Şimdi Ara

Call of Duty WWII Nasıl Olacak ? Konusu, oynanış mekanikleri sistem gereksinimleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonunda adam akıllı bir Call of Duty oyunu geliyor! Blackopstan sonra hemen hemen hiç oynamamıştım seriyi. Sadece mw serisini bitirdim bir iki kez. Remastered çıkınca, zaten mw için insan sırf meraktan bile olsa oynuyor.

Velhasıl kelam peki cod ww2 nasıl olacak ? Hem oynanış olarak hemde oyunun kurgusu olarak neler göreceğiz ? Buyrun bakalım.

Oynanış mekanikleri
    World War II’nin oynanış mekanikleri serinin önceki oyunları ile benzerlik göstermektedir. Özellikle temel silah kullanımları, nişan alma ve dürbünlü silah kullanımları hemen hemen aynıdır. Ancak WW2 nin bir dönem oyunu olması yani ikinci dünya savaşını anlatması nedeniyle Advanced Warfareve Infinite Warfare ile gelen yenilikler bu oyunda yer almamaktadır.

Örnek olarak iki kat zıplama, duvar yürüyüşü, yumuşak iniş gibi çeşitli mekanikler World War 2 de yer almıyor. Bunda elbette Infinite Warfare ile Black Ops III‘ten bile daha büyük zarar eden Activision’un geriye dönüş planının büyük bir etkisi var. Oyuncuların Call of Duty’i bir bilim kurgu oyunu değil bir savaş oyunu olarak gördükleri için artık Activision köklerine dönerek oyuncuların savaş deneyimlerini artıracak mekanikler üzerine çalışıyor.

WW2 için kayda değer sayılabilecek yeniliklerden biri ise önceki oyunların aksine at gibi koşamayacağız. Bir yerden sonra tıkanıyorsunuz ve dinlenmeniz gerekiyor. Ancak limitsiz koşmanın yerine “kayma” özelliği getirilmiş. Hızlı koşarken bir anda kayabiliyorsunuz. Kaydığımız sırada ateş edebiliyor muyuz bilmiyorum ancak Crysis 2 ve Crysis 3 te olduğu gibi hem kayıp hem ateş edebilsek oldukça güzel olur diye düşünüyorum.

Ayrıca Black Ops serisinde yer alan “Hit- the-Deck” özelliği Modern Warfare 2 ile yine karşımıza çıkıyor. Black Ops oynamayan ve ya bu özelliği hatırlamayan varsa şöyle açıklayım. Özellikle ağır ateş altındaysanız bir anda öne zıplamanızı ve yere yatmanızı sağlıyor. Açıkta kaldığınızda yakınınızda korunacak alan varsa bu hit the deck sayesinde çok kolay kendinizi güvenceye alabiliyorsunuz.

Senaryo
    Oyunun konusu 1940 – 1945 yılları arasında Almanya tehdidinin yoğun olarak kendini gösterdiği dönemlerde 1. Piyade bölüğünden 12 askerin başından geçenleri anlatıyor. Bu tarihler arasında yaşanan Normandiya İstilası (D Günü), Aachen Savaşı, Hürtgen Ormanı Savaşı ve Bulge Muharebesi , Paris’in kurtuluşu gibi bir çok savaş ve kurtarma hareketi tarihsel bir bütünlük içerisinde anlatılmış. Aslında 1940 tan itibaren dedik ancak senaryonun yoğunlaştığı asıl noktalar 1944 ile 1945 arasında şiddetli savaşların yaşandığı yıllar. Bu yıllar ve yaşanan detaylı bir şekilde işlenmiş.

Oyun içi resimler;
    birinci resim
    ikinci resim
    zombi mod

kaynak ve sistem gereksinimleri

Bana kalırsa bu sefer oldu gibi. Malum advanced warfare, üstüne infinite warfare derken gittikçe oyun sapıtıyordu. Zaten piyasada bi dünya bilim kurgu tarzı oyunlar var. Call of Duty'ninde gidip bu tarz oyun yapması gereksizdi. Biz bu oyunu savaş oyunu diye oynuyoruz.. Sen Kit Harringtonu da getirsen bu değişmez. Yani şimdi heh tamam Jon Snow varsa peşinden ayada çıkarız mı diyelim. Ne diyelim ? 10 yıl oldu hala mw kalitesinde bi oyun daha çıkartamadılar..

Bakalım bu oyunda işler değişebilir, siz ne diyosunuz bu sefer olacak mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsntngr -- 12 Eylül 2017; 21:28:18 >

• Cod 2 emektarı beni heyecanlandırdı bu oyun. Çıkamadan ne desek boş ama takipçisiyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • For Onur F kullanıcısına yanıt
    Demosundan haberim bile yok. 29 eylülde open beta var. Oraya bakmak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük sabırsızlıkla ayın 29'unu bekliyorum uzun zaman sonra bu kadar heyecanlandım umarım boşa heyecanlanmıyorumdur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.