Şimdi Ara

c6-01’e ve android cihazlara USB cihazlarını bağlamak için kablo (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
20.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Peki usb bellek takınca herhangi bir ayar yapmak gerekiyor mu yoksa kendi kendine tanıyor mu? içindeki bilgileri nereden görüyoruz?
  • hen'in adımlarını takip etmeniz yeterli, kendi tanıyor.
    dosya yöneticisinde gözüküyor.
  • boşuna aparatı alamayın orjinal otg kablaso alın aparat işe yaramıyor 2,5 tl boşuna verdim şöyle söyleyeyim otg kablosu takılınca diğer ucunda yani dişi kısmında hiç bişşey takılı olmasada sanki telefona ubs takılıymış gibi usb işareti çıkıyor. data kablosunun ucu pc ye den başka bişey görmüyor.

data için iki tarafi dişi aparatı aldım denedim ama olmadı telefonum C7 belle güncellemeli 4 tane değişik markalı usb bellek denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric_cantona -- 26 Temmuz 2012; 20:54:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz_28

Merhaba. Nokia C6-01’e USB cihazları bağlamayı anlatacağım. Bu konuda daha önce konu açılmışmı bilmiyorum.
    Bize gerekli olan bir c6 telefon ve birde USB bağlantı kablosu. USB bağlantı kablosu hazır olarak satılıyor ancak bulması zor ve pahalı.
    Ingilizcesi “Micro USB Host OTG Cable C6-01 N810 N900 C7” olan bu kabloyu kendimiz yapacağız.

c6-01’e ve android cihazlara USB cihazlarını bağlamak için kablo

Bu kabloyu yapmak için bir tane “micro usb bilgisayar bağlantı kablosu” ve birtanede “usb uzatma kablosu” gerekiyor.
    Micro usb kablosu telefonla birlikte veriyor. Aynısından herhangi bir telefoncudan alınabilir. Bu kablonun telefona takılan kısmının yanını bıçakla keserek açıyoruz ve içindeki metal kısmı dışarı çıkartıyoruz. Metal kısmıda arkadaki tırnaklarını açtıktan sonra hafifçe ısıtıp ayırıyoruz. Sonuçta elimizde telefona takılan soket kalıyor.

* 1 - (black) GND / ground
    * 2 - (black) DND
    * 3 - (green) Data +
    * 4 - (white) Data -
    * 5 - (red) VDC / plus / +5V
    * 6 - shield
    USB uzatma kablosunun bilgisayara takılan kısmı değilde usb cihazlarını taktığımız kısmını biraz mesafe bırakarak kesiyoruz. Bu kablonun uçlarını soyup açıyoruz. Bu kabloları telefona takılan sokete lahimliyoruz. Lehimlerken kırmızı-kırmızıya beyaz-beyazaYeşil-yeşile gelecek şekilde lehimliyoruz. Siyahı lehimlerken dikkat etmemiz gereken sokette boş bir uç var o boş uçla beraber ikisini de lehimliyoruz. Kablo tamam birbirine değmeyecek şekilde silikonla veya bantla yapıştırıyoruz. Etrafını bantla sarıp çıkardığımız metal aksamın içine tekrar yerleştiriyoruz. Yandan keserek çıkardığımız plastiğin içine koyup yanını yapıştırıyoruz.

Telefondan Ayarlar>bağlantı>USB>burada medya aktarımını seçiyoruz. Yaptığımız kabloyu telefonumuza takıyoruz. Şimdi desteklediği usb cihazlarından istediğimizi takabilirz. Ben flas bellek, maus, klavye, kart okuyucu takıp çalıştırdım. Telefonunuzu mausla kullanabilirsiniz. Ancak ben taktığım 4 maustan 2 sini çalıştırabildim. A4 ler çalışmadı. Klavyeden mesaj yazabilir, resimleri-videoları direk flash belleğe atabilirsiniz. denemek istediğim iki şey kaldı biri harici HDD diğeride USB CD-Rom . sanırım bunlarda çalışır. Yani CD takıp telefondan izleyebilirsiniz. Burdakiler benim çektiğim resimler

bunlarda internetten

.....

[size=5]ayrıca bakınız:
    http://forum.donanimhaber.com/m_41443037/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48629419

....

...

Merhaba bu sisteme webcam taksam 3G görüntülerinde kullanabilirmiyim ACİL cvp verirseniz sevinirim

• kablo yeni android tarzı telefonlarda ve tablet bilgisayarlarda çalışıyor. anroid otg kablo.
  • yilmaz_28 Y kullanıcısına yanıt
    Hort olacak ama şunu da eklemek istedim. Kablo tel. e takıldığında (sizin şekildeki sıraya göre) 2. uçtaki voltaj 0,7 (0,7 volt olmasının nedeni de silisyumun eşik voltajının o değerde olmasıdır.) nin altına ve tel. kablo takıldığını algılar. O uç direkt değil de araya en küçüğünden 1k direnç koyulursa daha sağlıklı olur. Bir de kullanılan kablo Shielded cinsi bir kablo ise dış koruma tabakası olası iletim hatalarına karşı usb konnektörünün metal kısmına bağlanmalıdır.
    Bir de CD-ROM takacaksınız. Bir CD-ROM sürücü okuma yazma sırasında en aşağı 1,5-2W güç çeker. İnternette yazanlara gör cihazın pili 3,88 Wh. Bataryanın reel gücü zamanın da etkisiyle biraz daha düşüktür. Cihazın bataryası buna dayanacak mı? Dayansa bile o batarya kısa sürede pert olmaz mı?
    HDD optik sürücü gibi aletler için harici besleme kullanmak daha mantıklı değil mi? Tabii ters akıma karşı elemanlar kullanarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 6 Eylül 2013; 19:56:25 >

• çok başarılı bir inceleme olmuş teşekkürler.
    otg desteği bi 5800 da yok sanırım.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_90385293/f_//tm.htm#90385293
    adresinde yanlış yüklenen rom lar için bir önerim var.
  • asus tf300t tabletimin ekrani kiril di mouse baglamak istiyorum bu dönüştürücüden alicam ama desteklermi bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.