Şimdi Ara

Call of Duty:Black Ops -[Türkçe]- Perk Listesi, Ekipmanlar, Killstreak Ödülleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
14.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ana konudaki bâzı bilgilerin yanlış, eksik olduğunu gördüm ve bâzı arkadaşların isteği üzerine böyle bi liste hazırlamak istedim.Ana konuya yazsam arada kaynayıp gidecekti, 1-2 sayfa sonra yine aynı sorular sorulmaya başlanacaktı o yüzden yeni bi konu açma gereği duydum.Konu illa ki fazlalık diye kilitlenecekse alıntı filan yaparak ana konunun ilk mesajını ekleyiverin.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perk Listesi

Perk Slot 1

Lightweight:Hızlı koşmanızı sağlar.
    Pro:Yüksek bi yerden düştüğünüzde/atladığınızda canınız gitmez.

Scavenger:Bi cesedin üzerinden geçtiğinizde ölen kişinin bombalarını/mermilerini almanızı sağlar.
    Pro:Oyuna başlarken normalden 2 kat daha fazla mermi ile başlarsınız.

Ghost:Düşman casus uçaklarının(Spy Plane-Blackbird) sizi görememesini sağlar.
    Pro:Düşman helikopterleri sizi göremez ayrıca düşman sizin üzerinize nişan aldığında isminizi göremez, düşmanın nişangâhı(Crosshair) kırmızı olmaz.

Flak Jacket:Düşman bombalarının ve diğer patlayıcıların(Crossbow, claymore) size verdiği hasarı azaltır.
    Pro:Düşman bombalarını yerden alıp geri atmaya çalışırsanız yerden aldığınız bomba resetlenir yani elinizde patlama süresi uzar(Eğer Semtex ise elinizde patlamaz).Ayrıca Napalm Strike, Flamethrower gibi ateş yayan saldırılara karşı korunma sağlar.

Hardline:Killstreak ödüllerini kazanmanız için gerekli olan streaki 1 aşağıya indirir.Örneğin;Köpekleri çağırmak için 11 streak gerekirken bu perki kullanırsanız 10 streak gerekir.
    Pro:Care Package ile gelen ödülü değiştirmenizi sağlar.Örneğin;Paketin içinden RC-XD çıkarsa ve siz bunu beğenmezseniz değiştirebiliyorsunuz.Değiştirirseniz yine rastgele bi ödül veriyor.

Perk Slot 2

Hardened:Duvar arkasındaki düşmana verdiğiniz hasarı arttırır.
    Pro:Düşman uçaklarına-uçaksavarlarına verdiğiniz hasarı arttırır.

Scout:Dürbünlü silah kullanırken nefes tutma sürenizi arttırır.
    Pro:Silahlarınızı daha hızlı değiştirmenizi sağlar.(2. silaha geçmek, ekipmana geçmek)

Steady Aim:Nişan almadan yapılan atışlardaki isabet oranını arttırır.Ayrıca pompalı tüfeklerdeki sarsıntıyı azaltır.
    Pro:Koştukdan sonra nişan alma hızını arttırır.

Sleight of Hand:Şarjör değiştirme hızınızı arttırır.
    Pro:Normalden %50 daha hızlı nişan almanızı sağlar.Dürbünlü silahlarda işe yaramaz.

Warlord:Ana silahınıza 2 farklı ekipman takmanızı sağlar.(Silencer+Rapid Fire gibi)
    Pro:Oyuna fazladan 1'er adet ölümcül ve taktiksel bomba ile başlamanızı sağlar.(Sis bombası hariç)

Perk Slot 3

Tactical Mask:Sizi Nova Gas'lardan korur.
    Pro:Flashbang ve Concussion bombalarından aldığınız hasarı azaltır.Ayrıca Flashbang veya Concussion bombalarına maruz kalan düşmanların yerini belli eder.(Nasıl belli ettiğini bende anlamadım, radarda belli ediyor olabilir.)

Marathon:Koşma(Sprint) sürenizi arttırır.
    Pro:Koşma sürenizi sınırsız yapar.

