Şimdi Ara

Call Of Duty 4 Modern Warfare BenchMark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Screenshotlarla fps karşılaştırılması olmaz tezini savunan biri olarak Cod4 için timedemo hazırladım.
    Nasıl çalıştıracağınız yazıyım.
    http://s1.sharetor.com/tr/down/1123498afx0 "demos" dosyasını indiriyorsunuz.
    içindeki demos klasörünü
    Oyunu nereye yüklediyseniz/ Program files / Activision/ Call Of duty 4 Modern warfare / players içine atıyorsunuz. sonra oyuna giriyoruz. anamenudeyken (oyundayken timedemo çalışmıyor) konsolu açıyoruz. [é tuşuyla]
    /timedemo cod4 yazıyoruz. timedemomuz başlıyor. hızlı çekimde gibi gösteriyor fakat ortalama fpsyi doğru olarak alıyor frapsle de baktım doğru.
    ortalama fps değerimizi görmek için timedemo başlayınca Shift tuşuna ve é tuşuna basın extended console açılcak timedemonun bitmesini bekleyin.Bittikten sonra alttaki resim gibi sonuç çıkacaktır onu buraya koyabilirsiniz.
    Karşılaştırma açısından herkes işletim sistemini donanımlarını sürücülerini yazarsa iyi bir karşılaştırma tablosu olur esen kalın.

Abit IX38 Quadgt
    E6600@ 3525 mhz 440*8
    4GB OCZ Platinum @ 880mhz 4/4/4/15
    Hd3870 Crossfire 865/1200
    Windows Vista 64 Bit Home Premium
    Ati Catalyst 8.1
    1680x1050 4x AA + Adaptive AA / Supersampling +16X AF
    Oyun içi ayarlar Extra/ extra / extra / trilinear /Full

Demoyu çalıştırmak için 1.4 Patchini yükleyin.

link1:
    http://files.filefront.com/Call+of+Duty+4+Modern+Warfare+PC+v14+Patch/;9287438;/fileinfo.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GobliN -- 29 Ocak 2008; 13:29:53 >

• Çok iyi olmuş,elinize sağlık.Akşama evde bir deneyeyim bakalım.Sonucu koyarım buraya.
  • aynen, pc basına gecince eklerim bende
  • Demo çalışmıyor.
  • bendede çalışmadı 1.4 patch yüklü değil o yüzden olabilirmi?
  • denemek istedim ama çalışmıyor.Diğer arkadaşlarda da aynı hatayı vermiş.Galiba sürüm 1.0 olduğu için.
  • o yüzden olabilir. 1.4 patch yükleyin zaten multiplayerdan açtığınız için cr**k istemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GobliN -- 29 Ocak 2008; 14:06:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Demo çalışıyor fakat, error playing music zart zurt diye mesajlar veriyor consol da, tam fps okuyacakken yine bir süre mesaj geliyor, sonuçlar önceki sayfada kalıyor, göremiyorum. EDİT: sorunu hallettim, çok faydalı olmuş, eline sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 29 Ocak 2008; 15:14:30 >
  • quote:

Screenshotlarla fps karşılaştırılması olmaz tezi

Bu tezin ayrıntılarını alabilir miyiz?

Neden olmaz?
  • milimetrik olarak mouse'u sağa sola çevirsen bile fps değişebiliyor sağlıklı olmuıyor.o anlamda.
  •  Call Of Duty 4 Modern Warfare BenchMark
    no aa af(masaüstünden)
    driver 169.21
    win xp ser pack 2
    83 almıştım ama onda texture u manual yapmadım

bu testte 16x supersampling aktiftir( masaüsütnden ayarlandı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 29 Ocak 2008; 18:56:32 >

• @Goblin
    galiba geçtim seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 29 Ocak 2008; 18:59:15 >
  • quote:

milimetrik olarak mouse'u sağa sola çevirsen bile fps değişebiliyor sağlıklı olmuıyor.o anlamda.

Anladım. Yani, kullanıcı tabanlı hatalar yüzünden ekran görüntüsü meselesini sevmiyorsunuz. Kullanıcı kamerayı oynatmaz ise ve sahne de değişken kare/sn vermiyorsa, bir sorun yok.

Aslında, buna rağmen timedemo'ların iyi yanı, kameranın hareket etmesi. Kamera hareket edince daha farklı durumlar ortaya çıkabilir, kartlar arasında.

Fakat, alâkasız sahnelerin de karışabildiği timedemoların ortalama kare/sn sonuçları, bazen anlamsız oluyor. Oyun içindeki kastırıcı bir sahnenin kendisini görmek de gerekiyor.

Ben de sonucu paylaşacağım.

Sonuçlar:

Sistem:

E6420@2,92 GHz
    2x1 GB 811 MHz DDR2 çift kanal 4-4-4-12-2T bellek
    MSI P6N SLI-FI v1 anakart (nForce 650i SLI) (2.4 sürümlü bios yüklü)
    Creative Sound Blaster Audigy 1 Value (ayrı kart şeklinde)

Win XP SP2 (çift çekirdek başarım güncelleştirmeleri kurulu.)

