Şimdi Ara

Can Dündar Yeni Belgeselini Bitirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mustafa filmiyle çok tartışılmış olan Can Dündar'ın yeni belgesel filmi Said-i Nursi'yi tamamladığı bildiriliyor.

Fethullah Gülen cemaatinin finanse ettiği filmin 1,4 milyon Euro'ya mal olduğu söyleniyor.

Said-i Nursi belgeselinin bittiği halde vizyona girmeyip bekletilmesinin ise cemaatin bazı endişelerinden kaynaklandığı öğrenildi.

Söylendiğine göre; Mustafa filminin yoğun bir şekilde olumsuz tepki görmesinden endişelenmiş olan cemaat yönetimi, filmin bir süre daha bekletilmesine karar vermiş.

Hatırlanacağı üzere Ayşe Arman Hürriyet'te 9 Kasım 2008 'de çıkan röportajında Can Dündar'a "Said-i Nursi belgeseli için Fethullah Gülen'den para mı aldınız?" diye sormuş, Dündar da ona şu yanıtı vermişti:

"Hay Allah, ne feci laflar bunlar! Mümkün mü böyle bir şey? Benim yazılarıma bak, Fethullah Gülen-Amerikan ilişkisi üzerine en az on tane yazım vardır. Ayıplamaz mı insanlar?
    Bu soru bile ne kadar ağır geliyor. Elbette böyle bir şey yok. Said-i Nursi'yle ilgileniyorum çünkü merak ediyorum."

Sonradan Bediüzzaman lakabının eklendiği Said-i Nursi'nin nüfus kaydındaki adının Sait Okur olduğu biliniyor.

Şimdi merak edilen soru şu:

Atatürk filmine "Mustafa" adını koyan Can Dündar, Said-i Nursi filmine de "Sait" adını verir mi?

http://www.odatv.com/index.php?id=14813

• Bu film nasıl yapılırsa yapılsın çok eleştirilir. Yazık Can Dündar'a.

Bir de haberin başında cemaat finanse etti deniyor. Daha sonrasında Can Dündar para almadım diyor. Bu nasıl çelişkidir?
  • Yeri gelmişken bende yeni izledim Mustafa filmini,açık söylemek gerekirse gizli-saklı-yeni öğrendiğim hiçbirşey izlemedim.Eğer bu belgesel birilerine ağır geliyorsa,bu o kişilerin kendi sorunları.Ne kadar bağnazlaştıkları açıkça görülüyor.Bazı kesimler ülkemizde gerçekten en bağnaz diyebileceğimiz insandan daha bağnaz hale geldiler.
    Yeni belgeseli içinde izlemeden birşey diyemem.Önce izlemek lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

Bu film nasıl yapılırsa yapılsın çok eleştirilir. Yazık Can Dündar'a.

Bir de haberin başında cemaat finanse etti deniyor. Daha sonrasında Can Dündar para almadım diyor. Bu nasıl çelişkidir?

Bende orayı anlayamadım? Cemaat finanse etmiş mi etmemiş mi?
  • Soru güzel. Belgeselin adı "Sait" olsa ne der acaba Hocaefendilerinin talebeleri?
  • quote:

Fethullah Gülen cemaatinin finanse ettiği

Tarafa da böyle demişlerdi.Şimdi görüyoruz ne durumda taraf okuyucular gazeteye destek için ilan veriyorlar.İşlerine gelmeyen şeyleri bazıları! böyle şeyler söyleyerek çamur atmaya çalışıyorlar ve bu ülkede başarıyorlar herkes de inanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canus

quote:

Fethullah Gülen cemaatinin finanse ettiği

Tarafa da böyle demişlerdi.Şimdi görüyoruz ne durumda taraf okuyucular gazeteye destek için ilan veriyorlar.İşlerine gelmeyen şeyleri bazıları! böyle şeyler söyleyerek çamur atmaya çalışıyorlar ve bu ülkede başarıyorlar herkes de inanıyor.

