Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi Seçimi - Profilo vs. Bosch vs. Siemens vs. AEG vs. Electrolux (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
5.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yukarıdaki mesajımı biraz toparlayım.. Profilo'yu da ekleyerek 5+1 alternatifim var, fiyatları da aşağıdaki gibi. Birinin seçimine yardım edin lütfen

Siemens SN26L880TR -> 1.189 TL (100 TL WP hediyesi var)
    Siemens SN46L530TR -> 1.159 TL (100 TL WP hediyesi var)
    LG D1442CF -> 1.399 TL (100 TL WP hediyesi var)
    Vestel BMA-XXL1007X -> 1.199 TL (100 TL WP hediyesi var)
    Profilo 6480/6481 -> 1.250~1.300 TL.. WP kampanyası yok..

ya da istemeye istemeye

AEG 77023 -> 1.269 TL...WP kampanyası yok..

Hangisini tercih etmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 27 Ocak 2014; 13:20:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

Yukarıdaki mesajımı biraz toparlayım.. Profilo'yu da ekleyerek 5+1 alternatifim var, fiyatları da aşağıdaki gibi. Birinin seçimine yardım edin lütfen

Siemens SN26L880TR -> 1.189 TL (100 TL WP hediyesi var)
    Siemens SN46L530TR -> 1.159 TL (100 TL WP hediyesi var)
    LG D1442CF -> 1.399 TL (100 TL WP hediyesi var)
    Vestel BMA-XXL1007X -> 1.199 TL (100 TL WP hediyesi var)
    Profilo 6480/6481 -> 1.250~1.300 TL.. WP kampanyası yok..

ya da istemeye istemeye

AEG 77023 -> 1.269 TL...WP kampanyası yok..

Hangisini tercih etmeli?

http://www.guzelevim.com.tr/Profilo-BM6481MG-Bulasik-Makinesi_5467.html#0

Yeni ürün.

Direk sipariş vermenizi öneririm. Memnun kalırsınız. Daha önce buradan profilo fırın almıştım. Profilo bayisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 27 Ocak 2014; 13:28:25 >

• Çamaşır makinesinde AEG çok iyidir. Annem 83 yılından 2013 yılına kadar aynı modeli kullandı. Bende de 2002 yılından beri AEG kullanıyorum ve ben de çok memnunum. Buzdolabı konusunda kesinlikle bosch siemens grubundan alma derim. Beko, arçelik olur ama o gruptan alma. Zaten bol şikayet var buzdolabı grubunda. Sanırım bizim sıcak iklim koşullarına uygun üretilmemişler. Bulaşık makinesine çok para vermene gerek yok bence, hepsi üç aşağı beş yukarı aynı işi görüyor çünkü. Ona vereceğin paraya daha iyi buzdolabı yada çamaşır makinesi almanı tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birinizin dediği diğerinizi tutmuyor
    Kafamı bulandırdınız eyice. Bosch buzdolabı profilo bulaşık almayı planlıyorum şimdi yukarıdaki yoruma bak.
    Bu bosch markası haybeye isim yapmış o zaman..Alman kalitesi dedikodu olsa gerek aslında öyle bişey yok
    Kısaca millet bosch markasına gereksiz para veriyor yani. Hem hakkında şikayette var.

Teknik olarak bilgi verin veya vermeyin.Lafım kimseye değil herkese
    Yahu ben elektronik okudum bilgisayar sektöründeyim.Benim bildiğim bu işlerde teknik veriler önemlidir
    Yani az elektrik harcadığı veya kaç db sesi olduğu bunlar birer standart değilmidir
    hissi-fikri konuşmalardan uzak lütfen teknik kıstaslar yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halkçı2013

Birinizin dediği diğerinizi tutmuyor
    Kafamı bulandırdınız eyice. Bosch buzdolabı profilo bulaşık almayı planlıyorum şimdi yukarıdaki yoruma bak.
    Bu bosch markası haybeye isim yapmış o zaman..Alman kalitesi dedikodu olsa gerek aslında öyle bişey yok
    Kısaca millet bosch markasına gereksiz para veriyor yani. Hem hakkında şikayette var.

