Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.523
Cevap
493
Favori
2.854.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

Orijinalden alıntı: la-bombonera

Arkadaşlar uzun arayışlar ve araştırmalar neticesince Arçelik 3885 KR aldım. 60 TL kırmızı renk farkı 85 TL de +7 yıl garanti ile 1510 TL ye geldi.
    Akşam servis gelip kurulumu yapıcak bende detaylı bir şekilde kullandıktan sonra ön incelememi huzurlarınızda paylaşıcam inşallah.
    Yorumları geçen bütün arkadaşlarıma cok teşekkür ederim.

İlk önce Hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanızı dilerim, aldığınız model çok iyi bir seçim.

Teşekkür ederim.
    Şuan makina geldi merakımdan yıkama makinesine ne kadar çamaşır varsa doldurdum 40 dk sonrada kurutma makinası doldurucam çamaşırları merakla bekliyorum.
    Ama şimdi acaba makinayı çamaşır makinasının üstünemi koydursaydım diye düşünmeye başladım.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar uzun arayışlar ve araştırmalar neticesince Arçelik 3885 KR aldım. 60 TL kırmızı renk farkı 85 TL de +7 yıl garanti ile 1510 TL ye geldi.
    Akşam servis gelip kurulumu yapıcak bende detaylı bir şekilde kullandıktan sonra ön incelememi huzurlarınızda paylaşıcam inşallah.

İlk önce Hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanızı dilerim, aldığınız model çok iyi bir seçim.

Teşekkür ederim.
    Şuan makina geldi merakımdan yıkama makinesine ne kadar çamaşır varsa doldurdum 40 dk sonrada kurutma makinası doldurucam çamaşırları merakla bekliyorum.
    Ama şimdi acaba makinayı çamaşır makinasının üstünemi koydursaydım diye düşünmeye başladım.

Çamaşır makinesine ne tür çamaşır koydunuz?Yanında olması iyi..

• quote:

Orijinalden alıntı: denizer79

merhaba arkadaşlar bende kurutma makinası almak istiyorum fakat iki marka arasında kaldım biri bosh diğeri ise electrolux hangisini alacağıma karar veremedim benim makinam profilo eğer bosh alırsam makinamın üzerine rahatlıkla kurdurabilirim ama eğer elektrolux alırsam acaba kurdurabilir miyim makinamın üstüne bayii olur diyor ama bayiiye pek güvenmiyorum işin açıkçası ayrıca alacağım iki makinanında buhar özelliği var ama arada 700 tl gibi bir fark var sizce buna değer mi electrolux aslında bosch alacaktım arkadaşım almış modelide wts 86513 tr çok memnun ama burada okuduğum kadarıyla da sizde elekrolux ü tavsiye ediyorsunuz kafam çok karıştı sizce ne yapmalıyım???????????? yardımcı olursanız çook sevinirim hepinize iyi günler..............

merhaba arkadaşlar soruma cevap verebilecek bir arkadaş yok mu acilen almam lazım lütfen yardım.............................

• quote:

quote:

merhaba arkadaşlar bende kurutma makinası almak istiyorum fakat iki marka arasında kaldım biri bosh diğeri ise electrolux hangisini alacağıma karar veremedim benim makinam profilo eğer bosh alırsam makinamın üzerine rahatlıkla kurdurabilirim ama eğer elektrolux alırsam acaba kurdurabilir miyim makinamın üstüne bayii olur diyor ama bayiiye pek güvenmiyorum işin açıkçası ayrıca alacağım iki makinanında buhar özelliği var ama arada 700 tl gibi bir fark var sizce buna değer mi electrolux aslında bosch alacaktım arkadaşım almış modelide wts 86513 tr çok memnun ama burada okuduğum kadarıyla da sizde elekrolux ü tavsiye ediyorsunuz kafam çok karıştı sizce ne yapmalıyım???????????? yardımcı olursanız çook sevinirim hepinize iyi günler..............

merhaba arkadaşlar soruma cevap verebilecek bir arkadaş yok mu acilen almam lazım lütfen yardım.............................

