Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (649. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.096
Cevap
525
Favori
2.958.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
53 oy
Giriş

Hayır hibrit değil ısı pompalılar yalnızca. Yalnızca kondenserli olsalardı (ingilizcede adı direkt “condenser dryer” diye geçen) enerji sınıfı B olurdu onlar sanırım Türkçe'de “yoğunlaştırmalı kurutma makinesi” olarak geçiyordu. A'lı olanlar ısı pompalı yani. Isı pompalı modellerde de kondenser bulunuyor sonuçta, o yüzden orda adlandırmadan dolayı bir kafa karışıklığı olmuş. Sadece kondenser olanlarda ısı pompası bulunmuyor.

Günümüzde hibrit olanlarda ise (Arçelikte vs var, gereksiz) ısı pompasına ek olarak rezistans da koyuyorlar ve hızlı kurutma butonuyla aktif oluyor, enerji tüketimi artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 22 Haziran 2023; 22:48:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar herkese, evdeki çamaşır makinasi LG 8 kg. Yastık, yorgan kurulayamiyor takılıyor kalıyor. Bunları da kurulayabilecek fiyat performans ürünü tavsiye edebilir misiniz bütçe 15k ya kadar çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savuk -- 23 Haziran 2023; 18:30:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• savuk S kullanıcısına yanıt

Rica ederim, güle güle kullanın

• Arkadaşlar kurutma makinesinden çalışırken böyle ses gelmesi normal midir? Bobin sesi gibi bir şey. Videoda ses biraz yüksek çıkabilir ama bu kadar yüksek değil. Makinenin yanına gelince duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spingbeng -- 23 Haziran 2023; 21:37:28 >
  • Arkadaşlar merhaba.
    İstanbul içi teslimatlarda kurutma konusunda stok bulabiliyorum
    Farklı şehirlere gönderim yok maalesef şuan için kurutma stoklarındaki sıkıntıdan dolayı.

Saygılar

Serdar Çetin
    05533976676
    WTW85410TR veya WT45W410TR modelleri mantıklı Bosch veya Siemens hangisini uyguna bulursanız.
    Saygılar

Serdar Çetin
    05533976676
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=pVBt3uarCKs

Merhaba, internette bu videoyu gördüm hala memnun olarak kullandığım bir makina hakkında ürün hatası zannedilerek haznede su kalması gibi bir sürü yorum var oysa ki bu önceki modellerde olan sorunların çözüldüğü iyi ki de değişmiş dediğim bir modeldi.

Yorumlarda da yazılmış ancak bu kadar yanlış anlaşılması beni de şaşırttı.

Özetle, çalışma prensibinde çamaşır kururken su buharlaşıp yukarıda haznede birikiyor. Yeterli bir miktara ulaştığında pat diye kurutma esnasında self cleaning yazar ve aşağıya döker makina ve aşağıdaki kondenserin üzerinden geçirir dolayısıyla oradaki tozdan havdan temizleme yapar.

Bu suyun yukarıda haznede birikme miktarı kurutulan çamaşırın ıslaklığına, çamaşır miktarına ve kullanım sayısına göre değişir. Tek tişörtle ne kadar su çıkar. Hatta makinada sıkma devrinize göre değişir.

Siz her yıkamada aşağıyı açarsanız orada yukarıdan self cleaning olarak basılan suyu görürsünüz. Halbuki 3 4 kurutma ile atıyorum aşağıdaki su yukarıya hazneye emme motoru ile çekiliyor zaten o zaman açsanız kupkuru. Ve yukarıdaki hazne fulll hale geliyor.

Siz yukarıya çekmesine fırsat vermiyorsunuz.
    Her kurutmada filtre temizlemek güzel ancak bu kapak önü hav filtresi için geçerli.
    Buradaki tek sorun bu ürüne oraya yalnızca ızgara konulmuş.
    Kapak önünde hav filtresi de olsaydı hani diğer modeller gibi her kurutmada siz onu temizlerken aşağıda geç toz birikecekti.
    Ama açmadığınız için oradaki suyu da bilmezdiniz. Çünkü aşağıda kondensere erişim verilmeyen kapak açılmayan eski modellerde orası su dolu oluyor ve kullandıkça yukarı çekiyor zaten bazen ıslak bazen kuru sadece bilmiyordunuz.
    Ancak biriken tozda orada temizlenemediği için sorunlar başlıyordu.
    Burada artık orayı da temizleyebiliyorsunuz.

Umarım anlatabilmişimdir makinadan memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leo80 -- 25 Haziran 2023; 13:2:39 >

• leo80 L kullanıcısına yanıt

İsterseniz kapağa da ek filtre alıp takabiliyorsunuz bu arada ben öyle yapmıştım anlatmıştım birkaç sayfa önce

• Merhaba arkadaşlar kurutma makinesi almayı düşünüyorum. Bazı makinelerde kazan paslanmaz sac ve inverter olmayan motor var. Motorun inverter olmaması ve kazanın paslanmaz çelik olmaması önemli bir kriter midir?

• Merhaba arkadaşlar, 11 yıllık Electrolux kurutma makinemizin kapağını gövdeye bağlayan iki parçalı döküm metal koldan üstteki kırıldı. Tamir ettirmek astarı yüzünden pahalı olacağı için makineyi emekli etmeye karar verdik. Mesajları geriye doğru 5-6 ay kadar okudum ama soracağım konuda bilgiye rastlamadım. Şu anda Bosch/Siemens grubunda tamburu her iki yöne de dönen kurutma makinesi var mı?

Var ve satışa çıktı ama Türkiye'ye henüz gelmedi. yeni çıkan Serie 8'ler çarşaflar, yorgan vs programlarında iki yöne de dönüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=NRj8wwtcFHc&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 27 Haziran 2023; 12:57:11 >

Hocam, teşekkür ederim.

• Merhaba hiç bir yerde detaylı yorum bulamadım beko km1100 modeli nasıldır tavsiye eder misiniz tamburu çelik mi tambur hacmi kaç lt şu an ki fiyatı 13700 TL seviyesinde bu fiyata daha kaliteli bir ürün var mıdır yoksa 11 kg olmasından dolayı bunu mu almalıyız?

https://www.beko.com.tr/kurutma-makinesi/km-1100-kurutma-makinesi

• Merhaba, kurutma makinesi hakkında bilgi sahibi değilim.bayramda akrabamız evinde kalınca ne kadar işe yaradığını görmüş oldum. Kendi evime almaya heveslendim, burada 15/20 sayfayı yorumları taradım. Genelde fiyat bandı yüksek olan ürünler Simens Bosch vb tavsiye edilmiş. Açıkçası kurutma Makinesi için 15/20bin civarı rakamlar benim için yüksek geldi. Daha uygun fiyatlı Hoover makinesi hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan yardım alabilir miyim.

Bu makine ile fiyatı daha yüksek olan makineler arasında performans olarak fark nedir?
    Evimde 8kg kapasiteli Samsung çamaşır Makinesi üzerine, alacağım kurutma makinesinin servisi kurulum yaparmi?
    Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...

• schumi35 S kullanıcısına yanıt

Bu ürünü tavsiye ederim hocam, 8.5 e düşüyor arada

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.