Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (620. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: chemsul Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.366
Cevap
495
Favori
2.833.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 618619620621622
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu makinalar göreceli herkesin ihtiyacı talebi ve yaşantısı farklıdır.

Kimine şart kimine konfor kimine göre gereksiz.

Ona kalırsa çamaşır içinde suyu kaynat banyoda tokmakla çamaşır yıka.

Bulaşık makinası da gereksiz. Elde yıka ...

Kışın buzluk kullanma balkon kullan.

TV izleme sohbet et ...

Bu liste uzar gider tartışmanın uzatmanın veya dikte etmenin kimseye faydası yok gereksiz uzar konu.

Ha bana gelince bu zamana kadar almamak aptallıkmış.

Evde ne nem ne rutubet nede kurutma derdi kaldı. Al katla kaldır ... Böyle bir konfor ve rahatlığı nasıl es geçmişiz bilemiyorum. Sağlık alerjik astımlı çocukların rahatlığını saymıyorum bile.

Ayda ortalama 120 tl fazla elektrik faturası ödemeye değer. ( her gün 2.5 saat kullanım için)

Filtreleri temiz tutmayı unutmayalım özellikle kondeser filtresini o önemliymiş :)

• Merhabalar değerli forum üyeleri,çok aktif değilim ama yazılanları 2 aydır takip ediyorum,araştırıyorum hala karar veremedim,gerçekten fiyatların alıp başını gittiği bu dönemde insan bir elektronik cihaz alırken oldukça zorlanıyor,haliyle alırken de sorun yaşamayacağı ( Servis vsvs ) optimum bir cihaz arıyor.Bende bir kurutma makinesini eşime hediye almak istiyorum ama bilgim belirli bir seviyeye kadar ( Isı pompası,elektrik tüketimi,tambur hacmi vsvs) Birçok marka ve modeli araştırdım yakından inceledim vsvs ama bir türlü karar veremiyorum.İşin daha da kötüsü çamaşır makinesi de her an rahmetli olacak :-) Bosch Alman üretimi olan çamaşır makinesi ufak tefek bakımlar yaptırdığım halde 3 ay sonra 14.senesine girecek ama artık bitti,ömrü tükendi,güzel yıkamıyor,ayaklara ayar yaptık ama ara ara gezmeye falan çıkıyor evin içinde :-)Yani masraf o biçim,şimdi sormak istediğim Beko Arçelik aynı zaten, Vestelde bir model çok iyi diyorlar ve kullanıcı yorumları hep 4-5 yıldız ve farklı sitelerden okuyorum bu yorumları.Kuzenim ve en yakın arkadaşım Beko aldı çok memnunlar,yoksa hiç bu modellere bakmadan Bosch Siemens veya Elekctrolüx cihazlarına mı baksam fikir olarak desteklerinizi rica ediyorum.Saygılarımlar.

• Arkadaşlar merhaba,

Grundig GDH80 kurutma makinasında ekteki videolardaki gibi ses problemi var. Makina çalıştıktan bir süre sonra başlıyor, ara ara kesiliyor, ara ara tekrar başlıyor. Düzensiz bir ses. Sanki bir şey sıkışmış, dönmekte zorlanıyor gibi.

Arıza konusunda bilgisi olan ve yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

• Skhunj S kullanıcısına yanıt

Tamburun dönmesini sağlayan sağlı sollu bilyalar var hocam muhtemelen onlar bozuk yan kapak açılıp sesi yakından dinlemek lazım garantisi varmı cihazın ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emrah_d kullanıcısına yanıt

Ayrıca, kurutma makinesi bir ihtiyaç ama mümkün olduğunca da tasarruflu ürünlere bakmak lazım.

Kurutmalı çamaşır makinesi şu şartlarda önermem. Ancak ısı pompalısı çıkarsa düşünürüz.

Yıkama suyunun 2 katı suyu kurutma için kullanıyor.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi - Baraj Doluluk Oranları (turkiye.gov.tr)

Ocak ayında istanbul'da barajların doluluk oranı %30. Bu Temmuz-Ağustos değil, Ocak.