Teknik olarak bilgi verin veya vermeyin.Lafım kimseye değil herkese
    Yahu ben elektronik okudum bilgisayar sektöründeyim.Benim bildiğim bu işlerde teknik veriler önemlidir
    Yani az elektrik harcadığı veya kaç db sesi olduğu bunlar birer standart değilmidir
    hissi-fikri konuşmalardan uzak lütfen teknik kıstaslar yapın

Hocam mükemmel makine yoktur. Ama her işin bir uzmanı vardır.

Teknik veriler herşey değildir. 500 tlde teknik değerlerle 1500 tldeki değerler aynı olabiliyor. İnsan o zaman diyorki niye 1500 tl vereyim. Ama iş öyle değil 500 tl'lik makine sizi rezil ederken diğer makineyi uzun yıllar sorunsuz kullanabiliyorsunuz.

Bosch'un uzman olduğu alanlar özellikle çamaşır ve bulaşıktır. Buzdolabında ise lowfrost ve XXL nofrost serileri alınabilir.

Her zaman söyleyip tavsiye ediyorum. Bir kere alacaksanız orta-üst segmentten almak lazım her markada.

Bosch/Siemens/Profilo grubunda çamaşır ve bulaşık olabildiğince ithal ürünleri tercih ediniz. Hem kalitesi bence farklı, hemde özellikleri. İthal ürünleri zaten üst segment oluyor.
    Bulaşık makinesinde iç zemini çelik olanlar ithal.
    Çamaşırda sessiz motorlu olan ürünler ithal genelde.

Bulaşıkta bence en pahalı modellerde alınmaz. Çünkü su tasarrufu öne çıkıyor. Ama sağlık önemli ise 6 litre yerine 10 litre ile yıkayan makineyi tercih ederim. Dikkat ediniz.
    Çamaşırda sessiz motorlu ürün önceliğiniz olsun. (Logixx ve Home Prof serisi mesela)

Bu ürünler gözü kapalı alınır. Kesinlikle mükemmel ürünler değildir. Ancak az arıza veren sağlam ürünlerdir.

Yani kısaca her markanın uzmanlık alanı vardır. Ayrıca alt seviye ürünlerden çok orta-üst seviye ürünlerin elbette kaliteleri farklıdır. Yani her model de alınmaz. Araştırılması gerekir.

• Çamaşırda sessiz motorlu ürün önceliğiniz olsun. (Logixx ve Home Prof serisi mesela)
    Marka model verebilir misiniz kısaltmanızdan işaret ettiğiniz marka modeli anlayamadım

mükemmeli aramıyorum.Teknik verilerin yanında elbette işçilik-satış sonrası hizmet önemlidir
    Ancak teknik veriler bir standarttır.bu teknik verileri taşıyan makine ile diğeri arasında teknik ve performans olarak fark yoktur emin olun
    Farklar dediğim gibi..işçilik , malzeme kalitesi, estetik,marka değeri,satış sonrası hizmet kalır

Beyaz eşyadan anlamadığımdan tv den örnek vereceğim.Bir tv full hd ise bu belirgin bir standartı ifade eder ( 1920*108 çözünürlük ve hdmı giriş )
    Bu özellik olan tüm tv ler aynıdır daha iyi çözünürlük zaten size teknik olarak sunamaz. Hee görüntü farkı yokmudur vardır.Çünkü görüntüyü etki eden tek veri çözünürlük değildir.Kontrast vardır. Kullandığı yazılım vardır.tepkime süresi vardır
    Parlaklık vardır..kullandığı panel tipi vardır.Velhasıl aynı teknik verilerdeki ürünler aynı teknik performansı verir..nokta

Tercihim Avrupa malıdır

• quote:

Çamaşırda sessiz motorlu ürün önceliğiniz olsun. (Logixx ve Home Prof serisi mesela)
    Marka model verebilir misiniz kısaltmanızdan işaret ettiğiniz marka modeli anlayamadım

mükemmeli aramıyorum.Teknik verilerin yanında elbette işçilik-satış sonrası hizmet önemlidir
    Ancak teknik veriler bir standarttır.bu teknik verileri taşıyan makine ile diğeri arasında teknik ve performans olarak fark yoktur emin olun
    Farklar dediğim gibi..işçilik , malzeme kalitesi, estetik,marka değeri,satış sonrası hizmet kalır