Butceniz yeterliyse arcelik isi pompali kurutma makinesi alin.
    Electrolux bende var, cok memnunum. B enerji.
    Ben electrolux alirken isi pompali modellerin fiyati cok yuksekti. Simdi alacak olsam fiyatlar da cazipken isi pompali alirdim.
    Electrolux 67550W
    Tereddut etmeden alinabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Teknik -- 11 Şubat 2012; 20:44:02 >

• quote:

quote:

forumda yeterli araştırma yapmayan herkes kendine özel tavsiye bekliyor. oysa sıkı bir araştırma ile her kullanıcı kendi şartlarına uygun ürün tercihine yetecek kadar bilgiye ulaşabilir. genel bir toparlama yapmak gerekirse:

1- bu işe ayrılan bütçe herkes için farklı.
    - 500 - 600 bandında B sınıfı, hava yoğuşmalı, rezistans ısıtıcılı, galvaniz tamburlu, az programlı bir cihaz alınabilir. arçelik 2772 bu cihazların en tipiklerindendir. satış sonu hizmet kalitesi ile diğer markalardan öde gözüküyor.
    - 700 - 1000 bandında seçenek fazla. elektrolüks, bosch, siemens, profilo, lg, hover, indesit, ariston gibi markaların yine B sınıfı cihazları bu fiyatlara bulunabilir. genel kanı bu sıradaki ilk üç marka seçilebilir yönünde.
    - 1000 - 1500 arası sadece arçelik ve bekoda A enerji cihaz var. bosch, siemens ve elektrolüks' ün B sınıfı ama yüksek kaliteli ürünleri de bu bantta.
    - 1500 - 2000 bandında ise bosch, siemens ve elektrolüks üçlüsüne rakip yok. her üçünün de A sınıfı cihazları bu fiyatlara bulunabilir.
    - 2500 ve sonrası için miele diyorum başka bişey söylemiyorum.

2- A sınıfı mı, yoksa B sınıfı mı alsak diyenlere derim ki:
    - A sınıfı makina B sınıfından daha az aylık tüketim yapar. ama aradaki aylık fark haftada 3 defa kurutma yapmakla 10 lira civarındadır. hele haftada bir kez kurutma yapacaksak, B sınıfı aylık elektrik masrafını fazla artırmaz. haftada 3 den daha fazla kullanım içinse A sınıfı tercih edilebilir. şunu da unutmamak lazım ki sadece aylık 10 lira az vermek için 1000 lira fazla verip A sınıfı almakla, B ile olan aylık tüketim farkını 100 ayda anca kapatabiliriz. bu da 7-8 sene eder.
    - A sınıfı makinalar, kapalı devre ısı pompası avantajından dolayı her mevsimde ve her ortamda tam verimli çalışır. B sınıfı olanlar ise kapalı dolapta, küçük veya havalandırmasız odada, sıcak-nemli iklimlerde beklentileri tam karşılayamaz. sadece yaşadığı iklim ve/veya makinayı koyacak yeri uygun olana B sınıfı tavsiye ederim. yeri ve/veya iklimi müsait olmayanlara ise mutlaka A sınıfı alın diyorum.

3- satış sonu hizmet
    - bu konuda arçelik-beko ikizlerin yakınından geçebilecek marka tanımam. servis dedin mi bunlar on numara.
    - ikinci sırada bosch-siemens-profilo üçüzleri gelir. hiç olmazsa her ilçede müstakil servis açmışlar.
    - bulunduğum ilçede müstakil veya ortak servisi olmayan kaliteli iki marka var: elektrolüks ve miele. çok istememe rağmen servisi yok diye elektrolüks alamadım.
    - lg, samsung, indesit, hover, ariston servisleri çoğunlukla 3-5 markaya servis veren dandik serviscilerle hizmet vermeye çalışıyor. sıklıkla "anlaşmamızı iptal ettik" lafıyla karşılaşmak olası.

