Şimdi Ara

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
819
Cevap
4
Favori
199.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K.a.a.N

quote:

Orijinalden alıntı: Greenberet83

10 sayfayı da okudum ve hayal kırıklığı yaşadım..şimdi ben yeni caddy (manuel vites) almak istesem 2-3 ay bekleyecekmiyim bu mudur yani.

malesef

resmen saçmalık, ben şimdi kapora verecem araç gelene kadar 45 binlik araba olacak 50 bin lira .
    paramızla rezil olacaz.
    doğuş otomotive selamlar bir müşteri daha kaybettiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: drozia

quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

Gündüz Farının ampulü çift duylu kardeşım Yani aynı H4 Farlar gibi hem uzun hem kısa misali

Gündüz farında iken çok kuvvetli yanıyor Parka attıgında ise Kuvvet düşüyor gündüz farı park Görevi görüyor

Yanlışın var bu araçtaki gündüz farı tek duylu bildiğimiz 21 w sıradan ampül bir özelliği yok gündüz farı kontağı çevirir çevirmez yanar far butonunu çevirdiğin an söner senin h4 ise 2 duylu biri kısa biri uzun olarak ana farda takılı

Eğer comfortline almış olsaydın o araçta 2 devreli bir ampül var golf 6 nın farından alınmadır ve onun bir devresi 15 w olarak gündüz farı diğer devresi 55 w olarak uzun far olarak yanacaktır.

benim demek istediğim şu şu anda yanan far gündüz müdür park mıdır? park ise ok sisleri yakarsın ama gündüz ise yakamazsın yaksan dahi gündüzler söner park ampülü 5 w tır gündüz farının olduğu yerde değil ana far içerisindedir

Sen bence iyice bi araştır sonra tartışalım senınle bu araçta park ampulü yok gündüz farı çift kademeli

Kontak açıkken normal gündüz farı parkı açınca ise park lambası oluyor.

Resimlerdede park açık

• 76 aziz 76 hayırdır aracı yeni almıştınız hemen satılığa koymuşsunuz nedendir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersev70

76 aziz 76 hayırdır aracı yeni almıştınız hemen satılığa koymuşsunuz nedendir?

Satma gibi bir niyetım yok ondan dolayıda yuksek yazdım zaten.

ama 45bin tl veren olursa verırım tabiki
  • arkadaşlr sizler de vites değiştirdiğiniz zaman dişli sesi duyuyor musunuz???
  • Arkadaşlar bu akşam yaptığım yolculukta şu hızla ilgili çelişkiyi çözdüm...

Neydi çelişki? Şu tabloya bakın..

Aracın göstergesindeki hız-----------Navigasyondaki hız ---Sapma yüzde olarak
    74------------------------------------------------ 69--------------7,25
    75------------------------------------------------ 70--------------7,14
    76------------------------------------------------ 71--------------7,04
    78------------------------------------------------ 73--------------6,85
    89------------------------------------------------ 84--------------5,95
    90------------------------------------------------ 85--------------5,88
    100-----------------------------------------------94--------------6,38
    110----------------------------------------------104--------------5,77

Şuna bakın hele.. elimde 2 tane hız var ikisinin arasında yaklaşık %5-%7 arasında fark var.. Peki bunlardan hangisi doğru?

Bunu tesbit etmek için gerekli formülümüz Hız= Yol/zaman idi...

Hız bilinmeyenimiz... Yol'u biliyoruz peki nerden? Yolun sağ tarafında karayolunun numarasını yazan ve 1 km de bir gelen tabelalar vardır.. Bu tabelaların 1kmde bir geldiğini önceden biliyordum... Ancak bunu her iki gösterge için de doğrulamam gerekiyordu...

Bir tabelanın yanında durdum.. Necvox yani gps cihazımdaki yol bilgisayarını sıfırladım...Sonra aracın kilometre sayacını sıfırladım... Yaklaşık 7-8 km gittim ve her tabelanın yanından geçişimde hem navigasyonun yol bilgisayarı hem de caddynin kilometre sayacı nerdeyse aynı anda 1 km arttı...

Bu da demek oluyorki bu tabelalar gerçekten de 1km aralıklarla yerleştirilmiş....

Peki geriye ne kaldı? süre ve sabit hız.... hızı 100'e sabitledim... Bu hızla giderken her kilometre tabelasını kaç saniyede geçtiğimi buldum.. Ortalama 38 saniyede geçmişim... Yani araç göstergesine göre 100 km hızla giderken 1 km'yi 38 saniyede geçmişim.. 38 saniyeyi 3600'e bölüp saate çevirelim çıkan sonucu da 1'e bölelim sonuç?? 94,73 km/saat yapar.... Hadi alın burdan yakın şimdi... Araç göstergesi bana hızımın 100 olduğunu söylemişdi ama dimi?

Başk bir denemede cruise controlden hızı 90'a çaktım..necvox yol bilgisayarını sıfırladım... necvox yol bilgisayarındaki saniyeli süreyi ve gittiğim kilometreyi bir yere not ettim...
    Geçen zamanı önce saniyeye çevirdim sonra 3600'e bölerek saate çevirdim... peki sonuç???

