Şimdi Ara

Çanak anten Wifi dönüştürmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
19.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İnternette gördüğüm bir video dikkatimi çekti.Sizce bu videoyu Wireless modem'e değilde Bilgisayardaki Wireless çubuğu için kullanabilirmiyiz. Eğer kullanabilirsek sizce ne kadar mesafede etkili olur...

http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=412&isim=%C7anak+anten+ve+biquad+anten+ile+kablosuz+internet+al%FDc%FDs%FD+yap%FDm%FD

Eğer sandığım gibiyse kilometrelerce uzaktaki birisinin pcsine rahatlıkla veri gönderebileceğim.. :) İnş etkilidir yaa...

• hesabı kitabı falan vardır o devrenin basit birşey gibi görünmüyor ama o kadar uğraştıklarına göre çekim alanı geniştir :)
  • şöyle bi şey söyleyeyim.5 metrelik usb dişi erkek uçlu bi kablo aldım.usb wireless adaptoru camdan dışarı mümkün olabildiğince uzaklaştırdım.400 metre ilerdeki restorantın internetini çekmedi.wireless adaptoru aldım camın kenarındaki çanağın lnb sinin tam üzerine koydum.restorantın internetini çekti.
    şunuda belirteyim çanak restoranta doğru bakıyor

gittim geçenlerde yemek yedim,bilgisayarımıda yanımda götürdüm.şifreyi verdiler tabi.modem sayfasına falanda girdim bi baktım 8 mbit.
    kullanıcı adı modem sayfasında yazıyor zaten kullanıcı şifresinide bi kod sayesinde aldım.ttnet ten kota sorgulattım.en fazla 11 gb yapmış adamlar.şimdi iyi çekiyor.50-60 kb falan hız yapıyor ama olsun.400 metre uzaklıkta az değil.Allahtan arada bina falan yok.arada teme bağlantı yolu varbide adamlar gece 12:00 de modemi kapatmasalar

• bende şu şekilde düşünmüştüm. eğer çanak anten işe yarıyorsa o etki alanındaki tüm wirelessli pclere ve modemlere erişilebilecek... mesela bir wireless çubuğu 300 mt alanı varsa ve ben bu çanak anten sayesinde wirelessi kilometrelerce alanı uzaştırabilrsem yani 300mt etki alanına sokarsam veri transferi yapmış olurum... :) süper birşey olur =)
  • aslında speedman eğer çubuğu koyarak 400 mt ye ulaşıyorsa biz anten yaparak daha da uzağa ulaştırabiliriz...
  • Bu sekilde olanlar yönlü antendir, yani yayın yapan ap'yi direkt görmesi gerekir, panel anten kullanılırsa uzun menzilde daha geniş açı ile alım yapar.
  •  Çanak anten Wifi dönüştürmek...

şu şekil bişey deniyebilirsin birçok forum sitesinde yapım aşamaları anlatılmaış.ancak elektronik bilginin çok iyi olması lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çanak antenin yaydığı sinyali düz bir çizgi gibi düşünün.O düz çizgiyi 3km uzaktaki bilgisayarın 300mt lik alanına soksak tanıtamazmıyız...300 mtde çok büyük bir alan.İllaki onun alanına sağ sol yaparak sokarız diye düşünüyorum...Hatta o alana girmiş yani o düz çizgi sinyalin alanına girmiş tüm pcleri bile görebilirz diye düşünüyorum....
  • Çanak anten veya pringles kutusunu konumunuza göre seçmeniz lazım.Pringles kutusu ile yerini bildiğiniz ama size uzak olan kaynağa daha iyi bağlanırsınız.Çanak anten ise yerini bilmesenizde çevrede size daha yakın olan tüm wireless yayınlarını toplamanız için idealdir.Pringles kutusunu direk hedefe yöneltmeniz lazımdır ve ince ayar gerekir.Ama bir kere hedefi tutturdunuzmu çok iyi çekim alırsınız.Çanak antende kaynağın yerini tam olarak bilmesenizde sadece çanak antenin yönünü oraya çevirirseniz çok iyi sinyal alırsınız.

İkinci bilmeniz gereken şey wireless usb stick yada anteni dik tuttuğunuzda radyo dalgalarının yatay bir şekilde yani (((( | ))) şeklinde yayıldığını bilmelisiniz.Burdan yola çıkarak wifi usb stick'i çanak antene yaklaşık 40cm(bunu çekim gücünün azlığına göre azaltabilirsiniz) uzaklıkta ve tam ortasına dik gelecek şekilde tutturmanız lazım.

