Şimdi Ara

Cahillik suç mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen gün 3 arkadaş okulda bunu çok tartıştık net bir sonucu varamadık.Bence değildir ama önce sizin görüşlerinizi alabilir miyim?

• Cehaletinizin bilincindeyseniz (akıl sahibiyseniz) ve kendini donatabilecek durumdayken cahil kalmayı seçiyorsanız insanlık suçudur bence
  • Bugünkü gazetelerde çocuğunu cin çıkartmak için hocaya götürüp öldürten babanın anlattıkları var! Bir okuyup sonra tartışalım bence!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Bugünkü gazetelerde çocuğunu cin çıkartmak için hocaya götürüp öldürten babanın anlattıkları var! Bir okuyup sonra tartışalım bence!

Bu tarz örnekler çok ülkemizde çocuğu misket yuttu diye elektrik süpürgesini çocuğun azından sokup ciğerlerini söken kadın bile var.
  • cahillik tanımınıza göre değişir.
  • cahil bırakılmak ile cahil olmayı seçmek farklı olmalı.
  • Bu devirde cahil kalmak zor iş gerçekten. O yüzden suçtur diyemiyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Suç ve Ceza mı ? Sefiller mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cahil olmamak suçtur.
  • Herkesin cahil olduğu bir alan elbet vardir. Önemli olan bu cehaleti güzel birşeymiş gibi sergilememek.

Çok klasik oldu ama gözlemlerim bu yönde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 7 Haziran 2010; 3:55:29 >
  • Hem cahil olup hemde tartışmalara falan giriyorsa cahil olmadığını iddia ediyorsa=SUÇTUR ,TEZ BOYNU KESİLMELİ
  • cahil bırakılmak suç değildir.
    cahilliği seçmek tercih meselesidir.

cahil olduğunun farkında olmak ve öylece kalmak olduğun yerde boğulmaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeVeL
    Herkesin cahil olduğu bir alan elbet vardir. Önemli olan bu cehaleti güzel birşeymiş gibi sergilememek.
    Çok klasik oldu ama gözlemlerim bu yönde.

Hiç katılmadım LeVeL'a, " Herkesin cahil olduğu bir alan elbet vardır " demesine, galiba cahil olma kavramlarımızı biraz daha açıklamak gerekiyor gerçi yukarda başka arkadaşlar da belirtmişler bu gereksinimi.
    İyi eğitimli bir insanın, veya cahil olmayan şeklinde tanımlayabileceğim bir insanın her alanda iyi olacağını düşünürüm ve de beklerim. Cahilliği sırf bilgi edinmek olarak kavramıyorum, LeVeL'da çok iyi bilir ki Evrim bölümünden ( ve tanır ki! ), bir Üniversite bitirmek örneğin Evrim'i savunmaya yeterli gelmez, oysa yeterli olmalı şayet doğru dürüst bir eğitim almışsa kişi.
    Düşünmeyi öğrenmiş olma olarak tanımlarım ben genellikle cahil olmama halini ve yukardaki tarif ettiğim kişileride bu nedenden cahil sınıfına rahatlıkla sokarım. Ha şunu derler buna itirazım olmaz " ben dinim gereği böyle inanıyorum ". Ama bu durumda da bu kişinin oradaki bilimsel tartışmada yeri yoktur tabii!
    Okumaz ve yazmaz olup, Üniversite mezununa yeğleyeceğim, sorunlarla karşılaştığında o konuda bilgili insanlarla karşılaştırılabilecek kalitede çözümler sunabilen az sayıda da olsa insan tanıdım yaşamım boyunca.
    Sonuçta Cehalet bilgi toplamama veya bilgi sahibi olmama hali değil az sayıda ve miktarda da olsa o bilgiyi doğru kullanamamaktır derim. Bilgiyi kullanmayı biliyorsanız cahil olduğunuz bir alan olmaz, bilgi sahibi olmadığınız alan olur doğal olarak, ama o bilgiyide cahil olmadığınızdan çabucak veya bir şekilde derlersiniz.
    Aslında galiba sonuçta LeVeL ile buluştuk, zaten evrim konusunda da en büyük sıkıntı örneğin canlılık gibi bir doğa harikasının otomobil üretim teknikleriyle ( dini bir tarafa attık! ) kavranmaya kalkışılmasından çıkmıyor mu?

• Cahillik mutluluktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: as74
    Cahillik mutluluktur

Özlemişiz diyecektim yani dedim! Sonrada epeydir kitap konusu açılmadığının farkına vardım ve canım sıkıldı!
  • quote:

Cahillik mutluluktur

Aynen öyle,cahillik mutluluktur.Bazı gerçekleri görmemek,onların farkına varmamak,bize hep anlatılanlara inanmak,araştırmamak mutluluktur.Çünkü insan araştırınca,gözü açılır ve gerçekleri görür ve eski mutluluğundan eser kalmaz.

-------------------------
    Bile bile cahil olmayı seçmek ve insanları cahil bırakmak suçtur bana göre.
  • İnsanı cehalete mahkum etmek suçtur, sonuçta yaşanılan ortam belirliyor zeka ve düşünce seviyesini. Karnını doyurmanın derdine düşmüş, günde 12 saat çalışan adamdan gidip her hafta bir kitap okumasını bekleyemezsin. Hayat standartları ve cehalet arasında, genel anlamda, negatif bir korelasyon olduğunu da söyleyebiliriz. Ama bu demek değildir ki; parası olan bilgedir! Para içinde yüzen ne kırolar görüyoruz. Bu istisnalar hariç, aç insanın cehaletinin sorumlusu olan devlet asıl suçludur. Milli kültür, ve buna aşırı bağlılık da aydınlanma yollarını tıkayan sebeplerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Cahillik mutluluktur

Özlemişiz diyecektim yani dedim! Sonrada epeydir kitap konusu açılmadığının farkına vardım ve canım sıkıldı!

Ev taşıdığımdan dolayı bir süre netim yoktu, bir de eskisi kadar yazasım da yok
    siz ve birkaç kişi olmasa okumayacağım da!
  • Eğer sana ailen tarafından imkanlar sağlanmışsa sen yinede "odun" gibi yaşamayı tercih ettiysen ve yaptığın şeyler başkalarını olumsuz etkiliyorsa bu suçtur diyebiliriz bence.Ama şimdi "cahil" insanlar gidip kendilerine kömür veren bir partiyi seçerse bunun sorumlusu onlar değildir çünkü adam ilk olarak ne ister ailesinin barınma ihtiyacının ya da beslenme ihtiyacının karşılanmasını bu partide bunu geçici olarak onlara sağlamış olur halbuki bu seçim çok yanlıştır ama biz bu insanı suçlayamayız bana göre.Ayrıca Aysun Kayacı bir kere demişti:"Köydeki çobanla benim oyum eşit olamaz" bu nispeten doğru şimdi bir bilgili insanla sadece kendini dindar ya da milliyetçi gibi gösteren bir partiye oy veren insanların oyu eşit olmamalı bu mümkün olmadığın her insanın belli bir bilgi seviyesine getirilmesi lazım.

____________________________________________________________________________________________________________
    Nerden nereye geldim ama olsun

• Cahillik suç değildir. Lakin cahilce konuşmak suçtur.
  • Cahil olmak suç değildir fakat cahilliği devam ettirmek bana göre suçtur. Yani bir insan cahil olabilir ancak kendisindeki eksikliği farkedip tamamlamaya çalışmıyorsa suçtur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.