Sonuçta bulduğum şey aracın kilometre göstergesindeki hızın yanlış olduğudur.. doğru hız Gpsteki hız çıktı.. yani tabloya bakın aracın hızı 90 iken gidlien yol ve süreyle yaptığım hız ölçümünün sonucu bana 84,8 ila 85 km arası bişey verdi....

Bu yaptığım araştırmadan çıkan sonuç:

1-) Maalesef araçlarımızın hız göstergeleri gerçek hızımızı vermekten yoksun...

2-)Ancak işin iyi tarafı arabaların hız göstergesi gerçek hızdan daha yüksek hız gösterdiği için bu bizleri radara yakalanmaktan koruyor... Çünkü radar gerçek hızı yani düşük hızı ölçüyor..

Örn: Caddynin hız göstergesi 100'ü gösterirken Gpsin ve trafik radarının ölçtüğü hız 94 olacaktır... Duble yollardaki hız limitimiz 85+%10 opsyonla birlikte 93,5tan 94 olduğu için aslında duble yolda araçtaki hız göstergesine göre 100le giderken bile hız limitini aşmamış olacağız.

3-) Araç göstergesindeki hıza bakarak sabit bir hızla gideceğiniz yere kaç dakikada varacağınızı hesaplayamazsınız... Ancak hızınızı ortalama %6 gibi eksik hesaplarsanız ozaman doğru sonuca ulaşırsınız...

4-)Hız arttıkça hata payı azalıyor... Buna pek anlam veremedim...

Necvox'un yol bilgisayarından bir görüntü

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı

• Ben göstergedeki yanlışlığın özellikle yapıldığını okumuştum önceden.Hani sürücü ben 100le gidiyorum diye zannederken 95le gidiyor buda daha güvenlikli diye tuhaf bir şeydi.Hız arttıkça sapmanın azalmasıda km saati telinden herhalde çünkü bizim serviste 40km aşağı giderken gösterge bir aşağı bir yukarı oynuyor ama 40 geçtikten sonra düzeliyor.Servisçi bunun km saati telinden dolayı olduğunu söylemişti.
  • roc o zaman bizim araçların 0-100 gerçek saniyesini yazabilir misin
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.a.a.N

roc o zaman bizim araçların 0-100 gerçek saniyesini yazabilir misin

aslında burda bizim araç sizin araç ayrımı yapmak doğru değil... Bu caddylere özel bişey değil tüm arabalar için geçerli bir durum... Mesela geçenlerde biraderle yemeğe gittik. Hızı 90'a sabitledim ve uzun bir süre aramızdaki mesafe kapanmayınca merak edip cepten aradım sordum kaçla gidiyosun diye ben de 90la gidiyorum dedi.. Yani bu tüm arabalar için geçerli bişey sebebini Deno açıklamış ama farklı bi sebep de olabilir..
  • arkadaşlar dün itibariyle 2011 siyah trendline araç alındı.bugün imzaları attım.3-4 güne plakalarım gelir.yakında yollardayım:)
  • hayırlı olsun
  • hep şüphe ediyordum, sadece yeni araçların hızı belli etmemesi hadisesi değildi kesinlikle 140 la giderken sanki 100 gidiyormuş gibi olmak birazda kandırmacaydı.kral çıplak arkadaşlar bence rocapitolun tesbit doğrudur derim, %7 gerçek hızı saklamak bütün yeni araçlarda yapılan bir uygulama olabilir.hız tutkunları tatmin olacak ama araç aslında daha düşük hızla giedecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocapitol

Arkadaşlar bu akşam yaptığım yolculukta şu hızla ilgili çelişkiyi çözdüm...

Neydi çelişki? Şu tabloya bakın..

Aracın göstergesindeki hız-----------Navigasyondaki hız ---Sapma yüzde olarak
    74------------------------------------------------ 69--------------7,25
    75------------------------------------------------ 70--------------7,14
    76------------------------------------------------ 71--------------7,04
    78------------------------------------------------ 73--------------6,85
    89------------------------------------------------ 84--------------5,95
    90------------------------------------------------ 85--------------5,88
    100-----------------------------------------------94--------------6,38
    110----------------------------------------------104--------------5,77

Şuna bakın hele.. elimde 2 tane hız var ikisinin arasında yaklaşık %5-%7 arasında fark var.. Peki bunlardan hangisi doğru?

Bunu tesbit etmek için gerekli formülümüz Hız= Yol/zaman idi...

Hız bilinmeyenimiz... Yol'u biliyoruz peki nerden? Yolun sağ tarafında karayolunun numarasını yazan ve 1 km de bir gelen tabelalar vardır.. Bu tabelaların 1kmde bir geldiğini önceden biliyordum... Ancak bunu her iki gösterge için de doğrulamam gerekiyordu...

