Şimdi Ara

çamaşır makinesinın dışına köpük taştı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
20.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    çamaşır makinemizin deterjan alma kısmının iç tarafı koyu zift gibi maddeyle dolmuştu. bosch servisini çağırdığımızda bunun yumuşatıcılardan kaynaklandığını ve temizlemek gerektiğini söylediler. garantisi devam eden cihaz olmasına rağmen geldikleri için 10 ytl servis ücreti aldılar. makineyi genel anlamdan temizlemek için de çamaşır suyu koyup boş yıkama yapmamızı önerdiler.
    asıl sorun bundan sonra başlıyor. eşim çamaşır suyunu koyup yıkamayı başlattıktan 40 45 dakika sonra makineden köpükler çıkmaya başladı ve banyo paspasına kadar taştı. tam olarak nerden çıktığı anlaşılmıyor alttan üstten değil alt ara bölümdeki boşluktan çıkmış gibi. tabi paspasın rengi gitti. makinenin içi de köpük doldu.
    1 ) sizce sorun ne önemli birşey mi en önemlisi köpük nerde çıkabilir makinenin altı kuru kapak kuru
    2 ) garantisi olan bir ürün için servis üxreti alınır mı ?

teşekkürler
    saygılarımla

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır Makinesinden Köpük Taşması: Nedenleri ve Çözümleri

Çamaşır makinesinden köpük taşması, yaygın bir sorun olabilir. Bu durumun nedenleri ve çözümleri şunlardır:

Nedenleri:

• Aşırı Deterjan Kullanımı: Makinenin gerektirdiğinden fazla deterjan kullanmak, aşırı köpük oluşumuna yol açabilir.
    • Yanlış Deterjan Seçimi: Yüksek köpüren deterjanlar, özellikle yüksek verimli (HE) makinelerde sorunlara neden olabilir.
    • Kireçli Su: Kireçli su, deterjanın köpürmesini artırabilir.
    • Bozuk Deterjan Gözü: Deterjan gözünün bozulması, deterjanın aşırı miktarda dağılmasına neden olarak köpük oluşumuna yol açabilir.
    • Tıkalı Tahliye Hortumu: Tıkalı bir tahliye hortumu, köpüğün tahliye edilmesini engelleyerek taşmasına neden olabilir.

Çözümleri:

• Doğru Deterjan Miktarını Kullanın: Makinenin kullanım kılavuzuna bakarak önerilen deterjan miktarını kullanın.
    • HE Deterjanını Tercih Edin: Yüksek verimli makineler için özel olarak üretilmiş HE deterjanları kullanın.
    • Suyu Yumuşatın: Kireçli su probleminiz varsa, bir su yumuşatıcı taktırabilir veya çamaşır makinenize su yumuşatıcı ekleyebilirsiniz.
    • Deterjan Gözünü Kontrol Edin: Deterjan gözünün hasar görmediğinden emin olun. Gerekirse değiştirin.
    • Tahliye Hortumunu Temizleyin: Tahliye hortumunu sökün ve tıkanıklıkları temizleyin.

Ayrıca, aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsiniz:

• Makineyi "sadece sıkma" döngüsünde çalıştırın.
    • Normal çamaşır deterjanı yerine bulaşık makinesi deterjanı kullanmayı deneyin.
    • Makineye sirke veya karbonat ekleyin.

Eğer yukarıdaki çözümler sorunu çözmezse, profesyonel bir tamirciye başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sorun sizden kaynaklanıyor görünüyor,yani garanti ile alakalı degil,siz her 6 ayda bir çamaşır makinenizi boş sadece ana yıkama gözüne deterjan atarak 90 derecede ön yıkamasız çalıştırmanız gerekmektedirki kazan temizligi olsun,ve içine çamaşır suyu koyunda temizleyini ilk defa şimdi duydum genelde benim anlattıgım yapılır her 6 ayda bir,her 15-20 yıkamada bir deterjan gözü sökülerek yumuşatıcı yeride komple sökülerek detaylı şekilde temizlenir vede deterjan gözünün taklıdıgı yerde iyice gerekirse hani kulak içi temizliyicilerle iyice su akan yerlere kadar temizlenmesi gerekmektedir,bunlarsa servisin degil sizin görevinizdir vede bunların bir çogu kullanma kulavuzunda yazar.

iyi geceler olsun
  • Bir kere garanti sizden neden para aldı anlayamadım...
    O kadar sene herhangi bir temizleme yapmamamıza rağmen o tür bir sorunla karşılaşmadık...
  • ayakbastı parası gibi bişi oldu. 10 ytl aldılar . sabah tekrar servise gelen adam aramış. ben size ölçüyü söylemeyi unuttum bi de domestos çok köpürebilir onu söylemeyi unuttum benim hatam deömiş hanıma yani sorun olmaz demiş makine açısından.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.