Şimdi Ara

Camları silen pompacıya bahşiş verilmeli mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
1
Favori
3.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vermiyorum.Camları silmesini ben değil çalıştığı firma istiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rh_plus

Vermiyorum.Camları silmesini ben değil çalıştığı firma istiyor.
    Paran çoksa ver, paranın hesabını yapıyorsan verme.
  • Sonucta her istasyonda yok olanlarda zaten sormuyorlar direk silmeye basliyorlar ben vermiyorum acikcasi.

• quote:

Orijinalden alıntı: T®an©e Addi©T

Sonucta her istasyonda yok olanlarda zaten sormuyorlar direk silmeye basliyorlar ben vermiyorum acikcasi.
    Sinemada oturacak yerleri gösteren çalışanların yeri gösterdikten sonra ellerini açması gibi bir beklenti sanırım. Kusura bakmasınlar veremem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Sinemada oturacak yerleri gösteren çalışanların yeri gösterdikten sonra ellerini açması gibi bir beklenti sanırım. Kusura bakmasınlar veremem.

Alıntıları Göster
    Senelerdır aklıma hıc boyle bırsey gelmemıstı .. hıcbır pompacının da boyle bir beklentısını görmedim..
  • Bence gerek yok.Sonuçta siz sil demiyorsunuz.Adam görevi olduğu için siliyor.Bir de şu geldi.Sıfır araç alınca pompacıya bahşiş veriliyor ya.Hani bir bayi yanındaki benzinlik olsa.Bayi günde 3 araç satsa.3 araçta buraya gitse toplam hepsi 100Tl verse araç sahiplerinin.Pompacı 28 gün çalışssa sırf bahşiştrn 2800Tl kazanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

Paran çoksa ver, paranın hesabını yapıyorsan verme.

Alıntıları Göster
    Benim gittiğim istasyonda ki elemanlar jip seçiyor sanırım bir iki denk geldim discovery yada cherokee görünce siliyolar bizim gariban crv yi jipten saymıyolar yada lan bunda bahşiş bırakıcak tip yokta diyor olabilirler olurda silerlerse teşekkür edip geçiyorum herhangi bi bahşiş beklentisi içinde olmuyorlar zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Bence gerek yok.Sonuçta siz sil demiyorsunuz.Adam görevi olduğu için siliyor.Bir de şu geldi.Sıfır araç alınca pompacıya bahşiş veriliyor ya.Hani bir bayi yanındaki benzinlik olsa.Bayi günde 3 araç satsa.3 araçta buraya gitse toplam hepsi 100Tl verse araç sahiplerinin.Pompacı 28 gün çalışssa sırf bahşiştrn 2800Tl kazanır.
    Millet çok mu maddi sıkıntı çekiyor yoksa çok mu cimrileşmiş. Adam saatlerce ayakta soğukta sıcakta bi cam sildi diye 1-2 lira vermeyi çok görmek bana çok tuhaf geldi. Başımın gözümün sadakası diyip veririm her zaman.
  • AlphaScramble kullanıcısına yanıt
    arkadaş hile yapıyo demiş, ben de ne hilesi yapmış dedim. hile varsa istasyon sahibi yapıyodur,pompacı istese de yapamaz emin olun.cahil cesaretiyle bişeyler yapmaya çalışanlar varsa da barınamazlar,yine ceplerinden çıkar,işten de atılırlar.

o adamların hiç söz hakkı yok,en küçük hata ceplerinden çıkıyo.her işi yapmak zorundasın.10 arabaya da baksan biri arabamı yıka diyince yıkamak zorundasın. bahşiş için falan da değil.içini bile yıkatanlar oluyo arabanın düşünün. herkesi kendiniz gibi düşünmeyin. ne insanlar geliyo. biri 2 dk beklese araba kaçsa maaşından kesinti. sıcakta ayakta bekle,soğukta dışarda bekle. işkembeden sallamıyorum,2 ay öğrencilik döneminde ben de yaptım. bahşiş verilmeli de demiyorum,ben hiç bahşiş beklemedim,bazen durumu olmayanlar da vermeye çalışıyodu bişeyler,almazdım. konum o değil yani. bi olay anlatayım, patronlar yok diye para marketin kasasına bırakılıyo ve marketçi bi miktar parayı alıp kaçıyo. para pompacıdan kesiliyo.adamın gram suçu yok.patron yokken oraya koyulur para. başka bi örnek adam kırık depo kapağıyla geliyo, sen kırdın diyip pompacıdan kesiliyo. haklısın haksızsın önemi yok o işte.eziliyo adamlar.biraz anlayış gösterin.