Bir tabelanın yanında durdum.. Necvox yani gps cihazımdaki yol bilgisayarını sıfırladım...Sonra aracın kilometre sayacını sıfırladım... Yaklaşık 7-8 km gittim ve her tabelanın yanından geçişimde hem navigasyonun yol bilgisayarı hem de caddynin kilometre sayacı nerdeyse aynı anda 1 km arttı...

Bu da demek oluyorki bu tabelalar gerçekten de 1km aralıklarla yerleştirilmiş....

Peki geriye ne kaldı? süre ve sabit hız.... hızı 100'e sabitledim... Bu hızla giderken her kilometre tabelasını kaç saniyede geçtiğimi buldum.. Ortalama 38 saniyede geçmişim... Yani araç göstergesine göre 100 km hızla giderken 1 km'yi 38 saniyede geçmişim.. 38 saniyeyi 3600'e bölüp saate çevirelim çıkan sonucu da 1'e bölelim sonuç?? 94,73 km/saat yapar.... Hadi alın burdan yakın şimdi... Araç göstergesi bana hızımın 100 olduğunu söylemişdi ama dimi?

Başk bir denemede cruise controlden hızı 90'a çaktım..necvox yol bilgisayarını sıfırladım... necvox yol bilgisayarındaki saniyeli süreyi ve gittiğim kilometreyi bir yere not ettim...
    Geçen zamanı önce saniyeye çevirdim sonra 3600'e bölerek saate çevirdim... peki sonuç???

Sonuçta bulduğum şey aracın kilometre göstergesindeki hızın yanlış olduğudur.. doğru hız Gpsteki hız çıktı.. yani tabloya bakın aracın hızı 90 iken gidlien yol ve süreyle yaptığım hız ölçümünün sonucu bana 84,8 ila 85 km arası bişey verdi....

Bu yaptığım araştırmadan çıkan sonuç:

1-) Maalesef araçlarımızın hız göstergeleri gerçek hızımızı vermekten yoksun...

2-)Ancak işin iyi tarafı arabaların hız göstergesi gerçek hızdan daha yüksek hız gösterdiği için bu bizleri radara yakalanmaktan koruyor... Çünkü radar gerçek hızı yani düşük hızı ölçüyor..

Örn: Caddynin hız göstergesi 100'ü gösterirken Gpsin ve trafik radarının ölçtüğü hız 94 olacaktır... Duble yollardaki hız limitimiz 85+%10 opsyonla birlikte 93,5tan 94 olduğu için aslında duble yolda araçtaki hız göstergesine göre 100le giderken bile hız limitini aşmamış olacağız.

3-) Araç göstergesindeki hıza bakarak sabit bir hızla gideceğiniz yere kaç dakikada varacağınızı hesaplayamazsınız... Ancak hızınızı ortalama %6 gibi eksik hesaplarsanız ozaman doğru sonuca ulaşırsınız...

4-)Hız arttıkça hata payı azalıyor... Buna pek anlam veremedim...

Necvox'un yol bilgisayarından bir görüntü

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı

Navigasyon sisteminizde bir hata var bence

• Arkadaşlar benim bildiğim navigasyonlar GPS sinyaliyle çalışıyor. bu sinyalde uzaydan geliyor. Doğal olarak gecikme payı var. Uyumsuzluk burdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
  • Ya beyler dayımda 2007 caddy var onu satıp 2011 dsg alacaktık.Önceden baktığımda 43bin liraydı tam parayı denkleştirdik almaya karar verdik şimdi metalik renk ve p.sensörüyle birlikte 50bin lirayı geçmiş.yuhh diyorum.
  • Karar verdiyseniz çabuk alın derim yoksa 55 bini bulacak
  • DSGler için pazar günü aldıgım fiyatlar

Tredline : 47.500tl

Comfortline : 51.750tl

Fiyatlara metal boya ve sıgorta dahildir.

Altur otomotivden alınmıştır fiyatlar en erken araç teslim süresi 2,5ay dediler.

Zam gelecek olursa fiyata yansıyıcaktır dediler . Pazarlıkta kesınlıkle yok

Benımde Görüşüm 55bin tl'yi bulacak Comfortline caddyler.

Hakediyorda zira doblonun bile otomatık vitesi olmuş 43bin tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aziz Kancar -- 25 Temmuz 2011; 18:37:58 >
  • Yok hocam bizimkini 28e sayıyorlar üzerine 21-22 daha verip aynı arabayı almak hiç mantıklı değil.
  • Yine doğuş zamı yapıştırmış hayırlısıyla dedigimiz olacak herhalde 55000 tl
  • Arkadaşlar, bir şeyi merak ediyorum. Caddy Combiler, ruhsatta binek araç olarak yazıyorsa, hız sınırı 110 mu, yoksa ticariler gibi yine 85 mi ?

Bu arada Caddy'e acayip zam gelmiş. Aralık 2010'da Caddy Comfortline 41000 lira civarındaydı. 7 ayda 5600 lira zam gelmiş. Tek kelime ile ayıptır. 42500 liraya Doblo 2.0 Multijet 135 HP Premio alırım keyfime bakarım.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.