Şimdi Ara

çamaşır makinesinde silver nano ve air wash özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ilk çamaşır makinemizi alacağız ve biraz kafamız karışık açıkçası. öncelikle 6 kg veya 7 kg lık bir makinenin bize yeterli olacağını düşünüyoruz. yarım yük yıkama özelliğinin olmasını istiyorum ben. tabiki enerji tüketimi de önemli. şimdi sormak istediğim piyasadaki antibakteriyel veya bu silver nano teknolojilerine gerçekten gerek var mı sizce? ilk defa makine alacağım için paradan kaçmak yerine en doğru kararı vermek istiyorum. air wash özelliğini ise samsung makinelerde gördüm. açıkçası çok kullanırım gibi gelmiyor ama yine de sizin fikirlerinizi alabilir miyim?

bir de diğer başlıkta belirtmiştim samsung wf7600n1v modeli içn 640 ytl'yi siz nasıl buluyorsunuz? bu makinede benim için eksi olan tek şey yarım yük yıkama yok. bundan hariç olarak görünümü vs gayet iyi ama hakkında çok bilgi bulamadım. bilgi ve önerilerinizi paylşırsanız sevinirim. samsung dışında önerileri de düşünebiliriz.

şimdiden teşekkürler.

• Öncelikle şunu yazayım, artık çamaşır makinelerinde yarım yük tuşu yok. Çünkü zaten siz ne kadar çamaşır koyarsanız makine o kadar elektrik ve su tüketiyor.(isterseniz 8 kg kapasiteli bir makinede 1 kg çamaşır bile yıkayabilirsiniz.) Silver nano özelliği gümüş iyonlarıyla elbiseleri bakterilerden koruma özelliğidir. Airwash da giysileri suya gerek kalmaksızın sıcak havayla koku ve mikroplardan arındırma teknolojisidir. Bana kalırsa bu özellikler her çamaşır yıkayışınızda kullanılacak özelliklerden değil. Beğendiğiniz model için 640 ytl fena fiyat değil, ancak Kore malı çamaşır makineleri çok kaliteli değil, ve sıkmadan önce çamaşırı dengeleme sorunu var. Ayrıca bu makinelerin Çin'de üretildiği de yazılmıştı forumda. O yüzden pek tavsiye etmiyorum. Onun yerine bütçenizi 100-150 ytl kadar yukarıya çekebiliyorsanız aşağıdaki ürünü tavsiye edebilirim.
    http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=2028&k_id=25&kn=%C7ama%FE%FDr+Makinas%FD

• Merhabalar,

Cevabınız için teşekkür ederim. Samsung'dan ben de vazgeçtim artık. Şu anda bahsettiğiniz Profilo 1000CTR makine ile AEG arasında kararsızım. Profilo'yu 879 ytl'ye buldum. Online almayı düşünmüyorum. Bayi fiyatı olarak da ne dersiniz?

Ayrıca AEG için şöyle bir husus var. AEG Lavamat 74850 modeli 1349 ytl ve bir model daha gördüm AEG lavamat 62840 1095 ytl. Şimdi sorum şu AEG Lavamat 62840 nasıl bir modeldir. Aradaki farka aldırmayıp 74850 mi tercih edilmelidir?

Fiyattan ziyade benim için önemli olan uzun yıllar içindeki performansı ve enerji tüketimi. Bir de mesela siz olsanız neden Profilo değil de AEG sorusuna nasıl cevap verirdiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: myshkin

Merhabalar,

Cevabınız için teşekkür ederim. Samsung'dan ben de vazgeçtim artık. Şu anda bahsettiğiniz Profilo 1000CTR makine ile AEG arasında kararsızım. Profilo'yu 879 ytl'ye buldum. Online almayı düşünmüyorum. Bayi fiyatı olarak da ne dersiniz?

Ayrıca AEG için şöyle bir husus var. AEG Lavamat 74850 modeli 1349 ytl ve bir model daha gördüm AEG lavamat 62840 1095 ytl. Şimdi sorum şu AEG Lavamat 62840 nasıl bir modeldir. Aradaki farka aldırmayıp 74850 mi tercih edilmelidir?

Fiyattan ziyade benim için önemli olan uzun yıllar içindeki performansı ve enerji tüketimi. Bir de mesela siz olsanız neden Profilo değil de AEG sorusuna nasıl cevap verirdiniz?

Bence İstanbul'daysanız online almaktan hiç çekinmeyin. Geçen gün amcamlara 615YTL'ye Profilo CM0800BTR aldık akşam 5'te sipariş verdik, ertesi gün 2'de teslim ettiler. Müşteri hizmetlerini almadan önce aradım, elinizde model var mı dedim var dediler, ne zaman gelir ona göre servis çağıracağım dedim, yarın 5'e kadar servis çağırın dediler ama 2 gibi geldi makine. 3 saat servis bekledi ambalajında. 800YTL verecekseniz Profilo CM1000CTR iyidir ama 880YTL fazla para bence. Darty mağazasında AEG Lavamat 72650 999YTL'ye satılıyor bence süper makine. Profilo'dan farkı daha sessiz yıkaması ve sıkmasıdır. Profilo'da kömürlü motor var, AEG'de ultra sessiz inverter motor var. Profilo yıkamada 57dB, sıkmada 74dB yanılmıyorsam. AEG ise yıkamada 46dB, sıkmada 69dB. AEG'de 20dak hızlı yıkama var, Profilo'da 15dak. Bir de AEG'nin sıkması daha kuvvetli. Alt serilerde (62840 mesela) AEG o kadar iyi değil, farkı 7000 ve 8000'li serilerde çıkıyor. Yani 800YTL mi 1000YTL mi vereceksiniz ona göre karar verin derim. Farklarını yazdım, tercih sizin. İkisi de güzel cihazlar. Ayrıca 1300'lü rakamlara çıkıyorsanız Siemens S serisini de mutlaka değerlendirin, orijinal Alman malı özellikleri harika.