• Prestor kullanıcısına yanıt
    Ben buna katılmıyorum. Özellikle ABD'de benzin istasyonlarında bırakın cam silenleri. Pompacı bile olmuyor. Kendi benzininizi kendiniz dolduruyorsunuz. Sonra da markete girip ödüyorsunuz. Bizim burada fazladan bir de cam siliyorlar. İlla ki verin demiyorum ama çıkarıp 2 TL verseniz hiç bir şey olmaz. Başımın gözümün sadakası olsun dersiniz. Araba kullanıyorsunuz. Hadis var: Sadaka belayı def eder. şeklinde.

Hatta bir kazadan kurtulunca verilmiş sadakası varmış sözü bu hadisten dolayı söylenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Ben buna katılmıyorum. Özellikle ABD'de benzin istasyonlarında bırakın cam silenleri. Pompacı bile olmuyor. Kendi benzininizi kendiniz dolduruyorsunuz. Sonra da markete girip ödüyorsunuz. Bizim burada fazladan bir de cam siliyorlar. İlla ki verin demiyorum ama çıkarıp 2 TL verseniz hiç bir şey olmaz. Başımın gözümün sadakası olsun dersiniz. Araba kullanıyorsunuz. Hadis var: Sadaka belayı def eder. şeklinde.

Hatta bir kazadan kurtulunca verilmiş sadakası varmış sözü bu hadisten dolayı söylenir.
    Bir kaç sene oldu herhalde, bir gün benzin alırken pompacı da ön camı siliyordu. Cebimde 1 TL bozuk vardı onu verdim. Adam parayı beğenmemiş olacak ki suratı muşmulaya döndü. O günden sonra kimseye kuruş vermedim. Zaten ben arabanın yanındayken pompacı silmeye kalkarsa istemediğimi söylüyorum.

Ama yakıt alana dış yıkama bedava tarzı hizmet veren veya köpük parasına yıkama yapan istasyonlarda mutlaka 3-5 TL atarım. Adam uğraşıyor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Sadaka fakire fukaraya verilir,birsürü ihtiyaç sahibi muhtaç insan var onlara ver , maaşla çalışan insanları dilendiriciliğe özendirmeyin.trafik ışıklarında bile cam silmeye koşuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Hey güzel Allahım adam dışarı da soğuk da veya sıcak da benzin , lpg kokusu içinde çalışıyormuş da verilmeliymiş de vs.vs. Laf mı bu şimdi? Adam buz gibi hava da veya yazın kavurucu sıcağında inşaatta çalışırken, 30. katta binanın dış cephesinde çalışırken kimse çıkarıp da ona maaşından veya yevmiyesinin haricinde ekstra bir para vermiyor. Hangi biriniz satın aldığı evin yapımında çalışan elemanını bulup bahşiş verir? Hiç birimiz..! İyi ya, oldu olacak trafik polisi sizi çevirdiği zaman "ruhsat ve ehliyet kontrol" deyip gereken kontrolü yapıp "tamam devam edebilirsiniz" dediği zaman da gidip o polise bahşiş verin. Öyle ya, o da soğuk da veya sıcak da açık hava da çalışıyor.

Niye bu kadar gerildiniz ki ?

İsteyen verir istemeyen vermez verene neden verdin vermeyene neden vermedin denmez sonuçta kimsenin keyfinin kahyası değiliz.

Ha ben veriyor muyum bahşiş filen hayır zorun da da değilim.

Ama kalkıp ta verene de neden veriyorsun diye sorgulamam o yüzden gerilmeye gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

adam asgari ücretle çalışan adam soğukta sıcakta
    pompada hile yapan ya da pahalı akaryakıt satan o pompacı değil sonuçta
    durumunuz iyiyse üç beşde bozukluk varsa bence verilmeli
    hiç bir şey yoksa sigara ikram edilmeli içiyorsanız ben şahsen öyle yapıyorum

Benzilikteki adama sigara mı verilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@ritime

quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

adam asgari ücretle çalışan adam soğukta sıcakta
    pompada hile yapan ya da pahalı akaryakıt satan o pompacı değil sonuçta
    durumunuz iyiyse üç beşde bozukluk varsa bence verilmeli
    hiç bir şey yoksa sigara ikram edilmeli içiyorsanız ben şahsen öyle yapıyorum

Benzilikteki adama sigara mı verilir

Alıntıları Göster
    Hiç bahşiş vermedim, sonuçta cam silme, daha sonra da oradan yakıt almanız için size verilen bir promosyon ,

eskiden çeşitli hediyeler verilirdi onun gibi bir şey neden para vereyim ki,

• quote:

