Şimdi Ara

Çalışmak, Meslek Sahibi Olmak İstemiyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çalışmak bana göre değil sabah 8 akşam 5 mevzusu hiç hiç değil.Ama ailemin durumuda iyi değil .Şu anda üniversite okuyorum.Ama sadece toplumun bana bir emrini yaparmış gibiyim.Herkes okuyor diye okuyorum.
    Özgür değilim.

Benim maddi açıdan tek isteğim 3 tane evimin olması ve onun kiraları ile özgür olmak. İş bulamama stresine girmemiş olmak yada işten istedğim zaman çıkma özgürlüğüne sahip olmak.

Yani 3 tane ev 150 şer bin liradan bulsam yaklaşık 500 bin lira gibi bir param olması gerekiyor.
    Bu üç evi 750 den kiraya versem. Yaklaşık 2250
    Lira aylık gelirim olur. Buda benim gibi öğrenci kafalı ve evi kendi evi olan birine yeter.

Aylik gelirim bu kadarken evde sıkılmamak adına calisabilirim ama istedigim zaman istifada edebilirim.

Yani tek amacim 500 bin tl biriktirmek şu anda.

Bakalım okuldan mezun olunca kazandığım maaşa göre ve işime göre kaç ayda biriktireceğim ortaya cıkar heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLimonataX -- 26 Temmuz 2017; 18:23:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miras gelmeyecekse yok öyle dünya istediğin kadar ağla
  • 500bin lira faiz koy 4.5 bin civarı gelir aylık. Ev niye alıyon

• quote:

Orijinalden alıntı: Master Mirror

miras gelmeyecekse yok öyle dünya istediğin kadar ağla

500 bin tl çalışarak biriktirilemezmi ki hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

500bin lira faiz koy 4.5 bin civarı gelir aylık. Ev niye alıyon

Hocam 10 yıl sonra para erir gider enflasyon karşısında

Ama ev alsam kirasına her yıl zam yapacagım enflasyon kadar.

Yani söyle düşün 500 bin TL n var diyelim . Misal şu anda o 500 bin ile 3 ev alabilirken gidip faize verip 10 yıl faizini yersen 10 yıl sonra o 500 bin ile anca 1 tane ev alabilirsin belkide.

• zengin gey koca arasan daha kolay bulursun bence.. not: gey deilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • su al sat yaparsın 2 seneye
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheLimonataX

quote:

Aylık 3000 kazansan 3x12=36,000 senede. yarım milyona ne kadar var sen düşün ki aylık 3000 kazanmak zaten zor birde ihtiyaçların falan var ohoo... 40 sene çalışsan belki alabilirsin ama öylede olmaz tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn It To The Ground

quote:

quote:

Aylık 3000 kazansan 3x12=36,000 senede. yarım milyona ne kadar var sen düşün ki aylık 3000 kazanmak zaten zor birde ihtiyaçların falan var ohoo... 40 sene çalışsan belki alabilirsin ama öylede olmaz tabi

Hocam mezun olduğum bölümden mezun tanıdıklarım var biri 5 bin digeri 9 bin e yakın kazanıyor benimde o aralıklarda alacağımı düşünüyorum.Hem 500 bin olana kadar beklemeyecegim ki .

150 biriktirip bir tane alıp kiraya verip biriktirmiye devam edecegim yani.

6 7 bin kazanacagimi dusunuyorum.Ve 3 bin tl sini biriktirsem .4 yilda 1 ev alabilirim.

2.evim 4 yildan daha az surer.

3.evim de 3 yil kadar surer.

Yani hepi topu 11 hadi oyle boyle 12 13 yil sonra istedigim hayata kavusacagim.

Suanda 19 yasimdayim zaten.

30 yasinda kac kisi 3 tane ev sahibi olabiliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLimonataX -- 26 Temmuz 2017; 18:9:24 >

• Up.

• üniye gidiyorsan 19-20 yaşındasındır. belki daha büyük olm kaç yaşına geldin ergenlikten çıkamadın mı
  • Dostum şuan bu ülkede yeni mezun olmuş birinin alacağı para kesinlikle 6 bin civarında olmaz , buna tıp ve kendini çok geliştirmiş bi mühendisi katmıyorum .

Bu ikisi seçenekten biri değilsen bence yüksek miktarlarla işe başlamayı düşünme ama ben hayalimden vazgeçmem diyorsan gidersin yurt dışına paranı dolar veya Euro üzerinden kazanırsın , türkiyeye gelir ev alır yaşarsın.