İyi güzelde taraf gazetesi "Paşa'sının başbakan'ı" diye manşet atınca bütün desteklerini kesmediler mi?
    Yalan mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu haberi yapan kisi öyle cümleler kurmuski yanlı ve yalan oldugu hemen ilk cümlelerde ortaya cıkıyor. Adam direk kendi yorumunu yazmıs. Can Dündar kendi agzıyla dedimi ki "ben bu belgeselin parasını Fettullah Gülen cemaatinden aldım..." diye. Hic sanmıyorum. O cümle direk haberi yazan kisinin kendi yorumu gibi.

Hem Fettullah hoca cemaati o parayı belgesele vermektense giderler o parayla 1-2 okul daha acarlar. O gruptan en az 7-8 tane arkadasım var, yani onları az cok tanırım. Bugüne kadar reklama hic gerek duymadılar bugünden sonra niye reklam yapar gibi belgesel cektirsinlerki? Valla adamlar reklam degil icraat yapıyor. Bos bos elestiren kisilere tek diyecegim su: Önce bu adamlar kadar icraat yapın, sonra elestirin. Bilmediginiz bir seyi elestirme gafletine düsmeyin.

• Said Nursi deyince aklıma nedense üniversitedeki inkılap tarihi hocamız gelir. Kendisi akademisyendi (Gazi Egitim Fakultesinden bi hoca). Ama ona ragmen Said Nursi 'yi bize anlatırken "Seyh Sait İsyanı" ile iliskilendirmis ve o isyanın basındaki kisiyi Sait Nursi olarak tanıtmıstı. Meger Said Nursi ile Seyh Sait farklı insanlarmıs bunu yıllar sonra ögrendim. Bilimsel calısmalar yapan akademisyen hocamız bilimsellikle uzaktan yakından alakası olmayan bir yalan söylemisti yani.

"Seyh Sait isyanının basındaki kisi Said Nursi dir...." yalanlarını genelde Atatürkcü kesimin yobaz olan kücük bölümü söyler durur. Bugüne kadar gördüklerimin hepsi öyleydi ondan böyle dedim. Bilimsel calısma yapan bi hoca bile bu yalanı söylüyorsa gerisini siz düsünün.

Halbuki yıllar sonra ögrendimki Sey Sait isyanını yapan seyhe mektup yazıp onu uyaran, isyandan vazgecmesini söyleyen kisi Said Nursi idi. Hatta Atatürk tarafından sevilen ve TBMM de görev yapması icin teklif verilen, makam-maas vaad edilen bir kisi. Daha eskilere gidersek milli mücadelede Doguda Ruslara karsı savasan bir kisi. Yazdıgı kitap ile İngilizlerin bir numaraları hedefi haline gelen bi kisi. Zamanında İngilizler tarafından suclu ilan edilerek sokak sokak aranan bi kisi. Kaderin cilvesine bakınki yıllar sonra dine düsman kesilmis bir takım yöneticiler tarafından iftiraya dayalı haberlerle yargılanıyor. Her seferinde mahkemece sucsuz bulunuyor. Ordan oraya sürülüyor, iskenceler yapılıyor. Bir kac defa mahkeme önce ceza veriyor sonra temyizde bozuluyor. Yani birileri kesinin fareyle oynadıgı gibi oynamaya calısmıs ama sonunda fare durumuna düsmüsler. O kadar beraate ragmen bi cok cile cektirilmis bi insan.

Benim yorumum bazılarına sert gelebilir ama bence yumusak bile: Said Nursi ye ve onun gibi kisilere yapılanlar cumhuriyet tarihimizin kara lekelerinden biri denilebilir. Yargının takılmadıgı, mahkemenin dinlenmedigi bi dönemmis.

Cünkü o dönemlerde aynı seyler, aynı iskenceler, aynı hukuksuzluklar bir cok kisiye yapılmıs. Bana sorarsanız Dersim olayı bile tarihimizdeki kara lekelerden biridir, ben böyle düsünüyorum.