Ninja:Normalden daha sessiz koşmanızı sağlar.
    Pro:Tamamen sessiz koşmanızı sağlar ayrıca düşman seslerini arttırarak daha kolay algılamanızı sağlar.

Second Chance:Ölmeniz için gerekli hasarı alıp yere düştükden sonra 10 saniyeliğine pistol ile düşmana ateş etme şansı verir.10 saniye sonra ölürsünüz veya bu 10 saniye içinde herhangi bir hasar alırsanız hasarı alır almaz ölürsünüz.
    Pro:10 saniyeden daha uzun bi süre düşmana ateş etme şansınız olur ayrıca üzerinizde REVIVE yazılı bir simge belirir bu simge belirdiği zaman takım arkadaşlarınızdan birisi gelip sizi kurtarabilir böylece ölümden dönmüş olursunuz.

Hacker:Düşman ekipmanlarını(Claymore, C4 vs.) ve bombalarını duvar arkasından kırmızı bir şekilde görmenizi sağlar.
    Pro:Düşman Care Package'lerin içeriğini görebilmemizi sağlar ayrıca düşman ekipmanlarını kendi lehinize çevirmenizi sağlar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ekipmanlar

Camera Spike:İstediğiniz bir yere kamera yerleştirmenizi sağlar.Bu kamera radarınızı devre dışı bırakarak görüş açısını sizin radarınızın bulunduğu yere yani ekranın sol üst köşesine yansıtır.
    Tactical Insertion:Öldükden sonra istediğiniz yerde doğmanızı sağlar.Yani hayatda iken bunu bir yere yerleştirirsiniz ve öldükden sonra bunu yerleştirdiğiniz yerde doğarsınız.
    C4:Bunu bir yere fırlatırsınız ve istediğiniz zaman elinizdeki kontrol cihazı ile patlatırsınız.
    Jammer:Yerleştirdiğiniz bölgeye giren düşmanların radarlarını devre dışı bırakır.
    Motion Sensore:Yerleştirdiğiniz bölgeye giren düşmanların sizin radarınızda belirmesini sağlar.
    Claymore:Mayın gibi birşey.Bir yere yerleştiriyorsunuz eğer düşman üzerinden geçerse patlıyor ve düşmana hasar veriyor, eğer düşman tam üstünden geçerse öldürüyor.

Killstreak Ödülleri

3 Kills

Spy Plane:Casus uçağı.3-4 saniyede bir radarınızı yenileyerek düşman askerlerinin yerlerini gösterir.
    RC-XD:Uzaktan kumandalı, patlayıcılı mini araba.Bu minik aracı uzakdan kumanda yardımı ile kontrol edip düşman askerlerinin yanına götürüp patlatabilirsiniz.Dikkatli kullanıldığında oldukça etkili olabiliyor fakat düşman askerleri arabanızı görüpde ateş ederse arabanız olduğu yerde patlar.Ayrıca belli bir süre sonra patlatmazsanız otomatik olarak patlıyor.(Şahsen pek tavsiye etmiyorum.Araba ile uğraşana kadar casus uçağı kullanıp kendi silahlarınızla arabadan daha etkili olabilirsiniz fakat eğlence için oldukça ideal.)

4 Kills

Counter Spy Plane:Düşmanların radarını belli bir süre devre dışı bırakır.
    SAM Turret:Düşman hava araçlarına(helikopter vs.) ateş eden bir uçaksavar.Bir yere yerleştiriyorsunuz ve bu uçaksavar düşman hava aracını gördüğü zaman otomatikman ateş ediyor.

5 Kills

Care Package:
    Bunu kullandığınızda size yardım paketi gönderilir ve içinden extra mermiden tutun helikopterlere kadar herşey çıkabilir.Şans işi.
    Napalm Strike:Haritada işaretlediğiniz bölgeyi bombalayan bombardıman uçağı.

6 Kills

Sentry Gun:
    Bu silahı bir yere yerleştiriyorsunuz ve düşman gördüğü zaman otomatik olarak ateş ediyor.
    Mortar Team:Harita üzerinde 3 farklı yer belirliyorsunuz ve belirlediğiniz bölgeler Mortar Strikes ile bombalanıyor.

