Şimdi Ara

Çanak anten ile intenet(önemli bi bakin plz) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Çeşitleri ve kullanım alanları farklı oluyor. Köylerde radyolink ve bahsettiğim sistem kullanılıyor. santral konusuysa apayrı bir olay. Konuyu açan arkadaşın kafasında soru işareti kalmaması için yazmıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satnet, tooway falan var ama bi ayda 300 lirayı gözden çıkartman lazım. AKN var bi de 100 gb civarı. Hızlar giriş seviyesi VDSL paketleri
    civarı geziyor daha da para basarsan yükselir, AKN'de para verip alabiliyorsun. Bulutların elektrik yüklü olduğu zamanlarda sağlıklı bağlantı alamazsın, sabah çok erken güneş doğarken ve ikindi güneş batarken radyoaktif ışıdığından aldığın değerler sapıtabilir. Wireless ISP'ler var bi de ama o iş çok karmaşık yer bazlı ve bir süreden sonra abone sayısına paralel donanım ve bağlantıyı desteklemediklerinden kalite çok düşüyor ucuz donanımla herkese 50-100 dağıtmaya kalkıyorlar.
  • uydudan gelen internetin pingleri çok yüksek oluyor
  • Bahsedilen uydudan İnternet ise ben kullanmadım ama zamanında Doğu'da iken okuldaki arkadaşlar kullandıklarını söylüyordu. Çoğu zaman düzgün çalışmadığından kendi 2G telefonlarından bağlantı sağlamışlar falan. Birkaç kilobit oluyormuş bazen bağlantı. Hani sadece bağlantı var, çevrimiçi simgesi görünsün diye bir bağlantı idi diyorlar. Ancak tooway vs. sistemler bundan çok daha iddialı ki o kadar iyidirler herhalde.

Bahsedilen WiFi ile çatıdan çatıya hizmet veren servis sağlayıcılar ise bundan kullanyorum. Bir evimdeki sistem şöyle. 100 - 150 metre mesafede bir TP Link omni anten var. Evde de bir 150 Mbit Tenda AP var. 4 Mbit sınırsıza 35 TL ödüyorum. Gece saatlerinde vs. sıkıntı yok ama bazen hız acaip düşüyor, bağlantı çok yavaşlıyor ve kullanılamaz oluyor vs. Ping olarak da verimli bir değer sağlamıyor, oyun oynanmaz durumda. Tabi İnternet bu şekilde yaklaşık 1 - 1.5 KM havada taşınarak geliyor. Diğer evim ise apartmanda ki, burada çatıda vericiye bakan bir anten var. Buradan sonra bir anahtar cihazı var ve oradan Ethernet kabloları ile dairelere yayılıyor. Bu şekilde de 8 Mbit sınırsıza 40 TL ödüyordum. Bunda çatıdaki ayrı antenden dolayı hız ve ping çok iyiydi. Fiber değerinde ping vardı neredeyse.

• Turkcell 50 gb internet veriyor ona bakın Bi..

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=123588176

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde merak ettiğim bir sistem, bağlattığınızda detaylı bilgi verirseniz bir çok kişinin işine yarayacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.