Tavsiye ederim, hayatını güvenilir kaynaklardan yani belgeye dayalı kaynaklardan okuyun. Bazı görsel kaynaklarda var. Bir de Can Dündar isciligiyle yapılan belgeseli izleyelim bakalım. Bu nasıl olacak acaba. Ancak görüyorumki simdiden bazılarını rahatsız etmeye baslamıs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen35 -- 9 Şubat 2009; 17:54:58 >

• quote:

Said Nursi deyince aklıma nedense üniversitedeki inkılap tarihi hocamız gelir.

İlginç bir rastlantı. Bizim üniversitedeki inklap tarihi hocası da Said Nursi olarak anlatmıştı. (Gerçi bizimki tarihçi de değildi!) Zaten birkaç hafta sonra güncel Cumhuriyet gazetesi manşetlerinden anlatmaya başladı dersi
  • Mustafa'dan farkı olmaz heralde.
  • quote:

quote:

İlginç bir rastlantı. Bizim üniversitedeki inklap tarihi hocası da Said Nursi olarak anlatmıştı. (Gerçi bizimki tarihçi de değildi!) Zaten birkaç hafta sonra güncel Cumhuriyet gazetesi manşetlerinden anlatmaya başladı dersi

Yok canım daha neler.
    Sokaktaki adam yanlış bilebilir ama tarih hocalarının böyle bir yanlış yapacağını sanmıyorum.

Sakın sizler adları karıştırıyor olmayasanız.

Belki yardım ettiğine dair bir şeyler söylemişlerdir.
    Evet görünürde destek vermemiştir hatta kendi itiraz etmiştir ama o dönemin mahkemelerince tutuklanmıştır. Uzun bir süre davası sürmüştür. Zaten davası sırasında af gelmiştir ... vs. Gizlice destek vermiştir vermemiştir o kadar derin bilgim yok (Zaten insanların konuyla ilgili bir kaç tarih kitabı okuyupta karar vermesi/konuşması kadar saçma bir şeyde olamaz da!) , tarihçiler tartışa dursun.

• quote:

quote:

Sadece bizim hoca yalancı degilmis demek. Demekki dünyaya at gözlüklü bakan ve sözde bilimle ugrasan bu eski akademisyenlerimiz gercekte bilimden uzak ve yalanlar savuran kisilermis. Belkide bu yalanları kendilerine ögretenleri hic sorgulamadan, acaba bunlar dogrumu demeden, Said Nursi ile Seyh Sait kimlermis arastırmadan oldugu gibi herseyi kabullenip bizlere aktarmıslar. Eger böyle degilse bu yalanları kendileri uydurmuslar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Yok canım daha neler.
    Sokaktaki adam yanlış bilebilir ama tarih hocalarının böyle bir yanlış yapacağını sanmıyorum.

Artık yanlış mı biliyorlar yoksa kasıtlı mı yapıyorlar bilemem. Zaten tarih anlatmaktan çok insanlara ideolojik mesajlar veren bir adamdı.
  • quote:

quote:

quote:

Yok canım daha neler.

Belki yardım ettiğine dair bir şeyler söylemişlerdir.
    Evet görünürde destek vermemiştir hatta kendi itiraz etmiştir ama o dönemin mahkemelerince tutuklanmıştır. Uzun bir süre davası sürmüştür. Zaten davası sırasında af gelmiştir ... vs. Gizlice destek vermiştir vermemiştir o kadar derin bilgim yok (Zaten insanların konuyla ilgili bir kaç tarih kitabı okuyupta karar vermesi/konuşması kadar saçma bir şeyde olamaz da!) , tarihçiler tartışa dursun.

Hocam inanmakta güclük cekebilirsiniz ama bunu bizlere anlatan Gazi Üniversitesinde bir İnkılap Tarihi hocasıydı. Kitaplarda böyle bir bilgi yok normalde. Biz bunları anlatan yaslı bayan hocamız olayları yasamıs gibi anlatan ve bazen derste göz yasları döken biriydi.