7 Kills

Attack Helicopter:
    Bunu kullandığınızda düşman askerlerine ateş eden bir Cobra Helikopteri çağrıyorsunuz.
    Valkyrie Rockets:Bunu kullandığınızda size 2 adet roket geliyor.Bu roketleri fırlatıp kendiniz kontrol ediyorsunuz.

8 Kills

Blackbird:
    Gelişmiş casus uçağı.Radarınızda düşman askerlerinin yerini ve yönünü belirler.Fakat burada radarınız 3-4 saniyede bir güncellenmiyor çağırdığınız uçak gidene kadar sürekli güncel kalıyor.
    Rolling Thunder:Haritada işaretlediğiniz bölgeyi bombalayan gelişmiş bombardıman uçağı.

9 Kills

Chopper Gunner:
    Bunu kullandığınızda helikopter çağrıyorsunuz fakat bu sefer helikopterin nişancısı oluyorsunuz.Minigun ile düşmanlarınıza ateş ediyorsunuz.

11 Kills

Attack Dogs:
    Düşman askerlerine saldırması için bi grup köpek çağırıyorsunuz.Düşman askerlerini tek ısırıkda öldürebildikleri gibi kolaylıklada öldürülebiliyorlar.
    Gunship:Yine helikopter çağırıyorsunuz fakat bu sefer hem nişancısı hemde pilotu oluyorsunuz.Minigun'ın yanında 2 adetde roket kullanma şansınız oluyor.

Not:Alıntı değildir, bildiklerimi kendim yazdım, bilmediklerimi aşağıdaki siteden çevirdim.

http://www.cod7blackops.com

Yanlışlarım olabilir kusura bakmayın, lütfen uyarın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juvixted -- 24 Kasım 2010; 15:52:37 >

• Eline sağlık.
  • 10 nomra olmuş eline şağlık
  • Hacker:Düşman ekipmanlarını(Claymore-C4) ve bombalarını duvar arkasından kırmızı bir şekilde görmenizi sağlar.
    Pro:Düşman Care Package'lerini görebilmemizi sağlar ayrıca düşman ekipmanlarını kendi lehinize çevirmenizi sağlar.

Olacak care ları zaten alabiliyoruz.
  • bu taktical mask özelliği ğüzel bir şeymiş bunu kullanırken oyun esnasında aytıca elle aktıflestırıyormuyuz yoksa per secılı ıken aktıflesıyormu ve karakterın dıs gorunusunde gorunuyormu
  • @Kaan* Zaten görebiliyoruzda.Yoksa paketin içeriğini mi görmeyi sağlıyor?

@kımyasal seçtiğiniz perk oyun içinde otomatikman etkin hale geliyor.Ayrıca Slot 1'de ki bütün perkler karakterin dış görünüşünü etkiliyor.Tactical Mask 3. slotda olduğu için dış görünüşü etkilemiyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juvixted -- 19 Kasım 2010; 19:50:56 >

• LAW96'ya silencer takınca damage'i düşüyor fakat gücü düştüğünü silahın stats tablosunda göremiyoruz saçma bir olay.

Buda benim kombinasyonum oyunda bunla oynuyorum;

LAW96 + Eksrta şarjör
    Makavor + Ekstra şarjör
    Nova Gaz (Sadece DEM yada HQ oynuyorum patlatma bölgelerine atınca adamlar bölgeye giremiyor iyi işe yarıyor)
    El bombası
    Mayın

Ghost Pro
    Ninha Pro
    Scout Pro

Scout gereklimi yoksa onun yerine fmj'mi alayım bu merak konusu.

DÜZELTME : Scout yerine steady aim yazmışım, düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Kasım 2010; 20:45:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ben şu ekipmanları hala çözemedim :SS yani claymore bilorz c4 biliorz ama kamera var one ? yada bazı tuhaf tuhaf şeyler var.
  • law96 nın oyun içi görüntülerini ve performans listedinin resmini koyabilecek olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

LAW96'ya silencer takınca damage'i düşüyor fakat gücü düştüğünü silahın stats tablosunda göremiyoruz saçma bir olay.

