Şimdi Ara

Çalışırken arada bir bip bip sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iyi günler arkadaşlar 2 gündür laptopu kullanirken bip bip diye ses geliyor araştırdım biraz, başlatma sirasinda 2 kısa bip parity hatasi diye geciyor lakin benim laptopta rastgele zamanlarda oluyor dakikada 1 falan veriyor sesi. Makinaya bir etkisi olmadi şimdiye kadar ama endiselendim biraz yardimci olabilir misiniz ne olabilir neden olabilir? Asus x550jx kullaniyorum i7 4720 hq 12gb ram gtx950 ekran kartı barındırıyor.Vatandan almıştım.Eger cozumunu bulamazsam servise goturecegim mecburen.Simdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• innovativengineer kullanıcısına yanıt
    Bip sesleri geldiğinde ekranda ne yazıyor? Her hangi bir uyarı vermeden direkt bilgisayar açılmaya devam ediyor mu bilgisayar?

Bios'a girip ayarları default(varsayılan) yaptıktan sonra "save and Quit (Kaydet ve çık)" yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Yeniden bip sesi yapıp yapmadığını kontrol edin. Eğer halen daha bip sesi geliyorsa, aldığınız yere gidip sorunu bildirin. En kötü garantiye gider gelir. Olmadı değişirler. Mecburlar. Mecburlar derken vatan bilgisayar değil. Leptopun yetkili servisi.

Bu bip sesleri ne zaman başladı. Leptopu aldığınızda var mıydı yoksa daha sonradan mı başladı yapmaya?
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    hocam zaten bilgisayar geldiğinde v tuşu tam basmıyordu değişim isteyecektim akşam yurda(ünideyim özel yurtta kalıyorum) geldiğimde temizlikçilerin garanti belgesi + faturanın içinde bulunduğu laptop un karton kutusunu attıklarını gördüm.O yüzden değişim isteyemiyorum laptopun parçaları eksik olduğundan
  • innovativengineer kullanıcısına yanıt
    Ek bir sorunun varmış onu bize demedin bak. :) V tuşu tam basmıyor derken biraz daha detaylı açılayabilir misin? V tuşuna ilk bastığında mı çalışmıyor? Sonra basınca mı alışıyor. Sert basınca mı çalışıyor? Yoksa v tuşu çalışıyor ama diğer tuşlara nazaran biraz daha sert basmak gerekiyor.

Hiç çalışmaması ile sert çalışması arasında fark vardır. Sert çalışıyor ise klayve kaynaklı sorun vardır. Klavye değişimi ile sorun giderilebilir(50-60 TL olabilir. Daha ucuzunu da bulabilirsiniz yada daha pahalı da olabilir. ) Hiç çalışmayıp sonradan normal çalışması gibi bir durum varsa o zaman donanımsal bir sıkıntı olabilir. Bip sesinin kaynağına bizi götürebilir. Gerçi bip sesi klavyeden de kaynaklanıyor olabilir.

Değişim isteyemiyorsan eğer yapacak bir şey yok biraz elini cebine götüreceksin. Garanti için faturalar ve diğer belgeler şart ne yazık ki.

Neyse klavye durumu da önemli tabi ama onun haricinde yukarıda yazdıklarıma cevap alamadım daha. :) Dediklerimi yaptın mı? Bip sesi başından beri var mıydı?

• maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    bip sesi 2 gündür var, klavyeden kaynaklı sorun sert basınca çalışıyor hızlı yazı yazarken arada bir algılamıyor vs diğer tuşlara nazaran.bip sesini hallettim hocam teşekkür ederim yardımlarınız için saçma bir şeymiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SÜREKLİ BİP SESİ GELİYOR???
    10 yıl önce açıldı
    Uzun bip sesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.