4- saf ürün kalitesi:
    - üst düzeyde kalite arıyorsak : miele tek seçenek
    - üst düzeye en yakınlar : elektrolüks, bosch, siemens, gronje sırasını takip eder.
    - bunun bir altında sırasıyla: arçelik-beko ve proflo var.
    - lg, samsung, hover 4. sırayı paylaşır.
    - indesit, ariston, ve aklıma gelmeyen diğerlerine son sırayı veriyorum

görüldüğü gibi bu seçenekleri değerlendirerek çok değişik sonuçlara ulaşabilmek olası. her kullanıcı yukarıdaki verileri kendine uyarlayarak, şartlarına en uygun tercihi kendisi kolaylıkla yapabilir. yada en azından bariz bir yanlışa düşme ihtimalini en aza indirebilir. ayrıca yukarıdakine benzer ama farklı bir listeyi de bu forumu takip eden herkes oluşturabilir, yani bu 4 madde kanun değil, benim öngörülerimi ifade ediyor sadece.

saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmaci -- 11 Şubat 2012; 22:25:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elmaci

forumda yeterli araştırma yapmayan herkes kendine özel tavsiye bekliyor. oysa sıkı bir araştırma ile her kullanıcı kendi şartlarına uygun ürün tercihine yetecek kadar bilgiye ulaşabilir. genel bir toparlama yapmak gerekirse:

1- bu işe ayrılan bütçe herkes için farklı.
    - 500 - 600 bandında B sınıfı, hava yoğuşmalı, rezistans ısıtıcılı, galvaniz tamburlu, az programlı bir cihaz alınabilir. arçelik 2772 bu cihazların en tipiklerindendir. satış sonu hizmet kalitesi ile diğer markalardan öde gözüküyor.
    - 700 - 1000 bandında seçenek fazla. elektrolüks, bosch, siemens, profilo, lg, hover, indesit, ariston gibi markaların yine B sınıfı cihazları bu fiyatlara bulunabilir. genel kanı bu sıradaki ilk üç marka seçilebilir yönünde.
    - 1000 - 1500 arası sadece arçelik ve bekoda A enerji cihaz var. bosch, siemens ve elektrolüks' ün B sınıfı ama yüksek kaliteli ürünleri de bu bantta.
    - 1500 - 2000 bandında ise bosch, siemens ve elektrolüks üçlüsüne rakip yok. her üçünün de A sınıfı cihazları bu fiyatlara bulunabilir.
    - 2500 ve sonrası için miele diyorum başka bişey söylemiyorum.

2- A sınıfı mı, yoksa B sınıfı mı alsak diyenlere derim ki:
    - A sınıfı makina B sınıfından daha az aylık tüketim yapar. ama aradaki aylık fark haftada 3 defa kurutma yapmakla 10 lira civarındadır. hele haftada bir kez kurutma yapacaksak, B sınıfı aylık elektrik masrafını fazla artırmaz. haftada 3 den daha fazla kullanım içinse A sınıfı tercih edilebilir. şunu da unutmamak lazım ki sadece aylık 10 lira az vermek için 1000 lira fazla verip A sınıfı almakla, B ile olan aylık tüketim farkını 100 ayda anca kapatabiliriz. bu da 7-8 sene eder.
    - A sınıfı makinalar, kapalı devre ısı pompası avantajından dolayı her mevsimde ve her ortamda tam verimli çalışır. B sınıfı olanlar ise kapalı dolapta, küçük veya havalandırmasız odada, sıcak-nemli iklimlerde beklentileri tam karşılayamaz. sadece yaşadığı iklim ve/veya makinayı koyacak yeri uygun olana B sınıfı tavsiye ederim. yeri ve/veya iklimi müsait olmayanlara ise mutlaka A sınıfı alın diyorum.

