Şimdi Ara

ÇAMAŞIR MAKINESI SUREKLI SU ALIYOR ARIZASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
46.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çamaşır makinesini herhangi bir programa alıp baslata bastıgım andan ıtıbaren deterjan kısmının ön yıkama tarafından surekli su almaya baslıyor ve almayada devam edıyor. Programlar normal çalısıyor fakat tek sıkıntı su alması. Servıse bıldırdım 2 arkdas geldı baktılar sıkıntının ventılden yada sevuye sensorunden olabılecegını soyledıler ve gıttıler bırazdan sızı arıyacaz dedıler sonra servıs sahıbı aradı arızanın ana karttan olabılecegını kartın 350 l oldugunu soyledı bende bu ucrete alacagıma yenısını alırım dedım ıptal ettın suan ne yapacagımı bılemıyorum Makina 3 bucuk senelik garantisi dolmus durumda. makınanın arızası ne olabılır acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratica01 -- 19 Mart 2017; 16:7:13 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır Makinesi Sürekli Su Alıyor Arızası: Nedenleri ve Çözümleri

Çamaşır makinenizin sürekli su alması, can sıkıcı ve maliyetli bir sorun olabilir. Bu arızanın çeşitli nedenleri vardır ve bunları çözmek için uygulayabileceğin adımlar şunlardır:

Nedenler:

• Arızalı Su Seviye Sensörü: Su seviye sensörü, çamaşır makinesine ne kadar su girdiğini algılar. Arızalı bir sensör, makinenin aşırı dolmasını ve sürekli su almasına neden olabilir.
    • Bozuk Basınç Şalteri: Basınç şalteri, çamaşır makinesindeki su basıncını ölçer. Arızalı bir basınç şalteri, su seviyesinin doğru şekilde ayarlanmasını engelleyebilir ve sürekli su alımına yol açabilir.
    • Tıkalı Hava Hortumu: Hava hortumu, su seviye sensörüne basınç sağlayan bir parçadır. Tıkalı bir hava hortumu, makinenin aşırı dolmasına ve sürekli su almasına neden olabilir.
    • Arızalı Kontrol Modülü: Kontrol modülü, çamaşır makinesindeki tüm işlevleri kontrol eder. Arızalı bir kontrol modülü, su seviyesini düzgün bir şekilde ayarlamamasına ve sürekli su alımına neden olabilir.

• Su Seviye Sensörünü Kontrol Et: Çamaşır makinesinin su seviye sensörünü çıkar ve bir multimetre ile test et. Sensör arızalıysa, yenisini takman gerekir.
    • Basınç Şalterini Değiştir: Basınç şalterini çıkar ve bir multimetre ile test et. Şalter arızalıysa, yenisiyle değiştirmen gerekir.
    • Hava Hortumunu Temizle: Hava hortumunu çamaşır makinesinden çıkar ve tıkanıklık olup olmadığını kontrol et. Tıkalıysa, hortumu temizle veya yenisiyle değiştir.
    • Kontrol Modülünü Yeniden Başlat: Çamaşır makinesinin fişini çek ve birkaç dakika bekle. Ardından fişi tekrar tak ve makinenin yeniden başlatılıp başlatılmadığını kontrol et.

Önemli İpuçları:

• Çamaşır makinesini onarmaya başlamadan önce fişini çektiğinden emin ol.
    • Kendine güvenmiyorsan, kalifiye bir teknisyenden yardım al.
    • Çamaşır makinesinin kullanım kılavuzuna başvur ve üreticinin talimatlarını dikkatlice takip et.

Çamaşır makinen sürekli su alıyorsa, yukarıdaki adımları takip etmek sorunu çözmene yardımcı olabilir. Sorun devam ederse, kalifiye bir teknisyene başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kart veya ventilde arıza olursa açtığın gibi su almaya başlar..oysaki senin makina suyu kesmiyor su seviye sensörünü kontrol etmekte fayda var
  • Presostat çalışmıyor

EPS mi yoksa mekanik mi olduğuna bakmanız lazım.

Çamaşır makinesi genelde sağ üst kısıma yakın yerde olur

Makinenin üst kapağını açıp 1-2 resim paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışalım

Ben eski sistem presostatlarda seviye belirleme hortumunun deterjandan tıkantığını dahi gördüm. basit bir temizlik ile düzelenler de var, presostat değiştirilmek zorunda kalınanlar da var.

Presostat = su seviye bilgisini algılayan ve anakart üzerindeki işlemciye, ''Bu program için bu seviye yeterli'' bilgisi veren küçük aygıt
  • prosestat deterjandan dolayı tıkandıgı zaman daha çok sıkma proğramına geçmez
  • sorun çözulmustur çamasır makınesı kartının ventıllerı kontrol eden kısmında 1 tane transıstor gıbı 3 bacaklı bı elektronık eleman yanmıs onu tamır ettıler bırde ventıllerde sıkıntı vardı onuda tamır ettık dedıler 175 tl fatura cıktı makına calısır hale geldı
  • muratica01 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Sorunsuz günlerde kullanmanız dileklerimle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KLİMA VE BUHAR MAKİNASI SORUNU
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.