Şimdi Ara

C4 SX PK 1.6i BVA + MP3 + CAM TAVAN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende Citroen C4 sevdasina tutulup C4 almaya karar verdim.
    Ama birinci el mi ikinci el mi o konuda net olamadim.

Sahibinden.com inceledegimde 20.000km de 2006 model fiyatlari icin 25 bin ytl gibi bir rakam ortalamasi var. Bu bana cok mantikli gorundu ve bu sekilde ikinci el almaya karar verdim.

Fakt forumu inceledigimde C4 SX PK 1.6i BVA + MP3 icin 32 bin ytl gibi sifir fiyati alan arkadaslarin oldugunu gordum. Liste fiyatina baktigimda 37 bin gorunuyor.

32 gibi bir rakama sifir olarak alabilirsem bu araci, sifir almayi tercih ederim (7 bin ytl fark makul geliyor sifir icin.)

Sormak istedigim gercekten bayilerin liste fiyatinda 5 bin ytl dusme imkanlari var mi ? Eger yoksa hic bosuna bayileri dolasmayayim, gidip ikinci el alayim.

• Dostum bende uzun süre kararsız kaldım.Sonunda ikinci el 2006 sx pk aldım, sıfırla arasında 8 bin YTL var.Arac çok temiz kullanılmış, sıfırını da inceledim. Gerçekten 8 bin YTL fazla vermenin hiçbir manası yok.İkinci el alırken iyi araştırmak lazım, ben iki-üç pazarlıktan vazgeçtim, araçlar söylendiği gibi çıkmadığı için(boya darbe falan).Mutlaka bir tanıdık sigortacıdan aracın kaskosuna baktır, trafikte görülmeyen bazı şeyler kaskoda çıkıyor.Ve aracın servis geçmişini servisten mutlaka öğren. Mesela ben aracı aldıktan sonra arka frenlerden vonklama sesi geldiğini gördüm, daha önce aynı şikayetle servise gitmiş ,benim gözümden kaçmış. İnternette bir araştırma yaptım.Bazı C4 lerde bu problemin olduğunu, hakkını arayanların balataları garanti kapsamında değiştirilmiş, ısrarcı olmayanların balatalarını temizleyip göndermişler ve temizleme parasını da almışlar. Bana da önce balataları temizleyeceklerini söylediler, ben değiştirilmesi konusunda ısrar ettim, gerekirse tüketici mahkemelerine gideceğimi söyledim, sonunda değiştirdiler.
    C4 ler de arka süspansiyonların sesli çalıştığını biliyorsundur.Bulunduğun yerde yollar kötü değilse bunu hiç hissetmiyorsun.C4 tasarımıyla, donanımıyla gerçekten mükemmel bir araç.Şunu garanti ederim ki seyretmeye ve kullanmaya doyamayacağın bir araç, hele bir de cam tavan olursa..
    Cam tavan için para ayırabiliyorsan mutlaka cam tavan, gümüş gri , camlara orta koyulukta cam filmi tadından yenmez, (özellikle cam tavan ve cam filmi arabayı doyumsuz kılıyor)

• Çok çok temiz 2. eller var 2 ele bakın derim Aldığınız zaman haber vermeyi unutmayın hayırlı olsun diyelim
  • çok ii araştırın bence 2.el için. Servis ve kasko bilgisi olmayan araç almayın bence.
    Sonuç olarak araçta sadece boya olmaması da aracın iyi olduğu anlamına gelmez.
    Malum ülkemizde 2. ellerde her türlü dümen dönüyor. Şimdiden hayırlı olsun aracınız.
  • Bende C4 e talibim ama. Sıfırmı alayım ikinci elmi alayım karar veremiyorum bi türlü. Bir de mutlaka otomatik vites olsun diyorum. Dizel otomatik vites sıfır alsam dünyanın parası. İkinci el temiz bir otomatik benzinli buldum. Onun da çok yakmasından korkuyorum. Benzinli otomatik vites C4 ü olan varmı aranızda nası yakıyo bu araç Ankaradayım. Bir de dizel ile benzinli otomatik vitesleri arasında fark olduğunu, dizellerde park modu bulunmadığını ve bu nedenle devamlı el freni çekili durması gerektiği, hatta el freninin kışın çok kolay donduğunu falan duydum. Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok iyi olur. Teşekkür ederim.
  • valla abi benzinlisi normal yakar bende 1.4 düz var bana 20 ytl lik benzin 2 gün gidiyor memnunum ama benim 2 el alma sebebim bazı sorunlar var deniliyordu ama dizel otomatikdedaha değişik izitironik denen bi vites kullanılmış ve bundan genel bu vites kullanılan araba lardan memnun değiller ama bu fiyata opel astra 1,3 cdtı otomatik dizel alabilirsin..
  • Selamlar arkadaşlar. Forumda gerçekten çok güzel bilgiler var.
    Ben sx pk 1.6i bva kullanan arkadaşlara bir soru soracağım. Bu aracın yakıt miktarı fazlamıdır?
    Gerçekten dizel c4 de olmayan ve benim beyendiğim özellikler malesef benzinlide var. Durum böyle olunca ibre benzinliye kayıyor. Onun da yakıtından korkuyorum. Acaba LPG takırsam nasıl olur.?

İnanın bu gelgitler beni çok düşündürüyor.

Bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şehiriçi en az 30 ykr/km yi gözden çıkarmak zorundasınız . Lpg bence hakaret. Fıstık gibi C4 ünüzle kapalı bir otoparkın kapısına yaklaşacaksınız , görevli özür diliyerek araçta lpg olduğu için sizi kuşların yanına yollayacak .
    bence az daha üstüne para koyup yine cam tavanlı ve otomatikten daha az yaktırıp daha performanslı olan mcp vitesli bir dizel alın . ne otopark kapısında kötü muamele görürsünüz ne de 0-100 ü 10,5 sn olan dizelinizle kimsenin arkasında kalırsınız !!
  • quote:

Orjinalden alıntı: daceroo

şehiriçi en az 30 ykr/km yi gözden çıkarmak zorundasınız . Lpg bence hakaret. Fıstık gibi C4 ünüzle kapalı bir otoparkın kapısına yaklaşacaksınız , görevli özür diliyerek araçta lpg olduğu için sizi kuşların yanına yollayacak .
    bence az daha üstüne para koyup yine cam tavanlı ve otomatikten daha az yaktırıp daha performanslı olan mcp vitesli bir dizel alın . ne otopark kapısında kötü muamele görürsünüz ne de 0-100 ü 10,5 sn olan dizelinizle kimsenin arkasında kalırsınız !!

Çok haklısın ama beni sıkıntıya sokan nota burda başlıyor. Yani dizel C4 de istediğim özellikler yok. Mesela farlar, direksyondaki daha az fonksyon tuşları, sensorler vs. Haklısın dizelin yakıt tasarrufu çok fazla. Ama ilerleyen sürelerde onunda masrafı fazla. Arıza durumunda benzinlilere gore çok daha fazla masraf yapıyor. Yani alırken kazanmak lazım. Belki dizel fiyatı fazla, ancak ilk alım da bu onemli değil. İlerleyen zamanlarda dizel bunu amorti ediyor.
    Lakin C4 de durum farklı. Pahalı(alırkan fazla göze batmıyor) ama ozellikleri benzinliden çok az. Hele birde beni cezbeden ozellikleri olmadımı olmuyor.

İşte kafamı karıştıran nokta bu canım kardeşim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.