Buda benim kombinasyonum oyunda bunla oynuyorum;

LAW96 + Eksrta şarjör
    Makavor + Ekstra şarjör
    Nova Gaz
    El bombası
    Mayın

Ghost Pro
    Ninha Pro
    Steady Aim

Steady Aim gereklimi yoksa onun yerine fmj'mi alayım bu merak konusu.

Hocam ben silencer işini şöyle yorumluyorum;aslında damage düşmüyor fakat uzaklık azaldığı için uzakdaki düşmana yapılan vuruşlar daha az hasar veriyor.

Onun haricinde Steady Aim L96AW'da yani Sniperlarda pek işe yaramaz bence.Onun yerine FMJ'mi alayım demişsin.Olabilir ama ben Scout'u tavsiye ederim.Pro yapınca ikincil silaha yani pistole geçme hızını çok fazla arttırıyor.Milisaniyede geçiyor neredeyse ki bu da Sniper kullanırken benim çok işime yarıyor.Şöyle ki ilginç bir şekilde vurduğum 10 adamdan 4-5 tanesi tek vuruşda ölmüyor(L96AW kullanıyorum) seri bir şekilde pistole geçip adamı kolaylıkla öldürebiliyorum.

Seçim senin.

• ekstradan taktiksel malzemeler gelmiş c4 ve claymore nin bulundugu kısımda kamera falan var ha bu arada konuyu açan arkadasımız bu malzemeler hakkında bizi bilgilendirirse iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

ekstradan taktiksel malzemeler gelmiş c4 ve claymore nin bulundugu kısımda kamera falan var ha bu arada konuyu açan arkadasımız bu malzemeler hakkında bizi bilgilendirirse iyi olur

Buyur:

Camera Spike:İstediğiniz bir yere kamera yerleştirmenizi sağlar.Bu kamera radarınızı devre dışı bırakarak görüş açısını sizin radarınızın bulunduğu yere yani ekranın sol üst köşesine yansıtır.
    Tactical Insertion:Öldükden sonra istediğiniz yerde doğmanızı sağlar.Yani hayatda iken bunu bir yere yerleştirirsiniz ve öldükden sonra bunu yerleştirdiğiniz yerde doğarsınız.
    C4:Bunu bir yere fırlatırsınız ve istediğiniz zaman elinizdeki kontrol cihazı ile patlatırsınız.
    Jammer:Yerleştirdiğiniz bölgeye giren düşmanların radarlarını devre dışı bırakır.
    Motion Sensore:Yerleştirdiğiniz bölgeye giren düşmanların sizin radarınızda belirmesini sağlar.
    Claymore:Mayın gibi birşey.Bir yere yerleştiriyorsunuz eğer düşman üzerinden geçerse patlıyor ve düşmana hasar veriyor, eğer düşman tam üstünden geçerse öldürüyor.

• Ben ninja pro kullandığım halde düşmanın ayak seslerini duyamıyorum, oyunda bug filan mı var kulaklığımda kaliteli creative sound blaster arena x-fi ses kartlı. Sizde de aynı sorun var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Kasım 2010; 21:47:46 >
  • bilgilendirme için sağol
  • Arkadaşlar elim değmişken killstreak ödüllerinide çevireyim dedim;

3 Kills

Spy Plane:Casus uçağı.3-4 saniyede bir radarınızı yenileyerek düşman askerlerinin yerlerini gösterir.
    RC-XD:Uzaktan kumandalı, patlayıcılı mini araba.Bu minik aracı uzakdan kumanda yardımı ile kontrol edip düşman askerlerinin yanına götürüp patlatabilirsiniz.Dikkatli kullanıldığından oldukca etkili olabiliyor fakat düşman askerleri arabanızı görüpde ateş ederse arabanız olduğu yerde patlar.Ayrıca belli bir süre sonra patlatmazsanız otomatik olarak patlıyor.(Şahsen pek tavsiye etmiyorum.Araba ile uğraşana kadar casus uçağı kullanıp kendi silahlarınızla arabadan daha etkili olabilirsiniz fakat eğlence için oldukca ideal.)