Beyaz eşyadan anlamadığımdan tv den örnek vereceğim.Bir tv full hd ise bu belirgin bir standartı ifade eder ( 1920*108 çözünürlük ve hdmı giriş )
    Bu özellik olan tüm tv ler aynıdır daha iyi çözünürlük zaten size teknik olarak sunamaz. Hee görüntü farkı yokmudur vardır.Çünkü görüntüyü etki eden tek veri çözünürlük değildir.Kontrast vardır. Kullandığı yazılım vardır.tepkime süresi vardır
    Parlaklık vardır..kullandığı panel tipi vardır.Velhasıl aynı teknik verilerdeki ürünler aynı teknik performansı verir..nokta

Tercihim Avrupa malıdır

http://forum.donanimhaber.com/m_86666506/tm.htm

Nokta koymuyorum, ben virgülü tercih ederim. Nokta insanı belli bir yere sabitler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 30 Ocak 2014; 14:38:56 >

• İşin şakasıdır o
    Elbette her fikri yorumu duymak herkesin başka bakış acısına sahip olmak için burdayım
    Ama bir satıcıda en kızdığım şey bir elektronik ürünü satmaya çalışırken-anlatırken.

'' efendim şöyle güzel üründür..harikadır..fevkaledenin fevkindedir..çok şıktır '' gibi cümleler kurmasıdır
    Zira burada da insanların bir ürünün üstünlüğünü anlatırken teknik yaklaşımlar göstermesiniz beklerim ( dediğim gibi estetik satış sonrası hizmet marka bilinirliği gibi pazarlama konularını saymıyorum..salt ürün performans incelemesidir konum )
    Sabit fikirli değilimdir ancak konu teknik veriler olunca yani matematik ve sayısal işler olunca çok olasılık devreye girmez
    1-0 dan ibrettir artık.
  • eteksen kullanıcısına yanıt
    1-bosch was24765 mi bosch was24322 modelini mi önerirsiniz

2-was24322 alman malımıdır

3-bu iki bosch modelinin yanında
    aeg L8749EFL veya profilo CM1201DTR düşük kalır demi?

4-Son sorum sizce kalabalık olmayan bir ailenin ( yani biz iki kişiyiz ) 9 kiloluk bi çamaşır makinası alması lüzümsüz değilmidir
    Hem çok elektrik harcar hem ilk etapta cok para harcamış oluyoruz diye düşünüyorum

Hakkını helal et çok soru oldu
  • quote:

1-bosch was24765 mi bosch was24322 modelini mi önerirsiniz

2-was24322 alman malımıdır

3-bu iki bosch modelinin yanında
    aeg L8749EFL veya profilo CM1201DTR düşük kalır demi?

4-Son sorum sizce kalabalık olmayan bir ailenin ( yani biz iki kişiyiz ) 9 kiloluk bi çamaşır makinası alması lüzümsüz değilmidir
    Hem çok elektrik harcar hem ilk etapta cok para harcamış oluyoruz diye düşünüyorum

Hakkını helal et çok soru oldu

bosch was24765 tabiki daha iyi. Program devir ve ısı ayarı esnektir. Otomatik leke çıkarma programları vs var.
    Diğer modelde programa göre sabittir. Sorun değil derseniz o da yeter. Alman malı bunlar. (web sayfasında teknik özelliklerde üretim yeri var)

8 ve 9 kg aldanmayın kazan 65 litre geniştir. İkisi de aynıdır aslında.

7 kiloluk makine ile 8 kiloluk makine arasında elektrik tüketimi çok değişmez.

Bir kere alın rahat edin. Sessiz cihazlardır.

CM1201DTR was24322 vs ile aynıdır. Onu da tercih edebilirsiniz. O da aynı sessiz motora sahip.

Yine bu modelde güzel.
    http://www.bizimev.com.tr/AEG-CAMASIR-MAK-Lavamat-L75280FL%2CPR-1251.html?ref=akakce&v=1.16.9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 30 Ocak 2014; 18:17:11 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.