• Selamlar,

Candoğan bey cevabınız için teşekkür ederim. Maalesef İstanbulda değilim. Ankaradayım ama Ankarada da bulunduğum yerde ne Siemens ne de AEG bayisi var. Yakın bir alışveriş merkezinden aldım bu fiyatları ben(Media Markt). Doğrusu AEG'ye bahsettiğiniz mağaza fiyatını bulsam hiç beklemeden alırdım ama işte kısmet artık. Uzaklığı vs boşverip AEG bayisine gitsem bile bu kadar indirim yapacağını sanmıyorum sizce şansımı denemeye değer mi?

Profilo bayilerine gidip son fiyat alacağım. Bahsettiğiniz rakama yakın bir şey bulabilirim belki.

Siemens S serisinden önerebileceğiniz makineler nelerdir? 6 veya 7 kg olabilir. 8 kg düşünmüyorum. 2 kişiyiz çünkü. Ama orta vadede sayımızın inşallah artacağı düşünülürse 7 kg mesela gayet ideal geliyor bana.
  • quote:

Selamlar,

Candoğan bey cevabınız için teşekkür ederim. Maalesef İstanbulda değilim. Ankaradayım ama Ankarada da bulunduğum yerde ne Siemens ne de AEG bayisi var. Yakın bir alışveriş merkezinden aldım bu fiyatları ben(Media Markt). Doğrusu AEG'ye bahsettiğiniz mağaza fiyatını bulsam hiç beklemeden alırdım ama işte kısmet artık. Uzaklığı vs boşverip AEG bayisine gitsem bile bu kadar indirim yapacağını sanmıyorum sizce şansımı denemeye değer mi?

Profilo bayilerine gidip son fiyat alacağım. Bahsettiğiniz rakama yakın bir şey bulabilirim belki.

Siemens S serisinden önerebileceğiniz makineler nelerdir? 6 veya 7 kg olabilir. 8 kg düşünmüyorum. 2 kişiyiz çünkü. Ama orta vadede sayımızın inşallah artacağı düşünülürse 7 kg mesela gayet ideal geliyor bana.

8kg olsa da bu makineler kg başına elektrik ve su harcar, program süresini de değiştirir. Mesela S serisinde makineyi açtıktan sonra çamaşırları dolduruyorsunuz. Ekrandan ne kadar çamaşır koyduğunuzu kg olarak gösteriyor ve koyduğunuz çamaşıra göre deterjan tavsiye ediyor. Böylece elektrik, su ve zamanın yanında deterjanı da doğru miktarda koyarak tasarruf ediyorsunuz. Bu açıdan 8kg de düşünülebilir, tabi karar sizin. S serisi maalesef 8kg modellerden oluşuyor. Bu arada dediğim site de 2-3 gün içinde Ankaraya teslim eder. Bodrumda dayımın yazlığına da bu beyazesyam.com'dan beyaz eşya aldık, birkaç günde teslim ettiler. Sitenin reklamını yapmak istemiyorum ama tecrübe edindiğimden ve fiyatları iyi olduğundan önerebilirim rahatlıkla.
    Bayiler genelde pahalı satıyorlar ama fiyat sormakta fayda var.

• quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Selamlar,

8kg olsa da bu makineler kg başına elektrik ve su harcar, program süresini de değiştirir. Mesela S serisinde makineyi açtıktan sonra çamaşırları dolduruyorsunuz. Ekrandan ne kadar çamaşır koyduğunuzu kg olarak gösteriyor ve koyduğunuz çamaşıra göre deterjan tavsiye ediyor. Böylece elektrik, su ve zamanın yanında deterjanı da doğru miktarda koyarak tasarruf ediyorsunuz. Bu açıdan 8kg de düşünülebilir, tabi karar sizin. S serisi maalesef 8kg modellerden oluşuyor. Bu arada dediğim site de 2-3 gün içinde Ankaraya teslim eder. Bodrumda dayımın yazlığına da bu beyazesyam.com'dan beyaz eşya aldık, birkaç günde teslim ettiler. Sitenin reklamını yapmak istemiyorum ama tecrübe edindiğimden ve fiyatları iyi olduğundan önerebilirim rahatlıkla.
    Bayiler genelde pahalı satıyorlar ama fiyat sormakta fayda var.

peki bu özellik (çamaşırı tartıp deterjanı tavsiye etmesi) sadece lcd ekranlı s serisi modellerde mi mevcut?lcd ekranı olmayan 1000 ve 1200 devirli modellerde bu özellik var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Büyük LCD ekran olmayan modellerde yok. Yani modeli 360TR ile bitenlerde bulunmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.