Orijinalden alıntı: BayBaba

Hiç bahşiş vermedim, sonuçta cam silme, daha sonra da oradan yakıt almanız için size verilen bir promosyon ,

eskiden çeşitli hediyeler verilirdi onun gibi bir şey neden para vereyim ki,

Alıntıları Göster
    Benzinciye 2005 model dobloyla gidince kimse yüzüme bakmazken hatta o zımbırtıyı elime alıp kendim silerken de arkamdan, bütün pompalar boş olmasına rağmen birader bekleme ileri al diyen pompacı, BMW ile gidince elinde o cam silme zımbırtısıyla koşa koşa gelip babam yaşında olmasına rağmen sileyim mi abi? diye sorarsa ben o adama sil derim, 5 kuruş da para vermem kimse kusura bakmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tunerrus

Benzinciye 2005 model dobloyla gidince kimse yüzüme bakmazken hatta o zımbırtıyı elime alıp kendim silerken de arkamdan, bütün pompalar boş olmasına rağmen birader bekleme ileri al diyen pompacı, BMW ile gidince elinde o cam silme zımbırtısıyla koşa koşa gelip babam yaşında olmasına rağmen sileyim mi abi? diye sorarsa ben o adama sil derim, 5 kuruş da para vermem kimse kusura bakmasın.

Malesef öyle,paran kadar varsın yoksa kimse kimsenin yüzüne bakmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuriousLion

quote:

Orijinalden alıntı: tunerrus

Malesef öyle,paran kadar varsın yoksa kimse kimsenin yüzüne bakmaz

Alıntıları Göster
    adam yaptığı iş karşılığı ücretini alıyor ben aldığım ürün karşılığı ücretini veriyorum hepsi içinde zaten camı silmese neden silmedin demem. para verecek bir durum yok yani

günde 1 tl den 30 araba para verse 30 lira
    haftanın 6 günü çalışsa 180 tl
    ayda 720 tl eder. 1000 tl maaş alsa 1720 tl geliri olur adamın.

• quote:

Orijinalden alıntı: nego0505

quote:

Hey güzel Allahım adam dışarı da soğuk da veya sıcak da benzin , lpg kokusu içinde çalışıyormuş da verilmeliymiş de vs.vs. Laf mı bu şimdi? Adam buz gibi hava da veya yazın kavurucu sıcağında inşaatta çalışırken, 30. katta binanın dış cephesinde çalışırken kimse çıkarıp da ona maaşından veya yevmiyesinin haricinde ekstra bir para vermiyor. Hangi biriniz satın aldığı evin yapımında çalışan elemanını bulup bahşiş verir? Hiç birimiz..! İyi ya, oldu olacak trafik polisi sizi çevirdiği zaman "ruhsat ve ehliyet kontrol" deyip gereken kontrolü yapıp "tamam devam edebilirsiniz" dediği zaman da gidip o polise bahşiş verin. Öyle ya, o da soğuk da veya sıcak da açık hava da çalışıyor.

İsteyen verir istemeyen vermez verene neden verdin vermeyene neden vermedin denmez sonuçta kimsenin keyfinin kahyası değiliz.

Ama kalkıp ta verene de neden veriyorsun diye sorgulamam o yüzden gerilmeye gerek yok.

Gerilme yok ama takıldığım bir nokta var. Adamın biri yukarı da demiş ki o pompacılar kışın buz gibi soğuk hava da, yazın sıcacık kavurucu hava da dışarı da ayak da çalışıyorlar demiş. Ben buna takıldım. Bu adamlara gelene kadar ne insanlar var onlardan çok daha ağır şartlar da ve tehlike ile burun buruna çalışan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nego0505

quote:

Gerilme yok ama takıldığım bir nokta var. Adamın biri yukarı da demiş ki o pompacılar kışın buz gibi soğuk hava da, yazın sıcacık kavurucu hava da dışarı da ayak da çalışıyorlar demiş. Ben buna takıldım. Bu adamlara gelene kadar ne insanlar var onlardan çok daha ağır şartlar da ve tehlike ile burun buruna çalışan.

Alıntıları Göster
    rüşvetle bahşiş yakın akrabadır.
    sadaka gibi insanlara para vermeye gerek yoktur.
    sonra maaşalar hesaplanırken sen şu kadar da bahjşiş alırsın diyerek adamın maaşında kesinti yapılabiliyor.
    ve en önemlisi, o bihşişe alışan adam artık bunu öyle kanıksıyor ki.
    bahşiş alamayacağı durumda yüzünü asıp hizmeti eksk yapabiliyor.
    oldum olası bahşişten (alamakatanda vermektende nefret ederim. çok onu kırıcı gelir bana.
    iyi hizmete karşılık adamın maaşı ve müşterinn güler yüzlülüğü yeterli olmalı
    bahşiş, he hele sigara...vs gibi şeyler asla olmamalı.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.