Şimdi Ara

***CAMA DÜŞEN KIRAĞI'YI ÖNLEMEK İÇİN*** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 3 gün önce 2.5 milyona 1 şise ispirto aldım onu cam sili şişesine boşattım yarısını yarııs cam sil oldu zaten ispirtonun % 37 alkol ih. ediyor . bu tutmuştu ön cam arka daha fazlaydı öne 2-3 kez fıs fıs yaptım kolay çözdü arkayada aynı şekilde yanlız sıkmadan önce silecekleri kaldırın şimdi 2 gündür yağmur yağıyor sileceğin kavuçuğunu biraz sertleştirmiş ötüp duruyor bende işe yaradı haaaa boyaya denk getirmeyin ne olur ne olmaz
  • alkol sürmek önleyebilir.çünkü uçaklara da kumanda satıhları ve kanatlarına buzlanmayı önlemek amacıyla alkol sürülür. ayrıca açıktaki araçlar ve akşamdan içi sıcak bırakılan araçların camları kolay buzlanır..
  • ya arkadaşlar zorlamayın abuk subuk kimyasal formüller verip durmayın. bu işin çözümü birazcık su ısıtmaktır. yarım litrelik bir şişe ılık su ön ve yan camlara yeter. arka camı da rezistansa bırakırsın olur biter.
  • Uçaklarda alkol değil anti-icing denilen özel bir solüsyon püskürtülür tüm gövdeye. Bu solüsyon alkol ihtiva eder ama saf alkol asla değildir.......
  • suyun içine g ile başlayan madde konuluyomuş

glikoz sanırım yani bildiğiniz şeker

uçaklar alkolle yıkanır bir halk tabiri oluyo.. alkol karışımı var her uçuştan sonra yıkanıyo mecbur..

neticede mantık suyun donma noktasını artırarak elinden geldiğince önlemek..

nişasta şeker tuz hepsi aynı işi görür. yani halk dilinde patates elma armut ayva

cam suyuna alkol işe yarar ama boyaya sıçramıycak mı? tavsiye edilmez..

NE DEMİŞTİM BEN

PATATES İYİDİR İYİ

• o G ile başlayan maddenin adı ne yawwwww
  • şimdi bi daha okudum alkolle g yi karıştırıyomuş

glikoz yine olabilir

cevap nedir? düttürüleyla

hadi sor kime soracaksan

bekliyoz
  • Ya beyler peki ben bişi sorucam 2000 mt yükseklikte -35 derece soğukta yaşayan insanlar(bizim için) ne yapılabilir bi fikri olan varmı??Burada cama kırağı falan düşmüyoda o bakımdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 24 Kasım 2005, 19:53:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

ya arkadaşlar zorlamayın abuk subuk kimyasal formüller verip durmayın. bu işin çözümü birazcık su ısıtmaktır. yarım litrelik bir şişe ılık su ön ve yan camlara yeter. arka camı da rezistansa bırakırsın olur biter.

+1
  • olabilir ama ılık suda bazen çözmüyo çünkü kuru bi şekilde yapışıyo ondan başa bela oluyo daha düzgün sonuçlar bekliyoz
  • nası daha düzgün dostum? nasıl bişey istiyosun? ben cezvede avuç içi kadar suyu 40-50sn de ısıtıp yarım litrelik pete dolduruyorum. üstüne de çeşme suyu. bu ön ve yan camlara yetiyor. arabamın da camları kocamandır haa. arka cam da keyfe keder.
  • kaç gündür yağmur yağıyor karışımı kullanmak nasip olmadı beleşten arabada yıkanıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: okis

kaç gündür yağmur yağıyor karışımı kullanmak nasip olmadı beleşten arabada yıkanıyor

aynı fikirdeyim kardeşim
  • sıkı giyinin dostum..

quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

Ya beyler peki ben bişi sorucam 2000 mt yükseklikte -35 derece soğukta yaşayan insanlar(bizim için) ne yapılabilir bi fikri olan varmı??Burada cama kırağı falan düşmüyoda o bakımdan
  • elmayı ikiye ayırırsın sonra içeriden bir güzel sürersin
    minübüscüler bunu yapıyo anadınmı
  • buğuyu önlemiyo mu bu yaw biz kırağıya çözüm arıyoz
  • daslar
    bildiğiniz sıvı sabunu biraz bez döküp
    iyice camı silmeniz yeterli olur buğu yapıyorsa
    içede sürebilirsiniz leke bırakıyor ama sonra
    temizlemek gerekli
  • Bu kadar rahatsız olduğunuz bir konuysa arabanın üzerini örtün her bıraktığınızda akşamları. Ben öyle yapıyorum. 2 dakikamı almıyo toplayıp örtmek...
  • Uğraşmayın..
    Taksi çağırın gitsin...
  • Sıcak su camı indirir falan gibi yorumları yapan arkadaşlar oto camlarını fazla hafife alıyorlar. Geçen kış her Allah'ın günü Accent Admire'ın camlarındaki buzlanmayı sıcak su ile açtım. Evden çıkarken kettle'da suyu iyice ısıtıp pet şişeye doldurur öyle çıkardım evden. Hem de öyle ılık-mılık değil, resmen şişeyi elimde tutamazdım. Tüm camlara döküp arkasından çekçekle sıyırınca cillop gibi oluyor.

Ama neticede İstanbul'da yaşıyorum ve sabah en soğuk hava bile kolay kolay sıfırın altına inmez. Yoksa -25'C cama kaynar su dökme cengaverliğini yapmazdım. Öyle olsa yanıma 2 adet pet şişe alırdım; önce ılık, sonra sıcak
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.