin, yine kilo alırsınız.

İnternette birtakım mecralarda zayıflama ilacı satılıyor. İnandırıcı olsun diye de ünlülerin, doktorların fotoğrafları konuyor. Ve de deniyor ki bunun içinde hiç kimyasal yok, %100 bitkisel!

Aslında bu tarz sitelerin sizlere söylemediği bir şey var: Bu ürünlerin içerisinde sibutramin diye bir madde bulunur. Yani bu tarz ürünlerin zayıflatıcı etkisi, söz konusu bitkilerden değil; bu maddeden gelir.

Sibutramin Türkiye'de yasaklandı sayın DH üyeleri, zaten hatırlarsanız zayıflama ilaçlarından ölenler olmuştu.

Peki zayıflamak isteyenler ne yapsın? Doktora gitsin; çünkü doktora gidince boyunuz, kilonuz ölçülüyor ve adamına göre diyet programı hazırlanıyor. Bu işin doğrusu budur sayın DH üyeleri...

@Burzum. nickli üye demiş ki, ben çok araştırdım; öyle diyet yapıyorum. Yapmayın gözünüzü seveyim, insan hayatı ucuz değil. Az önce de söylediğim gibi zayıflamak istiyorsanız, doktora gidiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 1 Mart 2019; 21:6:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Tıp fakültesinde 4. sınıf öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki her insan farklıdır. Herkesin metabolizması bir değil, ayrıca hastalığı olan var, olmayan var. Hasta olan herkesin de hastalığı bir değil.

Kas yapımı için diyetlere baktım hocam,zayıflama hakkında bilgim yok o duruma düşmedim de hiç

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Çok bilgisizce konuşuyosun
  • Ya normal şartlarda kalp krizi geçirecekken Karatay diyeti sayesinde ucuz yirttiysa?

• quote:

Orijinalden alıntı: Taarin

Ya normal şartlarda kalp krizi geçirecekken Karatay diyeti sayesinde ucuz yirttiysa?
    Bu kadın kaç kişinin ölümüne sebep oldu senin haberin var mı kaç kez meslektaşları tepki gösterdi ? Dünyada zaten uzman bitti beslenme uzmani bitti de bu bunak karıya tapıyorsunuz

Al sana örnek

video.haber7.com
    Canan Karatay’a zeytinyağı ile tereyağı tepkisi
    http://video.haber7.com/video-galeri/103613-canan-karataya-zeytinyagi-ile-tereyagi-tepkisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A98986428 -- 1 Mart 2019; 21:40:6 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Redbull kalp krizi yapıyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Karatay'ı zerre sevmem de kalp kriziyle ne alaka çözemedim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Karatay'ı zerre sevmem de kalp kriziyle ne alaka çözemedim?
    Okumamışsınız demek ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A98986428

Okumamışsınız demek ki

Alıntıları Göster
    Okumam gereken şey nedir? Attığın linkteki tek açıklama "1 gram yağda 9 kalori olması"
    Bu mudur yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Okumam gereken şey nedir? Attığın linkteki tek açıklama "1 gram yağda 9 kalori olması"
    Bu mudur yani?

Alıntıları Göster
    Anjiyo neden yapılır bir zahmet araştırın size cevap verme zorunluluğum yok okuyup yazıyor olabilirsiniz ama anlamayı da size öğretecek halim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A98986428 -- 1 Mart 2019; 22:48:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Tıp fakültesinde 4. sınıf öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki her insan farklıdır. Herkesin metabolizması bir değil, ayrıca hastalığı olan var, olmayan var. Hasta olan herkesin de hastalığı bir değil.

Lahanadan kim kilo alır 10 kilo yesen ancak 2000 kalori eder ki erkeklerin bmr 2000 2500 arası

• Lafın gelişi demiştim orada aslında, demek istediğim; harcadığından fazla alırsan ne yediğinin pek bir önemi kalmıyor.
  • Yıl olmuş 2019 hala karatay gibilerine prim yaptıranlar, dikkate alanlar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuthan come on -- 2 Mart 2019; 0:24:36 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Oğlum kendi hayatını kararttın hâlâ bundan fazlasına razı olmam falan diyosun. Senin bu kafada değil, "ne pahasına olursa olsun sağlıklı birisi olmalıyım" kafasında olman lazım. Zaten kötü alışkanlıkları kesmek kolay olsa, kimsenin kötü alışkanlıkları olmazdı.

Ayrıca insanlar "fazlalık olarak" ne yediklerini bilemeyebilirler. En sağlıklı besinlerin bile biraz ölçüsünü kaçırdığında zararını görebilirsin. Mesela "ev yemeği" kulağa çok masum gelse de, vitamin minerali düşük, kalorisi yüksek, sağlığa zararlı olabilen bir sürü ev yemeği var.

Abidik gubidik diyetler ne?

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Kendine makul seviyede bir kalori sınırı koy, o kalori sınırı içerisinde mümkün olduğunca yüksek proteinli, düşük kalorili, vitamin ve mineral açısından zengin olan besinler tüket.

Tahmin ediyorum ki günlük olarak bazı abur cuburlara bile yer kalabilir. Bak ben şu an %8e iniyorum, ben bile her gün abur cubur yiyebiliyorum. Ama tabii ki kalori sınırı içerisinde.

Mesela "Piko" diye bi çikolata var, yanlış hatırlamıyorsam sadece 89 kalori falan var bir paketinde. Kinder Pingui, Süt dilimi'nin falan da kalorisi pek yüksek değil.

Yani sağlıklı olman için kendine eziyet etmene gerek yok. Bak kaç senedir tanıyorum seni, hâlâ sağlıklı bi yağ oranına düşemedin. Bence gerçekten istesen kesin düşersin.

Boşu boşuna acı çekiyosun, boşu boşuna. Şu yağ oranını sağlıklı bi şekilde düşür, hayatın değişecek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.