Yani durumlar vahim.

Mümkünse kurutmalı çamaşır makinesi alınmamalı. Ki zaten çamaşıra da zararlı.

B sınıfı cihazlar da rezistanslı olduğu için çamaşıra zararlı, daha yüksek ısı kullanıyor. Ayrıca arada kondenserin yıkanması su israfı denebilir bir bakıma. Oysa bizim ısı pompalılarda suyu temizlikte vs... bir şeylerde kullanabilirsiniz. Ben apartmana koyuyorum, yerleri silerken kullanıyorlar.

Not : Üst filtre her kurutmadan sonra, alt filtre 5-6 kurutmada bir demişti servis. Aşağıyı keyfim gelince temizliyorum, bu 3-5 de olur, 5-10'da olur. Değişiyor.

• Riverice030 R kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler ilginiz için.

Dediğiniz gibi açmadan sesin tam kaynağını bulmak zor oldu. Mecburen yerinden çıkarıp söktüm. Ses tekerleklerden değil, yoğuşma pompasından geliyormuş. Pompayı söküp biraz temizlik vb. ile kurtarmaya çalıştım ama, ölmüş maalesef. Yeni parça siparişi verdim. Gelince değiştireceğim.

Makinayı 2018'de almıştım, geçen sene yapmıştı bu arızayı, garantisi bitince. O zamandan beri elim gitmedi, öylece duruyordu kullanılmadan.

Grundig TV'de önce led arızası vermişti, şimdi tekrar mefta. Şimdi de Grundig TV kullananlar sayfasına gideceğim:) Daha önce de Arçelik elektrikli çaydanlık arıza yapmıştı.

Grundig/Arçelik grubu ürünlerde diğer hiçbir markada yaşamadığım kadar problem yaşadım, güvenim oldukça azaldı. Elimizden tamir işleri gelmese durumumuz vahimdi.

• Merhaba arkadaşlar özelden çok soru geldiği için buradan da yazayım.Siemens W45W41STR gri modelini 14 bin tl ye aldim. W45W410TR modelini isterseniz 12600 tl civarı alabilirsiniz.Şu an hala güncel fiyat.Türkiye'nin her yerine ücretsiz Horoz Lojistik ile geliyor.Piyasada bu fiyatlara artık bulunmuyor maalesef.Faydalanmak isteyen varsa özelden yazarsanız yönlendirebilirim siz de faydalanın.

• Haftasonu evde temizlik zamani prizlerin sigortası attı. Sigortayı açtım 5 10 dakka sonra tekrar atti. Sebebini aramaya başladım. Çamaşır makinasi kurutma makinasi ve elektrik süpürgesi ayni hattan mutfakta da aynı anda bulaşık makinasi ve airfray çalışıyordu. Aslında herşey normaldi tesisat bu cihazları kaldirabilirdi ama ters olan birşey illaki vardi. Kurutma makinasinda ufak bi terslik vardı. Onların prizlerine wattmetre takıp akım kontrolünde fazla akım çektiğini fark ettim. Aklima kondenser filtresi geldi ve sorun bulundu. Hiç temizlememisiz ve filtre dolmuş hatta tıkanmış makina emiş yapamayip enerjiye yüklenmiş gözüküyordu. Temizlik sonrası ayni cihazlar çalışmaya devam etti sigorta atmadan.

Filtre temizliği önemliymiş 😁

Aynen hocam. Daha önce de bir kaç kez söylemiştim hava akışının tüketimi etkileyebileceğini düşünüyordum hep. Bu da bir nevi kanıt olmuş oldu.

