Şimdi Ara

Çalışmayan (Bozulan) SSD ile ilgili ne yapmak gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 yıllık Sandisk Extreme 120gb SSD'm bugün bozuldu. Laptopu açmaya çalıştığımda 1-2 saniye hp logosu geliyor, ardından 1-2 saniye win10 logosu geliyor, ardından siyah ekran. Hiçbir şey yapılamıyor, bios'a da giremedim.

Ben de SSD'yi söküp eski HDD'yi taktım, SSD ile ilgili ne yapabilirim bunu merak ediyorum.

Yani birincisi SSD'nin içindeki kişisel verilerimi kurtarmak için bir usb to sata kablo alıp (veya harici harddisk kutusu) SSD'yi usb'den bağlasam windows görür mü, veya ayrı bir programa mı ihtiyaç olur? Bu şekilde veri kurtarabilir miyim? Dosyalar, belgeler, fotoğraflar gibi.
    (Program adı önerebilecek olan var ise çok memnun olurum, eğer bahsettiğim şekilde SSD'yi usb ile bilgisayara bağlayınca bilgisayar görebiliyorsa içeriğini)

İkincisi ise (ve benim için daha az önemli olanı ise) SSD çalışır hale gelir mi, içindeki verilerle birlikte veya veriler olmadan/sıfırlanmış vaziyette yeniden kullanılabilir hale gelir mi? Sonuçta problemin ne olduğunu bilmiyorum. SSD'nin kendisini kurtarmak mümkün müdür?

Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Inceleme: Zalman ZM-NC1000 Laptop Sogutucusu
    Inceleme: ORJİNAL TEYBE USB SD AUX Digital Music Changer
    Apple Watch Sport Uzay Grisi
    iPhone 6 Uzay Grisi 16 GB
    Samsung 55H6470 - PS4 500Gb
    || HP Dv5 || C2D P8400 @ 2,26 1066 || 4 GB DDR2 800 || 120 GB Sandisk Extreme SSD || 15.4" WSXGA+ Infinity (1680 x 1050) ||
    || N wifi+Bluetooth || 512 MB 9600M GT || HDMI & eSATA & Altec Lansing || High Capacity Battery || Win10 Pro x64 ||

• usb sata kablosuyla verileri alabilirsin aldıktan sonra kurtaracağını düşünmüyorum ama low level format dene istersen zaten öldü gözüyle bakıyorsan (ssdye low level format atmamak lazım normalde bu yüzden çalışsa dahi hiçbir zaman güvenilir bir disk olmayacak belirteyim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 18 Temmuz 2017; 21:35:32 >
    Niyet hayr, akıbet hayr.
  • Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    SSD ye Low level atılmaz. SSD'nin mantığında yoktur böyle bir şey. Mekanik diskte boş plakaya izler low level formatla yazılır. Ama SSD'de verileri saklayan hücreler yongalar üretilirken fiziksel olarak oluşturulduğu için low level format yapılmaz, yapılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 19 Temmuz 2017; 13:54:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/memory-and-storage/000006198.html

low level format olayı mümkün mantığına ters değil çipdeki bilgiler 0000 ile doldurulacak plakada olduğu gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.