4 Kills

Counter Spy Plane:Düşmanların radarını belli bir süre devre dışı bırakır.
    SAM Turret:Düşman hava araçlarına(helikopter vs.) ateş eden bir uçaksavar.Bir yere yerleştiriyorsunuz ve bu uçaksavar düşman hava aracını gördüğü zaman otomatikman ateş ediyor.

5 Kills

Care Package:
    Bunu kullandığınızda size yardım paketi gönderilir ve içinden extra mermiden tutun helikopterlere kadar herşey çıkabilir.Şans işi.
    Napalm Strike:Bombardıman uçağı.

6 Kills

Sentry Gun:
    Bu silahı bir yere yerleştiriyorsunuz ve düşman gördüğü zaman otomatik olarak ateş ediyor.
    Mortar Team:Harita üzerinde 3 farklı yer belirliyorsunuz ve belirlediğiniz bölgeler Mortar Strikes ile bombalanıyor.

7 Kills

Attack Helicopter:
    Bunu kullandığınızda düşman askerlerine ateş eden bir Cobra Helikopteri çağrıyorsunuz.
    Valkyrie Rockets:Bunu kullandığınızda size 2 adet roket geliyor.Bu roketleri fırlatıp kendiniz kontrol ediyorsunuz.

8 Kills

Blackbird:
    Gelişmiş casus uçağı.Radarınızda düşman askerlerinin yerini ve yönünü belirler.Fakat burada radarınız 3-4 saniyede bir güncellenmiyor çağırdığınız uçak gidene kadar sürekli güncel kalıyor.
    Rolling Thunder:Gelişmiş bombardıman uçağı.

9 Kills

Chopper Gunner:
    Bunu kullandığınızda helikopter çağrıyorsunuz fakat bu sefer helikopterin nişancısı oluyorsunuz.Minigun ile düşmanlarınıza ateş ediyorsunuz.

11 Kills

Attack Dogs:
    Düşman askerlerine saldırması için bi grup köpek çağırıyorsunuz.Düşman askerlerini tek ısırıkda öldürebildikleri gibi kolaylıklada öldürülebiliyorlar.
    Gunship:Yine helikopter çağırıyorsunuz fakat bu sefer hem nişancısı hemde pilotu oluyorsunuz.Minigun'ın yanında 2 adetde roket kullanma şansınız oluyor.

@No Way Out Hocam vallahi ninja pro kullanmama rağmen ben de pek algılayamıyorum-ayırt edemiyorum düşman seslerini.Marathon'a filan mı geçsem diye düşünüyorum.Belki herkes ninja kullanıyordur o yüzden duyamıyoruzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juvixted -- 19 Kasım 2010; 22:07:18 >

• Güzel konu bu arada kamera tavsiye etmem radarı kapatıyor
  • Arkadaşlar bende proları yok nerden alacağım

@Juvixted
    Eline sağlık hazır elin değişmişken oyun modlarınıda çevirsen güzel olucak
  • prolara ulaşmak için yapman gereken görevler var. Esas onların çevirisini iste
  • quote:

Orijinalden alıntı: blank42

Arkadaşlar bende proları yok nerden alacağım

Pro perkleri açmak için belli görevleri tamamlamalısın.Sınıf oluşturma sayfasında görevlerini görmek istediğiniz perkin üzerine sağ tıkladığınız zaman görevleri görebilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: blank42
    @Juvixted
    Eline sağlık hazır elin değişmişken oyun modlarınıda çevirsen güzel olucak

Hocam TDM ve S&D dışındakileri oynamadığım için pek bilgi sahibi değilim.(CTF ve HQ modlarını Cod2'den biliyorum.)Çeviri yapayım dedim ama internette açıklayıcı bir liste bulamadığım için çeviremiyorum.Eğer elinizde modları anlatan ingilizce bi liste varsa çevireyim.Veya modları bilen arkadaşlar kısaca açıklayıversin.

• centry gunu açarmısın biraz neyle geliyor helikopterlemi,stun atılınca kör oluyormu,düşmana tepkimesi nasıl,ne kadar süre etkin kalıyor vs vs
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.