Şimdi Ara

Çalışanlarınızı Net Konuşmadan İşe Almayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Çalışanlarınızı Net Konuşmadan İşe Almayın – Tecrübeyle Sabit!"

Merhaba arkadaşlar,
    Bugün sizlerle yaşadığım bir durumu paylaşmak istiyorum. Belki bazılarınız bu yazdıklarımı sert bulabilir ama emin olun, amacım sadece uyarı niteliğinde bir tecrübe aktarmak.

Eczanemizdeki çalışan, bu hafta sonu yani Cumartesi ve Pazar gelmedi. Aylem, çalışanla daha önceden “hafta sonları çalışılacak” ya da “her gün en az 6 saat gelinmeli” gibi net bir konuşma yapmamış. Durum böyle olunca, eleman da kendi inisiyatifiyle işe gelmedi.

Buradan çıkardığım ders şu oldu: Eğer çalışanla en başta net bir şekilde konuşulmazsa, özellikle de “her gün geleceksin, belli bir saat çalışacaksın” diye açık açık belirtilmezse, çoğu zaman o kişi keyfine göre davranabiliyor.

Belki bazılarınız diyecek ki, “önce diyalog kurmalıydınız.” Haklısınız, ama işin pratiği bazen öyle olmuyor. O yüzden tavsiyem:
    İşe alım sürecinde net olun.
    İster günde 12 saat çalışsın, ister 6 saat, ama süreklilik şart olsun. Yoksa inanın gün gelir siz patron olarak tezgâhın arkasında kalırsınız.

Benim tek amacım, bu durumu yaşayan başka biri varsa yalnız olmadığını bilmesi ve yeni işe alım yapacak olanlara bir fikir vermek. Hepimize kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbolineam -- 6 Temmuz 2025; 14:31:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsanlar kötü hocam değer kıymet bilmiyor yarı yolda bırakıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi beş senedir foruma girmiyordum hala burdasın :D

• patatessiz patso kullanıcısına yanıt

aylem de aylem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.