Arkadaşlar ders çalışmak istiyorum ama nasıl ve nerden başlıyıcağımı bilmiyorum kullandığınız ve verimli bulduğunuz bi yöntem varsa benle paylaşırsanız sevinirim :)
çalışmak istiyorsan çalışırsın. Derste dersleri dinlemeni tavsiye ederim. Eğer ders çalışırken başka şeyleri hayal etmeye yada düşünmeye başlarsan git evinde içinde bir tur at.Uykun geliyorsa kolanın içine 3 ü 1 arada dök sabaha kadar uyutmaz. Nasıl ve nereden başlıcaksın söyliyim hemen en başından ve düzenli giderek çalışacaksın. Arkadaşlar Lise derslerinden üşenmeyin ben hayatta ezberlemem derdim geldim üniversitede ezberin kralı var(alakasız dersleri en ince ayrıntısına kadar ezberlemek :S) birde sıkıyorsa kopya çek yakalanırsan ya direk dersten kalırsın yada 6 ay uzaklaştırma. Bu yüzden önerim ders zamanı ders yapın diğer zamanlarınızdada ne yaparsanız yapın. Verim aldığınız kadar çalışın daha fazla çalışmak için zorlamayın. Eğer gaz verecekse Dersane rehberlikçisiyle görüşün haftada çözdüğünüz soru sayısını her gün not edin farklı dersler halinde böylece hergün ne yapmışsınız (yapmamışsınız) görebilirsiniz ve az çalışmış olduğunuz günden kalan eksiklerinizi giderebilirsiniz. Program yapmanızı tavsiye etmem çünkü hiç bir şekilde o programlara uyulmaz. Hazırlaması gereksiz zaman kaybı Çoğunlukla masada oturarak çalışmanızı tavsiye ederim yatağa uzanarak çalışmak daha çabuk uyumaya sebep olur.Ama sandalyede oturup ayaklarınızı masaya uzatabilirsiniz sonuçta çalıştığınız yer eviniz nasıl rahat ediyorsanız öyle yapın.
Öncelikle üşenmeyip yazdığın için teşekkür ederim bende rehberlik hocasının isteği üzerine program hazırlamıştım artık gittiği yere kadar uymaya çalışıcam çünkü dersler çok olduğu için program yapmayınca birini kapatıyım derken diğer derslerde açık oluyo