Şimdi Ara

Çakmak gazıyla kettle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Akla hemen öğrencilik gelir. Üstteki resim sağ altta ütü ile çay demlemeye çalışan birileri var.

    Çay elektrikle kettleda ısıtılıyor. Güçlü bir rezistansı var. Değeri çok görünmeyebilir ama küçük bir alandan ısıtıyor. Bu kettleın demliği sıcak tutması pek kolay değil. Ya ikinci rezistansla ya da hiç olmuyor. Elektrik ucuz bişi değil ama hem pratik hem de her yerde var. Küçük tüp alengirli ve de küçük tüpün fiyatı büyüğünden birim olarak çok daha pahalı.

    Çakmak gazıyla doldurulan kettle geldi aklımıza. Basarsınız gazı içine çakmak yakar gibi yakarsınız, içten içe ısıtır suyu. Hem de demliği. Semaver gibi. Bu daha yalıtımlı ekonomik bi çözüm. Ama sürekli çalışmaya uygun bir tasarım lazım. Bi de çakmak gazı felan birim miktarda çok pahalı oluyor. Ya evdeki tüpten dolduracaksınız ya da idare edeceksiniz.

    Piknik için vb ideal. Ama eğer gaz bu sistemde depolanırsa artan sıcaklıkta patlama riski olabilir. Tabi normal tüplerdeki gibi emerjans önlemi alınması basit iş. Ama ya depo küçük yapılır ya da neredeyse deposuz, doldurulduğu anda kapatılamayan hemen çalışmaya başlayan bir sistem yapılır ve tehlike ortadan kaldırılır.

    Şimdiden bunu buradan çalıp da "ben yaptım" diiceklere başta rusya ve çin Uludağdan kayaklarımı hazırlatıyorum.

    Bi de bu tip çakmak gazı vb ile ateşlenen bir rezistans aklıma geliyor. Bu tip bi lehim aleti var aslında. Yani suya atıcaksınız o direk çalışıcak. Eksozunu atıcak havasını alıcak. Ateşlediğinizde çalışıcak. Ya oluşan sıcak jet üzerindeki basınç senkronu ile hava alıp eksoz atmayı sağlarız ya da ek sistem ile







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.