Şimdi Ara

cache (önbellek) nedir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yazdigin detayli bilgi için teşekkurler ChipArchitect. Aslinda amacim C veya C++ kullanarak işlemci ozelliklerine erişmek. Hatta daha da ileri giderek ona mudahale etmek. Ama henuz işin başindayim. Yardimlarin için cok teşekkurler :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

Peki L3 Ler ?

L3 anakarttaki, "L2 belleğe destek olarak" ek memorydir. Genelede server gibi hız'ın çok gerektiği şeyler için kullanılır..
  • eline sağlık kardeşim.....
  • eline sağlık kardeş tşk
  • çok güzel bir çalışma arkadaşlar elinize emeğinize sağlık.
  • eline sağlı super olmus......
  • Eyw. arkadaşım eline sağlık çok yararlı bir bilgilendirme.
  • Yazına bayıldım hocam. Sonuna kadar okudum hatta
  • Yeni sistem kuracaklar için falan da güzel olmuş eline sağlık
  • cache bellek onbellektir yani hizdir son çıkan intel işlemcilerin cache bellekleri üstün oldugu icin amd işlemcilere nazaran cok daha iyi performans gostermekte olduklarini biliyorum cache bellek verimdir hızdır saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tresurehunter -- 18 Ocak 2007; 15:50:57 >
  • Ben de mimari farkı diye biliyordum. Şimdi mimari farkı mı, yoksa cache farkı mı? Eğer mimari farkıysa E6600 yerine 6300 almak daha mantıklı olurdu. O kadar parayı hız için vermektense...
  • peki bu harddisklerdeki cache hikayesi nedir?

yani 250 gc seagate sata2 16 mb cache ncq 92 $+kdv

160 gb seagate sata 2 8 mb cache ncq 64 $+kdv aradaki farkı vermeye değer mi??? mesela ram 1 gb ddr2 667 mhz kingston olsa aradaki performans farkı ne olur???
  • bi yardım edecek yok mu yahu?
  • koskoca forumda yok yani bu hikayeye açıklık getirebilecek peki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre9110

peki bu harddisklerdeki cache hikayesi nedir?

yani 250 gc seagate sata2 16 mb cache ncq 92 $+kdv

160 gb seagate sata 2 8 mb cache ncq 64 $+kdv aradaki farkı vermeye değer mi??? mesela ram 1 gb ddr2 667 mhz kingston olsa aradaki performans farkı ne olur???

özellikle topiğin ilk mesajında cache bellek mantığı anlatılmış ki, dolayısı ile ön belleğinizin büyük olması bilgisayarınızın daha hızlı olmasını sağlayacaktır.
  • teşekkürler arkadaşlar...bilgilendirme çok yararlı oldu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.