Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: normal human

Çalışmak sistemin kölesi olmak demek değil. Çalışmak tüm canlıların yaşamlarını devam ettirebilmek için zorunda olduğu bir şey. İnsanların oluşturduğu bu sistemde çalışmak istemiyorsanız birçok şeyden feda edip, hayatın ucuz olduğu, şehirden uzak bir köyde tarım ve ev işlerinizle uğraşarak yaşayabilirsiniz. Bunu yabancı ülkelerde yapan pek çok şehirli insan var, çeşitli belgesel kanallarında gördüm, hayretle izledim.

Köyde yaşıyorum ailem tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor bense şehir hayatına çok özeniyorum
  • Bende kısa zamanda işi bırakacağım abi böyle hayat olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalış çalış emekli ol bir halta sahip olama sonra öl hayatmı la bu.

• Cidden böyle bir yaşamın varsa sisteme karşı duran birisi değil tam tersine tembel, uyuşuk bir hayat geçiren birisin. Yaşının 37 olduğuna inanmamakla birlikte sana destek veren, artılayan gençler adına da üzüldüm. Hadi başkası için çalışmaya karşı olsan neyse sen direk çalışmaktan nefret ediyorum demişsin. Yazık gerçekten. Böyle düşünmeyin arkadaşlar. Ben çok gördüm 10-15 sene şehirde çalışıp sonra hayallerinin peşinden giderek, hayal ettiği değerlere kavuşan. Bir amaç, hedef için çalışın. Kuru kuruya kaynım doysun diye çalışırsanız hayatta bir şey edemezsiniz.
  • Paran varsa, bence de çalışma. Çünkü piyasa çok kötü. Makine mühendisiyim, 6 ay leş bir işte çalıştım, 2000 TL. maaş aldım. Neyse ki şanslıydım daha iyi şartlarda iş teklifi geldi ve geçiş yaptım. Gelgelelim çalışmak maalesef hayatın kaçınılmaz gerçeği. Sevdiğiniz işi yapmaya gayret edin mümkün olduğunca. Eğitim gerçekten çok önemli, yabancı dil çok önemli. Keşke çok iyi bir eğitim sistemimiz olsaydı da gençlerimiz daha gelişmiş ülkelerde işbaşı yapacak donanıma sahip olsalar. Ama azmedip, onu başaranlar da yok değil.
  • Bu kölelik sistem Birgün değişecek ama daha çok çok var neden çünkü gönüllü halinden memnun köleler yüzünden

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Eskiden insanlara ev ve yiyecek verip kendi himayeniz altında çalıştırarak geçimlerini sağlar onları köle yapabilirdiniz. günümüzdeyse insanlar 8-10 saat boyunca ağır şartlarda çalışır, onlara para verilir ve evini yiyeceğini kendi alır. fakat sadece iş hayatında çalışmakla sınırlı değildir kölelik. 7 yaşında başlar herşey. kısa saç veya toplu saçlarınızla tek tip üniformaya sıkıştırılmış halde okullara başlarsınız. orda düşünme ve sorgulama kabiliyetlerinizden arındılır ders çalışmaya programlanır, okursunuz. ortalama 8. sınıftan üniverstie sona kadar iyi bir meslek edinmek için okursunuz fakat kısır döngü hiç bitmez. her zaman çalışmak zorundasınızdır.işin en acıkı yanı 21. yüzyıl insanının köle olduğundan habersiz kendini özgür zannetmesidir. her sene yenisi çıkan teknolojik alet vb şeylere ihtiyacı olmadığı halde bi ton para döker, büyük para babalarının gücüne güç atar, kendisiyse hep çalışır hep ezilir. emekli oluncaya kadar devam eder bu durum. emekli oluncada hayatı biter gider zaten.

Bırak şimdi herkesin bildiği şeyleri anlatmayı.

Herkesin kafasındaki ortak soruya cevap ver.

Barınma ve yiyecek işini nasıl çözüyorsun. Gelirin yok ama yaşamak için giderlerin var. Sokaklarda mı kalıyorsun ? Çöplerden mi besleniyorsun.

Çalışmadan nasıl yaşıyorsun. Yukarıdaki hikaye yerine millete bunu söyle sonra sistemin kölesi olmayın dersin.

• Treth kullanıcısına yanıt
    Sen daha bunu anlamadıysan konuya hiç yazma adam ailesi ile yaşıyor ve ailesinin durumu gayet iyi..

• quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

Sen daha bunu anlamadıysan konuya hiç yazma adam ailesi ile yaşıyor ve ailesinin durumu gayet iyi..

Okumadım konuyu. Parazit olarak yaşıyor yani.

Bende önemli bir şey yapıyor sandım. Altı üstü parazitmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Tabi tabi senin gibi köle olmadığı için parazit..

• quote:

quote:

quote:

Tabi tabi senin gibi köle olmadığı için parazit..

Parazit tabi.

Adamın yaptığı sözde karşı olduğu sistemden babasının kazandığı para ile bir parazit olarak yaşamak.

Kendi değilde babası sistemde "köle" sizin deyiminize göre.. Buda babasına yapışmış bir kan emici işte.

Bende kendi başına ayakta durabilen ve sisteme karşı duran biri sanmıştım. Nereden bileyim sadece beleşçi olduğunu.

• Treth kullanıcısına yanıt
    Babasından tek kuruş almıyormuş adam sonuçta.

• quote:

Seninde bir dediğin diğerini tutmuyor. Bu adam barınma ve yiyecek masraflarını babasından alıyor dedin. Şimdi babasından tek kuruş almıyor dedin.