3- satış sonu hizmet
    - bu konuda arçelik-beko ikizlerin yakınından geçebilecek marka tanımam. servis dedin mi bunlar on numara.
    - ikinci sırada bosch-siemens-profilo üçüzleri gelir. hiç olmazsa her ilçede müstakil servis açmışlar.
    - bulunduğum ilçede müstakil veya ortak servisi olmayan kaliteli iki marka var: elektrolüks ve miele. çok istememe rağmen servisi yok diye elektrolüks alamadım.
    - lg, samsung, indesit, hover, ariston servisleri çoğunlukla 3-5 markaya servis veren dandik serviscilerle hizmet vermeye çalışıyor. sıklıkla "anlaşmamızı iptal ettik" lafıyla karşılaşmak olası.

4- saf ürün kalitesi:
    - üst düzeyde kalite arıyorsak : miele tek seçenek
    - üst düzeye en yakınlar : elektrolüks, bosch, siemens, gronje sırasını takip eder.
    - bunun bir altında sırasıyla: arçelik-beko ve proflo var.
    - lg, samsung, hover 4. sırayı paylaşır.
    - indesit, ariston, ve aklıma gelmeyen diğerlerine son sırayı veriyorum

görüldüğü gibi bu seçenekleri değerlendirerek çok değişik sonuçlara ulaşabilmek olası. her kullanıcı yukarıdaki verileri kendine uyarlayarak, şartlarına en uygun tercihi kendisi kolaylıkla yapabilir. yada en azından bariz bir yanlışa düşme ihtimalini en aza indirebilir. ayrıca yukarıdakine benzer ama farklı bir listeyi de bu forumu takip eden herkes oluşturabilir, yani bu 4 madde kanun değil, benim öngörülerimi ifade ediyor sadece.

saygılarımla.

Bu mesajın altına imzamı atarım.
    Belki kanun değil ama ilk mesaja eklenmesi ve kurutma makinesi alacak olan herkesin bir kez okuması gereken bir mesaj.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.

Çamaşır makinasına nevresim takımı masa örtüsü falan koydum.
    Yıkandıktan sonra olduğu gibi kurutma makinasna aldım.
    Kurutma makinasında sentetik dolap kuruluğunu seçtim ama işlem bittiğinde kurumamıştı çamaşırlar şimdi tekrar attım makinaya.
    Ayrıca makina cok ses cıkarıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.

Kurutma makinasında sentetik dolap kuruluğunu seçtim ama işlem bittiğinde kurumamıştı çamaşırlar şimdi tekrar attım makinaya.

tam da almaya karar vermiştim olmadı şimdi :( . doğru program seçtiniz mi acaba...

• up up up up
  • quote:

Orijinalden alıntı: isoterk

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.

tam da almaya karar vermiştim olmadı şimdi :( . doğru program seçtiniz mi acaba...

Alıntıları Göster

zannedersem ilk defa kurutma makinesi kullanan bir kişinin yine ilk kurutma denemesinden bahsediyoruz. ürün ne olursa olsun bu kadar aceleci ve kırılgan olmayı anlayamıyorum doğrusu.

saygılarımla.

• Orijinalden alıntı: elmaci

zannedersem ilk defa kurutma makinesi kullanan bir kişinin yine ilk kurutma denemesinden bahsediyoruz. ürün ne olursa olsun bu kadar aceleci ve kırılgan olmayı anlayamıyorum doğrusu.

saygılarımla.

benimkisi arçeliğe karşı olan önyargıyla ilgili. zaten kendimi çok zorlayarak karar vermiştim almaya. içerisinde nem sensörü olan bir makinenin çamaşırları ıslak bırakması problem gibi geldi. bakalım arkadaş ne diyecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isoterk -- 12 Şubat 2012; 10:04:55 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.