Pringles kutusunda ise tabanında bulunan metal'e 10-15 santim uzaklıkta bir yarık açıp yine dik bir şekilde içine sokun.Ve kaynağın yerini tam olarak bildiğiniz yere doğrultun.Yalnız bunları yaparken dikkatli olmanız lazım ,insanlar sizin telekulakçı olduğunuzu zannedip polise haber verebilir.Bunun için sorumluluk kabul etmiyorum

Deneyimlerim:

Evimden yaklaşık olarak 1.2km lik bir kaynaktan pringles kutusuyla yayın alabildim.Ama kaynağı bulup sabitleyene kadar 2 saat geçti.
    Diğer taraftan yaklaşık 500mt uzaklıkta olan bir kaynağa, eskiden balkonlarda/yazlıklarda gördüğümüz belediye yayınını almak için kullanılan küçük çanaklı bir anten kullandım (2-3 yıl önce 20 liraya satın almıştım).Aynı mesafe laptopla 1 çizgi yada hiç görülmezken ,küçük çanak ile 4 çizgi hatta kaynağın yerini tam olarak belirlediğinizde en yüksek çekim değerine ulaşıyordu.

Son olarak sizden ricam bu bilgileri lütfen kötüye kullanmayalım ,mümkünse speedman arkadaşım gibi bağlandığınız kaynağın kotalı olup olmadığına bakın.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• @scqo nun yukarıda yazdıklarını okuma şansım olmadı.bilinçsizce yaptım bunu.usb wireless adaptoru lnb nin üstüne koyuyordum hiç yoktan iyiydi.50-60 kb falan yapıyordu.bugün usb wireless adaptoru aldım lnb nin tam önüne uhu sakızıyla yapıştırdım.düşmüyor aşağıya

hocam 110 kb ları görmeye başladı.vay anasını bu kadar fark eder mi yahu

edit:bu arada uydu yayını gidip-geliyor malesef.bizimkiler köydelerde.gelince olay çıkacak evde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 19 Temmuz 2010; 21:14:26 >

• wi-fi sitelerinde daha iyi sonuç alırsın.
  • restorant buraya gerçekten 400 metreden fazla bi uzaklıkta.arada hiç bina olmadıgından bağlantı geliyor.dün bi bağlantıyı kırdım.wpa ydı hemdebi bağlanıyor bi bağlanmıyordu.çatıya çıkıp bi deneyeyim dedim.çatıda da süper bişey buldum.soba borusunun açılmışını düşünün.ve bunun 2 katı büyüklükte metal bi şey düşünün.cihazı usb wireless adaptoru bunun tam ortasına sabitledim.çanaksız ortamda süper çekiyor.hatta çanaktan daha iyi çekiyor.

ekleyebilirsen ss eklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 22 Temmuz 2010; 0:59:04 >
  • K

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 26 Ocak 2014; 20:01:22 >
  •  Çanak anten Wifi dönüştürmek...

test sonucu: kırdıgım TP-link modem sonucu

1 mbit sınırısz sanıyordum.çünkü modem sayfasında 1024 ile ilgili bişey bulamadım.hızıda 90 kb falan yapınca 1 mbit zannediyordum meğer değilmişşuan gecenin bi yarısı.kimse kullanmıyor sanırım interneti.birde arada yol var.2.köprüye bağlantı yolu.Akoma 300 metre burası.yoldan da tek tük araç geçiyor.o yüzden hızlı biraz

Çanak anten Wifi dönüştürmek...

restorantın interneti 8 mbit.oraya gittiğimde test etmiştim.şimdi test edemiyorum.gecenin bu sattinde kapalı malesef.adamlar modemide kapatıyorlar

edit:ek olarak 4.fotoğrafta sağ üst köşeye doğru gördüğünüz 2 tane kırmızı ışık sabancının ikizleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 22 Temmuz 2010; 1:17:15 >

• bişi sorabilirmiyim. çatıya adaptör koydum falan diyorsunuz.
    bilgisayarla adaptörün bağlantısını nasıl yapıyorsunuz. bildiğim kadarıyla en uzun usb ara kablosu 5 metre
  • masaüstü pc yi kucaklayıp çatıya çıkacak halim yokya

elimde laptop aldım,çıktım çatıya + olarak 5 metre usb kablo var
    restoranta çatıdan bağlanabiliyor mu acaba diye çatıya çıktım.sonuç çatıdanda bağlanıyor.

şimdi camın önünden bağlanıyorum
    metal paneli nereye çevirirsen o taraftaki ağları daha iyi alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 22 Temmuz 2010; 15:33:53 >
  • K

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 26 Ocak 2014; 20:00:48 >
  • K

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 26 Ocak 2014; 20:00:03 >
  • Hocam konuyu hortlatacagım ama bendede 50 metre otede bağlantı var.Leptop dandik wilan kartı yuzunden 2 diş zor çekiyor başka leptop full çekiyordu bende gittim 60 tl bayılaarak usb wifi kart aldım ama sonuc husran oldu.Şimdi elimde senin kullandıgından boşta çanak anten var.Bunu nasıl bağlayabilirim 50 metre otedeki kaynaga
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.