O zaman bu adam nasıl barınıp nasıl yiyip içiyor.

Evde yapılan yemek uzaylılardan gelmiyor onun içinde para veriliyor.

Anlamadığın belli. Bunun sadece iki yolu var. Ya beleşçilik yapar başkalarından otlanırsın. Ailenden filan yani. Yada kendin kazanırsın.

Aksi halde ölürsün. Gelir yoksa giderleri nasıl karşılaaycaksın ?
  • quote:

quote:

Seninde bir dediğin diğerini tutmuyor. Bu adam barınma ve yiyecek masraflarını babasından alıyor dedin. Şimdi babasından tek kuruş almıyor dedin.

Anlamadığın belli. Bunun sadece iki yolu var. Ya beleşçilik yapar başkalarından otlanırsın. Ailenden filan yani. Yada kendin kazanırsın.

Sana ne bilader ekmeğini suyunu senmi veriyon yok. Asıl sizin gibi işe yaramaz parazitler sizlersiniz. Niye çünkü sistemin kölesi olmayı ballandıra ballandıra savunuyorsunz. Senin gibiler yüzünden bende eşek gibi çalışmıyorum bu sistem için.

• quote:

quote:

quote:

Sana ne bilader ekmeğini suyunu senmi veriyon yok. Asıl sizin gibi işe yaramaz parazitler sizlersiniz. Niye çünkü sistemin kölesi olmayı ballandıra ballandıra savunuyorsunz. Senin gibiler yüzünden bende eşek gibi çalışmıyorum bu sistem için.

Hahaha demek konu sahibi sensin.

Cevap veremeyeceğin belliydi beleşçi.

Var sayalım annen baban öldü. Ölecekler çünkü elinde sonunda o zaman ne yapacaksın acaba. Bir kız bulup iç güveysi gidersin artık. Sığıntı olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

quote:

Orijinalden alıntı: Warrison

quote:

quote:

quote:

Ne sıstemmıs arkadaş. Calısmak zor gelen herkes bahanesini bulmuş, bos bos evde oturup da sistemin efendisi mı oluyorsun?

amaç efendi olmak değil, sisteme karşı olmak seni zavallı.

Evde oturup hiçbir iş yapmayanlar sısteme karsı çıkıyor, ben helalinden ekmek paramı kazanıp evıme ekmek goturdugum için zavallı ve sistemin kölesi oluyorum. Eyvallah hocam,canın sagolsun senin de

Gerçekten söylemek istediğimden anladığın buysa ne diyeyim ki. Haklısın hocam, hayatının sonuna kadar başkalarının çizdiği hayatta kalmak için ekmek parası kazan.

Hocam cok aykırısın gerçekten ımrendım size.

Hocam bir türlü derdimi anlatamadım. Bu durum büyük ihtimal benim hatam. Benim demek istediğim hepimizin yaşadığı bu sistemde hayatta kalmak için ekmek parası kazanmaya çalışanları suçlu bulmak veya onları etiketlemek değil. Çünkü o zaman kendimi de etiketlemiş olurum :) Demek istediğim sırf bu düzenin çarklarında hayatta kalmak başarıldığı için yanlış olana karşı olmayı bilinç haline getirememek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warrison -- 6 Ekim 2017; 21:5:33 >

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    çalısmayıp acmı kalsın mıllet asgari maasla ev gecindirenler var..lux için değil yani..bu devirde çocuk yapmakta lux aslında..sıstemin kolesi olamam dediğinde ana babada sonucuna katlanır kımse dunyaya gelirken istiyormusun dıye sormuyor..aslında dogmasam daha ıyıydı..hayat sıkıntıyla faturalara yetişmekle heba oldu gitti
  • Warrison kullanıcısına yanıt
    vallahi o bizim ulkede zor..okul hayatını bırak ailen dahı sıkıstıgı zaman seni satabilir...dayanısma görmedım ben
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne sıstemmıs arkadaş. Calısmak zor gelen herkes bahanesini bulmuş, bos bos evde oturup da sistemin efendisi mı oluyorsun?

amaç efendi olmak değil, sisteme karşı olmak seni zavallı.

Evde oturup hiçbir iş yapmayanlar sısteme karsı çıkıyor, ben helalinden ekmek paramı kazanıp evıme ekmek goturdugum için zavallı ve sistemin kölesi oluyorum. Eyvallah hocam,canın sagolsun senin de

Gerçekten söylemek istediğimden anladığın buysa ne diyeyim ki. Haklısın hocam, hayatının sonuna kadar başkalarının çizdiği hayatta kalmak için ekmek parası kazan.

Hocam cok aykırısın gerçekten ımrendım size.

Hocam bir türlü derdimi anlatamadım. Bu durum büyük ihtimal benim hatam. Benim demek istediğim hepimizin yaşadığı bu sistemde hayatta kalmak için ekmek parası kazanmaya çalışanları suçlu bulmak veya onları etiketlemek değil. Çünkü o zaman kendimi de etiketlemiş olurum :) Demek istediğim sırf bu düzenin çarklarında hayatta kalmak başarıldığı için yanlış olana karşı olmayı bilinç haline getirememek.

Neyse hocam boşverelım en iyisi

Aksamkı mac nolur, sen onu söyle hele

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Vallahi bende çalışamıyorum. Yani bilmiyorum neden ama acaip sıkılmaya başlıyorum çalışınca. Kendi işim olursa o zaman sarılırım işime.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.