Makine daha yeni kurulduktan sonra attıysanız makine ilk çalıştırmada çamaşırı kurutamaz bu bende de oldu makinenizin kullanma kılavuzunda aynen şu ifade yer alıyor 'Kurutma makinenizi çalıştırmadan
    önce 12 saat bekletin.' Makinenizde kompresör var bildiğiniz buzdolabı ancak soğutma değil ısıtma yapıyor bu nedenle keşke gelir gelmez çalıştırmasaydınız gaz yerine tam oturmadığı için yeterli ısıtmayı yapamamış ve çamaşırlarınızı kurutamamış.Ayrıca kurutma bittikten sonra makinenizi ikinci bir kurutma için hemen çalıştırmayın 15-20dk kadar bekleyin. Ayrıca Nevresimler Sentetik programında kurutulmaz size şöyle en uygun programları önereyim
    1-)Nevresimleri Pamuklu Dolap Kuruluğu.
    2-)Beyazları Pamuklu Dolap Kuruluğu, (havlu ve Bornozlarla beraber kurutmayın)
    3-)Koyu Renkli Çamaşırlarınızı Karma programı
    4-)Sentetik ve hassas çamaşırlarınızı Sentetik Dolap Kuruluğu
    5-)Havluları ve Bornozları Pamuklu Extra kuru
    6-)Yorgan veya Yastıkları Yorgan programında(yünlü yorgan ve yastık koymayın)
    7-)Gömleklerinizi Gömlek
    8-)Kazaklarınızı Hassas programda
    9-)Montlarınızı, Eşofmanlarınızı Viskon veya Spor programında
    10-)Ayakkabılarınızı Sepete koyun ve Sentetik Dolap Kuruluğu programında kurutun
    11-)3-4 Parça Gömleğinizi Gömlek 30
    12-)3-5 Parça Çamaşırınızı Gömlek 30
    13-)4-5 Adet Kot giysilerinizi Kot programında kurutun.
    Ayrıca Ses içinse şunu söyleyebilirim makine normal kurutma makineleriyle aynı sesi çıkarır ancak buna +birde hafif metalimsi komresör sesi duyulur.Öyle çok rahatsız edici bir ses değildir.Koydunuz alan küçükse size çok sesli gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökoş -- 12 Şubat 2012; 10:24:38 >

• zaman ayırıp mesajıma yanıt veren dr. teknik ve elmacı arkadaşıma tşk. ederim bakalım hayırlısıyla ist. bir kar kış bitsede bizde dışarı çıkıp makinayı alıp eve gelsek artık..........
  • Arkadaşlar sanırım ilk kullanımımdan kaynaklanan yanlış program seçiminden kaynaklanıyordu kurutmama sebebi.
    Dünden bugune 4 kere çalıştırdım makinayı.
    Günlük kıyafetlerimizi karma programda attım sonuç süperdi.
    Şuanda beyaz çamaşırlar var içinde bakalım onlar cıksın yine sonucu paylaşıcam.
    Ayrıca yıkanmakta olan havlu ve bornoz takımlarınıda kurutucam bu akşam onuda sizlerle paylaşıcam arkadaşlar.
  • quote:

Arkadaşlar sanırım ilk kullanımımdan kaynaklanan yanlış program seçiminden kaynaklanıyordu kurutmama sebebi.
    Ayrıca yıkanmakta olan havlu ve bornoz takımlarınıda kurutucam bu akşam onuda sizlerle paylaşıcam arkadaşlar.

Havlu ve Bornozları Pamuklu Extra programında kurutun.
  • BOSCH VAR MUTLUYUZ
  • quote:

hangi il ve ilçedesin ?
  • quote:

quote:

Arkadaşlar sanırım ilk kullanımımdan kaynaklanan yanlış program seçiminden kaynaklanıyordu kurutmama sebebi.

Havlu ve Bornozları Pamuklu Extra programında kurutun.

Ewet pamuklu extrada kuruttum sonuc süperdi az önce cıkarttım makinadan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtue051

quote:

hangi il ve ilçedesin ?

İST. Beykoz hocam
  • Arkadaşlar kurutma makinasında dikkatimi cekekn bir durum var.
    Her kururtmadan sonra filtre tamamen doluyor ve neden bu kadar doluyor ve bu filtreye birirken nedir toz mu yoksa çamaşırlarmı parçalanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrat_ylmaz -- 12 Şubat 2012; 22:09:08 >

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.