Ekran kartı 8800 GTS G92 512 MB (1 adet). Testte, 777 MHz çekirdek (daha yüksek bir değer de seçebilirdim, evet), 1944 MHz paralel işlemci (bu da daha yüksek olabilirdi), 2376 (1188x2) MHz (76 GB/sn) bellek (hımm) hızıyla çalıştı.

Sürücü 169.21 WHQL. Directx Kasım 2007 güncellemesi kurulu.

Öncelikle şunu belirteyim: Çok kişili haritalarda 91 - 92 kare sınırı var, eskisindeki gibi. Bu sınırı yok etmeden sakın test yapmayın (sisteminiz 91'e ulaşacak kadar güçlü değilse, bilemem tabii). Yok etmek için: CoD 4 Multiplayer'ın ana menüsünde konsola girin. com_maxfps 500 yazın (500'ü uydurdum tabii ki. Yüksek bir değer verin, kısacası. Sisteminizin çok güçlü de olabilir)

Testleri üst üste birkaç kez tekrarladım. Farklı sonuçlar çıkıyor. Özellikle ilk sonuç çok kötü oluyor, ondan sonraki biraz düzeliyor. Daha sonra, adam oluyor ve küsüratlı farklar meydana gelliyor sadece. Ben 6 - 7 kez tekrarlattım, küsüratı en yüksek olanı buraya koyuyorum.

Bu arada, sonucu gördüğümüz konsolu testler bitene kadar açmadım. Test bitince, ana menüde açtım ki, sonucu etkilemesin (konsol açmanın kötü etkisi olabilir).

1280x1024, oyun içinden 4x AA, oyun içinden son düzey AF. Gerisi en yüksek seviyede. Ses 44 khz.

95,8 kare/sn:

Kullandığım sürücü ayarları:

Oyun içi ayarlar:

Sonuçlarda, merkezî işlemcinin belirleyiciliği var mı bilmiyorum. Gerçi bu yaptığımız, sistemin başarımının testi. Ama, yine de, neyin neyi etkilediğini bilmek lâzım.

EK: Bu testte, benim kullandığım ayarlarda, görülen en yüksek toplam (grafik kartı + sistem belleğinden kullanılan) grafik belleği kullanımı 388 MB (GTS G92 ile böyle, en azından) (388 MB, testin en sonunda). Düşük bellekli kart kullanıcılarının dikkatine.

Gerçi, 1280x1024 - 4x AA testlerinde, nVidia'nın bellek yönetimi zayıflığından en çok çeken kartlardan biri olan GTS 320 dahi, GTS 640'a göre kayıp yaşamıyor, görünüyor. Tabii, onların kullandığı timedemo'larla bu aynı olmadığından, kesin bir şey denemez.

Bence, belleği 380 MB civarından az olan kart kullananlar sonuç koymasınlar.

Veya, belleğin dolduğunu her yerde vurgulayarak sonuç koysunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 29 Ocak 2008; 21:07:47 >

• ona dikkat etmemiştim crysis benchmark gibi yine preload olayına 3-4 kere test koymak lazım sanırım. bende 480 küsürdü sanırım yanlış hatırlamıyorsam olmazsa multiplayerdan çok kişili haritada atıp koyarım daha uzun süreli daha iyi anlaşılır.
  • hort...

Önceki iletimde bahsettiğim şekillerle, aşağıdaki demoları (Wet Work ve Bog'da geçiyorlar) test edebilirsiniz (ilkinin başlangıcı biraz saçma oldu, ama her durumda arka görüntü çizildiği için önemli bir sorun değil. Hareketsiz görüntü olarak biraz gereksiz, o kadar. Sorun olursa, benzerini kaydederim - kaydederiz). Yaqlnız, en yüksek aldığınızı koymayın bu sefer. Testleri üst üste 8 - 9 kez çalıştırın, ilk iki çalıştırmadaki sonuçları dikkate almayın, sonraki 6 - 7 denemedeki sonuçların ortalamasını alın [hiç olmazsa küsüratlar farklı çıkar. Küsüratların da ortalamasını alın] ve onları belirtin sadece:

http://rapidshare.com/files/103670061/cod5.dm_1.html

http://rapidshare.com/files/103670474/cod6.dm_1.html

1.4.545 ile kaydettim. Güncel sürümlerde sorun çıkarsa bildirin.

@GobliN'in verdiği demo (Crossfire haritasındaki) ile beraber, önceleri yaptığım testler (ortalama kare):

En düşük ve en yüksek kareyi de ekleyeceğim. İlk demo'da, AA kapalıyken hız aşırtılmış G92 GTS'nin ortalama kare/sn sonucunda hafif bir merkezî işlemci (3.0 GHz 6420) olduğundan, AA kapalı denemedim. Ama diğer iki demo'da bunu yapabiliriz.

8800 GTS G80 320 MB'nin ilk ve üçüncü demo'da belleği dolduğu için teste dahil etmedim (bu ayarda belleği dolsa da çok az kayıp yaşıyor, yine de teste dahil etmedim).

Ama, 9600 GT ayarı başarım veriyor genelde ve 675/1620/2160 gibi bir hızda, düz G92 GTS'yi geçiyor (ilk testte geçemiyor, 81 gibi bir değerle dibinde yer alıyor. 640 MB'nin küçük fark payını ekleyerek geçiyor, diyorum).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Nisan 2008; 6:02:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.