Üst filtreden aşağıya çok toz kaçmadığı için aşağının bir kaç seferde bir temizlenmesi yeterli olabilir ama üst filter mutlaka her çalıştırmada temizlenmeli. Eşim bazen 2-3 kez üst üste çalıştırıyor unutup. Ağzına kadar hav çıkıyor. Oradan hava nasıl geçsin  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya 

• 5 senedir B sınıfı kullanıyorum çamaşırlarımda eskime gözlemlemedim. Ayrıca ısı pompalıya göre daha çabuk kurutuyor. Kulaktan dolma teorik bilgilerle olmuyor yani.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BurcuHale kullanıcısına yanıt

Yanıt verdiğiniz kişi değilim ama “kulaktan dolma” teorik bilgiler değil bunlar. Bilimsel olarak kanıtlanmış bile denebilir. İki cihazı yan yana koyarak kendiniz de test edebilirsiniz. O bahsettiğiniz “teorik” bilgiler kullanımda gerçeğe dönüşüyor. Sizin de dediğiniz gibi daha hızlı kurutmak dışında hiçbir artısı olamaz.

• wholelottared W kullanıcısına yanıt
    Kullanan biri olarak diyorum ama bir fark görmedim eskimeyen hala kullandığım çamaşırlarımda var.

Kurutma makinesi 16 A lik sigorta istediğine göre güzel elektrik yakıyor. Bizde 15 senedir var, kışın acil durumda kullanıyoruz ama genelde havlu , çarşaf , yorgan kılıfı gibi pamuklu , hacimli ve zor kuruyan çamaşırlar için kullanıyoruz. Kırışıklığı azaltmak ve havluların daha yumuşak olması için faydalı. Çamaşırları yıpratıyor, kazak falan atmak zaten çocuk kazağına dönüşmesiyle sonuçlanabilir. Bizimki gibi balkonu olmayan ya da küçük evler için gerekli bir cihaz. Çamaşırın üzerine kurunca yer kaplama sorunu da pek kalmıyor. Silikon hortumla gidere de bağladık , kasetinden su boşaltma derdinden kurtulduk.

• LordSkeletor kullanıcısına yanıt

Her kullanımda 2,5 saatlik programda ortalama 4 tl gibi ( güncel tüketim bedeli ) bir tüketimi mevcut.

• LordSkeletor kullanıcısına yanıt

16 A sigorta istemesi çok yakacağı anlamına gelmiyor, bende A+ kurutma var, enerji ölçüm cihazına bağladığında maksimum 800 W güç tüketimi oluyor, yani bu da 3.5 amper falan demek.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Zamanında test etmiştim. 800’e bile çıkmadı A++ makine.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/148124671

• BurcuHale kullanıcısına yanıt

B sınıfı cihazlar rezistans kullanıyor. A sınıfı ve üzeri olanlar ısı pompalı.

Rezistans ile iç sıcaklık 70-80 dereceye çıkıyor, Isı pompalı da ise 45-55 derece aralığında oluyor.

Çoğu kumaş zaten kurutma yapmayın bile diyor, ki 50 dereceye dayanmayacak kumaş 75'te kesin daha çok etkilenir.

Bu şartlarda çekmemesi için çok şanslı olmak lazım, o şanslı insanlardan biri de sizsiniz demek.

• Aşağıdaki hoover ı sipariş vererek arayışa son verdim

5 yıl gitse 2.yi alsam bile bir bosch yada siemens parası etmiyor diye düşündüm

https://www.hepsiburada.com/hoover-ndeh-10a2tsbe-17-10-kg-wi-fi-bluetooth-baglantili-isi-pompali-kurutma-makinesi-p-HBCV000013RBTB?magaza=Hepsiburada

8650 ye maloldu

çamaşır makinasıyla birlikte dolap yaptırmayı düşünüyorum,dikkat etmem gereken bir şey var mı

• Olabilir ama gerçekten kurutulmaz denen kıyafetleri bile atıyorum bir şey olmuyor. Çoğu zaman narinde kurutuyorum. Her ürünü kendi programında kurutursanız bir sorun olmuyor.

Ben ısı pompalı alabilirim şu an ama gerek duymuyorum bozuluna kadar.

• efsanea_06 kullanıcısına yanıt

İki model arasında ne fark var ?

• 
Sayfa: önceki 618619620621622
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.