Aynı sekilde Manisada lise okurken İnkılap tarihi ögretmenimiz de benzer seyler söylemisti. Adını bile veririm ama yakısık almaz. O zamanlar bu adı bize "cumhuriyet düsmanı" olarak aktardıgı icin hafızaalra kazınmıstı. Lise2 de "Said Nursi" adı bize düsman olarak aktarıldı. Ardından 2 yıl sonra üniversite 1.sınıfta yine aynı ad bize cımhuriyet düsmanı yobaz olarak aktarıldı.

Bakın aynı seyleri @neverlate hocam da söylüyor. Onlarada "Said Nursi" ile "Seyh Sait" aynı kisi olarak aktarılmıs. Bütün bunlar sizce tesadüf mü?

Bizim üniversitedeki bayan hocamızın tek yarası suydu: Kocasını 1980 olayları zamanında sag-sol olayları varken "sakallı" bir takım insanlar öldürmüsler. O yüzden her sakallıyı terörist görür, her dindara sert cıkardı. Hatta bir keresinde yine aynı fakültede dersin basında bi arkadası sakalı var diye dersten atmıstı. İfade aynen söyleydi: "Kes o pis sakalını. Yoksa bi daha derse gelme." Aynen böyle bi tehditvari cümle... Üniversite ortamı, siyasi mesajlar ve örtülü tehdit ic ice.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen35 -- 9 Şubat 2009; 21:02:04 >

• quote:

quote:

Yok canım daha neler.

Artık yanlış mı biliyorlar yoksa kasıtlı mı yapıyorlar bilemem. Zaten tarih anlatmaktan çok insanlara ideolojik mesajlar veren bir adamdı.

Valla üniversitedew onları yetistiren hocalar da öyle diyorsa bence yanlıs bir bilgiyi devam ettiriyorlar. Az önce aklıma geldi, bizim lisedeki inkılap tarihi ögretmenimiz sayın Necati bey Said Nursi icin esas adı "Saidi Kürdi" derdi ve ırkına vurgu yapardı. Bunu defalarca tekramıstı. Kürt olsa ne olacak. Benim icin önemli olan insan olması. Demekki "Said Nursi" hem din alimi hem Kürt olunca birileri 2 ayrı cepheden gıcık olmus.

Böyle yobaz kafalı hocalar varken bu ülkede demorasi ve insan haklarının ayaklar altında olması olagandır.

• Dediğim gibi zaten tarih dersi falan okutmadılar bize. Zaten derse birkaç kez girdim. Onlarda da aramızda bulunan irticacılardan, onlarla mücadele yöntemlerinden, demokrat parti dönemindeki irticacı olaylardan, bugünkü dönemle arasındaki benzerliklerden, hükümetten, Cumhuriyet gazetesi maşetlerinden falan bahsetti. Anlatan adam tarih bölümünden bile değildi. Sınavlar deseniz "şu hangi tarihte olmuş, bu hangi tarihte olmuş" gibi gereksiz sorular. Zaten soruları yanlış cevaplasanız da geçiriyorlardı dersten. Böyle hoş bir dersti işte... Tarih eğitimimiz bu kadar ciddi bu kadar objektif...Ne diyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverlate -- 9 Şubat 2009; 21:33:43 >
  • Önce izlemek sonra fikir yazmak daha isabetli olur.
  • Mustafa filmini çok beğenmiştim. Atatürk'ün insanî yönlerini ön plana koyuyordu. Belki de bu yüzden sevilmedi.

Said-i Nursi belgeselini de merakla bekliyorum. Can Dündar'ın iyi bir iş çıkaracağını düşünüyorum.

Amma velakin @.TaneR.'in de dediği gibi izledikten sonra yorum yapmak daha isabetli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidesen -- 9 Şubat 2009; 22:36:41 >
  • ODA TV NİN BI SACMALIGI DAHA
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.