• 12-13 yıl öyle diş sıkılmaz yüksek irade ister. Zaten o kadar sürede çalışmaya da alışır, paranı da harcarsın bu zamanlar tekrar gelmez diye ki gelmez zaten. Kısaca üsttekilerin dediği gibi miras kalırsa güzel ama çalışmakla olmaz kanki
  • Kardeş %1-5 lik azınlık hariç kimse çalışmak istemiyor zaten. Ama eskiden imkanlar şimdikinden çok daha kısıtlı olduğundan herkesin eve para getirmesi zorunluydu. Ama şimdi baba parasıyla 25-30'a kadar yaşanabiliyor çoğunlukla.
    Ama çalışmamak insanın karakterini yontuyor. Adam yerine konmuyorsun. İnsanlar genelde işleri ile vasıflı ve yararlı hale gelir.
    Düşünsene: cem yılmaz çalışmasaydı bu kadar saygın olabilir miydi, onu tanıyor olur muydun? Yada mahallenin bakkalı o işi yapmasa onu tanımazdın.
  • hahaha, çok komiksiniz yahu.

Dünyada herkes sizin gibi bir hayat istiyor; havadan, oradan buradan belli bir seviyede para gelsin,ben yatayım gezeyim tozayım istiyor.

Dünyada milyarlarca insan varken çalışmadan rahat, konforlu bi hayat yaşabilmeniz için şanslı doğmanız yahut piyangodan üçbeş birşeyler filan çıkması gerekli.

Çok rhat bir çocukluk geçirdiğiniz fikrindeyim, hayatın gerçeklerini bir nebze tatmış olsanız sağlığınız el verdikçe çalışmak ve kötü günleriniz için birikim yapmak isterdiniz.

Daha öğrenci çağında birinin hayatını hazır gelecek para ile yatarak geçirmeyi düşlemesi ne garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 26 Temmuz 2017; 19:25:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

hahaha, çok komiksiniz yahu.

Dünyada herkes sizin gibi bir hayat istiyor; havadan, oradan buradan belli bir seviyede para gelsin,ben yatayım gezeyim tozayım istiyor.

Dünyada milyarlarca insan varken çalışmadan rahat, konforlu bi hayat yaşabilmeniz için şanslı doğmanız yahut piyangodan üçbeş birşeyler filan çıkması gerekli.

Çok rhat bir çocukluk geçirdiğiniz fikrindeyim, hayatın gerçeklerini bir nebze tatmış olsanız sağlığınız el verdikçe çalışmak ve kötü günleriniz için birikim yapmak isterdiniz.

Daha öğrenci çağında birinin hayatını hazır gelecek para ile yatarak geçirmeyi düşlemesi ne garip.

Hazir gelececek para icin 12 yilimi ve 12 yilllik maasimin neredeyse yarisini verdiysem bunu duslemek tabikide normal bir durum.sonucta yatarak para kazanmak icin 12 yil calisacagim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burn It To The Ground

12-13 yıl öyle diş sıkılmaz yüksek irade ister. Zaten o kadar sürede çalışmaya da alışır, paranı da harcarsın bu zamanlar tekrar gelmez diye ki gelmez zaten. Kısaca üsttekilerin dediği gibi miras kalırsa güzel ama çalışmakla olmaz kanki

En azindan 4 yıl dısımı sıkar bi ev alırım.Onun +750 kirasiyla daha rahat yasarim(en kotu ihtimal)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

hahaha, çok komiksiniz yahu.

Hazir gelececek para icin 12 yilimi ve 12 yilllik maasimin neredeyse yarisini verdiysem bunu duslemek tabikide normal bir durum.sonucta yatarak para kazanmak icin 12 yil calisacagim.

ben havadna gelmesini düşlüyorsunuz sanmıştım

bahsettiğiniz şeye halk arasında "birikim" ve "birikimi yatırıma çevirmek" deniliyor.

zaten siz 12 yllık çalışma hayatınızda belki kazancınızı başka alanlarda değerlendirir yahut harcarsınız.

şu andada 19 yaşındaymışsınız. 25 inize geldiğinizde hayata bakışınız bambaşka bir hale gelebilir ve gelecektir. ozaman bu konuza bakıp gülümseyebilirsiniz.

• sevdiğin işi yap

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.