Macbook pro 2012 mid kullanıyorum. HDD'yi çıkartarak ssd kullanmaya başladım, ardından da DVD okuyucu kısmını çıkartarak caddy ile hdd kullanmaya başladım. Ancak caddy ile kullandığım hdd de bir performans sorunu yaşıyorum. SSD'nin yazma hızı 440 mb/s okuma hızı ise 490 mb/s ile çalışıyor ki bu benim için çok yeterli. usb 3.0 ile bağladığım herhangi bir hdd çok rahat 100 mb/s li hızlara ulaşıyor. ancak: Caddy ile kullandığım HDD'nin ise yazma hızı 30 mb/s okuma hızı ise 44 mb/s de kalıyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir? caddy'den kaynaklanma ihtimali üzerinde duruyorum, bu ürünlerin kaliteleri okuma-yazma hızlarında fark yaratıyor mu?
teşekkürler
Bazı hdd caddylerin içerisinde switch var. Linkteki ürün görsellerine bakarsanız switcin yerini gösteriyor.
aliexpress.com
US $3.28 18% OFF|TISHRIC 12.7mm harici 13Pin SATA 3.0 Caddy 2nd 2.5 HDD SSD 1/2TB sabit sürücü kutusu muhafaza CD DVD ROM Optibay adaptörü kılıfı|HDD Koruyucu| - AliExpress
bir hevesle açtım bilgisayarımı ama dikkatle bakmama rağmen caddy'nin hiçbir noktasında maalesef bir switch bulamadım. sizce sorunun kaynağı bu mudur? benim yeni bir caddy alsam sizce sorunum çözülür mü?
SATA-III standardı olan bir sistemde SSD'nin hızı 500-550 mb civarı olur, onda bir sorun yok ama HDD'nin 150 mb çıkması gerekirdi.
Caddy'nin üst iç tarafında olan "Jumper" denilen minik düğme vardır, onu en sağa çekerek monte edin. Bunu yapmazsanız sorun oluyor, sistem düzgün boot atmayabiliyor da. Yine olmazsa Caddy bozuktur artık, değiştirirsiniz.
"Optik sürücünün takıldığı SATA portunun hızı SATA-III değil de SATA-II, ondan olmuştur" diye konuşacak olanlar çıkarsa hiç dikkate almayın, hiç alakası yoktur. Bir anakartın üstündeki tüm SATA portlarında aynı hız sunulur. Sadece optik sürücülerin durumu özeldir, 1.5 Gb/s'lik SATA-I hızına ayarlanırlar, çünkü fazlasına hiç ihtiyaç duymazlar.